Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Tasa-arvo

101% korvaukset työnantajalle tie tasa-arvoon naisten työhönotossa?

Suomi ei ole tasa-arvoinen maa naisten ja miesten palkkauksen suhteen. Sen kummemmin yksityiskohtiin menemättä, lastentekoikäisten naisten syrjiminen työhönotossa on faktaa. Tässä on naisten ja miesten epätasa-arvoisen kohtelun lisäksi kysymys lapsiperheiden ja lapsia haluavien perheiden syrjimisestä kokonaisuutena. Työttömyyden piinaamissa perheissä taloudellinen vetovastuu kasaantuu työssä käyvälle osapuolelle.

Montako siirtomaata Suomella on ollut? Pubivisailukymys. Off-topic.

Googlen haku "Ruotsi-Suomen valtakunta" tuo noin 786 000 hakutulosta.

Googlen haku "Suomi-Ruotsin valtakunta" tuo noin 744 000 hakutulosta.

Kun minä olin oppikoulussa (Googlatkaa, jos ette tiedä, mikä oli oppikoulu) noin 60 vuotta sitten, kaikissa oppikoulun oppikirjoissa puhuttiin joko Ruotsi-Suomesta tai Suomi-Ruotsista, riippuen kirjoittajan isänmaallisuusasteesta.

Eli kiistaton totuus on, että Suomi on ollut aikoinaan merkittävä suurvallan osa, ainakin Suomen näkökulmasta.

Tarvitsemme järkeä maahanmuuttoon!

Yle uutisoi lauantaina Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta, jonka mukaan 47 prosenttia suomalaisista pitää itseään maahanmuuttomyönteisenä. Kielteisesti maahanmuuttoon suhtautuu 41 prosenttia, joten kansa on pahasti jakautunut. Tähän on syynä epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka.

Iltasanomien outo tapa "edistää " demokratiaa ja tasa-arvoa

 

Iltasanomat järjestää torstaina 14.3.2019  Vaalimessut Sanomatalolla Helsingin ydinkeskustassa. Kaikki eduskuntapuolueet olivat tietääkseni kutsuttu mukaan. Saatuani kutsun vastasin heti, että Seitsemän tähden liike tulee mielellään mukaan. Iltasanomien markkinoinnin suunnittelupäällikkö Halonen vahvisti välittömästi ilmottautumisemme ja sanoi, että perjantaina 8.3. he arpovat näyttelyosastot puolueiden kesken.

Sari Sairaanhoitaja putkahti taas esille, kun vaalit lähestyvät

Kaikki muistavat Sari Sairaanhoitajan, jonka lanseerasi nykyinen komissaari Jyrki Katainen vuonna 2007. Vuosina 2006-2007 meni taas kerran poliitikoilla niin lujaa, että luultiin oltavan paratiisissa. Puhuttiin jopa jakovarasta eli siitä, kuinka paljon rahaa jää veroista ylitse ja miten tulevat hallituspuolueet haluavat jakaa keskenään sen rahan. Jyrki lupasi sairaanhoitajille satoja euroja kuussa enemmän liksaa kuin muille. Ja mitä tapahtui? Julkisen sektorin palkat ryöstäytyivät käsistä ja aiheuttivat syvän julkisen sektorin velkaongelman Suomeen kymmeneksi vuodeksi.

Järjettömistä rangaistuksista pitää luopua

Aloitan toteamuksella, joka on niin uskomaton, että tuntuu hassulta edes kirjoittaa sitä:

Suomessa on nuoria ihmisiä vankilassa sukupuolensa vuoksi.

Puhun tietysti totaalikieltäytyjistä, nuorista miehistä, jotka eivät syystä tai toisesta halua mennä heille sukupuolen perusteella määrättyyn ase- tai siviilipalvelukseen. Paljon ei lohduta, että vankeuden voi usein korvata jalkaan asennettavalla pannalla, joka rajoittaa liikkumista.

Hallituspuolueiden "tribuutti" Suomen naisille

Hyvää naistenpäivää!

Tänään Suomen valtakunnassa oltaisiin voitu keskittyä uutisoimaan naistenpäivään ja erityisesti naisten oikeuksiin liittyvistä asioista.

Kaikki ei nimittäin tosiaankaan ole hyvin tältä osin, Suomessakaan.

Niin siinä sitten kävi, että ulkoministeri Soinin naisten oikeuksien kustannuksella harjoittamaa julmaakin julmempaa leikittelyä kierrellen ja kaarrellen puolustelleet Keskusta ja Kokoomus – luit oikein – näyttivät jälleen, miten paljon naisten oikeudet loppujen lopuksi niille merkitsevät.

Tuliko työkaverisi taas silmä mustana töihin?

Tänään on vietetty kansainvälistä naistenpäivää. Ilmeisesti ainakin monet miehet kokevat, että Suomi on jo hyvin tasa-arvoinen maa, koska minultakin usein kysytään, pitääkö tasa-arvosta tosiaan edelleen puhua. Kyllä pitää. 

On hyvä todeta heti kättelyssä, että Suomi on monella tapaa erittäin hyvä paikka syntyä tytöksi. Meidät tunnetaan maailmalla koulutuksen ja mahdollisuuksien tasa-arvon maana. Suomi on usein listattu maailman parhaaksi maaksi äideille. 

Työ tasa-arvon eteen ei ole valmis

Jos yhtenä aamuna kaikki naiset heräisivät miesten paikoilla ja miehet naisten paikoilla, huomaisimme varmaan nopeasti kuinka sukupuolittunut maailmamme on, miten työt ovat jaettu, ja kuinka avatessamme sanomalehden kaikki päättäjäasemassa olevat tuntuvat edustavan vain yhtä sukupuolta. Tasa-arvo ole vielä toteutunut. Kyse ei ole osaamisen tai pätevyyden puutteesta, vaan hiljaisista piiloasenteista, joita emme tule huomanneeksi.

Naistenpäivä muutettava jokapäiväiseksi rutiiniksi

Pääministerin esittämästä hallituksen eronpyynnöstä huolimatta tai sitten sen eronpyynnön selkeyttämänä voinemme todeta, että yhteiskunnan kestävä kehittäminen ei ole mitenkään satunnaista poliittisten eturyhmien keskinäistä valtataistelua  kaukana tavallisen ihmisen vaikuttavuusalueelta - pysyvät muutokset tapahtuvat aina pitkäaikaisten sosiaalisten prosessien seurauksina hyvin pienissä asioissa.

Sukupuolten välinen tasa-arvokin  toteutuu siis selkeimmin ihmisten arjessa jos se ylipäätään on toteutuakseen. :)

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä