Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

"p... joulua" viharikosta vai hupia

Helsingin evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän äänenkannattaja ”Kirkko ja kaupunki”, joka on sitoutunut JSN:n normeihin, julkaisi 14.12.2011 numerossaan 47 sivulla 28 piirrostekeleen, joka ilmeisesti on tarkoitettu ns. poliittiseksi pilapiirrokseksi. Tekeleen laatijaksi on merkitty Ville Ranta –niminen henkilö.

Useimpien suuhun on puhekuplina laitettu tökeröitä törkeyksiä, joilla rikotaan rikoslain kunnianloukkauspykälää sekä rikoslain 11 luvun 10 §:ää (kiihottaminen kansanryhmää vastaan). Törkeyksistä pahin on ilmeisesti Breivikiin viittaava ”Teidät sais ampua” tarkoittaen vähemmistöjen ampumista. Linkki kuvaan

Tänään teimme kahdentoista Perussuomalaisen kansanedustajan kanssa yhteisen kantelun Julkisen Sanan Neuvostolle. Kantelu on välttämätöntä siitäkin syystä, koska Kirkko ja kaupunki on julkaissut tänä vuonna vastaavanlaisia töherryksiä useamman kerran. Ihmettelenkin sitä, nukkuuko viharikoksiin erikoistunut virallinen syyttäjä vai eikö kaikkia koske samat säännöt kuin esimerkiksi Perussuomalaisia kansanedustajia?

On jo itsessään tragedia, että kristillinen lehti toimii vastoin tilaajien odottamia periaatteita. Lietsomalla eripuraa ja vihaa rauhan ja sovun sijasta eri kansanryhmien ja tahojen välille, vieläpä näin joulun alla on paheksuttavaa. Kristilliseltä lehdeltä voisi odottaa hyvää moraalia viestinnässään, mikäli sen tehtävänä on aidosti kristillisten arvojen esille nostaminen ja niiden puolustaminen.  

JSN päätös tulee olemaan myös mielenkiintoinen linjapäätös. Jos JSN päätyisi pitämään kyseistä piirrostekelettä hyväksyttävänä, niin silloin JSN samalla tulisi hyväksyneeksi esimerkiksi käänteisenkin piirrostekeleen, jossa kuvitteellinen esimerkki "teidät saisi ampua” kohdistuisi johonkin toiseen aate- tai kansanryhmään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (108 kommenttia)

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Näitä persujen puolestaloukkaantujia riittää jo jonoksi asti. On jotenkin yllättävää, että kirkollinen lehti on modernimpi kuin perussuomalainen puolue konsanaan.

Eikö teillä ole yhtään huumorintajua?

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Nyt tilanne on minusta vakavampi kuin yleensä persujen ammattiloukkaantumisissa. Eikö kenelläkään nouse niskakarvat pystyyn kun eduskunnan varapuhemies kyselee, miten hänen puolueestaan voidan panna pilapiirroksia lehteen - sellaisia, joissa hän itse esiintyy!

Oma näkemykseni asiasta: http://ahtoapajalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/919...

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Kyseinen piirros on pilapiirros ja semmoisena sen tuleekin kärjistää esittämäänsä asiaa. Näin rivimiehenä sanon, että se on ihan tavallisen hyvä pilapiirros. Ehkä juttu on kuitenkin niin, että kirkollisen lehden ei pitäisi ottaa näin voimakkaasti kantaa puoluepolitiikkaan. Piirros olisi siis pitänyt julkaista jossakin poliittis- yhteiskunnallisessa lehdessä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Olettepas te todellisia tosikoita.

Että Persutkin...

Ihan niinkuin ne muslimitkin, jotka suuttuivat,- ja julistivat tappotuomion....

...Pilamielellä tehdystä piirroksesta...

Paavo Metsäluoma

Keitä ne yksitoista muuta ovat?

Ville Rannan joka toinen "pilapiirros" kuvaa Perussuomalaisia tai -äänestäjiä vihanlietsoja-junteiksi.

Niitä takakansia kannattaa selata muutoinkin.

Ranta on ottanut Perussuomalaiset sylkykupikseen kirkollisverovaroin kustannettavaan lehteen.. Useasta kuvasta puuttuu mielestäni myös se varsinainen pointti.

Mutta minusta se koko homman pointti on se, että Ville Ranta on saanut/ottanut väärän median näin kovaan, tietyn osan kansasta, mustamaalaamiseen.

Kirkko&Kaupunki on helsinkiläisten kirkollisverolla kustannettava lehti.

Esim. Jussi Halla-aho sai toiseksi eniten ääniä Helsingistä (Arhinmäki ykkönen). Minä antaisin heti kenkää K&K:n päätoimittajalle näin provosoivasta linjasta.

Palveleeko Helsingin Evankelisluterilaisen kirkon ykkösmedia koko seurakuntaansa? Vai peräti hajottaako se sitä?

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Kyse taitaa olla siitä, että EVL seurakunta on vastoin monien ennakko-odotuksia avarakatseinen ja aikaansa seuraava, toisin kuin tyypillinen persu.

Paavo Metsäluoma

Seurakunta=jäsenet.

Seurakuntaan kuuluu kaikenlaisia. Toiset konservatiivisempia kuin toiset.

Samoin on Perussuomalaisissa. Itse kuulun Perussuomalaisiin, eikä Ville Rannan kuvat minua haittaa.. Osa on oikeastaan hauskojakin..

Mielestäni, ja ymmärtääkseni suuren osan puolueen jäsenistön mielestä, pointti on siinä että media on väärä.

Vaalien alla Ranta teki näitä täsmäiskuja viitisen kertaa.. Laihoin tuloksin tosin.

Mielestänikin kyllä Niikko ja kumppanit reagoivat liian rajusti tähän.. Antaa kieltämättä kaksois-standardi -leimaa.. Mutta on hyvä tarkistaa pelisääntöjä JSN:ltä..

Esim. näiden kaikenmaailman poliittisten tuomioiden Halla-ahoa (uskonrauhan rikkominen kun toteaa faktan) tai Hirvisaari (kiihottaminen kansanryhmää vastaaan, erittäin huterin näytöin) vastaan...

Kai Haavisto

Aapo on avarakatseinen, kun kommenttiensa johdosta arvostelee 560000 Perussuomalaista äänestäjää

Mikko Kähkönen

"Tyypillinen persu" on tutkimusten mukaan ylempään keskiluokkaan kuuluva mies. Varsin samanlaista porukkaa, kuin jenkkilandian tea partyssa. Hauskaa on muuten huomata, että nämä persut monasti leimaavat muiden puolueiden kannattajia ja edustajia, mutta itkevät suunnattomasti, jos heille tehdään tätä normaalia politiikkaan kuuluvaa profilointia ja karrikointia. Tuolla kannatus- ja kansanedustajamäärällä tulisi jo tulla pois potkupuvusta ja ottaa tutti suusta.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Tuo kysymys, milloin pilakuva muuttuu vihakuvaksi, on aivan aiheellinen. Pilakuva vaikkapa EU-linjoista olisi ok, mutta kun tunnistettavien edustajien suuhun piirroksessa aletaan sijoittaa "teidät saa tappaa" -tyyppisiä kommentteja, niin ollaan aika arveluttavilla vesillä.

Hannu Keränen

Ei minustakaan tuolla politiikalla kannattaisi paljon itkeä. Aika monesta meistä tuntuu, että politiikkanne on juuri sellaista, miksi se kuvataan ko. pilakuvassa. Jos PS:n poliittista ideologiaa tutkiskelee, ei siinä paljon muille kuin konservatiivisille valkoisille heteroille jää tilaa. Jos itse sylkee vihapuhetta koko ajan eetteriin, eiköhän sitä pitäisi itsekin kestä hieman sitä ja kritiikkiä.

Kai Haavisto

Hyvä Mika, on oikein puuttua tällaisiin piirroksiin. Itse pilakuvia piirtäneenä en sortuisi tällaiseen ala-arvoiseen taiteiluun. Taidankin alkaa piirtämään muista puolueista vastaavanlaisia piirroksia. Aiheita löytyy paljon.

Katsotaan sitten saanko tuomion vihapiirroksista..

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Toivottavasti et saisi tuomiota, sillä olisi se aika huvittavaa.

Pertti Väänänen

Tässä olisi p.ässäläisille oiva tilaisuus erota kirkosta. Enpä kuitenkaan usko, että heistä siihen on.

Yhteiskunnan tuellahan kansakirkko toimii, joten sen on tietenkin tuettava nykyistä hallitusta myös pilakuvien voimin.

Kai Haavisto

Miksi pitäisi erota kirkosta? Evankelisluterilaisena en koskaan eroaisi kirkosta. Koti, uskonto ja isänmaa on arvoja, joita pitää vaalia. Valitettavasti se on monelta nykysuomalaiselta unohtunut.

Jos hallitusta pitää tueta pilakuvien voimin Perussuomalaisten kustannuksella, niin huonosti menee silläkin hallituksella.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

PeruSlogiikan mukaanhan hellenistis/seemiläinen uskonto on tuontitavaraa ja vielä alkuperäistä suomalaista uskomusjärjestelmää sortava. Eihän tuo tuoreempi abrahamilainenkaan näytä kelpaavan. Evankeliumikin on kreikkaa ja sieltähän ei prsulaisten mukaan mitään hyvää voi tulla.

Pilakuvat ovat aika pientä sen rinnalla mitä eräät peruSSedät ovat suunnitelleet.

Pertti Väänänen

Tässähän näköjään käy niin kuin minä arvelinkin. Kyllä P.ässäläiset tämänkin nielevät, vaikka vähän ykisevätkin.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Jos tämmöiset Persut olisivat etninen ryhmä, ja heillä olisi vaikka hiukan erilainen iho, olisi pilapiirros rasistinen.

Mutta vaikka minun mielestäni kaikesta voi tehdä pilaa niin on hyvän maun raja jotenkin rikkoutunut. Tai ainakin siihen on osuttu, tuo ampumisjuttu jotenkin ei ollut enää hauskaa.

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Muistutukseksi aiemmin tapahtuneesta. Kansanedustaja Olli Immonen (ps.)kirjoitteli blogissaan 1/2010 näin:

"Nostan hattua norjalaiselle Aftenposten-sanomalehdelle sen julkaistua tänään (8.1.2010) kohua herättäneet pilakuvat profeetta Muhammadista. (...) Pilakuvien julkaisijoille jaettiin myös lukuisia tappo- ja pommiuhkauksia. (...) Esitän omalta osaltani tukeni (...) henkilöille, jotka ovat joutuneet pilakuvajupakan yhteydessä muslimien ahdistelujen, vainojen tai fatwojen kohteeksi"

Samoin Olli Immonen julkaisi pilakuvat blogikirjoituksensa oheen. (http://bit.ly/vgXtxC)

Loistavaa johdonmukaisuutta!

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio
Paavo Metsäluoma

Kuuluuko Immonen "loukkaantujiin"? Epäilen.

Eiköhän kyse ole kaksoisstandardisuuden kokeilusta.

Jos minun pärstäni olisi piirrettynä laajalevikkisen, kristillisen, sanomalehden takakannessa jossa uhoaisin tappavani ulkomaalaisia..

Saattaisin tuohtua aika lailla. Ehkä sinäkin Mikko?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Itse asiassa pilakuvassa ei puhuta ulkomaalaisista mitään. Siinä viitataan "teihin muihin", joiden voi tulkita olevan vastakohtia joko yhdelle tai kaikille näistä termeistä "suomalainen heteroseksuaali valkoihoinen konservatiivi". Tosiasiassa Suomen kansalaisista melkomoisen suuri osa kokee olevansa erillään tuosta joukosta.

pilakuvan löydät täältä:
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kulttuuri/6926-vil...

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Persuillahan on omien sanojensa mukaan valtava määrä sielunvihollisia; sosiaalidemokraatit, homot, somalit, suvaitsevaiset, mukasuvaitsevaiset, sivistyneistö, mukasivistyneistö, eliitti, EU, kokoomuslaiset, epäisänmaalliset, vihervasemmisto, ruotsinkieliset...

Ketä jää jäljelle...?

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Timo Kontio

Siinä linkissä on myös piirtäjä Rannan mielipiteitä asiasta. Kannattaa kommentoijien lukea nekin. Ettei tuomittaisi ilman syytetyn puolustusmahdollisuutta.

Ps. Minä olen jo aikaisemmin tunnistanut Pietari Jääskeläisen kuvista. Eihän se nyt Anssi Joutsenlahti ole, vaikka mies itse niin luulee. Kapeat terävät kasvot kummallakin, mutta kyllä se on yksi selvimmistä tyypeistä.

Mitenkähän reagoidaan kun heistä piirretään ensimmäinen kunnon PILAKUVA.

Pirkka Keskinen

@Timo Elonen: Kunnianloukkauslainsäädäntöä ei sovelleta kollektiivisesti ihmisryhmiin, eikä välillisesti jonkun kauan sitten eläneen profeetan kautta.

Pitäisikö sitten? Itse kukin voi mielessään miettiä, mitä siitä käytännössä seuraisi. Ihmiset kun ovat yleensä muutenkin (1.) herkkiä loukkaantumaan syystä taikka toisesta, (2.) syyttävät mielellään muita pahasta olostaan ja (3.) luonnostaan ahneita.

Jos ei noista seikoista osaa itse päätellä, miksi lain ei pidä ottaa tuollaiseen kantaa, keskustelua lienee turha jatkaa.

[edit]Tulikin vähän väärään kohtaan tämä; tuohon pari kommenttia alempaan siis piti vastata (21.12.2011 00:48).

Ai niin ne muut kohdat... "Eikös tuo H-a kehottanut tavallaan tappamaan...": Haha :D. Ei kommenttia.

"Olisitko tyytyväinen, jos kuvan hahmot olisivat tunnistamattomia...": En oikeastaan, koska silloin voisi olla vaikeampi saada aikaan näitä kohuja, jotka tulevat ennen pitkää osoittamaan kaikille oikeuslaitoksemme häikäilemättömän käytön poliittisiin tarkoituksiin. Esim. Halla-ahon ja Hirvisaaren tapausten jälkeen on syytä näyttää, että tätä peliä voi pelata toisinkin päin.

Muuten olen kyllä sitä mieltä, ettei ketään pitäisi tuomita tällaisista. Nettiaikana sananvapaus onneksi löytää tiensä helpommin, mutta kovastipa sitä vieläkin ollaan koitettu padota joidenkin osalta.

Pirkka Keskinen

Ei kovin hyvin vertaudu tähän tapaukseen tuo. Keksitkö miksi?

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Eli jos pitää yhtä pilakuvaa laittomana, pitää johdonmukaisuuden nimissä kaikkia muitakin pilakuvia pitää laittomina? Jos kuulee joskus huonon poliittisen puheen, tarkoittaa se johdonmukaisesti sitä, että kaikki poliittiset puheet ovat huonoja?

Muutama mieleen juolahtanut ero persu versus muhammed -pilakuvista.

1, Muhammed on kuollut 1500 vuotta sitten. Kuvassa esitellyt persut elävät edelleen.

2, Muhammedin nimissä maailmassa kylvetään väkivaltaa, jopa pommeja. Kukaan persu ei ole ymmärtääkseni syyllistynyt ideologiseen tappamiseen, eikä ole myöskään kehoittanut tappamaan ketään.

3, Muhammedia kuvattaessa ei ketään yksittäistä henkilöä syytetä väkivallan ja vihan ihannoinnista, toisinkuin persukuvassa.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Kohta 1, Eihän niissä kuvissa Muhammedia loukata vaan miljardia elävää muslimia. Muhammed on vainaja. Ei vainajaa voi pilkata vaan hänen muistonsa pilkkaamisella pikataan omaisia. Rannan kuvassa on muutama henkilö, heistäkin vain Immosella on pientä aihetta loukkantumiseen. Toisaalta hän on korostanut pilakuvien vapaata piirtämistä.

Kohta 2.Kaikeksi onneksi teillä ei vielä niitä panssarivaunuja ole. Eikös tuo H-a kehottanut tavallaan tappamaan Kreikassa demokratian kannattajat.

kohta 3.Olisitko tyytyväinen, jos kuvan hahmot olisivat tunnistamattomia, ja se että on kyse tontuista, nimenomaan persutontuista itse joulupukin evästäessä, ilmaistuna jollain muulla tavalla kuin tunnistettavina hahmoina?

Koko hommanne on toisinto Hemmon tempusta. Naurun ja pilkan alaiseksi vain joutui.

Pirkka Keskinen

Vastaanpa nyt jo itse, kun en tänä iltana enää kerkiä postailla:

Muhammed-pilakuvat ja niiden puolustelu ei ole mitenkään ristiriidassa tämän kanssa yksinkertaisesti siksi, että Muhammed ei ole elossa, eikä siis voi loukkaantua.

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan ei ilmeisesti tulisi kummassakaan tapauksessa kyseeseen, koska puolue ei ole kansanryhmä, ja koska kukaan ei kiihotu muslimeja vastaan siksi, että joku piirtää Muhammedille pommin turbaaniin. Muslimit itse toki kiihottu(i)vat kovastikin länsimaisia vastaan noista, mutta laki ei varmaankaan ole tarkoitettu näin tulkittavaksi?

j.olavi heikkinen

mika, joko allekirjoitit lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista?

seppo kirnu

Tehän kiihotutte kuvista kuin pikkukalle jallusta!

Tuntuu siltä kun kylillä liikkuu, että 'kunnon' ylikasvaneen teinin oloista lihaniskaista heteroa ja uskovaista peruskaaleppia kiihottaa kaikki mitä ei ymmärrä. -Ööööö mitä ööööö, haastaks riitaa öööööö, no saat turpaas kuitenkin öööööö....pakosarjaööööööööööö...

Et terve kertaalleen juuh!

Sitä se on ihan reaalielämässä. Välillä miettii että jos heille heittää turbaanin peittämään punoittavia päitään, niin ei voi olla ihan varma onko kyseessä suomalainen vai muslimi. Se on varma että jonkun sortin uskovainen on kyseessä.

Jos loukkasi syvästi niin kannattaa ilmaista se niin voin pyytää anteeksi. yksikään lihaniska ei kyllä koskaan pyytele anteeksi mitään toisaalta.

Kai Haavisto

Seppo, sinulla on nyt hieman väärä kuva Perussuomalaisista. Tuohon kommenttiisi viitaten,, ei älykkyys kauhean paljon paista kommentistasi. Mutta kuten olen todennut aikaisemminkin, että viisaus löytyy loppujen lopuksi meistä ja historiaa kirjoitettaessa meitä verrataan suomen pelastajiin ja tullaan kiittämään, ettemme lähteneet isänmaallittomiin asioihin mukaan.

Vastustusta on aiheuttanut ennenkin isänmaallinen toiminta, kuten viimme sotia ennen. Jos emme olisi tätä vastustusta vastustanut, olisimme nyt osa Venäjää. Vertaus ei ole sama, mutta voidaan siirtää nykyaikaan. Jos emme nyt vastusta suvereenitettimme menetystä, olemme osa liittovaltiota.

Tulemme vielä saamaan kiitosta, mutta isänmaallittomat vastustajat eivät saa saada ylivaltaa, kuten ei saanut punikitkaan ennen.

seppo kirnu

Niin kauan kuin perussuomalaiset joihin minä törmäilen käyttäytyvät juuri kuvaamallani tavalla en tule kannattamaan mitään muuta 'asiastanne' kuin kykyä sanoa niille toisille pystyyn nostetuille sioille -eli pankkipiirille vastaan.Sille asialle voi nostaa hieman hattua, vaan kun mitään ei tapahdu! edelleen me olemme pakotetut niiden lihapäiden orjuuteen. Tuo mitä kuvasin on kansanrivien sisäisten 'persujen' KARIKATYYRI, mistä osa kyllä on JO osunut kohdalle.

Jos minua omaperäisenä suomalaisena -ja vielä yrittäjänä- aletaan sorsia lihaniskaisten persujen toimesta, niin se on varma että sanallista kekseliäisyyttä tulen käyttämään.

Tehkää jotain älkääkä selostako! Te selostatte enemmän kuin teette mitään! Paavin kumartelu ei ole 'jonkin' asian tekemistä! Se on alistumista! Se 'jotain' ei ole myöskään erilaisuuden tukahduttaminen, mitä näytätte mieluusti kannattavan. MIKSI TEETTE NIIN?

seppo kirnu

Kai Haavisto:

"Isänmaallittomat vastustajat"

Riiäääääääääääh hoh hoh hoh hlu ho oho!

Ukkini makasi poterossa kun Muolaan kirkko lensi taivaalle. Sanoi että puolusta läheisiäsi tarvittaessa. Uskon häntä. Enkä muuten ole isänmaalliton. Saati sitten vastustaja.

Vai pidätkö minua jo jonain vastustajana? Kerro ihmeessä niin tiedän varautua jos näin.

Paavo Metsäluoma

"..isänmaallittomiin.."?

Isänmaattomiin?

Tuli vain mieleen tosta: "..ei älykkyys kauhean paljon paista kommentistasi."

Kyllä kait meillä kuitenkin ihan ok poliittinen keskusteluyhteys keskenämme on vielä olemassa?

Ja en oikein usko että Perussuomalaiset ovat ainoita "isänmaalaisia"?

Sakari Lehtonen

Jos PerusSuomalaisen saa tappaa.....saako somalin?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Ei ketään saa tappaa. Eikä ainakaan kukaan ole tässä persua uhannut tappaa. Lähinnä päinvastoin.

seppo kirnu

Kuka nyt tappaa taas ja missä? Kuka tässä perus-suomalaisia on tappamassa?

Teurastaja on varmaan ainakin joulukinkut tappanut ja suolannutkin jo aikaa sitten.

Uskovaisethan nyt tappaa toisiaan tälläkin hetkellä jossakin niin että kuuluu vaan:

-mukulbi nukbili balitiknahlak jolojolo kimbalimuhkäbä -tai jotain

Se kuuluu uskovaisten elämään jostain kumman syystä.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Sananvapaudestahan tässä on kyse, eikös niin? Kun perussuomalainen kansanedustaja kirjoittelee blogissaan siitä, että olisi kiva olla Kaivopuistossa ampumassa homoja, niin kai sen saa kriittisesti tuoda myös julkisuudessa esiin? Toimintanne on kaksinaismoralistista, arvoisat kollegat.

Pirkka Keskinen

Kukahan perussuomalainen noin on kirjoitellut?

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Taitaapa olla tuo suuri mestari Jussi Halla-aho itse.

"Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino."

http://www.halla-aho.com/scripta/kommentti_homonam...

Heikki Ojala

Kun perussuomalainen kansanedustaja kirjoittelee blogissaan siitä, että olisi kiva olla Kaivopuistossa ampumassa homoja, niin kai sen saa kriittisesti tuoda myös julkisuudessa esiin?

Siguainesta.

Pirkka Keskinen

Tiedän kyllä, mihin olkiukkosi viittasi. Tuo on vähän eri, kuin sanoa että olisi kiva olla Kaivopuistossa (tai missään) ampumassa homoja. Tuossahan oli kyse aggressiivisesta lähentelijästä, eikä mistään viattomasta kaduntallaajasta.

turunen (nimimerkki)
Citycani *

No on toikin jo paljon terveempi lähestymistapa kuin kanteluiden väsääminen sinne tänne.

Kuvat puhukoot puolestaan, puolin ja toisin. ;)

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Jukka Turunenkin, joka on kirjoittanut kilometreillä mitattavia kirjoituksia pilakuvista pillastuneista muslimeista ja esiintyi täälläkin pitkään muhammediksi naamioituneena koirana, alkaa pillastua, kun on piiretty ensimmäinen karikatyyri persuista. Vaikka itse persuista allikkoon (m2011) loikkasikin.

turunen (nimimerkki)

"Lattiatason metallimies" Elosella on huonot vitsit ja pötypuheet - kuten aina. Minähän nauran mukana. Enkä kuulu puolueisiin. Persuja toki äänestän edelleen.

Käyttäjän BBKorhonen kuva
Benny Korhonen

Lahinna vaikuttaa silta, etta huumorintajunne ei vain riita. Hypitte kuin kiimaiset uroshirvet, kun Ranta piirtaa pilakuvan liittyen Islamiin, mutta pillastutte kun pilkka sattuu omaan nilkkaan. Ranta tekee pilkkaa persuista ja muista, miksi vain persuihin kohdistuva pilkka on mielestanne vaarin.

Persut kuvittelevat olevansa kansanryhma! Olisivat edes Miehia, Aikuisia, tai edes johdonmukaisia.

Käyttäjän BBKorhonen kuva
Benny Korhonen

Aimo,
olet ihan oikeassa. Toki mietityttaa, etta miksi juuri K&K haluaa ottaa kantaa paivanpolitiikkaan puhumalla yhdesta puolueesta. Niikolle ja mulle kuitenkin muistuttaisin, etta kysymys on lehden valinnasta poliittisen satiirin suhteen, ei suinkaan ihmisoikeuskysymys.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Asiaa voisi kuvata vaikka näin.
Jos perussuomalaisten puoluelehti Perussuomalainen julkaisisi kuvallisesti samankaltaisen piirrostekeleen, jossa olisi vaikka joukko tunnistettavia Suomen islamilaisen puolueen johtohahmoja, jotka puhekuplissa lausuisivat käänteisiä törkeyksiä kantaväestöstä ja kristityistä ja jossa yhdessä puhekuplassa olisi kantaväestöä ja kristittyjä tarkoittaen ”Teidät sais ampua.”
On vaikea uskoa, että JSN hyväksyisi sellaisen karkean hyökkäyksen täkäläistä islamistista poliittista vakaumusta vastaan.

mm. Vihreät julkaisivat jossain vaiheessa natirinnastusaiheisen pilapiirroksen liitettynä Perussuomalaisiin, mitään ei tapahtunut. Sitten kun joku Perussuomalainen kirjoittaa esim. maahanmuutosta tai maahanmuuttajan tekemistä rikoksista, se tuomitaan joka ikisessä lehdessä ja oikeudessa jonka jälkeen monen kuoron säestämänä leimataan kaikki perussuomalaiset ja jopa heidän äänestäjänsä rasisteiksi.. Kysymys on siitä, joko kaikki samalle viivalle tai myös perussuomalaisten on saatava JSN-suojaa tällaisia törkeyksiä vastaan.

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Ymmärräthän, Mika-hyvä, että pilapiirros ja maahanmuuttokriittinen (eli rasistinen) poliittinen teksti ovat eri asioita? Tai ainakin niin moni PS-edustajista on viime vuosina todennut, mm. Jyllands-Postenin Muhammed-pilakuvan yhteydessä.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Perussuomalaisia puolueaktiiveja on liittynyt natsijärjestöihin. Mitä teki puolue tai puoluejohtaja?

Siteeraan kansanedustaja Niikkoa: "mitään ei tapahtunut". Ei edes silloin, kun puolueaktiivit toivovat vuoden 1918 tyyppistä puhdistusta.

"Mitään" ei todellakaan tapahtunut. Ehkä se oli vain vaalikikka.

Paavo Metsäluoma

Keitä ne yksitoista muuta ovat?

Mielestäni ihan ok kokeilla kaksois-standardeja.

Painottaisitte nyt kuitenkin että ette ole herkkähipiäisiä (ettehän ;), ja se ei ole se pointti.

Anis Harran

"piirrostekeleen, jossa olisi vaikka joukko tunnistettavia Suomen islamilaisen puolueen johtohahmoja"

Ei Abdullah Tammesta ja kumppaneista mitään pilakuvia tarvitse piirtää, riittää kun katsoo heidän youtube-videoitaan. Hän taisi muuten saada 25 ääntä. XD

Markku Toivonen

Jos perussuomalainen kirjoittaisi samassa tyylilajissa kuin Kirkko ja kaupunki, vaarana olisi, että sanomaa ei pidettäisi satiirina. Kollegasi Jussi Halla-aho ehti jo ottaa tyylilajin käyttöönsä. Anna nyt meille aihetta uskoa perussuomalaisista jotakin parempaa, ole niin kiltti.

Kai Haavisto

Hauska todeta, että Perussuomalaiset pääsääntöisesti ovat asiallisia ja kirjoittavat asialliseen tyyliin. Nämä täällä muut kuin me, kirjoittavat todella epäasiallisesti ja ei kovinkaan asiantuntevasti. Kuullostaa jo osan kirjoituksista päätellen Suomi24h kirjoituksia. Mutta tosiasiahan on se, että jos lusikalla antaa, niin kauhalla ei voi vaatia

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Osoita nyt edes yksi epäasiallinen kirjoittaja meistä muista, vaikka nyt väitätkin kaikkia muita kuin Perussuomalaisia Suomi24 tyyppisiksi kirjoittajiksi.

Minusta juuri tuo on huvittavaa mutta hiukan omituista, että joku voi asiallisesti sanoa eri mieltä olevista:

Mutta tosiasiahan on se, että jos lusikalla antaa, niin kauhalla ei voi vaatia.

Aki Häkkilä

En tiedä mihin lokeroon kuulun, mutta nimimerkki Aapo Kansikas harrastaa aika värikästä keskustelutyyliä ja totesi tästä(kin) asiasta, että Perussuomalaiset saavat omaa lääkettään.

Toistaiseksi hän ei ole ehtinyt vastaamaan kysymykseeni:
"20.12.2011 23:11 Aki Häkkilä

Saako viljelemääsi kirjoitustyyliä nyt kohdistaa kaikkiin EVL-kirkon jäseniin ja jonkun pahastuessa osoitella tuota pilakuvaa ja kysellä eikö huumori riitä?"

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tämä oli taas odotettavissa. Eipähän ole elämä tylsää. Oppositiossa kun ei ole paljoa tekemistä ja turhautuminen uhkaa, niin voi kannella sitten sinne, minne nenä sattuu osoittamaan.

Jännittyneenä jäämme seuraamaan, mistä asiasta te vedätte seuraavan kerran herneen nenään:)

Citycani *

Voihan nenä, tää menee jo hirtehishuumorin puolelle.

Noi puhekuplien kommentit on muuten taidettu leikellä suoraan eräiden ps-edustajien omista kirjoituksista, sitä jouluntoivotusta ehkä lukuunottamatta.

Aihe on _sekä poliittinen, että myös eettinen, ja sitä kautta uskonto(ihin)kin liittyvä.

Jos ja kun pommipäisestä mohammedista ei saanut suuttua, ei kai nyt sitten tästäkään..??

(Arvaus: seuraavaksi joku sanoo, että siinä on ISO ero, koska persut ei sentään uhkaa tappaa ketään, kun loukkaantuvat. Etukäteisvastaus: tietääkseni kukaan Suomen muslimeista ei myöskään ole tehnyt niin, sen enempää Jylland postenin kuin Ville Rannankaan muslimeja pilkkaavista kuvista... liekö edes väsänneet mitään valituskirjelmiä aiheista minnekään..?)

Viimemainitusta minulla ei ole varmaa tietoa, siksi siis sekä sulkumerkit että kysymysmerkki.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

P..kaa joulua ei ole suoraan Oinoselta, eikä teidät sais ampua Immoselta.

Ainakin Immonen on kuitenkin lievästi sanoen paheksunut muslimien suuttumista pilapiirrosten takia ja vaatinut, että pilapiirroksia pitää saada tehdä vapaasti. Luulisin myös Oinosen olevan mukana siinä rintamassa.

seppo kirnu

Näille pitäisi jonkun Pelle Pilattoman keksiä edelleenkin kaksi laittetta:

1.

Talvisodan henkeen muotoiltu hernekonekivääri -tällä saa sieraimet tukkoon ihan rumputulella! Laitteen mukana tulee kaksi desiä maitoa ja pussi herneitä.

2.

Star trek-henkinen herneen poistin/sädetin -tällä voi poistaa ne hernulit poskionteloista.

Ja kohtaan 1. takaisin...

Anis Harran

Herne-Rokka voisi sitten päästellä väärää poterostaan, ja piti persujen asemansa jätätättättää.

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Hmm..

Muhammed on kuollut, siis saa pilkata. Perussuomalainen kansanedustaja ei ole kuollut, ei saa pilkata. Näinkö menee logiikka? Ihminen antaa itsestään kovin yksinkertaisen vaikutelman, jos väittää että Jylland-Postenin pilakuva olisi ollut pilailua vain Muhammedista.

Kovasti ihmettelen sitä, miksi uskonnon tai uskonryhmän pilkkaaminen olisi juhlittava asia mutta poliittisen ideologian tai poliittisen ryhmän pilkkaaminen jyrkästi tuomittava asia. Tähän ei kyllä riitä selitykseksi em. varsin ontuva argumentaatio.

Sitä paitsi. Niiden poliitikkojen, jotka ovat lähteneet vähintäänkin flirttailemaan tai jopa ratsastamaan tietynlaisella retoriikalla ja agendalla, tulee kestää myös siihen kohdistuva kritiikki ja jopa pilailu.

Aki Niemistö

Tässä wikipedian artikkelissa on tietoa tuosta Muhammad pilakuvajupakasta. Myös itse pilakuvat löytyvät sieltä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Muhammad-pilapiirrosj...

1) Kun katsot pilakuvat läpi niin huomaat, ettei niissä oikeastaan pilkata ketään.

2) Kuten artikkelista selviää, tanskalaiset imaamit tekivät itse alatyylisiä kuvia, joita he väittivät Jyllandspostenin julkaisemiksi. Kuvissa Mohammad esitettiin sikana ja eläimiin sekaantujana. Muslimit kun eivät kiihottuneet alkuperäisistä kuvista. "Ei juttu ole mikään ellei siihen puolet lisää", sanoi isäni aina...

3) Sen sijaan että muslimit nostaisivat syytteen vihapuheesta Kurt Westergaardia - sitä pommiturbaani-piirtäjää - vastaan kanteen, he ovat yrittäneet tappaa hänet. Tekijätkin on saatu kiinni ja he saavat tuomionsa aikanaan. Lars Vilk, joka piirsi Muhammadista niin sanotut "roundabout dog" pilakuvat, on yritetty murhata.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lars_Vilks
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kurt_Westergaard

Muhammad on kauan sitten elänyt sotapäällikkö. Kuka tahansa voi piirtää vaikkapa Aleksanteri Suuresta tai jopa Jeesuksesta vaikka kuinka törkeän kuvan eikä siitä seuraa yhtään mitään. Miksi Muhammadin piirtämisestä pitäisi seurata jotakin?

Muslimit sitä paitsi loukkaantuvat jo pelkästä Muhammadin kuvan piirtämisestä sinänsä, vaikka kuva olisi piirretty kohdettaan kunnioittavasti - joku aika sitten muistaakseni Suomessa itsesensuroitiin Mohammedista kertovan kirjan kansi: siinä piti olla Muhammadin kuva, mutta kun Jyllandpostenin kuvista nousi sellainen metakka niin kanteen laitettiin jotain muuta ettei tule hankaluuksia. Tätäkö me suomalaiset haluamme? Haluammeko me pelätä henkemme, omaistemme ja omaisuutemme vuoksi vain sen takia että jollakin uskonnollisella yhteisöllä on taipumus ruveta tappamaan ihmisiä, jotka loukkaavat heitä tai heidän profeettaansa?

Käyttäjän mikkosiitonen kuva
Mikko Siitonen

Aki Niemistö, muutama huomio kommentistasi.

Mohammed-kuvat ovat pilakuvia, samoin kuin Rannan. Se, ovatko kummatkaan hauskoja tai hyviä, on tässä tapauksessa toisarvoista.

Mielestäni Mohammedkuvien tarkoituksena oli pilailla, pilkata ja herättää keskustelua. Ilmiselvästi pommi Mohammedin turbaanissa on viittaus nykyaikaan. Väitän kyllä, että jos vaikkapa Jeesuksesta piirtäisi kuvan, jossa hän ampuu aborttilääkäriä, ristiinnaulitsee seksuaalivähemmistön edustajaa, tai (anteeksi brutaali ilmaisu) raiskaa kuoropoikaa tms. saisimme kohua ja loukkaantujia aikaiseksi. Erotus on siinä, että kristinuskossa ei ole tabuna Jeesuksen piirtäminen. Jo se, että Mohammed piirretään on pilkkaa, sillä heidän uskonnossaan tämä on tabu (sillä kaikki uskonnot kun ovat mielettömiä sääntöjä täynnä). Mutta ei siinä mitään. Minä en kritisoi tai tuomitse Mohammedin piirtämistä.

Toinen huomio liittyy siihen, mistä tässä on mielestäni koko ajan ollut kyse. Persujen kannattajat ja ehkäpä persut itse ovat sitä mieltä että kokonainen puolue ja heidän äänestäjänsä leimataan tässä vaikkapa rasisteiksi (mitä Ville Rannan pilakuva ei väitä). Kuitenkin sinunkin kommentistasi on helppo huomata, että syyllistyt samanlaiseen yleistämiseen ("Sen sijaan että muslimit nostaisivat syytteen vihapuheesta Kurt Westergaardia - sitä pommiturbaani-piirtäjää - vastaan kanteen, he ovat yrittäneet tappaa hänet"). Oletko nyt aivan varma että kaikki muslimit haluavat tappaa hänet? Koko uskonnollinen yhteisökö on taipuvainen tappamaan loukkaajiaan? Vaiko vain keskimääräistä suurempi, tilastollisesti todennettavissa oleva osa? Vai miten?

Kolmas huomio. Puhut koko ajan seurauksista. Kysyt, miksi Muhammedin piirtämisestä pitäisi seurata jotain? Minäpä kysyn sinulta: miksi persun piirtämisestä pitäisi seurata jotain? Kummastakaan ei pitäisi seurata mitään muuta kuin keskustelua.

Neljäs huomio. Sinusta oleellista Mohammed-kuvissa on siitä seuranneet kielteiset ilmiöt. Onko se syy, miksi ne ovat niin juhlittava asia? Jos persu-kuvista ei seuraa samanlaista kielteistä ilmiötä, tarkoittaako se silloin sitä, että ne ovat jyrkästi tuomittava asia? Minä en ymmärrä tätä logiikkaa. Se johtunee siitä, että käyttämäsi perustelu ei itse asiassa ole järkevä tässä yhteydessä.

Viides huomio. Unohdat - tietoisesti tai tiedostamattomasti - erään tärkeän kielteisen ilmiön liittyen Mohammed-kuviin: niin jotkut poliittiset pyrkyrit kuin islamfoobikot ja muut ääriainekset, ottivat pilakuvat omaksi keppihevosekseen vihan ja pelon lietsonnassaan tai äänien kalastelussa. Rannan pilakuvien kohdalla huolestusta ja ärtymystä kuitenkin tuntuu herättävän se, miten perussuomalaisten vastavoimat käyttävät niitä keppihevosenaan...

Lisäksi, kuten totesin jo aiemmin, ja mihin et oikeastaan ottanut mitään kantaa siihen, miksei poliittisen puolueen tai yksittäisten kansanedustajien toimintaa, retoriikkaa tai agendaa saisi arvostella tai pilkata mutta (tiettyä?) uskontoa pilkatessa pitäisi juhlia. Se tosiasia, että kansan valitsemat kansanedustajat käytttävät korkeinta valtaa Suomessa, tekee heistä erityisen hyväksyttäviä kritiikin kohteita.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Sanoinko, että Muhammedia saa pilkata, koska hän on kuollut? Keräsin listaan vertailukohtia, joiden perusteella kuvia voidaan vertailla mietittäessä niiden suhdetta esim. viharikokseen.

"Ihminen antaa itsestään kovin yksinkertaisen vaikutelman, jos väittää että Jylland-Postenin pilakuva olisi ollut pilailua vain Muhammedista."

Epäilemättä kohteeksi joutuu myös Islamin piiristä löytyvä väkivaltaan oikeuttava opetus. Mutta en minä siinä näe ulottuvuutta, jossa kaikki islaminuskoiset demonisoitaisiin. Ristiinassa lienee niin vähän muslimeja, että moinen mielleyhtymä on mahdollinen.

Toivoisin kyllä, että vihreiden agendalla olisi se, ettei mitään uskontokuntaa pilkattaisi. En muista kenenkään joukoistanne nostaneen meteliä, kun vaikkapa J. Tervo heitteli Raamattua.

"Kovasti ihmettelen sitä, miksi uskonnon tai uskonryhmän pilkkaaminen olisi juhlittava asia"

Tuota sopiikin ihmetellä. Pilailun ja pilkkaamisen sijaan sivistynyt keskustelu siitä, mitä Raaamattu ja Koraani opettavat olisi enemmän kuin tervetullutta.

"Niiden poliitikkojen, jotka ovat lähteneet vähintäänkin flirttailemaan tai jopa ratsastamaan tietynlaisella retoriikalla ja agendalla, tulee kestää myös siihen kohdistuva kritiikki ja jopa pilailu."

Loanheiton kohteeksi joutui mm. Anssi Joutsenlahti, jonka agendalla maahanmuuttoasiat eivät ole näkyvästi olleet laisinkaan. Suhteellisuudentaju olisi pilailun suhteen tarpeellinen hyve. Yhtä komea pilakuva voisi olla piirtää Pekka Haavistö, Ville Niinistö ja Pentti Linkola suunnittelemassa keskitysleirejä persuja varten.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Sataako tämäkin puolestaloukkaantuneisuusshow vielä persujen laariin?

Aki Häkkilä

Saako viljelemääsi kirjoitustyyliä nyt kohdistaa kaikkiin EVL-kirkon jäseniin ja jonkun pahastuessa osoitella tuota pilakuvaa ja kysellä eikö huumori riitä?

Jari Niemi

Katsoisitte vähän peiliin. Mitä olette laukoneet muista kanssaihmisistä jopa eduskunnassa. Te olette haalineet äkkinäisen kannatuskasvun lisäksi todella vankan vastustajien joukon suomalaisten enemmistöstä. Tästä kertoo sekin, että jos presidentinvaaleissa saisi antaa miinusääniä, Timo Soini olisi mielipidetiedustelujen mukaan ylivoimainen äänikuningas negatiivisissa äänissä. Muiden ihmisten ihmisarvoa väheksyvällä politiikalla ja puheilla saa jatkossakin ihan varmasti lokaa niskaansa. Muuttakaa jatkossa siis tyyliänne ja politiikkaanne inhimillisemmäksi, niin voitte alkaa saada arvostusta ja päästä vaikka joskus hallitukseenkin.

Jarmo Makkonen

"Jos ja kun pommipäisestä mohammedista ei saanut suuttua, ei kai nyt sitten tästäkään..??"

Suututtiinko pommipäisen mohammedin kuvasta?

Citycani *

"Suututtiinko pommipäisen mohammedin kuvasta?"

No kyll siit tais joku iranilainen mullah julistaa fatwankin, ellei peräti kaksi. ;)

Tosin, jos asia palautetaan ns. mittaluokkaansa, muslimeja on tällä telluksella reilusti toista miljardia, eikä suurin osa heistä nostanut asiasta minkäänlaista älämölöä...

Aiheen itselleen hieman vieraammaksi kokeva tosin toki väittää, että jokaisen äärihullun muslimin näkemys edustaa kaikkien muslimien näkemystä...

Mutt esim. äärikristilliset näkemykset on vain ja ainoastaan esittäjänsä omia...

Ja tällä tasolla näissä keskusteluissa näköjään pysytään vuodesta ja ajastajasta toiseen, täältä ikuisuuteen...

Huoh.

Aki Niemistö

Tanskalaiset imaamit tekivät itse alatyylisiä Muhammad-pilakuvia, joita he menivät esittelemään Lähi-itään. Imaamit kun eivät saaneet aikaan tarpeeksi suurta närkästystä pelkillä aidoilla kuvilla:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Muhammad-pilapiirrosj...

Kristittyjä on tällä Telluksella enemmän kuin muslimeja, mutta jostain syystä he eivät tapa ihmisiä pilakuvien perusteella. Kurt Westergaardia vastaan on tehty jo kolme murhayritystä.

Citycani *

"Kristittyjä on tällä Telluksella enemmän kuin muslimeja, mutta jostain syystä he eivät tapa ihmisiä pilakuvien perusteella"

Juu, eivät. He tappavat muista syistä. :-(

"Kurt Westergaardia vastaan on tehty jo kolme murhayritystä."

Kas kun siihen fatwaan taisi liittyä jokin palkkiolupauskin...

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala

"RL 11:10 §
Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Hyvää Joulua!

Jarmo Makkonen

"Aiheen itselleen hieman vieraammaksi kokeva tosin toki väittää, että jokaisen äärihullun muslimin näkemys edustaa kaikkien muslimien näkemystä..."

Minä tarkoitin että suuttuivatko suomalaiset kristityt tai ateistit tuosta muhamedin pilapiirroksesta noin yleismmin ottaen ja miten poliitikot siihen reagoivat? Eikö kahdet pelisäännöt ole hieman vaikeat puolustella.

K Veikko

“kristillinen lehti toimii vastoin tilaajien odottamia periaatteita”

Mikään ei estäne sinua lopettamasta tilaustasi.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Valtion syytäjä saisi loukkaantua tasapuolisemmin eri kansan uskonnollisiin tai siihen verrattaviin ryhmien puolesta.

Onko suomessa kansanryhmä synonyymi islamille?

Sikäli pidän koko kansankiihotuspykälä typerintä mikä EU on tuottanut.

Mutta voi sitä typeryyttä käyttää välillä vaikkapa Venäläisten puolesta loukkaantumiseen ja miksei Virolaisten tai Ruotsalaisten puolesta tietysti kristityt ja ateistitkin loukataan, pohjoiskorealaiset on pistetty halvalla oikein urakalla viimeiset päivät.

Paavo Metsäluoma

Miltä susta Freddy oikeasti tuntu kun jotkut muslimi-kiihkoilijat uhkasivat tuhota sen kauniin symbolin atomista?

Mitä pahaa atomi tekee?

Ja kaverilla soi puhelin koko ajan.. Toivottavasti tarkkailussa..

Tuutsä siitä "Anu ja Kerttu"-Belgiasta vai Tintin?

Veikkaan Koikkalaista ;)

Ja blogaa nyt mielellään että mitä Belgian tulisi tehdä..

Sisäiset riidat on ihan helvettiä.. Mun ranskalaiset kaverit ovat saaneet paljolti siitä..

Ehkä Hollanti-Ranska?

MIKSI EI? Mikä Belgia anyway?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Kaveri on show mies, uho on kova.
Hän ylistää Mulah Omarin valtakausi Afganistanissa, koska tuhosi epäjumalien symbolit.
Egyptissä olisi tuhottava pyramidit ja sfinksit.
Hänen mielestä Islamilaisessa Belgiassa ja Islamilaisessa Euroopassa kaikki epäjumalat= turistinähtävyydet olisi tuhottava.
Helsingissä se tarkoittaisi Sibeliuksen ja Mannerheimin muistomerkit.
Porukka ei vaikutta kovin vaaralliselta, mutta se voi muuttua vaaralliseksi jos saavat kannattajia ja voima.

Belgia ongelmat alkoivat kun Napoleon hävisi taistelun Waterloossa.
Valtio alun perin luotiin heikentämään Ranska, puskurivyöhykkeeksi Preussin ja Ranskan välillä.

Pertti Väänänen

Ehkä ongelman ydin on se, että tämä pilakuva olisi pitänyt julkaista vaikka Hesarissa taikka Aamulehdessä KK:n sijasta. Eihän tämä nyt pilakuvana nyt niin paha ole.

Citycani *

Mielestäni julkaisupaikka oli erittäinkin osuva; jos kristillisen ajattelun hyveellisintä ydintä aletaan pohtia, onhan tuollainen toisten tuomitseminen melko syvältä?

Jos sitten kristillisyyden _poliittisia ja muuten asenteellisia katsantokantoja asioihin peilataan, mennään toki vähintään samassa määrin metsään kuin silloin, kun mohammed-pilakuvia tarkastellaan poliittisen islamin näkövinkkelistä käsin..?

Ei se ole pilakuvana edes erityisen ilkeä, ja julkaisupaikkakin on ihan kohdallaan. Nostan hattua ko. pläjäyksen päätoimittajalle tästä hyvästä, vaikka varmaan itse varmaan jo miettiikin, tekikö ns. arviointivirheen...

Pertti Väänänen

Ajattelin tilannetta lähinnä politiikan ja uskonnon sekoittamisen näkökulmasta. Kyseessähän on poliittisten toimijoiden karikatyyrien piirroksesta. Tietenkään pilakuvilla tuskin mitään rasismia kitketään.

Eihän kukaan myöskään kuvittele islamilaisiakaan autettavan piirtämällä Muhamedin pilakuvia.

Citycani *

Niin siis... kuka ylipäänsä kuvittelee *auttavansa* ketään pilakuvia piirtelemällä..?

En minä ainakaan.

Ja tuskin se ylipäänsä edes _voi olla niiden tekemisen tarkoitus..?

Kunhan ilmeisesti en ihan ymmärrä ns. pointtiasi...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Termi "piirrostekele" kertoo mielestäni jo koko jutun jujun. Analogisesti sotaansyylliset olivat sotaansyyllisiä ja se siitä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jouni Haimi

Muuten onko kukaan laskenut monta persu valitusta on mennyt vaalien jälkeen julkisen sanan neuvostoon.

. suvituuli

Perussuomalaiset on vapaata riistaa.

Niin pitääkin olla - pilakuvissa.

Odottakaahan, jos koskaan pääsette hallitusvastuuseen - sitten vasta kovilla sulkakynillä "ammutaankin".

Mutta ei noin herkkähipiäisestä joukosta taida olla vastuuta ottamaan ja vaikeita päätöksiä tekemään.

Mistä tämä pikku-sieluisuus oikein kumpuaa?

Onko siinä lopulta kysymys perisuomalaisesta - vai perussuomalaisesta - itsetunnon puuttesta?

Paavo Metsäluoma

Tästä samasta aiheesta on myös keskustelu käynnissä Homma-foorumilla..

Esim. Oula Lintulan kommentti on mielestäni oleellinen (sananvapaus-asiantuntijana).

http://hommaforum.org/index.php/topic,63688.msg874...

Oli miten oli..

Mielenkiintoinen jälkipyykki.

Tokkopa nostettaneen silti karuselliin..

Mutta saadaanpahan "Susijumalat" pois tärkeämmistä kysymyksistä..

Leipää ja sirkushuveja...

Paavo Metsäluoma

Nostaisin myös tämän kommentin esille..

http://hommaforum.org/index.php/topic,63688.msg874...

ja varsinkin sen viimeisen osion..

"Foballe vinkiksi, että tässä olisi sinulle se kaipaamasi ennakkotapaus viharikoksista. Vie nettipoliisina tämä kyseinen pilakuva ennakkotapaukseksi uudesta viharikoslainsäädännöstä. Aloita esitutkinta pilakuvataiteilija Ville Rannan ja Kotimaa24:n päätoimittajan mahdollisesta syyllistymisestä erilaisiin Suomen lainsäädännön mukaisiin sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Sinulla on virkavelvollisuus kohdella ihmisiä yhdenvertaisesti, joten mikäli aiot viedä muitakin ennakkotapauksia eteenpäin nettipoliisina, silloin varmaan viet myös tämänkin tapauksen esitutkintaan. Eikö niin?"

Tämä on juridisesti, viharikos, tärkeä?

Fobba/poliisilaitos on käynyt paljon debaattia Homma-foorumissa keskustelevien kanssa.

Jolloinka monet lainoppineet ovat, hyvä niin, ottaneet osaa keskusteluun.

Ns. Vihalaki on perseestä.. Illmann ja Fobba ja kumppanit ovat yrittäneet saattaa edes jonkinlaista johdonmukaisuutta syyttämispäätöksiin..
Mm. Homma-foorumin kautta.

Tämä Ranta-keissi on yksi niistä.

Näin me luomme, yhteiskuntana, rajoja.. Mitä saa sanoa ja mitä ei..

Kiitos Tuija Brax HELVETIN TORSOSTA laista.. Hyvää tahtova IDIOOTTI!!!

Ai Vihreä.. Kuinka ollakaan..

P.S. Kannattaa myös huomioida?

http://cms.hommaforum.org/index.php?option=com_con...

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Tämän poloisen pilapiirtäjän komppaajille olisi seuraavalla idealla varmaankin käyttöä. Persufoobikoiden osalta ei aihetta enempään.

http://koskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83331-satu...

Itse olen humaani sitoutumaton, jolla hoivavietti liian herkästi nostaa päätään tämänkin keskusteluketjun kuola suupielistä valuvalle persujen kivittäjä-käpykaartille, sekä hyvin löysän moraalin tuella valituille kivitettäville.

Nytpä vedän peiton korville kun sain juuri kinkun uunista.

Hyvää ja rauhallista joulua! myös näillekin rintamalinjoille.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Matti kirjoittaa viisaasti.

Pilapiirtäjät ovat nykypäivän narreja, joiden tehtävänä on kyseenalaistaa politiikan tekemistä (mustan) huumorin kautta. Suomi tarvitsee ammattimaisia pilapiirtäjiä.

Yhteiskunta vaan ei ole enää kovin suosiollinen pilapiirtäjälle. Kari Suomalainen istuisi nyt jo vankilassa. Kummallista, että kekkoskaudella politiikan arvostelu oli vapaampaa. Pitikö Kekkonen ammattiloukkaantujat kurissa?

Perussuomalaiset ovat tässä kuitenkin oikella asialla liikkeellä, sillä pelisäännöt pitää olla selkeät. Huonot lakitekstit jalostuvat vain haastamalla niitä. Tästä hyötyy kaikki, puoluekantaan katsomatta.

Keijo Räävi

Tuo Rannan pilapiirros on loistava. Siinä kiteytyy olennaisesti perussuomalaisten poliittinen agenda.

Ja muutenkin sanavapaus on Suomessa pyhä johon ei pidä koskea.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Oikeampi nimi teille olisi Perusvenäläiset. Aina kun musikoilta puuttuu jotain, ainoa kirjoitustaitoinen lähettää tsaarille anomuskirjeen.

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

Ei hän varmaankaan viittaa Breivikiin vaan siihen Niikon puoluetoveriin, joka halusi lahdata ihmisiä vuoden 1918 malliin. Eivätkö persut kestä totuutta itsestään?

seppo kirnu

Peruksille:

Ostakaa reilusti luumuja ja risiiniöljyä. Ummetus on ikävää ja haitallista pidemmän päälle.

Henri Kangas

Ei pitäisi ihan kaikesta loukkaantua, varsinkin kun itse on ensin hurrannut saman piirtäjän Muhammed-pilakuville.

Se on kyllä on fakta, että Helsingin seurakuntayhtymän hallintopuolelle, ml. Kirkko ja Kaupunki -lehti, on pesiytynyt varsin omituinen joukko toimijoita, joiden tausta on (ihan ilman vitsailua) vasemmistolaisessa/taistolaisessa toiminnassa. Tälle porukalle politiikanteko on kristinuskoa tärkeämpää. Päätoimittaja Seppo Simola on tästä hyvä esimerkki. Hän on kivienheittelyynsä lasitalossa oikein ottanut persut maalitaulukseen.

Jotenkin luulen, ettei ns. hengellistä toimintaa harjoittavat seurakunnan piirit oikein edes tajua, minkälaiset tyypit siellä hallintopuolella oikein edes hääräävät. Vasen käsi ei tiedä, mitä oikea tekee jne.

Henri Kangas

Tässä esimerkki. Kannattaa lukea myös kommentit. Yksi parhaista oli: "Kuulemani perusteella Seppo Simolan pitäisi ensin tulla uskoon, jotta keskustelua olisi hedelmällistä jatkaa.". :D

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/176...

Maria Viljamaa

Ilmeisesti persujen mielestä presidenttiä voi sanavapauden nimissä viedä "saunan taakse", kaikki tietävät mitä se tarkoittaa mutta alkaa kauhea haloo kun joku muu kuin perussuomalainen käyttää omaa sanavapauttaan.

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

Herran jumala, että on johtopäätösten tekeminen monelle niin hankalaa kun vihaa persuja. Ei kenelläkään välähdä, että tämä ilmoitus on tehty ihan vaan sen takia että persuista tehdään vastaavia noitaoikeudenkäyntejä koko ajan. Kyseessä on tapa näpäyttää sananvapauden rajoittajia että jos tuomitaan yksi niin pitää tuomita toinenkin.

Toivottavasti vähitellen puheista rankaiseminen jäisi vähemmälle ja tuomittaisiin oikeita väkivaltarikollisia muuhunkin kuin ehdonalaiseen.

Käyttäjän Milleniar kuva
Miikka Välimäki

Huvittavaa, toisten puolesta loukkaantujat loukkaantuvat kun joku loukkaantuu omasta puolestaan.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Persupelon lyhyt historia. (vain ajattelukykyisille, ei ps-foobikoille)
Elämä ennen Persu-jytkyä oli lintukotoonsa uskovilla, Suomen hyvinvointivaltiossa, turvallista vaikkakin rauhatonta pandemioiden ja tulevien ja menevien taantumien / lamojen katveissa. Onneksi tällä kansasta vieraantuneella virallisella väellä, sekä vanhan vallan kylttien alla kyyhöttävillä poloisilla oli olemassa oma työpaikka, oli myös taho, joka kertoi heille miten pitää elää ja mihin pitää uskoa. Tällainen opetettu ihminen ei halunnut / osannut kritisoida vaan on/oli naulannut heille valmiiksi syötetyt teesinsä ja totuutensa oman aivorustinkinsa oven sisäpuolelle ja laittaen oven sitten tiukasti säppiin. Lopuksi tappi tynnyriin.

Oli myös yhä kasvava joukko kansalaisia, itsenäisesti ja isänmaallisesti ajattelevia ihmisiä kaikista kansankerroksista. He näkivät valtaapitävien yhä nuorentuvan ja vain toisiaan ymmärtävän sukupolven miehittävän vallan portaat alkaen hakea neuvottomana turvaa valtakuntamme ulkopuolelta. Tämä siksi, koska oman joukkonsa kanssa seurustellen eivät koskaan ymmärtäneet suomalaisuuden arvoja ja historiaansa. Heille nämä arvot ja oikea elämä oman pilttuunsa ulkopuolella, oli vain historian kirjoista luettua homeista tarinaa.

Tämä omilla aivoillaan ajatteleva, sivistyksellisesti laajaa ja monikerroksista elämää ymmärtävä, hallitseva ja kaikissa puolueissa kotiaan pitävä väki alkoi hermostua kohteluunsa. Osa, eniten pihalla olevasta valtaapitäjien väestä alkoi rakantamaan yhteiskuntaa ja sen käytäntöjä entistä enemmän kaiken ulkopuolelta tulevan varaan. Monikulttuurisuus ja sen ihannointi EU'n hippiliikkeen tyylillä, ylitti tavallisen isänmaallisen ihmisen piripinnassa olevan kupin.

Kritiikki oli aluksi varovaista, aitoa ja perusteltua. Tuli jytky, demokratian historiamme suurimpia vaalivoittoja, joka nurkantakana supatellen kampitettiin. Hallitustarjous Kataiselta on irvokkaimpia viritelmiä hallitushistoriassamme. Osallistumista tarjottiin periaatteella: mukaan vaan, kun jääväätte joka kerran EU-Suomen kysymyksissä itsenne. On kunnioittavaa, että selkärankaa Soinilla siinä tilanteessa löytyi. Tämä ja jatkuva puhuminen kuuroille korville pahensi ärtymystä. Nyt kaiketi kansan todellinen, yhä voimistuva muutoshalu on painunut pinnan alle odottamaan tulevia purkautumisen kanaviaan. Ja niitähän tässä vuosittain tulee riittämään.

Kävi ilmi, että tämä vallitseva vallan hippiliike oli aivan pihalla asioista ja arvoista, mistä tyytymätön kansa puhui ja kysyi. Tämä aiheutti eliitin piirissä turhautuneena myönteisen-rasismi-aallon kritisoivaa kansaa kohtaan. Käytäntöjen barrikaadeilla eliitti ylitti itsensä ylimielisyydessään, joka yhä enemmän sai suomalaisen, suomalaisella tavalla ajattelevan, historiansa ymmärtävän ja perusarvoillaan elävän kansanosan hermostumaan toden teolla.

Näin Suomi virallisestikin jaettiin kahtia. Railoa on edelleen syvennetty vihapuhemanipulaation tykistökeskityksillä. Perussuomalaiset eristettiin railon taakse vapaaksi riistaksi reservaattiin jokaiselle, joka pysyy vanhan vallan leireissä. Jopa kirkko on siunaamassa omalla pannallaan ja interdiktillään tämän sodan lehdistönsä pilapiirroksillaan. Näiden metsästäjien käyttämien epäeettisten toimien perään ei huudella, syytesuojan legimiteetti on rakennettu eliitin tuella myötäriekkujille.

Yhtään mikään ei edelleenkään ole vaalien jälkeen muuttunut. Arvotyhjiössään edelleen toimettomana ja hämillään oleva kakaralauma, sixpack-eliitti jatkaa jauhamistaan ja etääntyy yhä enemmän oikeasta, patrioottisesta perus Suomesta. Veljeillen yhä tiiviimmin kaiken maailman etelä Euroopan hihhuleiden kanssa. Yhteys suomalaisuuteen on äärimmäisen ohut vailla vuorovaikutusta. Suomalaiset kokevat joutuneensa maailmalla isoisten jaloissa pyörivän rakkikoiran asemaan ilman omaa kansallista tahtoa ja arvostusta. Syyksi oivalletaan kakaramainen, uuden suomalaisen arvomaailman rakennushankkeet, jotka nojaavat aivan muuhun kuin suomalaisuuteen. Sen kaatuminen tulee olemaan historiallinen.

Tuleva, pinnan alla yhä enemmän kiehuva tyytymättömyys tulee olemaan vielä suurempi järkytys tälle kakaramaiselle, vanhan vallan kammarit vallanneelle, korkeasti koulutetulle, sivistymättömälle nuorisolle. Tämä tulee näkymään jokaisen tulevan mittapisteen (vaalit) tulosteissa. Tässäkin ketjussa iloitteleva irrallinen, poloinen joutoväki pilakuviensa kanssa, on oikeasta suomalaisuudesta ja sen rajoista vieraantuneena pihalla kuin lintulauta.
Silti, tyhmä saa olla, muttei noin neuvoton.

Käyttäjän Aapok kuva
Aapo Kansikas

Älä Matti huoli, persun epäonneksi poliisin budjettirahat riittävät vielä sentään kumiluoteihin ja pamppuihin.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Sitoutumattomana mihinkään suuntaa, voin hyvillä mielin fokusoida tarpeenmukaan mihin suuntaan tahansa. Kommenttisi vahvistaa kirjoitelmani ;-) Jokaisessa aatteessa, kuten Sinäkin hyvin tiedät, on aina jotakin hyvää kuin myöskin jotakin arvosteltavaa.
Joten älkäämme huoliko, Aapo.

Hyvää Joulua ;-)

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Paljon on perussuomalaisia rökitetty. Mutta paljon olette antaneet myös aihetta.

Ko. pilakuva on pilakuva, omassa genressään varsin osuva. Ken siitä loukkaantuu, saa loukkaantua lopun ikänsä.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Jokaisen perässähiihtelevän, suksiensa kärkiin tuijottajan kannattaisi muistaa. Ikänsä kestämään luullut totuudet loppuvat hyvin äkkiä, kun 'vastavallan' kasvaessa, älä mäkeen kääntyvät entisen vallan sukset eivät houkuttele seuraamaan. Huipulle kun eivät kaikki mahdu. Se lienee demokratian kääntöpuoli.

Hyvää Joulua, Esa!

FEIKKI FEIKKI

Tuollaisen huonosti piirretyn kuvan voi ohittaa ja keskittyä olennaiseen.
Kyllä netissä solvataan kaikkia puolueita mitä hurjimmila kuvilla ja sanoilla.
Älkää persut nyt kaikesta vetäkö pultteja pääkoppaan, se rupeaa jo näyttämään surkuhupaiselta.

Poliitikkojen pitää kestää vähän tavista enemmän tätä mediamyllytystä.
Kaikki saa osansa.

Ei muuta kun menox, koskee koko eduskuntaa.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Tosikkojakin ovat, nämä persut.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Muutan Pohjois-Koreaan jos JSN ei vapauta KK:ta tästä kantelusta. Vaikka JSN onkin pelkkä vitsi.

Pilapiirros on journalismia Pohjois-Koreassa ja oli sitä Neuvostoliitossa ja Itä-Saksassa. Niitäkö Persut tännekin haikailevat, kun liittävät pilapiirrokset asiajournalismiin?

Erikoista tuo persujen huumorintaju. Onkohan tämä Niikon kirjoituskin sitä ihteään? Ainakin näkyy herättävän huomioita ja se kai se on tarkoitus ennen kaikkea.

Kukapa noista Persuista tietää, liekö vitsi koko puolue, kun näkyvät vitsit ja tosi menevän sikinsokin ihan puoluejohtoa ja myöten.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset