Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Vastine Iltalehden Markku Koivisto-uutisointiin

  • Vastine Iltalehden Markku Koivisto-uutisointiin

Koska Iltalehti on vetänyt linkin minun ja Markku Koiviston välille, on johdonmukaista kertoa omista kokemuksistani ja näkemyksistäni. Yritän sen tehdä hienovaraisesti kunnioittaen ystävieni yksityisyyttä ja vainajan muistoa.

Vuosien varrella olen seurannut Markku Koiviston johtaman kirkon työtä. Kunnioitan sitä hyvää, minkä Nokia Mission kirkon työn kautta on tullut mahdolliseksi. Nokia Mission kautta tapahtunut nuorisotyö näyttää auttaneen monia epätoivoisia nuoria ja toivottavasti sama työ saa jatkua. Lukemani perusteella Koiviston teologiset näkemykset eroavat jossain määrin omistani. Olisi mielenkiintoista tietää Nokia Mission teologiset linjaukset ja kuinka yksi yhteen ne ovat Koiviston kanssa. Toivon että kriisin keskellä ei heitettäisi hyviä hedelmiä pois pesuveden mukana.

En tunne Markkua henkilökohtaisesti. Melko varmasti monet kokevat ahdistavana kun paljastuu, että näkyvä johtohahmo tekee jotain sellaista, joka on ristiriidassa sanojen kanssa. Siksi on tärkeää erottaa toisistaan opetus, henkilö ja teot. Tässä maailmassa ei maailmankuvani mukaan ole yhtään täydellistä ihmistä, joka ei tarvitsisi Jumalan armoa ja apua. Joka päivä.

Talvella kohtasin Markun yllättävässä tilanteessa. Vainajan anoppi pyysi minua kyyditsemään hänet muistohetkeen vainajan ruumishuoneen kappeliin ja samalla menin tukemaan vainajan veljeä. Vainajan veljen, anopin ja minun lisäksi paikalle saapui puoli tuntia myöhemmin Markku Koivisto ystävineen rukoilemaan seurakuntaansa hiljattain liittyneen vainajan puolesta.

Rukoilemisessa ei sinänsä ollut mitään erikoista. Ympäri maailmaa rukoillaan hyvin eri tavoin. Kristityillä rukous on normaali ja kunnioitettava asia. Jos omaiset hyväksyvät että pastori Koivisto näkee hyväksi rukoilla seurakuntalaisensa kohdalla kuolleista heräämisen ihmettä, se on heidän henkilökohtainen asia. Tässä maassa on varmaan suuri joukko ihmisiä, jotka ovat yllättäen kuolleen henkilön ruumiin vierellä sydämensä tuskassa huutaneet Jumalan puoleen. Varsinkin kun kuollut on lapsi tai nuori. Olisi pahinta väkivaltaa tuomita tapa, jolla surutyö käynnistyy. Koska rukoustilanne oli vainajan omaisten hyväksymää, ei kenelläkään ole siihen mitään sanottavaa.

Iltalehden uutisointi astui karmealla tavalla alueelle, jota olisi erityisesti kunnioitettava. Arvostan sananvapautta, tutkivaa journalismia, mutta myös vastuullista uutisointia. Julkisuuden henkilön seksuaalisella virheellä spekulointi ja tekemiset eivät oikeuta nostamaan julkisuuteen Suomen kansalaisten yksityisiä asioita, oli paikalla sitten pappi, kansanedustaja, tai vaikka itse toimittaja.

Vainajan omaisten surutyön vastuuton ohittaminen nostamalla kappeli-tilanne julkisuuteen, omaisten kuvamateriaalin käyttökiellon ohittaminen, kuvamateriaalin julkaisu ja rukoustilanteen spekulointi on halveksittavaa. Markku Koiviston liittäminen kansanedustajaan oli hakemalla haettu, koska lehti tiesi tapahtumien taustan ja luonteen sekä sen, että tämä oli tapahtunut jo muutama kuukausi ennen eduskuntavaaleja. Lisäksi videokuvauksen tehnyt henkilö loukkasi läsnä olevien yksityisyyttä salaa kuvaamalla ja antamalla materiaalin median käyttöön ilman lupaa.

Toivon Markku Koiviston tilanteista huolimatta Nokia Missionin jatkavan hyvää työtä erityisesti niiden useiden satojen nuorten hyväksi, joita Nokia Missionin kirkkokunnan työ koskettaa.  

Omaisten muistoa kunnioittaen ja heitä siunaten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Niin, kovin valitettavaa on Markku Koiviston syntiinlankeemus.

Innokas sopulilauma - pres. Koivistoa lainatakseni - virittää parjauskoneistonsa Jumalan miehen mustamaalaamiseen.

Turhaan. Sillä elävä Herra antaa heille hopeamitalin kun Hän armossaan nostaa Nokia-Missionin johtajan lokaisesta liejusta.

"Sillä seitsemästi vanhurskas lankeaa ja nousee jälleen, mutta jumalattomat suistuvat onnettomuuteen" Sananl. 26:16.

Raamatun Kaikkivaltias Jumala voi herättää kuolleita tänäänkin.
Karismaattiset kristityt harjoittavat ns. voimaevankeliointia. Henkilahjat perustuvat Jeesuksen opetuslapsilleen antamaan valtaan tehdä voimatekoja. Sillä kuoleman voittaja antaa tänäänkin joillekin palvelijoilleen vallan ajaa ulos saastaisia henkiä, parantaa tauteja ja herättää kuolleita.

Kuolleista herätetty Jeesus myös lähettää armoitetut sanansaattajansa kaaoksen maailmaan sanoen:" Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: 'Taivasten valtakunta on tullut lähelle'.
Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa" Matt. 10:7,8.

Koivisto ystävineen vain noudatti tuota Jeesuksen kehoitusta. Ilmeisesti heillä oli vahva syy uskoa että tutkimaton Jumala tekisi valtavan herättämisihmeen juuri tuon kuolleen ihmisen kohdalla.

Vakevä Jumala tekee ihmeitä ilman määrää. Itsekin olen ollut kuulemassa erästä itsemurhaa yrittäneen tshetsheenimuslimin yliluonnollista kokemusta.Kaukasuksella tapahtui ns. ranteet auki/ranteet kiinni ihme

http://mlahti.blogspot.com/2007/12/onnellinen-tule...

Mikko Lahti
saarnaaja
http://www.pp.kpnet.fi/mila

Jussi Heino

Luin tänään tämän Iltalehden jutun ja se kertoo todella hyvin mistä näissä uskossaan seonneissa on kysymys.(sama diagnoosi pätee myös yllä olevaan Mikko Lehteen joka täällä saarnaa magiaansa). Ihmisten hätää(kun lapsi on kuollut) käytetään hyväksi ja tullaan loitutsuineen ja rukouksineen herättämään henkiin lasta jonka aivot ja sisäelimet on poistettu (oikeuslääketieteen laitoksella kuvattu ja todistajan kertomana sekä mukana myös video järkyttävästä tapahtumasta). Ja sitten vielä muutama uskovainen kovan rukoilemisen jälkeen on sitä mieltä että vainaja ei halunnut tulla takaisin. Yleensä tämä taikauskoon tai muuhun satuun sitominen on paljon hienovaraisempaa ja sivistyneempää. Nyt tämä osoittaa sen räikeyden ja ihmisten hädän hyväksikäytön pahimmillaan.

On sangen järkyttävää että Mika tässä esittää asian aivan toisessa valossa kuin mistä siinä oli kysymys. Se oli magiaa ja vakavavalla asialla ihmisten ja omaisten kalastelua uskovaiseksi ja tähän Nokia Missioon ja yleensä uskomaan kaikenmaailman houreita ja loitsuja. Magia ja loitsut eivät tehonneet tietenkään. Mutta mikä saa ihmiset suostumaan tällaiseen?

Toki kristillinen hautaaminen ja sielunhoito voi olla ja useimmiten on oikeanlaista lohduttavaa ja vainajaa sekä varsinkin omaisia kunnioittavaa. Arvostan sitä ja minulla on siitä ihan hyviäkin kokemuksia vaikka itse en siihen mielikuvitus tarinaan usko. Mutta tämä oli siitä kaukana. Ilmeisesti blogaaja ei nähnyt asiassa mitään omituista. Minä näin siinä häpeää ja suuttummusta (ilmiantajan puolelta)ja sairasta ihmisten surun ja hädän hyväksikäyttöä. Tätä on uskovaisuus pahimmillaan ja sairaamillaan. Ilmeisesti kaikki Persut ovat sen verran sekaisin uskossaan etteivät kykene näkemään metsää puilta eli sitä että tämä loitsu ja magia tuokio oli kuvottavaa. Erityisesti moitittavaa ja sairasta. Minua ihan sisismässäni järkyttää ja pistää vihaksi että nämä saaraajat kehtaavat tulla lukemaan loitsujaan tilanteeseen jossa pitäisi antaa ihan erilaista surun ja osantoton toimintaa. Ei antaa tyhjiä lupauksia ja valheita.

Kertoo myös kaiken oleellisen Nokia Missionista ja muista hurlum hei lahkoista.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Magia on oikea ilmaisu, koska tässä on yritetty manata zombia. Ruumiinavauksen jälkeenhän kuolleista herääminen ei ole "mahdollista", koska elimet ovat irti.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Ei se Jussi mitään magiaa ole,vaan Kaikkivaltiaan Jumalan ylösnousemusvoimaa kun Hän herättää joidenkin palvelijoidensa kautta kuolleita,ajaa pois riivaajia tai parantaa sairaita.

Magiaa sinä löydät mm. woodoo -kultista ja kaikenkarvaisista noitakulteista. Siellä liihottelevat tähdistä, korteista kädestä,peilistä,kristallipallosta tai taikavarvuista singotut ennustukset. Epäjumalille mumistut loitsut,pervorituaalit, taikakalut ja spiritismi-ilmiöt pöytien liikuttamisineen tai lasin siirtelyineen ovat peruskauraa noissa saatanallisissa piireissä.

Kaaoksen maailma on myös täynnä huuhaata jota korvasyyhykonsultit tuputtavat niin yritysjohtajille kuin rivikansalaisillekin. Se on Elämän taitoa nääs. Olisikohan n. 500...1000 eur/kokous parin tunnin huuhaapläjäyksestä?

Hesarin - tuo liberaaliteologian lippulaivan - toimittaja Seija Sartti kirjoittikin aiheesta 2009 ansiokkaan artikkelin otsikolla Huuhaa kukoistaa.

Raamatun ilmoittama evankeliumi on Jumalan voima. Siellä kerrotaan verenjuoksua sairastavasta naisesta, joka oli kuluttanut omaisuutensa lääkäreille, ks. Luuk. 8:43-48. Siihen aikaan tällaista sairautta (todennäköisesti naisten vuotovaiva) pidettiin saastaisena ja häpeällisenä. Mies saattoi helposti erota vaimostaan viittaamalla Mooseksen lain säädökseen: 5Moos. 24:1.

Mutta sairas nainen etsi Jeesusta parantuakseen ja kosketti Herraa takaa päin väentungoksessa. Jeesus tunsi, että hänestä lähti Jumalan voimaa ja hän kysyi: ”Kuka minuun koski?” Kun nainen näki, että hän ei enää pysynyt salassa, tuli hän vavisten ja ilmoitti parantumisestaan. Hänelle, pelkonsa voittajalle Herra sanoi: ”Tyttäreni, uskosi on sinut pelastanut, mene rauhaan.”

Etsivän naisen toimiva usko antoi siis hänelle sekä sielun pelastuksen että ruumiin terveyden.

Jeesuksen nimessä suoritetun rukouksen avulla tapahtuu ihmeparantumisia tänäänkin. Jumala voi antaa joillekin Jeesuksen Herraksi tunnustaville palvelijoille sairaiden parantamisen armolahjan, ks. 1Kor. 12:9.
”He panevat kätensä sairaiden päälle ja he tulevat terveiksi.” ilmoittaa myös Mark. 16:18 eräästä Jeesus-uskon merkistä. Näitä uskon merkkejä kaikkivaltias Jumala jakaa joillekin Kristuksen todistajille hyvän tahtonsa mukaan.

Amerikkalainen, jo kuollut naisevankelista Kathryn Kuhlman, lienee tunnetuin Jeesuksen nimessä rukouksella parantavista julistajista. Sokeat saivat näkönsä, rammat nousivat pyörätuoleistaan K.K:n rukouskokouksissa.

Näinhän tapahtui myös saarnaaja Niilo Ylivainion (k. 1981), tilaisuuksissa. Ylivainiosta kertovassa kirjassa Mauno Saari: Saarnaaja, (olikohan kustantaja Päivä OY?), on monta merkillistä ihmeparantumista, joista suomalaiset ja ulkomaalaiset vieläkin puhuvat.

Myös tänään monet ihmiset kertovat saaneensa avun esim. past. Seppo Juntusen ja Pirkko Jalovaaran rukoustapahtumissa, tai Nokian paimenen Markku Koiviston tilaisuuksissa.

Jorma Laine

Kyllähän se "Magiaa" on. Kuolleista ei tietojen mukaan ole kukaa todistettavasti herännyt, ellei tietysti lasketa Uuden testamentin johtohahmoa. Uskottavuudeltaan tämä tarina on kuitenkin lähinnä tasoa Juhani peltosen Elmo - maailman paras urheilija. Jos joku onkin herännyt katatonisesta tajuttomuudesta, ei sitä kuitenkaan voi ihan laskea kuolleista heräämiseksi, vaikka tila ulkoisesti muistuttaakin kuolemaa.

Kuolleista herättäminen on julmaa leikkiä omaisia kohtaan. Annetaan ikään kuin toivoa omaisten uskon varjolla, että ehkäpä tämä henkilö vielä virkoaisikin.. eräässä tapauksessa kuulemma tätä on yritetty jopa ruumiinavauksen jälkeen. Täytyy Usko olla vahva sekä saarnamiehellä että omaisella jos tuollaiseen suostuu. Tai paljon, paljon ureaa päässä.

Kukaanhan ei myöskään ole puhunut paljonko tälläinen omaisille kustantaa. Saattaa olla, ettei herätys maksa nimellisesti mitään, mutta ehkä tilaisuudessa luodaan mielikuva "pakollisesta lahjoituksesta seurakunnalle" vaikka niitä sanoja ei käytetä. Ei nimittäin olisi ensikerta lahkojen maailmassa. Valtionkirkon ei tarvitse tähän ryhtyä, heillä on oma valtiollinen oikeus kerätä "jäsenmaksujaan" kaikilta useimmiten alaikäisinä pakkoliitettyiltä jäseniltään, riippumatta heidän oikeasta uskostaan.. tai sen puutteesta.

Onko siis Mission suorittama kuolleista herättäminen jotenkin parempi asia kuin vaikka Haitilainen kuolleista herättäminen? Bloggaajan ja perässähiihtäjien mielestä varmaan on, sillä käytetäänhän siinä apuna historiankirjaa sen sijaan että käytettäisiin toisenlaista perimätietoa.

Omasta mielestäni molempi pahempi. Julmaa leikkiä enivei. Ja Leikkiähän se on. Ja jos ei ole, niin tuokaa minulle yksikin kuolleista rukouksella herännyt eteeni, niin pyörrän puheeni (lääkärintodistus mukaan kuolemasta, kiitos).

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Mikko,
Sun juttus vaan pahenee kerta kerralta.Ikäväähän se,että Koivisto jäi kiinni
syntiinlankeemuksestaan,lieneekö miettiny,kuten jotkut saarnaajat hollywoodilaista sänkykamarielämää ja lipsahtanut sitten oikein käytännön puolelle kaikkivoipaisuuden tunnossaan.En minä kiellä uskovalta en Koivistolta enkä saarnaaja Lahdeltakaan seksielämää,mutta jos tulee peräti
erotetuksi itse perustamastaan jutusta,niin ei lienee voi olla ihan normaalista jutusta kyse,Kysyn sultakin Mikko löytyiskö sulta mitään oikeaa
ja hyödyllista kirjoitusta kaikkia ihmisiä yhdistävää jaasiallista keskustelua herättävää aihetta,eikä vaan tällaista silkkaa höpertelyä?

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Löytyisikö minulta mitään oikeaa ja hyödyllistä?

Vaikea sanoa Hannu. Kiinnostaako muutama ajatus taivaallisesta rauhasta?

Nykyajan kiireinen ja uuspakanallinen suomalainen kaipaa sisäistä rauhaa. Hän halajaa sitä ehkä enemmän kuin mitään muuta rikkautta ohikiitävässä elämässään.

Ts. kuoleman varjon maassa elävä sielu kaipaa syvää sydämen rauhaa Jumalan,lähimmäisten ja itsensä kanssa.Mutta kuinka sinä, syntierämaassa vaeltava rauhaton sielu, voisit tämän ihanan levon saada?

Tiedäthän lukija, että kiireinen syntielämä tekee keski-ikäisenkin rauhattomaksi? Mistäpä lohtua nuorelle tai keski-ikäiselle bodyn kohentajalle kun levoton sielu havaitsee että savimajakin alkaa rapista: rinnat rupsahtavat, ryppyjä ilmestyy sameiden silmien ympärille ja selluliitti puskee läpi villavista reisistä?

Mutta em. savimajan hiipuminen on pientä sielun rauhattomuuden iskiessä. "Minun sydämeni on levoton, kunnes se löytää levon sinussa, Jumalani", totesi kirkkoisä Augustinus aikanaan.

Enpä lukija itsekään vaihtaisi Jumalan antamaa rauhaa minkäänlaiseen lottopottiin. Jumalan antama rauha tarkoittaa sitä että tunnen elävän Jeesuksen syntieni sovittajana. Hänen enkelinsä vievät minut myös paratiisin iloon kuolemani jälkeen, ks. Luuk. 16:19-31. Vihollisuus Jumalaa vastaan on loppunut ja sydämessä asuu rauha Taivaallisen Isän, muiden ihmisten ja itseni kanssa.

Eräs kuningas pyysi kahta taiteilijaa maalaamaan rauha-aiheeseen liittyvän taulun. Toinen kuvasi kahta ihmistä jotka istuivat auringonlaskun aikoihin peilityynen järven rannalla.

Toinen taiteilija maalasi hurjana kuohuvan vesiputouksen yläpuolelle kaartuvan puun oksan, johon lintu oli tehnyt pesän ja toi ruokaa raakkuville poikasilleen.

""Hän on meidän rauhamme”, kertoo Raamattu Jeesuksesta.

Herran Jeesuksen antamasta rauhasta olen kokopäivätoimisesti saarnannut Suomessa ja Venäjällä 19 vuotta.

On ihmeellistä havaita, että Jumalan antaman rauhan ovat saaneet monet eri kristillisiin kirkkoihin kuuluvat ihmiset. Ei skeptikoilla tai nimikristityillä ole mitään Herran antamaa sydämen rauhaa. "Jumalattomilla ei ole rauhaa”, sanoo Herra.

Oletko Hannu, ajatellut mennä joskus uskovien tuttaviesi mukana johonkin Raamattu-tai rukouspiiriin sanomaan: ”Voitteko minullekin rukoilla Jumalan antamaa rauhaa?”

Taivaallisen rauhan omistajaksi voit toki tulla myös oman huoneesi hiljaisuudessa pyytämällä:”Auta Jumala minua Jeesuksen tuntemiseen ja anna rauhasi."

Marko Sihvonen

Eikös niissä teidän piireissä ole tapana sanoa että, - se mitä Jumala ei ole rakentanut, sen tuleekin hajota?

9/11 lähestyy!

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Meinasin kirjoittaa pitkän kommentin,mutta eipä tarvikkaan,kun Jussi tuossa sanoi sen kaiken olennaisen.Katsoin aivan äskettäin ohjelman tästä
Nokia mission Koivistosta.Oli puistattavan vastenmielistä ja nyt tämä
kuolleista heräys juttu,vielä enemmän vastenmielistä ei oikein löydy sanaa
jolla tunettani kuvaisin.Tällainen tunteeton vastuuttomus saa jo aikaan melkeimpä vihastumisen vaikka äärimmäisen harvoin tunne todellista vihaa...mutta kun uskonvapaus laillistaa tässä maassa vaikka millaisen hullunteon tahansa.Perussuomalainen kansanedustaja Niikko moittii lehtiä
uutisoinnista ja puolustelee Koivistoa ja Nokia Missiota,hän näyttää perusuomalisen luonteensa ja pääsee sillä Hukkaraiseksi Hakkaraisten joukkoon.Itsepuolustuksenne ei mene läpi vaikka se onkin punottu taitaviin sanakäänteisiin "kosk minut on linkitetty..."jos kerran olitte
mukana ko äärimmäisen tuomittavassa tilanteessa mukana linkitys lienee silloin aivan oikea ja uutisointikin on silloin oikea.Mielenkiintoista
on se miten nämä hurskaistakin hurskaammat hienot ja hyvät jumalanmiehet
niin usein kompastuvat näihin seksijuttuihin.Kun Koivisto on ollut liikkeensä oppi-isä,auktoriteetti ja sielu,niin sopii kysyä onko ko
missiossa.tätäkin oppia jaettu yhdessä.
En laittaisi lasta tai nuorta, enkä edes aikuistakaan noihin porukoihin sairastumaan.Kansanedustajan blogi kertoo mielestäni sen,että edustaja Kiikko ei ole tehtäväänsä sopiva,niin harkitsematon tämä juttu oli.Lisäksi epäkunnioittav vainajaa ja omaisiakin kohtaa,ei lehtijuttua parempi.
Lopuksi kansanedustaja Kiikko kunnioittaa omaisten muistoa...eli siis
hekin ovat kuolleet...kaikkiko?

muokkaan...pitkä juttu tuli kuitenkin ja luin tuon Jussin jutun tarkemmin uudestaan ja huomaan,että ajatuskulku oli sama...en siis plagioinut mitenkään..no toisaalta vaikka sata muutakin järjellisä ihmistä tässä kirjoittaisi niin ajatuskulku olisi sama.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Kysymys ei ole siitä, että puolustan Koivistoa tai sen tekemistä sen enempää seksihurjasteluiltaan kuin muultakaan osin. Toki Koivistoa ei erotettu syyttä, taustalla on varmasti aihetta siihen. Erottaminen tosiasissa todistaa sen, että kirkkokunta itsessään ei hyväksy vääryyttä ja haluaa elää opetuksiensa mukaisesti, näin asian haluan uskoa.

Kirjoituksessani totesin vain sen, että media ei saanut pastorista kiinnostavaa muuta kuin linkittämällä erotetun pastorin rukous kansanedustajaan vastoin mitään aitoa yhteyttä toisiinsa. Se että olen itse vainajan pitkäaikaisena ystävänä mennyt omaisten pyynnöstä mukaan katsomaan vainajaa on täysin normaalia. Mikäli paikalle tulee muitakin kuten nyt tuli ja he pitävät oman "muistotilaisuutensa" tyylillään, on se ennen kaikkea omaisten asia puuttua siihen tai olla puuttumatta. Mikä tai kuka minä olen vieraana mitään sanomaan tai puuttumaan toisten toimintaan?

Se että minut liitetään samaan kuollestaherättämistilaisuuteen on lukijan älykkyyden puutetta jos ei ymmärrä sitä, että minä en ole vastuussa toisten tekemisistä. Totesin vain sen, että kukin vastaa tekemisistään ja tässä tapauksessa itse sanouduin irti Koiviston toiminnasta. (Tosiasiassa itse hienovaraisesti myös poistuin kappelista kesken tilaisuuden ja syykin oli selvää).

Toivoisin blokkaajilta hiukan rehellistä harkintaa siihen, missä menee median raja uutisoida yksityisyydestä, kuten suljettu yksityistilaisuus? Koska kysymyksessä ei ollut ainoastaan pastori Koivisto ylitettiin uutisoinnissa hyvien tapojen raja. Laki sanoo selvästi ensinnäkin sen, että salakatselu on rangaistavaa sekä yksityisyyden suoja koskee jokaista, myös vainajan omaista, jos he itse eivät halua asiaa julkisuuteen. Tässä tapauksessa media on ylittänyt nämä rajat ja sen vuoksi tämän vastineen kirjoitin, peräänkuulutan median oikeutta puuttua yksityisyyteen.

Jussi Heino

Niin Mika,

Nyt vasta kerrot sen että poistuit sieltä kun tilaisuudesta kun sinut siihen kunnolla liitettiin. No ei siinä mitään mielikuvitusta tarvita vaikka niin yrität nyt väittää. Lueppas uudestaan se Iltalehden juttu. Siinä sinut siihen linkitettiin ja et kokenut tärkeäksi sanoutua irti siitä aiemmin, ennenkuin kritisoin sinua siitä. Miksiköhän?

Kyllä vainjaajan omaisia todella vähän kunnoitettiin moisessa Jumalan palveluksessa kun annettiin turhaa toivoa ja pilkattiin kuolemaa antamalla ymmärtää että tämä Pastori voisi herättää hänet kuolleista. Kyllä se omaisten ja kuoleman pilkka oli kyllä tässä Koiviston teossa, mutta sinä et kokenut siinä mitään ongelmaa aiemmin. Liekö syynä mikä?

Ja mitä tulee median rajoihin, niin ehkä olet oisin oikeassa siinä että sinut siihen mukaan laitettiin. Mutta koska olet kansanedustaja, ja näytät siitä nauttivan, niin sinun tekemisesi ja tekemättä jättämisesi eivät nauti niin suurta suojelua kuin ns normi ihmisten. Itse en oikein tiedä näistä median rajoista. Mutta se on tullut selväksi mielestäni, että sinun mielestä tässä ruumiin herättämisessä henkiin ei ollut mitään omituista vai? Päätellen sinun blogisi pääsanasta Messu, sinulla lienee enemmänkin osaamista ja kokemusta messuista? Messussatahan tässäkin lie oli kysymys kun ruumista rukoiltiin henkiin ja omaisille annettiin toivonkipinää?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Onko muuten "seksuaalisten rajojen rikkominen" maallisten lakien mukaan lailinen syy antaa potkut? Jos johonkin toimenpiteisiin ryhdytään niin eikö hoitoonohjaus tai esirukoilu - jonka Mission väki osanee - olisi asiallisempi keino.

Tosin, emmme tiedä vielä, mitä Koivisto on tehnyt. Tuskin kuitenkaan on rikkonut maamme lakeja, silloin asia oltaisiin uutisoitu toisin.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Poistuitko todellakin,tässä vaiheessa vasta nyt kerrottuna joutuu miettimään hieman epäillen...kun kuvaaja on kuvannut pienessä kappelitilassa
niin eikö sitä huomattu ja jos huomattiin ,niin kiellettinkö..salakuvausta
vaiko ei oliko kuvaaja lehden kuvajaa,,käsittäkseni ei vaan yksityishenkilö
jota aivan luonnollisesti rupesi etomaan ko homma.

Jorma Laine

Sorvaniemi:

Jos Koivisto on ollut työsuhteessa Nokia Missioon, niin asiaa voi arvuutella. Toisaalta jos Koivisto on ollut "vapaaehtoinen avustaja, jolle on maksettu kulu ym. korvauksia" kyseessä ei ole työsuhde, joten potkutkin on epäviralliset ja siten asiaa ei voida tutkia oikeusteitse..

;D

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Miksi vainaja haluttiin herättää henkiin? Eikö Taivaan Taatto kutsu luokseen silloin kun parhaaksi katsoo. Kuulin huhupuhetta, että vainajaa pidettiin uutena Messiaana? Tästäkö oli kysymys?

Jos Nokia Missiolle saa laittaa terveisiä niin älkää laittako lappujanne siihen punaiseen laatikkoon, jossa lukee sukunimeni. Siihen vieressä olevaan mahtuu enemmän siinä lukee: Pirkanmaan Jätehuolto.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Muuten Veikko,

Entäs jos tässä missiossa tapahtuikin vallankeikaus.Tällaisia konsteja nää huru-ukot on muuallakin käyttäneet.ja jos vaikka jälkeenpäin väitteet osoittautuiskin epätosiksi,niin ei se mitään,kun maine on jokatapauksessa taatusti mennyt..ja huomaa nyt ,etten sympatiseeraa mitenkään näitä missioita tai massioita,mitä nyt lieneekään. Niin ja jos tää Koivisto on
syyllistynytkin johonki sopimattomaan,niin eihän sekään kovin epätavallista
näitte hurskaitten valittujen piireissä ole.Muuten tosta Koivistosta vielä
ja siitä taivahan taatosta.Jotenkin näin ihan van pakanana olen ollut ymmärtävinäni,että jumala se on se joka herättää kuolleet sitte joskus...
aatteles mikä suurusharha Tää Koivisto pisti ittesä vielä tätä jumalaansa paremmaks tai ainakin samalle tasolle.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Jussi. Vihjailusi viittaa siihen, että yrität jälleen nakertaa Perussuomalaisten luotettavuutta yrittämällä tehdä heistä valehtelijoita. Luin blokiasi ja sieltä ei taida löytyä yhtään kirjoitusta jossa et hyökkää Perussuomalaisia vastaan, eikö totta?

Se että on kansanedustaja ei anna oikeutta median tai kaltaistesi henkilöiden pitää meitä sylkykuppina on itsensä arvostamista. Jokaisella on yksityisyytensä eikä sitä lain mukaan voi rikkoa tällaisilla mustamaalaamisella. Satuitkohan muuten edes lukemaan sitä, etten edes ollut kansanedustajana paikalla, vaalit olivat vasta toukokuussa. Olin vainajan ystävänä omaisten tukena! Jatkossa älä vaivaudu kirjoittamaan sivuilleni asiattomuuksia, jatkossa en vain poista herjaavia kirjoituksiasi (minusta, soinista, Räsäsestä) vaan kaikki kommenttisi, kiitos.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Ehdotan kansanedustaja Niikolle,nyt kun hän on kansanedustaja,samaa ,kuin muutamalle mullekkin perussuomalaiselle edustajalle täällä blogissa,keskittymistä siihen varsinaiseen kansanedustajan työhön nyt istuntokauden alkaessa ja bloggaamaan seuraavan kerran kun työstä on muodostunut jotakina konkreettista ja hyvää aikaansaannosta.Kaikkein parasta on jos poistat itsesi blogista,koska et sinäkään perusuomaliseen tapaan
kestä vastakritiikkiä.Ota huomioon,että kun tänne kirjoittaa,niin se mitä tulee takaisin on aina itse tilattua ja sitähän sitä sitten saa mitä tilaa.

Käyttäjän Nimismies kuva
Iikka Kivi

Minua kristittynä kummastuttaa - tai itse asiassa tyrmistyttää - parikin asiaa tässä Koivisto-uutisoinnissa.

Jos ihminen on kuollut vastikään ja surevat omaiset itkevät ruumiin äärellä, en näe mitään pahaa siinä, että hengenmies yrittää vielä rukoilla vainajan heräämisen puolesta. Mutta tällaiset tapaukset, joissa jo pitkään kuolleena ollutta vainajaa (jolle on jo tehty ruumiinavaus), ovat kieroja ja perverssejä. Todellinen hengenmies tukisi ja lohduttaisi omaisia surussaan, ei antaisi heille väärää ja turhaa toivoa vainajan heräämisestä. Lisäksi minusta on vähän kummallista se, että kun Raamatussa kerrotaan Jumalan ennalta määränneen kuolinpäivämme, niin sitten tuota diviiniä suunnitelmaa ei hyväksytä - vaan aletaan suorastaan pullikoida vastaan. Melko paradoksaalista käydä Jumalan suunnitelmaa vastaan rukoilemalla muutosta samalta kaverilta.

Lisäksi minua ihmetyttää Nokia Mission johtoportaan armottomuus, joka on kaukana kristillisestä meiningistä. Koivisto ei ole ilmeisesti syyllistynyt rikokseen ja olen siinä käsityksessä, että Raamatunkin mukaan ensin pitäisi pariin otteeseen pyrkiä parannukseen parin uskonveljen kanssa ja jos silti sikailu jatkuu, sitten antaa kenkää. Nyt Koivistosta haluttiin eroon niin pian kuin mahdollista - se ei oikein anna hyvää kuvaa anteeksiannosta, joka on KOKO USKONNON KULMAKIVI.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Ehkä Nokia Missio alkaa seuraavaksi syömään ruumiita. Johan ehtoollisellakin syödään Jeesuksen ruumis ja juodaan veri.

Sini Karjalainen

Ihmettelen suuren kuvotuksen ja inhon vallassa teidän kommenttejanne. Ensinäkään niissä ei ole päätä eikä häntää. Toiseksi, vaikuttaa siltä, että juuri tällaista haaskalaumaa varten iltapäivälehdet törkyineen on.

Miten ihmeessä teistä kukaan voi uskoa ja väittää 'tietävänsä' miten aisat ovat, kun ette ole olleet paikalla, ette tunne henkilöitä, sen paremmin Mikaa kuin Markkuakaan, tai vainajaa tai hänen omaisiaan??
Te olette sairata haaskoja, enkä voi muuta sanoa, kuin hanki elämä.

Enni Kulovaara

"Te olette sairata haaskoja, enkä voi muuta sanoa, kuin hanki elämä."

- Eikös Koivisto sitä juuri jollekin vainajalle yrittänyt, mutta jostain syystä se ei onnistunut.

mikko kuittinen

minusta pääpirut tässä on media, lehdet ja se joka vuodatti julkisuuteen vainajan muistotilaisuuden jutut.. Paljolta turhanpuhumiselta olisi täälläkin vältytty jos asioita ei olisi tullut lehtiin ollenkaan.

Tällaisena tavallisena tallustajana toivon todellakin sellaisia lakeja jotka suitsivat mediatoimittajia,etteivät enää mässäile noin inhottavasti.

Lehdet saa rahaa siitä kun viihdyttävät kansaa kyseenalaisilla jutuilla ja kohteet kärsivät :(

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

Kiitos kansanedustaja Mika Niikko tarpeellisesta huomautuksesta median vastuusta.

Kuolleista herättäminen on Raamatun totuus. Ja Herran tekemiä ihmeitä tapahtuu tänäänkin

Ajatellaanpa vaikkapa Raamatun Jumalan kuolleista herättämien Daniel Ekechukwun tai Ian McCormicin tapauksia

http://www.kauppa2.nokiamissio.fi/product_details....

ja Danielin karmiva todistus suomeksi. Hänestä kirjoitettiin kuolintodistus. Kuolleista herätetty mies kävi Suomessa 2003 ja on puhunut kaikkialla maailmassa ihmeestään.

http://www.saunalahti.fi/~expresso/varo/Daniel_Eke...

Jorma Laine

Minäkin saan kuolin, rippi, vihki, virka ja tukun muita todistuksia alle 10 minuutin netistä rahalla. So, yr point was?

Paskanjauhajia on ollut maailman sivu, niin uskonasioiden kuin muidenkin asioiden piireissä. Nämä esimerkit ulkomailta on vain osa samaa kuviota, kusetusta, jotta uskovilta saadaan rahat ja lojaalisuus seurakunnalle. Hyvin on näemmä onnistunut.

Tuokaa yksikin todistettavasti "kuolleista herännyt" silmieni alle, ja minä näytän teille valehtelijan. Pahiman laatuisen, sillä Hän valehtelee sen nimeen joka on monille, myös teille pyhä. Isä Jumalan nimeen. Ja sen valheen minä, agnostikko, paljastan JOS sellaisen ihmeen saan naamani eteen.

Usko on monille hyvä juttu, en kiellä. Se ei kuitenkaan saisi erkaannuttaa ihmisiä oikeasta reaalimaailmasta, kuten puheet kuolleista heränneistä tekevät. Se on suora ja yksinkertainen valhe, jonka jokainen ymmärtää jos ajattelee aivoillaan.
Nimittäin, kun ihmisen aika on kirjassa täynnä, se on täynnä. Siinä ei rukoukset auta. Tai jos se ei ole täynnä ei kuolemakaan ole todellinen. Nimittäin (uskonne mukaan) Kun Jumala kutsuu, niin se on lopullista.

Eikö?

Käyttäjän deviationcore kuva
Tuomas Rimppi

Minä en ymmärrä rukouksen ideaa. Miksi kaikkiviisas Jumala haluaisi muuttaa parhaaksi näkemällään tavalla järjestämiään asioita vain siksi että joukko ihmisiä pyytää niin? Vaikka Jumalan ympäripuhuminen olisikin mahdollista, niin miksi se pitää rukoukseksi kutsutun rituaalin avulla osoittaa? Eikös kaikkitietävä Jumala automaattisesti tiedä mitä mielissänne liikkuu?

Joten... uskovat, miksi te rukoilette? Eikö jumala muuten kuule toiveitanne ja jos kuulee, niin miksi ette vain luota siihen että hän loputtomassa viisaudessa tietää mikä on itse kullekkin parhaaksi?

Ja on ihan kiva että Nokian Missio pyrkii auttamaan nuoria, mutta pitääkö siinä samalla takoa epävarmoihin pikku päihin kaikenlaisia huuhaaviestejä, helvetinpelkoa ja kiihkomielisyyttä? Minusta silloin vain korvataan yksi mielenterveysongelma toisella.

mikko kuittinen

hyvä kysymys,että miksi me uskovat rukoilemme..
Tärkein syy on löytää Jumalan tahto ja mennä tekemään sitä..
Mut liian paljon näkee sellaista rukousta jossa keskitytään vain omien tarpeiden täyttämispyyntöihin.
Ei ihmekään että harvemmin näkee rukousvastauksia jos emme aktiivisesti etsi Jumalan tahtoa.

Jussi Rautanen

En kommentoi ketjua vaan kirjoitusta. HYVÄ KIRJOITUS ja erityisesti hyvin sanottu seuraava

"Iltalehden uutisointi astui karmealla tavalla alueelle, jota olisi erityisesti kunnioitettava. Arvostan sananvapautta, tutkivaa journalismia, mutta myös vastuullista uutisointia. Julkisuuden henkilön seksuaalisella virheellä spekulointi ja tekemiset eivät oikeuta nostamaan julkisuuteen Suomen kansalaisten yksityisiä asioita, oli paikalla sitten pappi, kansanedustaja, tai vaikka itse toimittaja.

Vainajan omaisten surutyön vastuuton ohittaminen nostamalla kappeli-tilanne julkisuuteen, omaisten kuvamateriaalin käyttökiellon ohittaminen, kuvamateriaalin julkaisu ja rukoustilanteen spekulointi on halveksittavaa. Markku Koiviston liittäminen kansanedustajaan oli hakemalla haettu, koska lehti tiesi tapahtumien taustan ja luonteen sekä sen, että tämä oli tapahtunut jo muutama kuukausi ennen eduskuntavaaleja. Lisäksi videokuvauksen tehnyt henkilö loukkasi läsnä olevien yksityisyyttä salaa kuvaamalla ja antamalla materiaalin median käyttöön ilman lupaa."

Käyttäjän penttijuhani kuva
Pentti Mattila

Suurta armoa on, että synti paljastuu ettei joudu kadotukseen ja voi tehdä parannusta. Ja elää Jumalan armon voimasta pyhää ja puhdasta elämää. Ei muuta kuin nousta Jumalan armon voimalla ylös ja mennä eteenpäin jättäen taakse mikä oli syntiä...

http://koti.welho.com/penttijuhani

Markku Ollikainen

Jumala isolla J:llä on Jumala, joka taivaan(ihmisen viidelle aistille näkymättömän puolen) ja maan(materiaalisen puolen) Luojana on myös tämän systeemin luonnonlakien Luoja. Siksi Hän halutessaan pystyy ylittämään nämä luonnonlait. Luonnonlait ovat näet vain luonnon lakeja, eivät luonnon luoneen Jumalan olemusta ja toimintaa rajoittavia lainalaisuuksia.

Jumala pienellä j:llä on ihmisen hahmottelema kuva jumalasta. Ihmisen ajattelun rajoitusten takia, myös kuva jumalasta väistämättä muodostuu enemmän tai vähemmän pieneksi.
Tämä ajattelu jumalasta voi saada muodon ns. pakanamaan esimerkiksi puusta tai kivestä muotoon hahmotetusta "jumalasta" tai tämän palstan kirjoittajien mielissään hahmottamasta henkisemmästä, mutta voimattomasta, "itseni kaltaisesta"-jumalasta.
Logiikka toimii: koska en pysty puheena oleviin asioihin, ei jumalakaan niihin pysty. Ihminen on asettanut itsensä jumala-mittariksi. Tätä nimitetään yhdeksi oireeksi "tulette jumalan kaltaisiksi" –taudista, pahan vaikutuksesta. (Viittaus käärmeen hahmossa Aatamin ja Eevan lankaannuttaneen langenneen enkelin viekkaisiin sanoihin.)

Jeesuksen toiminta maan päällä kertoi sen, minkä johtopäätöksen esimerkiksi opetuslapsi Johannes kirjoitti evankeliumiinsa: Ihminen Jeesus oli ihmiseksi tullut Jumala. Siksi Hän pystyi Raamattuun muistiin merkittyihin tekoihin: kävelemään veden päällä, herättämään kuolleita jne. Kristillistä seurakuntaa, sen kaikista jäsentensä vajavaisuuksista huolimatta, ei olisi ilman Jumala –ihmeen kokemisen mahdollisuutta yksilön ja yhteisöjen elämässä.

Niillä, joilla ei ole tämän tason kokemusta Jumalasta, lienee tarvetta päästä omista pienistä sfääreistään suuremman kokoluokan käsityksiin. Muutos tuntuu ehkä pieneltä, mutta kasvu ihmisenä, jossa j muuttuu J:ksi, avaa hienot näköalat aivan uudesta näkökulmasta koko elämään ja maailmaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset