*

Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Luonto

Myrkytetyt ihmiset

Myrkytetyt ihmiset

Ilmastosta puhutaan paljon, ollaan eri mieltä lämpiääkö ilmasto ja jos lämpiää johtuuko se hiilestä vai hiili lämpiämisestä, ja hyvä että puhutaan.

On yksi asia kuitenkin mistä ei tarvitse kiistellä, ihmisten myrkyttäminen ja luonnon tuhoaminen, se on varmasti itse aiheutettua.

Se ei tule kuusta eikä muualtakaan avaruudesta, vaikka joskus tuntuukin että miltähän tähdeltä ne jonglööri insinöörit on tänne tulleet jotka täällä päätöksiä tekee.

Mätä, korruptoitunut hallinto aiheutti miljardien ympäristökatastrofin.

Suomen johtajat ovat harhaanjohtajia, ilmaston lämpenemisen hillintään oli pakko saada syöttötariffi tuulivoimalle, oli pakko EU sopimusten mukaan. Nyt Pohjanmaa ja länsirannikko on rikottu tuulivoima-alueiksi, pilattu perinnemaisemat, aiheutettu terveys- ja ympäristöhaitat, ajettu osa perheistä evakkoon kodeistaan, pudotettu kiinteistöjen arvot nollaan meluhaittojen alla. Ja kuka hyötyi, - muutama sijoittaja, suomalaisten verotuksella?

 

Hollolan nalle

Otsikon perusteella tämä teksti voisi hyvin käsitellä Hollolan alueen paikallispubia. Sen aiheena on kuitenkin illalla (31.5.) Päijät-Hämeessä huomiota herättänyt karhu. Hämeen poliisi lopetti eläimen, koska "sen käytös oli ennalta-arvaamatonta" ja "eläin liikkui teitä pitkin pihojen läheisyydessä" (Ilta-Sanomat 30.5.2017). Tilanne synnytti välittömästi runsaasti keskustelua muun muassa karhuista ja ihmisen luonnosta vieraantumisesta. 

Villieläimet kuuluvat korpeen

Kevättä rinnassa ja tolkku tiessään

Olette varmasti valistuneita ihmisiä. Kuljette rinkkoinenne luonnonpuiston polkuja ja tiedätte tarkalleen, mitä luonto on ja miten sitä kuuluu vaalia. Sen ovat kaikessa viisaudessaan kertoneet teille National Geographicsin kuvaajat, ELY-keskusten hiilijalanjälkitutkijat ja Yle:n mainiot professorit ja luontoasiantuntijat. Velvollisuutenne ihmisinä on huolehtia luonnon ja siinä elävien eläinten hyvinvoinnista.

Näin asian on oltava, koska olette kaikentietäviä vihreitä ja äänestätte sitä puoluetta, joka huolehtii eläinten hyvinvoinnista - itse luonnosta ei niin väliä.

Uudet kivilouhokset hölmöä hommaa

Pääkaupunkiseudun vuotuinen massakivenkulutus on noin 2 milj. m3ktr. Tällä vauhdilla nykyisistä kivenottopaikoista riittää kiveä noin sadaksi vuodeksi eteenpäin. Ehkä vieläkin enemmäksi, jos louhintatekniikkaan tai kiven kierrätykseen saadaan parannuksia.

Asukkaiden elämää ei pidä häiritä uusilla kivilouhoksilla tai laajentamalla pieniä kivilouhoksia siellä täällä. Muu on yksittäisten yritysten ahneutta ja voiton tekemistä tuhansien ihmisten asuinmukavuuden ja ympäristön kustannuksella.

Mölyä ja pölyä

Luonto on lääke, stressiinkin

Lähiluonto on henkireikä.

Miten rentouttavaa onkaan ukkossateen pisaroiden ääni, osuessaan meren pintaan; mietin jo jokin aikaa sitten seuratessani Teemalta Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän elämää Harun luodolla.

Kerava voitaisiin tuntea myös vedestä ja luonnosta

Lauri Rahikainen nosti alkuvuodesta We love Kerava-Facebook-ryhmässä esiin Keravanjokilaakson kehittämisen. Asiasta virisi mittava keskustelu. Hän teki asiasta kuntalaisaloitteen nettipalvelussa. Parissa viikossa aloite keräsi yli 200 allekirjoitusta. Aloite, joka kuulostaa tältä, on nyt toimitettu kaupungille valmisteltavaksi eteenpäin.

Kaaoksen keskellä

Rakentamattomat rannat, hakkaamattomat metsät, puhdas meri. Ihminen janoaa paikkaa mihin paeta, missä rauhoittua kaiken rakennetun kaaoksen keskellä. Paikkaa, missä tuntea historian havina ja aito luonnon kosketus. Siksi urbanisoitumisen liitännäiset on pysäytettävä.

SM-Pilkki 2017 rikkoo Suomen lakia

Olen harrastanut kalastusta n. 20-vuotta. Kalastus on antanut minulle hyviä luontokokemuksia ja ravintoa ruokapöytään. Vapaa-ajankalastuksen, metsästyksen ja muiden luontoharrastusten suhteen olen pyrkinyt toimimaan luontoa ja eläimiä kohtaan kunnioittavasti ja niin etten aiheuta turhaa haittaa luonnolle tai eläimille.

Ihmisen kokoinen kaupunki

 

Suomessa on ihmisen kokoisia kaupunkeja. Suurin niistä, pääkaupunki, on Suomen väestömäärään suhteutettuna suurkaupunki. Verrattuna lähimpien naapurimaiden pää- ja suurkaupunkeihin, Helsinki on pieni tai keskikokoinen.

Metropolihanke eli pääkaupunkiseudun kaupunkien yhdistäminen miljoonakaupungiksi saa kannatusta Helsingiltä, mutta ei Espoolta eikä Vantaalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä