Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Energiainnovaatio

Keskustelu tulevaisuuden ilmastonmuutoksesta on tasaantunut!

Keskustelua ilmastonmuutoksen suunnasta ylläpidetään yhteiskunnassa. Tietoa ilmastonmuutoksen syistä on tuotu nyt myös kansalaisten tietoisuuteen. Määritelmällisesti ilmastonmuutoksen syyt eivät ole automaattisesti ihmisestä johtuvia, koska ns. luonnollista muutosta molempiin suuntiin on aina olemassa. Viimeaikaisesta lämpenemisestä karkeasti arvioiden noin puolet on ollut ihmisen aiheuttamaa, toinen puoli on luonnollista syistä johtuvaa. Ihmisen aiheuttamaa osuutta ilmaston lämpenemisessä on mahdollisesti liioiteltu huomattavasti, viimeaikoina julkaistujen tutkimustulosten mukaan.

Suomen heikkoon taloudelliseen tilaan syylliset löydetty

Suomessa liikkeenjohdon tiedetään epäonnistuneen tehtävässään. Tämän päivän Hesari tietää kertoa Nokian epäonnistumisen syyt olevan liikkeenjohdollisia.

​Hesari pääkirjoituksessaan vihdoin tuo esille asian, josta ns. kansa on tietänyt, Nokian työntekijät ovat olleet tietoisia, ettei innovointi yrityksen sisällä johtanut enää menestykseen. Kilpailijat nappasivat ideat omiin tuotteisiinsa jne.

Menetetty mahdollisuus

Uusi tuli sytytettävä

20.12.2011 22:27 Jouni Tuomela

Tuulivoima on ihan kiva, kun tuulee. Ydinvoimala on ihan kiva kun se toimii.

Energiatulevaisuus ei ole musta

Koska uuden ydinvoimalarakentamisen suunnittelu on nyt niin kovin ajankohtainen asia, koitan julkituoda myös ns. uuden energian tämänhetkistä tilaa.  Vielä uusi energia ei ole minkäänlainen vaihtoehto, mutta sen kehitystä kannattaa seurata, koska perinteisen ydinvoimalan rakentaminen on kuitenkin kovin pitkäaikainen projekti. 

Olisi kovin tarpeellista, että meilläkin olisi olemassa Suomen energiavaihtoehtoja pohtiva taho.

Ruotsissa sellainen on, Elforsk.se johdattaa luokseen.

Ehdotan ulkomaisen lisävelan ottamista

Suomen energiatase on yli 8 miljardia alijäämäinen. Asia on tiedetty jo kauan, mutta sen korjaamiseksi on tehty hämmästyttävän vähän. Kummallista asiassa on myös se, että koko Suomi on energiaa pullollaan, jos se vain hyödynnettäisi.

Jo tämän päivän osaamisella me pystytään muuttamaan puun ja vastaavan biomassan,  liikennepolttoaineeksi,  sähköksi, lämmöksi ja kaasuksi. Tuote voi kotimaassa valmistettuna olla vielä vähän kalliimpaa kuin ulkomailta tuotu, mutta laskettu, yli 10000 uutta työpaikkaa korvaisivat varmasti lisäätyneen kustannuksen.

Puusähkökamina ja retkikeitin, jotka tuottaa sähköä!

Kesä on hyvää aikaa tehdä uusia keksintöjä.

Mielessäni on pyörinyt innovaatio kaminasta, joka tuottaa sähköä -siis valoa kämppään saman aikaisesti, kun puuta palaa kaminassa ja pakkanen paukkuu ulkona.

Sähköä kun ei synny tehokkaasti pelkästään lämmöstä, vaan mukaan tarvitaan napakkaa pakkasta.

Hyvä akku tietenkin tallentaa "ylimääräisen" energian pitempäänkin kulutukseen.

Itse asiassa sain insipiraation tästä Suomi24 kommentista vuodelta 2007:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä