*

Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kannatusmittaus

Rehellinen Kike

Kike oli rehellinen itselleen ja äänestäjilleen. Arvostan.

Erehdyksiä teemme me kaikki. Kyky myöntää ne on ihailtavaa. Onneton tie on virheiden selittely seuraavat kaksi vuotta tai pidempään. Tuoreet YLE:n kannatusmittaukset antavat jo viitettä siitä, mitä kansa kunnioittaa.

Moni on ihmetellyt loikkareiden toimintaa, mutta pitää ymmärtää, että lähtö lienee ollut useimmille nopeasti tehty paniikkiratkaisu. Vasta jälkikäteen maan johtomiesten lausunnot alkavat palautua oikeisiin mittasuhteisiin.

Manipuloiko Venäjän tilastointi Putinin kannatuslukuja Suomen tukemana?

Vladimir Putinin uudet kannatusluvut herättävät ihmetystä Venäjällä, kun valtiollinen mielipidekeskus VTSIOM julkaisi viime viikolla mittaustuloksensa, joiden mukaan presidentin kannatus olisi noussut 89,9 prosenttiin. Venäjän valtiollisten toimijoiden kuten tilastoviraston lukuihin ei luoteta enää juuri enempää kuin neuvostoaikaisiinkaan pravdatietoihin.

Kokoomuksen kannatuksesta ja arvioista

Kokoomus näyttää Talouselämän teettämän laajan tutkimuksen valossa suoriutuvan sittenkin kuivin jaloin kenties vaikeimmasta hallitustaipaleestaan koko puolueen historiassa. Luvassa olisi puolueelle vain kahden paikan menetys, mikä olisi kaukana siitä totaalisesta romahduksesta jota puolueelle ovat etenkin perussuomalaisten kannattajat ja tässä palvelussa jopa heidän kansanedustajansa olleet innokkaasti povaamassa.

Keskusta: 25,5 prosenttia

Tuoreimmassa Yleisradion kannatusmittauksessa Keskusta on kerännyt noin kuuden prosenttiyksikön kaulan Kokoomukseen ja yli kymmenen prosenttiyksikön kaulan Perussuomalaisiin ja demareihin.

 

Gallup-kannatus?

Aika ajoin nousee esille keskusteluihin puolueiden gallup-kannatus. Kiinnostus ko. aihetta kohtaan liittyy siihen, että 2.000 - 3.000 äänioikeutetun satunnaisen otoksen antaman puoluekannatusvastauksen pohjalta tehdään johtopäätöksiä puolueiden kannatuskehityksestä ja sen suunnasta. Mittauksiin liittyy aina virhemarginaali, joka on suuruudeltaa 1,5 -2,0 %-yksikköä suuntaansa riippuen otantaryhmän koosta. Kiinnostava kysymys on aina, että mahtuuko muutos virhemarginaalin sisään vai ylittääkö/alittaako muutos virhemarginaalin, jolloin kyse on aina merkittävästä muutoksesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä