Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Perussuomalaisista suurin puolue

Ylen gallup näyttää tänään perussuomalaisille 16,3 prosentin kannatusta. Demareiden prosentti on tasan 19,0.

Kuten tiedämme, gallupit ovat monesti yliarvioineet joidenkin muiden puolueiden lukemia ja antaneet PS:lle liian pienet luvut. Vastaava gallup Ylellä vuonna 2015 ennusti PS:lle 1,0 prosenttiyksikköä todellista pienemmän kannatuksen. Trendi on nyt jatkuvasti ylöspäin. Kuinka korkealle se yltää vaalipäivänä?

Todellisia voimasuhteita eduskunnassa eivät ratkaise kannatusprosentit vaan paikkamäärät. Vuonna 2015 kokoomus sai 18,2 prosentin kannatuksella 37 paikkaa ja perussuomalaiset 17,7 prosentilla 38 paikkaa. PS:n kannatus on hyvä ympäri maata. Keille tippuvat vaalipiirien viimeiset paikat? Niillä ratkaistaan peli.

Uneliaat äänestäjät ovat sekä perussuomalaisten että demarien haaste. Gallup-nousun on nyt siivitettävä nukkuvat perussuomalaiset uurnille. Demareiden puheet lihaverosta, bensa-autojen kiellosta ja Nato-kannasta pitävät monet demariäänestäjät sunnuntaina kotona – tai saavat heidät raapustamaan lipukkeeseen perussuomalaisen ehdokkaan numeron.

Perussuomalaisten tavoitteena on oikeudenmukaisempi Suomi. Nyt on kyse siitä, kuka oikeasti toteuttaa helpotuksia pieni- ja keskituloisten arjen kustannuksiin ja haasteisiin.

Nämä asiat pitää nostaa hallitusneuvottelujen kärkeen:

  • Parempaa vanhustenhoitoa, lisää rahaa ja hoitajia
  • Turvapaikkaturismille loppu kansallisin toimin
  • Törkeistä rikoksista pitkät tuomiot (ensikertalaisuusalennus pois)
  • Syrjittyjen potilasryhmien sairauksien hoito kuntoon
  • Syrjään jääneet nuoret takaisin elämään 
  • Turvallisempi Suomi: poliisien määrä Pohjoismaiselle tasolle
  • Eläkkeisiin ostovoimaa: veroprosentti palkansaajan tasolle, pieniin eläkkeisiin korotus
  • Loppu lasten sukupuolineutraalille kasvatukselle 

Äänestyspaikalle tarvitaan mukaan vain kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ja tietenkin numero 66, jos asut Uudellamaalla (pois lukien Helsinki). Nyt joukolla muuttamaan Suomea.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ihan kannatettavia asioita. Mutta.....
Jos perussuomalaiset menevät porvarihallitukseen "napinpainajiksi", tokkopa siitä muuta seuraa kuin itkua, hammastenkiristyksiä ja suuria pettymyksiä niille köyhille, vähäväkisille "persuäänestäjille" jotka uskovat luottavat noihin ohjelmalupauksiin. Onhan tuo nähty ja koettu ihan lähihistoriassa.
Pitää muistaa, että seuraavan eduskuntakauden aikana pukkaa yhteiskunnassamme taloudellista taantumaa, lomautuksia ja lopputilejä.
Markkinatalouden ohjelma nousu- ja laskukausineen on sen historiansaatossa osoittanut. Porvareilta luvassa rahvaalle höyläämisiä, leikkaamisia ja käskyttämisiä vanhaan koettuun malliin.
Ketä ovat olleet "maksumiehet" ja kärsijät? Juuri köyhät, vähäosaiset ja syrjään jääneet sekä palkallaan elävät duunarit. Kyllä kansa tietää.

Muuten Mikalla kävi "mäihä", kun Soini ei huolinut kelkkaansa. Uskovaisena teki hyvän työn toiselle uskovaiselle? Jos toisin olisi käynyt, niin kuin Mika halusi, nyt ei olis mitään mahiksia eduskuntapaikan jatkoon. Nyt sentään Mika on "pelissä mukana" pienen toivonkipinän myötä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Valkonen voinee olla rauhassa. Mika Niikko on varmimpia paikkansa uusijoita Uudellamaalla. Toki maanantaina olemme tästä asiasta vielä enemmän yksimielisiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Valkonen kirjoitti: "Muuten Mikalla kävi "mäihä", kun Soini ei huolinut kelkkaansa. Uskovaisena teki hyvän työn toiselle uskovaiselle?"

Totta, persulit saavat olla ikuisesti (=4v.) kiitollisia Soinille kun vei epäsuositut ministerinpaikat sinelmien mukana ja mahdollisti persuleiden nousun takaisin likipitäen samalle tasolle kuin neljä vuotta sitten.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Aikoinaan tri Halla-ahon asettama tavoite, olla pääministeripuolue, tuntui hieman ylimitoitetulta. Nyt taas mikä tahansa vähempi tavoite tuntuisi oudolta.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Spekulointi on aina mukavaa. Mitkä puolueet hallituksenmuodostaja Halla-aho kelpuuttaisi mukaan? Ensimmäisinä ulos lentäisivät vihreät ja RKP? Seuraavassa lähdössä poistuisi "arvopohjansa vuoksi" kokoomus? Jäljelle jäisi siis kepun, vasemmistoliiton, SDP:n, KD:n ja persujen epäpyhä allianssi?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

RKP ei ehkä itse halua tulla mukaan? Pakkoruotsin vähentäminen sopisi mielestäni tulevalle hallitukselle eikä minulla ainakaan olisi sitä vastaan, että RKP olisi mukana järkevöittämässä maamme kielipolitiikkaa Ahvenanmaan viitoittamaan suuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset