Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Kuka pelastaa hädässä olevan suomalaisen ulkomailla?

  • Kuka pelastaa hädässä olevan suomalaisen ulkomailla?

Ulkomailla matkustavaa suomalaisia joutuu pulaan noin kaksisataa joka vuosi. Suurlähetystöt pyrkivät parhaansa mukaan auttamaa hädässä olevia. Käytännössä heitä autetaan saamaan esimerkiksi taloudellista apua läheistensä kautta. Lähetystöt eivät voi pääsääntöisesti osallistua autettavan kustannuksiin. Lähinnä ne voivat lainata rahaa paluulentoa varten.

Yhden pulaan joutuneen suomalaisen tarina ansaitsee huomiota. Miikka Mustonen sai reilu kuukausi sitten Thaimaassa kaksi skorpionin pistoa jalkaansa ja hakeutui sairaalahoitoon. Matkavakuutus ei ilmeisesti ollut kunnossa. Nyt hän on kuukauden päivät ollut hoidossa paikassa, jossa terveydentila on jatkuvasti vain heikentynyt. Tilanne on nyt niin vakava, että omaiset pelkäävät Miikkan menehtyvän, ellei hän pian saa tarvitsemaansa hoitoa.

Yksikään laajempaa hoitoa tarjoava sairaala ei suostu ottamaan Miikkaa vastaan ilman suurta summaa käteistä. Jokaisen ihmisen elämä päättyy joskus, mutta on eri asia, jos kuolema seuraa hoidon puutteesta.

Hallituksen arvot puntarissa

Samaan aikaan kun Miikka taistelee hengestään, hallitus etsii keinoja hakea ISIS-leirillä olevia lapsia Suomeen. Suomella ei ole valtuuksia toimia Syyrian Al-Holin pakolaisleirillä. Jos pääministeri Rinne ja ulkoministeri Haavisto aikovat haetuttaa reilut 30 lasta Syyriasta, he tarvitsevat siihen äitien suostumuksen. Jos suostumusta ei saa, lasten mukana tulevat myös äidit, jos lapset Suomeen halutaan.

Suomi-niminen valtio on siis valmis käyttämään valtavasti resursseja järjestääkseen ISIS-kalifaattia rakentamaan lähteneiden ja sitä loppuun asti palvelleiden perheiden palautusoperaation Suomeen. Samaan aikaan varaton kahden lapsen isä taistelee hengestään, koska ei ole saanut taloudellista tukea välttämättömiin terveysmenoihin.

Hallitus, Amnestyn kaltaiset järjestöt ja monituiset asiantuntijat ovat astuneet esiin puolustamaan ISIS-naisten ihmisoikeuksia. Samaa aktiivisuutta nähtiin, kun vaadittiin verovaroin kustannettuja täysiä terveyspalveluita laittomasti maassa oleville tuhansille ulkomaalaisille.

Missä nämä ihmisoikeusaktivistit ovat silloin, kun samaa tarmoa tarvittaisiin puolustamaan tavallisia suomalaisia heidän hädässään?

Suurlähetystöjen apu pelastaa ihmishenkiä

Kriisitilanteissa suurlähetystöjen tulee varmistaa välittömästi Suomen kansalaisten ihmisarvoinen kohtelu, terveydenhuolto ja oikeusapu. Tämä on keskeinen periaate lähetystöjen toiminnassa.

Suomen suurlähetystöjen toimintaa tulee kehittää. Kenenkään hengen pelastaminen ulkomailla ei saa olla rahasta tai toimivaltuuksista kiinni. Tarvittaessa suurlähetystöjen rahoitusta on lisättävä ja konsulipalvelulakia muutettava. Muutos tulee aloittaa välittömästi, ja aloitetaan se Miikka Mustosen henki pelastamalla.

Ps. Miikan omaiset keräävät rahallista tukea sairaalamaksua varten. Rahankeräyslupa on voimassa Kaakkois-Suomen alueella. Oheisen linkin kautta lisätietoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Toistaiseksi näyttää olevan tällä lailla:

Konsuliapuun liittyy paljon vääriä mielikuvia. Usein kuvitellaan, että suurlähetystö tai konsulaatti järjestää pois pulasta, korjaa tilanteet paremmaksi ja maksaa kaiken. Näin ei kuitenkaan ole, vaan palvelut ovat keskittyneet neuvontaan ja tiedottamiseen.

Jotkin suurlähetystön ja konsulaattien palvelut ovat maksullisia ja monista peritään esimerkiksi toimistomaksu. Konsulaatit eivät maksa asianajaja-, sairaala-, hotelli-, ravintola- tai muita laskuja, vaan näistä vastaa jokainen itse. Konsulaatit eivät myöskään myönnä taloudellisia avustuksia kuin äärimmäisessä hätätapauksessa. Taloudellisiin avustuksiin on saatava ensin lupa kotimaan viranomaisilta ja ne harkitaan tarkoin tapauskohtaisesti.

Konsulaatit eivät myöskään ole matkatoimistoja. Ne eivät anna matkailuneuvontaa tai varaa ja maksa matkalippuja. Jokaisen tulee hoitaa itse matkalippunsa sekä selvittää kohdemaansa olosuhteet ja nähtävyydet.

Suurlähetystöillä ja konsulaateilla ei myöskään ole olemassa maagista ”vapaudut vankilasta” -korttia. Jos matkalla joutuu pidätetyksi tai vangituksi, voivat lähetystyöt ja edustustot vain antaa tietoa oikeuksistasi ja valvoa olosuhteita.

Suurlähetystöt tai konsulaatit eivät voi antaa oikeusapua tai puuttua oikeuskäsittelyyn. Kohdemaassa noudatetaan aina maakohtaisia lakeja ja säännöksiä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Asiantunteva kirjoitus Karlssonilta. Niikko pyrkii asettamaan nykyisen hallituksen syylliseksi tuohon traagiseen tapahtumaan. Suomessa mennään lainmukaisella tavalla.

On edesvastuutonta matkustaa ilman vakuutuksen antamaa turvaa minnekään. Meidän Chilessä opiskelleen tyttäremme osalta oli vakuutukset kunnossa. Onneksi hänen ei tarvinnut turvautua vakuutukseen, mutta varmuus on paras.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Totta. Minulla itselläni on työnantajan matkavakuutus, joka on voimassa myös vapaa-aikana, ÅBn luottokorttiin liittyy matkavakuutus ja näiden kahden lisäksi Myynti&Markkinointi -ammattiliiton jäsenyyteeni kuuluu matkavakuutus.

Korvauksia voi saada vain yhdesta.

Miikka Nieminen

Vakuutus pitää tietysti olla voimassa Thaimaassa ja muuallakin.
Kannattaa myös lukea ehdot, ettei ole tällaista:

Matkatapaturmana ei korvata
-puremasta tai pistosta aiheutunutta tartuntatautia tai sairautta seurauksineen.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #25

Tuskin isisihmisillä on myöskään matkavakuutusta, koska mikään vakuutusyhtiö ei sellaista anna jos / kun sotatila alueelle matkustaa.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Onhan sekin edesvastuutonta, että matkustaa ulkomaille päästäkseen osalliseksi isis-helvetin rakentamisessa, saati vie sinne mukanaan alaikäiset lapsensa. Ihan näin vaan vertailun vuoksi ja ajatuksena tuli mieleen.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ei Niikko pyri asettamaan ketään syylliseksi mihinkään, vaan hän tekee vertailun; isisihmisten ja suomalaisen hädässä olevan miehen välillä. Onko nyt niin, että isis ihmisten hätä ja ihmisarvo on jotenkin hienompi / suurempi, kuin tuon Thaimaassa sairaana olevan tavallisen suomalaisen ihmisen?
Sellaisen käsityksen noista kaikista kirjoituksista saa tällainen tavallinen pulliainen. Ollaan menossa pelastamaan isisihmisiä , mutta samaan aikaan on hätä jollakin muullakin, mutta siihen ei kukaan pane penninkään vertaa ajatusta saatika rahaa. Onneksi hyvää ajattelevat ja kanssaihmisistä huolissan olevat, saivat avattua edes sen keräystilin hänen hyväkseen.
Isisihmiset menivät vapaaehtoisesti sitä suurta kalifaattia tekemään ja samalla ehkä tulivat tehneeksi rikoksia myöskin ihmisyyttä vastaan (jesidinaisten orjuuttaminen, raiskaaminen, tappaminen jne). Miikan "rikos" oli se, että ei ollut matkavakuutusta syystä taikka toisesta ja kaksi skorpionia sattui sitten "tahallaan" pistämään häntä niin pahasti, että joutui sairaalaan, josta ulkoistettiin rahanpuutteen vuoksi aika pian.
Toivottavasti potilas tulee terveeksi ja pääsee vaimoineen kotiin Suomeen toipumaan.
Uskon, että Niikkokin tekee kaiken minkä voi ,asian hyväksi, sillä sellainen hän on.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #38

Viimeisimpien tietojen mukaan hänellä itse asiassa olisi vakuutus, mutta oli niin sekavassa tilassa ettei kyennyt tätä kertomaan? Lisäksi vaatisi pääsyn nettiin kun tositteet kuulemma emailissä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei pidä siis auttaa jos ei ole matkavakuutus kunnossa? Isis äideillä sitten ilmeisesti on?
Eikä blogisti syyllistä hallitusta millään tavalla, kysymys taitaa olla siitä että kenen henki on "arvokas" ja kenen ei.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Samaan aikaan kun Miikka taistelee hengestään, hallitus etsii keinoja hakea ISIS-leirillä olevia lapsia Suomeen. Suomella ei ole valtuuksia toimia Syyrian Al-Holin pakolaisleirillä."

Kyllä Niikko tässä syyttää hallitusta. Hän kuitenkin tietää itsekin, ettei Suomella ole mitään valtuuksia toimia Al-Holissa.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Suomen valtuus toimia on nolla Syyriassa ja siksi näissä tapauksissa hallitus halutessaan ulkoistaa tehtäviä leirillä toimiville avustusjärjestöille.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #31

Ja samalla "heittää" niille muutaman satatuhatta taikka enemmänkin verorahaa.
Rahaahan meillä on. Miksi sitten ei voitu pelastusta ulkoistaa myöskin Miikalle.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"On edesvastuutonta matkustaa ilman vakuutuksen antamaa turvaa minnekään."

Miksei nämä ISIS-vaimot käytä vakuutusturvaa kotiinpaluuseensa, vastuuttomiahan he eivät mitä suuremmalla varmuudella ole olleet kun ovat sinne lähteneet maailmaa parantamaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#4

Martikaisella ei taida koskaan olla ollut matkavakuutusta, kun sellaisen ehdot ovat noin epäselvät?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Epäselvät ovat kyllä. Jos tietämättömyyteni sinun viisauttasi himmentää niin ainahan voit kertoa miten matkavakuutus toimii eri maissa vai oliko tarkoituksesi vain korostaa sinun suurta tietomäärääsi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #16

Ei ollut, eikä edes vähätellä sinun vähäistä vastaavaa. Mutta matkavakuutus ei kata tuollaista tilannetta, oli se kuinka hyvä tahansa. Ehkä tästä ei kannata sen enempää jatkaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #18

Ei kannata, olet niin ylivoimainen tietämykseltäsi, häpeän aina syvästi tällaisen kirkkauden nähdessäni.
Anteeksi ja kiitos!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Suomi-niminen valtio on siis valmis käyttämään valtavasti resursseja järjestääkseen ISIS-kalifaattia rakentamaan lähteneiden ja sitä loppuun asti palvelleiden perheiden palautusoperaation Suomeen."

Milloin Suomi-niminen valtio on näin päättänyt?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kohta. Ei Rinteellä ole pokkaa sanoa ei.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No nyt taisi olla pokkaa. Mitä nyt?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #23

En usko, koska ukko on niin tossun alla siellä, kun vaan voi olla. Kyllä viherpiipertäjänaiset homman kotiin hoitavat.

Benita Julin

Miikkalla oli vakuutus mutta se oli ehtinyt vanhentua koska he olivat ilmeisesti olleet jo pidemmän aikaa hänen Thaimaalaisen vaimonsa kotona jossain sisämaassa. Siellä oli sitten skorpiooni pistänyt. Mikkan tapauksesta ollaan oltu yhteydessä jopa presidenttiin ja kansanedustajiin mutta ei Saulia näemmä kiinnosta muu kuin Valtteri bussipysäkillä. Häpeän olla suomalainen jos meillä on tuollainen presidentti.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Siis Miikalla ei ollut vakuutusta. On omaa tyhmyyttä matkustaa ilman asianmukaista vakuutusta. Rinteellä oli vakuutus kunnossa. Se saattoi pelastaa jopa miehen hengen tai vähintäänkin huomattavan osan omaisuudestaan. Presidentin tai kansanedustajien toimenkuvaan ei kuulu "pelastaa" ulkomailla taikka kotimaassaan töpeksinnöiden ihmisten matkakuluja omalla kukkarollaan. Miksi Mika Niikko ei maksa tuon pariskunnan matkakuluja? Siksi, että nykymenolla saa tehdä omaa poliittista propagandaa halvalla hinnalla.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Kyllähän ne olisivat Rinteen sieltä tuoneet ilman vakuutuksiakin, usko pois.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

En kannata ISIS-vaimojen Suomeen noutamista ja luulen, että heidän lastensakin on parasta jäädä äitiensä luo, mielestäni heitä ei pidä erottaa äideistään.

En kuitenkaan ymmärrä blogistin ajatuksenjuoksua. Tuhannet suomalaiset jäävät vuosittain pulaan ulkomaanmatkoillaan. Jos veronmaksajat kustantaisivat heidän kulunsa kotiinpaluuseen, sairaalahoidon ym. niin kulut olisivat epäilemättä useita kymmeniä, jopa satoja miljoonia, miettikää pelkästään yhden sairaalalennon kustannuksia. Mielestäni julkisella vallalla on tärkeämpiäkin rahareikiä. Jos ei raaski hankkia matkavakuutusta, niin kannattaa ainakin etukäteen varmistaa, että perhe ja sukulaiset ovat valmiita ja kykeneviä auttamaan (ilman rahankeräystä sivullisilta, eikös rahankeräysluvat myönnetä yleensä yleishyödyllisiin tarkoituksiin), jos sittenkin sattuisi tapahtumaan jotain odottamatonta. Jos nämä edellytykset eivät täyty, niin on parasta pysytellä kotimaassa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eikös jopa pääministeri tuotu hoitoon Suomeen? Äkilliset sairastapaukset sun muut ovat vähän eri asia kuin rikolliset toimet joista kai ennemminkin on kyse.

https://yle.fi/uutiset/3-10467912

"Ulkomailla rötöstelevä suomalainen pääsee liki aina kotimaahan vankilaan – samalla kakku voi kutistua jopa vuosilla
Tuomion antanut maa saattaa joskus torjua siirtopyynnön – joskus sen takia, että tuomio lyhenisi Suomessa liikaa."

Tässä nyt on kyse legendaarisista kansainvälisistä sopimuksista, Suomi moisia noudattaa mutta joku Irak ei ota edes omia karkoitettuja kansalaisiaan takaisin, sitten Suomen lait ja sitten Irakin lait ja yhteiskunta jossa lahjonta saattaa esim. mennä lakien ohi. Eli mahtaakohan Suomessa kukaan tietää mitä siellä edes neuvotellaan vaikka Suomi onkin kokoaan suurempi niin silti ei taida olla ihan se ykkösprioriteetti neuvottelukumppanina.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Eiköhän Rinteellä ollut matkavakuutus, ei hänen kulujaan varmaan valtio maksanut. Jos ja ilmeisesti kun tällä kaverilla ei ollut matkavakuutusta, niin kärsii nyt ajattelemattomuudestaan. Enkä tiedä mitä tuo Irak nyt tähän kuuluu …

Kun vilkaisin Niikon blogissaan antamasta linkistä tätä tapausta, niin vaikutti aika hämärältä. Kaverilla olisi ollut ilmeisesti paljonkin mahdollisuuksia saada itsensä takaisin Suomeen, mutta jätti ne käyttämättä. Thaimaalaiselle vaimollekin vaadittiin jutussa apua elämäntilanteeseensa. Maailmassa on miljardeja vaikeassa asemassa olevia ihmisiä, ei heitä kaikkia voi Suomen valtio auttaa ja olen ymmärtänyt, että nimenomaan persut ovat tätä eniten vastustaneetkin. Olisiko kyse sitä, että tämä on jotain Vastavalkean ja persujen omia juttuja? Hehän voivat nyt osoittaa keskinäistä solidaarisuuttaan ja auttaa kaveriaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #14

Epäilen, että Niikko on asiaa selvitellyt kun virallisessa mediassa ei ole mitään ja joku vastavalkea, josta kuulin nyt ensimmäistä kertaa, on vain asiasta kirjoitellut ja ei oikein ainoaksi lähteeksi kelpaa. Mutta nämä on vähän kinkkisiä juttuja lensi se Rinnekin Suomeen, onnekseen, kun muutoin olisi onnettomia espanjalaisten (!) kourissa kuollut. Opetus tässä Thaimaan keississä on se, että ei voi olla niin tyhmä ettei vakuutusta ota ja tällöinkin vaikea sanoa mitä iloa siitä olisi ollut kun Isossa Maailmassa kunnon sairaalassa kaikki kulut maksetaan itse ja ihan jokainen ei tuosta vain taio tililleen tuhansia euroja. Mutta nämä sairastapaukset ovat vähän kinkkisimpiä kun taas rikolliset toimet jossa jos joku on niin hullu, että jossain Filippiineillä jää huumeista kiinni ei se paljoa eroa itsemurhayrityksestä tms.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #14

Onkohan sinulla jotakin kaverin auttamistakin vastaan? Eiköhän ihmiset ole olleet täällä Suomessa aika runsaskätisiä myöskin mitä tulee noihin yleisiin "keräyksiin" kun SPR on keräillyt. Vaikka olen kyllä nyt kuullut, että kovinkaan moni ei enää pussukoitaan raottele heidän takiaan. Sopii vaan kysyä että miksi.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Miten ihmeessä keräysluvan voi saada yksityishenkilön auttamiseksi?

Rahankeräyslupa voidaan antaa Suomessa rekisteröidylle yhteisölle tai säätiölle. Tällaisia ovat esimerkiksi yhdistysrekisteriin merkityt yhdistykset, puoluerekisteriin merkityt puolueet ja säätiörekisteriin merkityt säätiöt. Lisäksi yhteisöllä tai säätiöllä tulee olla yleishyödyllinen tarkoitus.

Rahankeräyslupaa ei voida myöntää muille kuin näille rahankeräyslaissa luvan saajaksi säädetyille tahoille. Tästä seuraa, että esimerkiksi yksityishenkilölle ei voida myöntää rahankeräyslupaa. Lupaa ei myöskään voida myöntää sellaiselle yhteisölle, joka ei täytä näitä edellytyksiä.

https://www.arpajaishallinto.fi/rahankeraykset/lai...

Samuli Karjalainen

Siinäpä se. Ei Ohisalo osaa päivittää lainsäädäntöä näistä asioista. Kansalaisuus pitäisi mielestäni heti lähteä henkilön osallistuessa terroritoimintaan vieraan valtion alueella. Jokaisen Suomen kansalaisen tulisi saada ulkomailla apua ongelmiinsa lähimmässä Suomen valtion toimipisteessä. Muistan lukeneeni miten eräs punapakolainen piileskeli Stalinin aikaisessa Moskovassa Suomen suurlähetystön kellarissa siihen asti kunnes tarvittavat paperit Suomeen palaamista varten järjestyivät

Pentti Kupari

Tässä taustoja aiheeseen. Kannattaa siihen tutustua ennen kuin muodostaa mielipiteitä. Matkavakuutuskysymys kannattaa selvittää. Miten sen kanssa on toimittu ja miten vakuutusyhtiö sitä on hoitanut. https://vastavalkea.fi/2019/06/27/miikka-mustonen-...

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Trollisivusto Vastavalkea! Nyt alkaa haisemaan...onkohan tuollaista henkilöä olemassakaan?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kaikki sivut jotka avasin hakusanalla Scorpions in Thailand kertoivat saman asian. Niiden pistokset ovat suunnilleen yhtä vaarallisia kuin ampiaisen pistos. Yksikään niistä lukuisista lajeista ei ole hirveän myrkyllinen.

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g297920-i994...

https://www.pattayaunlimited.com/dangerous-bugs-in...

https://www.pattayaunlimited.com/dangerous-bugs-in...

Thaimaan käärmeet sen sijaan ovat vaarallisimmasta päästä:

Ketjukyy
Monet krait-käärmeet
Kobrat (muun muassa sylkevä ja kuningaskobra)
Korallikäärmeet
Kuoppakyykäärme
Malesialainen kuoppakyykäärme
Russellin kyykäärme
Merikäärme

Veikkaisin että tuo onneton mies on joutunut joko käärmeen puremaksi tai ehkäpä joku ihan muu selitys löytyy tuohon maksasairauteen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #24

Luulen, että selitys maksasairauteen on hyvin yksinkertainen ...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #26

No onko sen väliä miksi se maksa paukkuu... jos rahat on juotu.... onhan se saatava lippurahat jostain.

"Siihen rannalle ku olin sammunu, nii korppijoonikin puri p**kele jalasta...kotijo täältä jo joutaa"

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #28

Suomalainen miesoletettu yksittäistapaus tietysti valehtelee ja ryyppäsi itsensä liki hengiltä ja joutaakin kuolla kun taas toiset ovat automaattisesti uhreja ilman minkäänlaista lisäinfoa edes. Olette kyllä huippuja. Kun emme voi jokaisen tarinaa leiriltä tietää, mutta joitain sentään, valtamedioista, jossa puhtaan lapsisotilaista jotka ovat vähän eri asia.

yksistään timestä löytyy juttua ja tätä ennen Boko Haramin lapsisotilaista (jotka taas ei paljon ketään kiinnosta).

https://time.com/longform/isis-child-soldiers-yezidi/

https://time.com/boko-harams-other-victims/

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #30

#30

Saa se mun puolesta henkiinkin jäädä.
Viaton uhri se on viinankin uhri ja pelastaa sekin pitäisi.

Nyt vaan jäi tuosta linkistä selviämättä onko hänkin entinen boko haramin lapsisotilas?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #24

Että pitäisi saada nestettä pois ja vatsa kuin Juice Leskisellä...

Askiteksen ilmaantumisen maksakirroosipotilaalle katsotaan yleensä merkitsevän sitä, että potilas on taudinkulun loppusuoralla tai itse asiassa jo "kalkkiviivoilla".

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #24

Saattaa se ampiaisenpistokin viedä ihmiseltä hengen. Tuttuni sai piston ja meinasi tukehtua, kun kaikki limakalvot turposivat kurkussa ja naamassa.Onneksi ambulanssi kerkesi ajoissa paikalle.
Niin, että turha puhua, että ei olisi vaarallisia skorpionejakaan. Niistä voi myöskin saada jonkun inho bakteerin itseensä, purema kun purema. Saahan sellaisen punkiltakin ,jos huonosti käy.
Turha veikkailla mitään...

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #24

#24 Jos on allerginen noille niin voi kuolla. Suomessakin kuolee toisinaan ihmisiä ihan ampiaisen pistoon. Näet jos ovat allergisia niiden myrkylle. He saavat anaflyktisen shokin, joka taas turvottaa kurkun niin että ei kykene hengittämään ja jos joku ei ole tuikkaamassa adrenaliiniä suoraan suoneen - ääritapauksessa suoraan sydämeen - niin se on henki veks. Jonkinlaisesta samasta ilmiöstä lienee tässäkin kyse?

Ei kannata leikkiä tietävää jos oikeasti ei tiedä asioista.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Mitäköhän se kristinusko sanoikaan lasten kohtelusta? Jotenkin minun on erittäin vaikeaa nähdä kristityksi itseään pitävän ihmisen tekstistä mitään kristinuskon henkeä muistuttavaa.

Pirjo Tolonen

Tuossa Niikon tejstissä ei ole mitään Kristinuskon vastaista. Kristinusko ei kehoita ketään terroristiseen toimintaan, ei lapsia , ei aikuisia.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Hehän ovat muslimeita? Tuskin heiltä liikenee sen enempää ajatuksia kristittyjen puolesta ,taikka jesidi ihmisten. Jokainen on puolensa valinnut, taikka uskontonsa.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Mikan puheenvuorokirjoitus on ajankohtainen ja aiheellinen. Se pistää miettimään, olisiko Suomessa syytä pohtia suurlähetystöjen asemaa, toimenkuvan laajentamista ja resurssien lisäämistä. Ihan perusteltu kirjoitus pohdottavaksi.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Suurlähetystöissä parempi väki käy äänestämässä ja silloin tällöin passia uusimassa. Taitavat hyysätä enimmäkseen suurten suomalaisten yritysten johtohenkilöitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset