Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Pedofiileille pakollinen kastraatio

  • Pedofiileille pakollinen kastraatio

Seksuaalirikosten liian lievät rangaistukset ovat jo pitkään halventaneet uhrin oikeusturvaa. Erityisesti korkean uusimisriskin rikolliset on edesvastuutonta päästää vapauteen, ja lähinnä odottaa, milloin uusi tapaus paljastuu. Pahimmassa tapauksessa yhdellä pedofilia-ringillä voi olla satoja, jopa yli tuhat, uhria kuten Britanniassa on nähty.

Liki 50 ehdotti seksiä varhaisteineille

YLE:n dokumentti lapsia saalistavista pedofiileista avaa ongelman laajuuden. Toimittajat tekivät kaksi varhaisteini-ikäistä tyttöä (13 v. ja 14 v.) feikkiprofiilia, jotka julkaisivat kasvokuvia ja normaaleja päivityksiä. Kuukauden kestävän testin aikana ”tytöt” saivat yli 120 yhteydenottoa aikuisilta miehiltä. Näistä 48:ssa ehdotettiin seksiä tai suhdetta. Ainakin 11 miestä ylitti kuvin tai sanoin rikollisuuden rajat.  Tämä oli tilanne vuonna 2014. Valtiovalta on ollut täysin haluton puuttumaan ongelmaan, vaikka keinoja kyllä olisi.

Uudistin muutama viikko sitten jo vuonna 2012 Iso-Britannian mallin mukaan tekemäni esityksen lasten ja nuorten suosimille sivustoille sijoitettavasta pakollisesta turvanapista. Demariministeri Krista Kiuru ei kuitenkaan asiaa halunnut silloin edistää. Nykyisten ministerien valmius selviää pian. Idea on se, että jos käyttäjä kohtaa epäasiallista viestittelyä, hän voi ilmoittaa siitä saman tien poliisille, jolloin rikoksentekijä saadaan verekseltään kiinni. Ei pidä odottaa, että vielä pahempaa tapahtuu ja uhri tekee rikosilmoituksen.

Kastraatio vankeuden jälkeen

Toki haluaisin, että toistuvasti törkeisiin raiskauksiin tai lapsen hyväksikäyttöön syyllistyneet eivät vapautuisi vuosikymmeniin. Kuitenkin, koska lainsäädäntömme on liberaali tässä suhteessa, jätin tänään kirjallisen kysymyksen ministerille, vähimmästä mitä voimme tehdä. Törkeisiin tai toistuviin tekoihin syyllistyneille raiskaajille ja pedofiileille pitää määrätä pakollinen kemiallinen kastraatio. Seuraava askel tulisi olla kirurginen kastraatio, kuten Tšekissä.

Seksuaalirikollisten pakollinen lääkehoito on käytössä muun muassa Puolassa. Miehen testosteronitasot lasketaan siten, että seksuaalinen kyky, vietti ja fantasiat poistuvat. Tutkimuksissa on havaittu, että lääkityksen saajan alttius seksuaalirikoksiin vähenee huomattavasti.

Suomessa lääkehoitoa tarjotaan vapaaehtoisuuteen perustuen koevapauden ehtona, mutta – yllätys, yllätys – ani harvoin siihen ryhdytään. Kumpi todella painaa tämän yhteiskunnan vaakakupissa enemmän: rikollisille lääkityksestä mahdollisesti aiheutuvat sivuvaikutukset (mm. painon nousu) vai heidän uhriensa elinikäiset traumat? Tähän on ministerin vastattava.

Kuinka kauan selittelyä jatketaan?

Välttämätöntä on myös puhua turvapaikkapolitiikan aiheuttamasta turvallisuusuhasta. Afganistanin ja Irakin kansalaisen riski syyllistyä seksuaalirikokseen on 40-kertainen Suomen kansalaiseen verrattuna. Iltalehti, Helsingin Sanomat ja pääministeri Sipilä etunenässä ovat kuitenkin viime päivät pyrkineet selittämään pois epäonnistuneen turvapaikkapolitiikan vaikutuksia seksuaalirikoksiin sanomalla, että suomalainenkin mies raiskaa.

Vaikka raiskaukset ovat vakavia kenen tahansa tekeminä, on erityisen hälyttävää, jos teot ovat osa organisoitua isomman ryhmän järjestäytynyttä toimintaa, joka vielä perustuu naista alistavaan ideologiaan.

Jotta emme unohtaisi tosiasioita, on lopuksi syytä palauttaa mieleen hallituksen todellinen motivaatio tarttua tähän vakavaan aiheeseen.

Syksyllä 2016 näin uutisen Keskusrikospoliisin haasteista nettipedofiilien kiinnisaamisessa. Poliisin määrärahoista vastaavan hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajana ajoin läpi lisärahoitusta hankkeeseen, jolla kuvamateriaalin seulontaa automatisoidaan.

Tämä sopi kokoomukselle ja keskustalle, mutta vain vuoden verran. Kun seuraavana vuonna perussuomalaiset olivat ulkona neuvottelupöydistä, hallitus tyrmäsi KRP:n esityksen hankkeen jatkorahoituksesta.

Oulun ja Helsingin tapausten paljastuttua, hallituspuolueet ovat varmasti syystäkin tyytyväisiä siitä, että ymmärsivät tälle vuodella palauttaa KRP:n nettipedofilian vastaisen rahoituksen sen jälkeen, kun olimme nostaneet asian kansan tietoisuuteen kyselytunnilla. Tosin 250 000 euron projektirahoitus olisi syytä nostaa moninkertaiseksi.

Vihapuheen ja ääriliikkeiden torjuntaan hallitus investoi 34,5 miljoonaa. Kuinka korkealle arvostetaan lasten koskemattomuus?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Seuraava askel tulisi olla kirurginen kastraatio, kuten Tšekissä."

Vaikuttaa totaaliselta typeryydeltä ottaen huomioon että vääriä tuomioita annetaan. Osaako Niikko antaa munat takaisin mikäli tuomittu myöhemmin havaitaan väärin tuomituksi? Pitkälti sama syy miksen ole erityisen innoissani kuolemantuomioiden kannattajien aatemaailmasta - joitakin virheitä et koskaan pysty paikkaamaan, vaikka kuinka huomaisit jälkikäteen olleesi väärässä.

Kemiallinen kastraatio kuulostaa vielä osin järkevältä.. olettaen että se on peruutettavissa mikäli tuomittu todetaan jälkikäteen syyttömäksi. En nyt vain luota järjestelmämme liki 100% erehtymättömyyteen - kenenkään ei pitäisi olla niin luottavainen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tyypilliseen tapaan tässäkin blogissa käytetään pedofiilisanaa virheellisesti. Puberteetin saavuttaneiden uhrien kohdalla ei ole moisesta perverssiosta kyse. Sellainen rikos on seksin harjoittamista suojaikärajaa nuoremman kanssa.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Muutenkin unohtuu muutama oleellinen seikka pedofiili keskustelusta.
Pedofilia on lapsikohteinen seksuaalihäiriö. Pedofilia ei itsessään ole laitonta vaan laitonta on se kun pedofiilit toteuttavat seksuaalisuuttaan lainvastaisin tavoin. Lainvastaisia rikoksia ovat esim. lasten seksuaalinen hyväksikäyttö tai sukupuolisiveellisyyttä lasta esittävän kuvan hallussapito.

Pedofiilin määritelmään kuuluu myös se että uhrin pitää olla 5 vuotta nuorempi kuin tekijä. Merkittävä osa esim. nuorten turvapaikanhakijoiden tekemistä teoista eivät ole pedofiilisia tekoja koska myös tekijät ovat nuoria ja heidän ikäeronsa uhriin ei ole 5 vuotta.

Kuten yllä mainittiin niin lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on eri asia kuin pedofiilia. Tosin ne kulkevat osittain käsi kädessä sillä pedofiilien tekemistä rikoksista merkittävä osa on juuri lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@6. Niin se muuten on, että kaikki pedofiilit eivät toteuta haaveitaan vaan pysyvät aisoissa. Ihmiset eivät vaan ymmärrä, että jos heidän mielessään pyörii nämä mahdollisuudet, ovat he itse myöskin ns. pedofiilejä mutta eivät toteuta niitä ajatuksia.

Näissä Oulun tapahtumista on ollut uutisissa menty tunteet edellä ennen faktoja ja tunteita ei saa käyttää tosiasioiden edellä.

Minulle tämä on aiheuttanut hämminkiä, kun isäni seurusteli 30 vuotta nuoremman naisen kanssa, jolla oli kaksi lasta. Siihen ikään katsottuna minä olisin edelleen kohdussa kasvamassa. Jos ikärajoja siirrettäisiin isäni kohdalla historiassa taaemmas, olisi isäni syyllistynyt pedofiliaan tai lapsen haureuteen. Nämä asiat ovat eettisesti vaikeita asioita.

Tärkeintä siinä on, että toinen osapuoli ymmärtää kaikki vastuudet ja itseään koskevat oikeudet sekä velvollisuudet. Niin ajatellen en tuominnut isäni ratkaisua seurustella naisystävän kanssa ja naisen lapsien kanssa meistä tuli hyviä ystäviä.

Median on syytä ajatella uhrien yksityisyyttä ja ettei heidän tarinaansa pidä mediassa riepotella, kun se on vähän sama asia kuin puukkoa vääntäisi haavassa estäen toipumista. Poliitikkojen ei pidä ratsastaa uhrien avustuksella julkisuudella, se on halveksuttavaa.

Tärkeintä näissä asioissa on se, että mitkä muuttujat saa tekijän tekemään rikoksen lapsia kohtaan. Siinä ei auta minkäänlaiset rangaistukset, olkoonkin rangaistusasteikot 1000 vuotta mihin tahansa rikoksiin, mutta ne rangaistukset eivät auta, ne muuttujat siinä rikoksissa pitäisi pyrkiä ymmärtämään ja sitä kautta voidaan ehkäistä.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Valitettavasti itseä häiritsevän seksuaalivietin poistamiseen tai heikentämiseen soveltuvia aineita on vaikeaa saada laillisesti edes niiden, jotka sellaisia haluaisivat käyttää.
https://en.wikipedia.org/wiki/Anaphrodisiac
https://areena.yle.fi/1-2607567
https://yle.fi/uutiset/3-9402805
https://www.city.fi/blogit/muistiinpanot/apua+pedo...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vielä kysyisin: Oletko todella sitä mieltä, että pedofiiliksi tunnustautunut henkilö pitäisi kastroida vasten tahtoaan vaikka hän olisi niin lainkuuliainen, ettei kuuna kullan valkeana syyllistyisi mihinkään rikokseen?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@8. Samaa mieltä, kaikki Mika Niikkoa ajatusmaailmansa kanssa pitäisi lasten pedofiiliajatuksilla kastroida vaikkei tekisikään rikosta. Ajatuspoliiseja ei Suomeen tarvita.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Otsikon alla on tekstiä ja sieltä lukemalla selviää mitä tarkoitin; ”Törkeisiin tai toistuviin tekoihin syyllistyneille raiskaajille ja pedofiileille pitää määrätä pakollinen kemiallinen kastraatio.”

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kansanedustajan ominaisuudessa olisi syytä olettaa, että myös otsikon kirjoittaisit oikein. Monet eivät muuta luekaann.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #21

Eikös otsikon pidä herättää tunteita puolesta tai vastaan, joten olisiko parempi otsikko ollut vaikkapa ”rikoksentekovälineet valtiolle”

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #26

Otsikon tehtävä nimenomaisesti on herättää mielenkiinto tekstiin, jotta lukija sitten lukisi koko tekstin. Otsikko ei voi olla pitkä, vaan sen pitää muutamalla sanalla kertoa tekstin ydinsisältö.

Mielestäni onnistuit tässä hyvin, koska kommentteja on tullut runsaasti puolesta ja vastaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #34

Eikai kukaan kommentoi pelkän otsikon perusteella?....älkää sanoko että kommentoi.

Tai oikeastaan välillä tuntuu että kyllähän ne kommentoi

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #36

Mielestäni siis Niikko onnistui otsikossaan hyvin, koska niin moni on lukenut (oletettavasti) koko tekstin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #40

#40

Sori...se oli tarkoitettu kommenttiin #21

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #48

Ok. Kuikan nillitykseen otsikosta..;)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #34

Puolakka ja Niikko haluavat herättää tunteita ja mielenkiintoa otsikoinnilla. Ehkä hyvä niin. Mutta olisi toivottavaa, että otsikon takana voitaisi edes sen verran seista, ettei sitä tarvitsisi erikseen lähteä kieltämään.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #26

Mika Niikko,
- Olisit valmis pakolliseen kastraatioon, mutta missä tilanteessa ja millä perusteilla olisit valmis tappamaan ihmisen?

Kansanedustajilta kyseltiin aikanaan kuolemantuomion mahdollisesta käyttöönotosta Suomessakin ja muistaakseni 7-8 edustajaa oli valmis harkitsemaan kuolemantuomiota kaikkein törkeimmissä ja rankimmissa rikoksissa ja uusijoiden kohdalla.
- Kannattajat olivat kokoomuslaisia ja perussuomalaisia.

Paljonko luulet löytyvän kannattajia jos kysely päivitettäisiin NYT?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #26

Eräiden toisten epäilijöiden lailla epäilen, että kampanja-avustajasi,jeesus-viestin viejän ns. "kaappaus" oli julkisuus-ja vaalimainostemppu...?!

...Ainakin sillä sai paljon isoja kuvia ja otsikoita...ulkoministeri ei kuitenkaan huolestunut...?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miksei samantein pallit pois kaikilta seksuaalirikollisilta ja seksuaalisilta hyväksikäyttäjiltä?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#12

Taru, oletko nähnyt tämän videon?
(Ei ihan liity aiheeseen, mutta kun nyt satuit siihen, niin laitan sinulle linkin.)

https://www.kansalainen.fi/bilettamista-alistamist...

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Sinä jaksat tätä levittää. Kiemunki ja Mäenpää eivät ole kyllä kovin uskottavia tämänkään asian esittelijöitä.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #16

#16

Niin, minä jaksan olla huolissani suomalaisista tytöistä. Sillä ei ole mitään merkitystä, ketkä ovat toimineet haastattelijoina. Tyttö kertoo itse tarinansa, jonka todenperäisyyttä ainakaan minä en aseta kyseenalaiseksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#12

Kyllä kyllä... ja miehiltä kans.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Ei oo tasa-arvoinen idea tuo pallien listiminen. Naisrikollisilla ei oo palleja mitkä listiä. Puumathan saisivat mellastaa miten tahtovat.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Minkähänlainen oli Mika sinun hengellinen herätyksesi pitkän rikoshistoriasi jälkeen, että uskallat olla tällainen tuomari muita kohtaan?

Mikä jäsen sinun olisi itsestäsi pitänyt luovuttaa aikoinaan nuoruudessasi yliajamallesi naiselle näin jälkeen päin, kun uskovaisena asiaa ajattelet?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Nooh. Jeesus antaa kaiken anteeksi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kyseenalaista silloin, jos rikkoo tuohon luottaen.
Sitä kutsutaan päin vastoin pyhän hengen pilkaksi.

Tässä sivutaan nyt jo vähän tuollaista asennetta.
Jollekin armo tulee kuin automaatista tietoisesta rikollisuudesta, " hölmöilynä",
joillekin sitä ei suotaisi silloinkaan, kun hän luulee toimivansa oikein.

Pitäisi erottaa oikeasti katuvan armahtaminen ja toisaalta oikeudenkäyttö , jossa annetaan ihmiselle nahdollisuus parantaa tapansa ja elämänsä.
Kastraatio ei mahdollista kumpaakaan eikä ainakaan sido rangaistua yhteiskuntaan.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Sain lainmukaisen tuomion tekemistäni rikoksista ja hyväksyin ne vaikka useimmissa tapauksissa en ollut edes syyllinen, kuten autovarkauteen. Yllättävää on, että sinä kannatat vahingosta, liikenneonnettomuudesta jäsenten katkomista. En vielä niin pitkälle ole ajatellut..

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niinhän ne kaikki rikolliset sanoo.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #24

#24

Jotenkin, Taru, en ymmärrä, mikä tarve sinulla on olla niin törkeä Mikaa kohtaan?

Mika töppäili nuoruudessaan, mutta on ne rikokset sovittanut. Sen jälkeen hän on tehnyt paljon hyvää sekä kantasuomalaisten että maahanmuuttajanuorten hyväksi.

Olen tuntenut Mikan ja Valtosen Timon 80-luvun lopulta asti. Olen nähnyt, miten he itseään säästämättä ovat jalkautuneet nuorten joukkoon, sinne, missä ei mitään toivoa ole ollut - pelkkää känniapinatoimintaa vain ja paljon nuoria, joilla suunta elämässä on ollut hukassa.

Kukaan ei sitä voi laskea, paljonko tämä kaksikko on pelastanut nuoria elämälle ja tuonut toivoa sinne missä sitä ei ole ollut.

Mikan tarinan voit lukea hänen elämänkerrastaan:

https://mikaniikko.fi/tuote/niikko-pysayttamaton/

Jospa sen luettuasi ymmärtäisit, että kommenttisi loukkaa aivan elävää ihmistä, joka on ihminen siinä kuin muutkin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #39

"Mika töppäili nuoruudessaan, mutta on ne rikokset sovittanut."

Aivan vastaavasti lasta seksuaaliseti hyväksikäyttänyt sovittaa rikoksensa vankilassa. Sen sijaan kirurginen kastraatio, jota Niikko tässä myös esittää, on elinkautinen jolla on muitakin seurauksia kuin "kohteen lievä lihominen". Rikosseuraamuksena se on vähintään yhtä epäinhimillinen kuin jos leikkaisi varkaalta käden tai autolla jonkun yliajaneelta kaasujalan.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #46

#46

Ymmärtääkseni hän kirjoittaa kemiallisen kastraation mahdollisuudesta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #49

#49

"Törkeisiin tai toistuviin tekoihin syyllistyneille raiskaajille ja pedofiileille pitää määrätä pakollinen kemiallinen kastraatio. Seuraava askel tulisi olla kirurginen kastraatio, kuten Tšekissä."

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #50

#50

Huh, tuo kohta meni ohi. En arvaa ottaa tähän kantaa. Luottamukseni oikeuslaitostamme kohtaan ei ole sataprosenttinen.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #49

Kemiallinen kastraatiokin vahingoittaa elimistön omaa hormonituotantoa, sekin voi olla peruuttamaton ja aiheuttaa muuta vahinkoa, mutta ilmeisesti sillä ei ole niin väliä kun Niikko haluaa ihmisten kärsivän ja kituvan, itse tuskin olisi nuoruuden töppäyksistään ottanut samanlaista rangaistusasteikkoa, mutta nyt on helppo "pyhimyksenä" saarnata.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #39

Siren-Kaplas:"Loukkaa elävää ihmistä ...". Mitä loukkaavaa siinä on, että toteaa sen tosiasian, että rkolliset yleensä kieltävät syyllistyneensä rikoksiin. Kuten Niikkokin tuossa tekee. Uskon mielummin Suomen oikeuslaitosta kuin tuomitun rikollisen selittelyjä!

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri Vastaus kommenttiin #39

Ja tämä muutosko ja sovitus sitten antaa hänelle ylimmän tuomarin oikeudet?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #39

Ajattele jos niistä töppäyksistä Niikko olisi nuoruudessaan kastoroitu? Eipä hänellä olisi lapsiakaan nyt...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #39

Jos vaadit armeliaisuutta yhtä kohtaan ja uutta mahdollisuutta hänelle , sinun on muistettava, että oikeudenkäytön kohde on aina ihminen. .
Ei vain silloin, kun ihminen on sinulle mieluisa.

Ja myös ja ennen kaikkea se, että myös tuomarit ja lääkärit ovat ihmisiä ja erehtyväisiä.
Siksi heitä ei saisi ikinä päästää tekemään muiden ihmisten elämässä ratkaisuja, joita on mahdoton korjata.
Väärin poistetun jalankin voi korvata , mutta tämä ehdotus menee yli rajan kirkkaasti.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Sanotaan että demareilla on katto korkealla ja seinät lavealla ja mm. eräs, sittemmin jo edesmennyt, kansanedustajana ja ministerinäkin toiminut demari julistikin lehdessä, että: "Aate ja USKO kuuluvat samaan veneeseen."

- Uskovaisia pidetään ilmeisesti syyttä tiukkapipoisina ja ahdasmielisinä-kaikenlaisia syntejä ja raamatunvastaisia asioita vastaan taistelevina...
...MUTTA kun ajattelen esim. hellunailaisia, sextextailija,loikkari Kankaanniemeä, mediapersoona Teuvo Hakkaraista ja raamatun kanssa eduskunnan puhujapöntössä heilunutta Niikkoa, niin armoa ja anteeksiantoa löytyy-ainakin helluntaiseurakunnista...?

Myös katolinen rukousaamiaisten mies Soini laukoi "jytkyaikoinaan" maisterisjätkämaisesti että: "Persut eivät persettä myy !"
Ja viidesläinen Räsänenkin paljasti aikanaan "Seiskassa", että heidänkin perheessään nauretaan paljon Niilo-puolison alapäävitseille.

USA:n uskovaisista kertoo jotakin, kahtakin raamattua presidentin valansa yhteydessä sylissään pitänyt Trump, joka uhosi, että voi koska tahansa, ketä tahansa naista kouraista halutessaan haarovälistä...(!?).

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Tässä minullekin uusi idea siitä miten voisi ennalta ehkäistä seksuaalirikoksia. https://ls24.fi/lannen-media/suomalaiskeksinto-ohj...

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#22

Tapanilan raiskausten aikaan tarjosin yhdeksi keinoksi ulkonaliikkumiskieltoa.

Sitä voi soveltaa monella eri tavalla. Islannissa on lapset ja nuoret päätetty pitää kotona oliko klo 21.00 jälkeen arkisin.

Tässä vielä lisää tuosta Islannin mallista, kun sopivasti joku siitä juuri sattui kirjoittamaan:

http://liikenteesta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26800...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kaikille alaikäisiin sekaantujilleko?

Myös niille syvästi kristityille kantasuomalaisille?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Ja homoille pakollinen, hengellinen "eheyttäminen" homosta heteroksi-eik va?

( Kaikenlaista kuulemma tapahtuu; henkiin heräättämisiä, sairauksista parnatamisia ja kulemma "eheytymisiäkin" pitkä lista, mutta ei näy vielä virallisissa "terveystilastoissa"-miksiköhän?)

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#27

Mikä se on se 'syvästi kristitty'? Millä se määritellään, kun Jumala yksin tutkii sydämet?

Pinta voi olla miten hieno hyvänsä, mutta mikä on totuus?

"Kaikki miehet tiet ovat hänen omissa silmissään oikeat, mutta Herra tutkii sydämet." (Sananlaskut 21:2)

Enkä kyllä usko, että kukaan luulee tekevänsä oikein, jos kajoaa lapseen. Ei varmasti.

Timo K. Mukan romaaniin perustuva elokuva "Maa on syntinen laulu" herätti aikoinaan paljon kohua.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Timo_K._Mukka

Kohu tuli ja meni. Nuorten miesten itsemurhat jatkuivat.

Jää nähtäväksi päästäänkö nyt kiinni johonkin oleelliseen ja kyetäänkö muuttamaan myös sitä asetelmaa, joka kantasuomalaisten keskuudessa vallitsee.

Uskon, että Mika lukee tarkasti tämän kommenttiketjun, ja sen vuoksi liitän tähän mukaan linkin sinun blogiisi, jotta hän varmasti huomioi senkin:

http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267637-olin-pe...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ei ole kauan siitä, kun luin suomalaisen kulttuurihenkilön kiivaita kommentteja Thaimaan lapsiseksin ja lapsiprostituution puolesta .
Hän puhui 14- vuotiaista " iloisina nuorina naisina" , joita suomalaiset ämmät vain kadehtivat.
Joten kyllä, hyvinkin moni tuntee tekevänsä oikein ja jopa hyvin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #67

Toisaalta monissa länsimaissakin on 14 vuotta suojaikärajana. Kaikissa maissa pitää noudattaa paikallista lakia, ei meidän 16 vuotta ole mitään jumalan sanaa sekään.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Pitäisikö kuolleille määrätä pakollinen kuolleista herättäminen?

Käyttäjän indy kuva
Torsten Sandberg

huh-huh...

mielenkiintoista. täällä on näemmä kahdenlaisia mielipiteitä. kemiallinen kastraatio ja vaaditaanpa oikein tapsit poikki-menetelmääkin.

pitää muistaa se että millä mitalla tosia mittaa sillä sinutkin mitataan.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Kaikesta päätellen Niikko ei ole lainkaan vakuuttunut useiden uskonsuuntien omaksumasta, Jeesuksen viitoittaman käytännön toimivuudesta. Anteeksiannosta, jossa uhri ja Jeesus antaa tekijälle anteeksi ja näin voidaankin maallinen oikeusprosessi välttää.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Juu, mm. vanhalestoilla on ollut armon ja anteeksiannon käytäntö, eli se mitä on kerran anteeksi pyydetty ja saatu, siihen ei tule enää palata. Myös "asiasta" vaikeneminen on kuululunut käytäntöön, sillä "hengellistä kotiaan" ei tule liata millään paljastuksilla. Vaikenemista on edellytetty myös uhreilta itseltään.
Aivan viime vuosina, kun traumojen paineet ovat käyneet ylivoimaisiksi ovat jotkut alkaneet vanhemmalla iällä kertoa lehdissä ja kirjoissa lapsuutensa hyväksikäytöstä.

Murheellisinta näissä tapauksissa on se, että tekijät ovat olleet aikuisia joihin lapsi on oppinut luottamaan, esim. perheystäviä. Uskonveljiä...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mika Niikon taustalta löytyy mm. varkauksia, petoksia ja suojatiellä kävelleen naisen yliajaminen varastetulla autolla. Rikoshistoriansa perusteella ilmeinen taparikollinen, jolta hänen omaa ajatuskulkuaan seuraten pitäisi katkaista kädet tai suorittaa lobotomia.

Persujen puoluetoimistossa johtavassa asemassa työskentelee raiskauksesta tuomittu Matti Putkonen. Kertoo kaiken heidän suhtautumisestaan raiskauksiin ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Eli ei sillä nyt niin väliä, jos satut olemaan kantasuomalainen :D

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#37

Sinunkin, Pekka, kannattaa muistaa, että rikollisen nuoruutensa jälkeen Mika tuli uskoon ja hänen elämänsä suunta muuttui.

Niin, että ihan turhaa siinä räksytät lobotomiasta.

Meillä ei tässä maassa olisi mitään hätää, jos Kristus saisi johtaa useampien elämää.

Maan nykytila on suoraa seurausta siitä, että osa kansasta täällä on luopunut Kristuksesta, heittänyt tienposkeen Kymmenen käskyn arvon ja pyrkimuksen noudattaa niitä.

Kukaan ei ole täydellinen, sen Jumala kyllä tietää.

"Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla, ja saavat lahjaksi vanhurskauden [syyttömäksi julistaminen] hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa." (Room.3:23,24)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sinulta on jäänyt uusi testamentti lukematta tai ymmärtämättä.

"Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi; sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan."

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #42

#42

Kyllä se on luettu. Mutta varmaan sinäkin, Siikala, ymmärrät, että ei pedofiilien voi antaa temmeltää valtoimenaan tässä yhteiskunnassa.

Yksi ratkaisu on pistää elektroninen panta jalkaan ja valvonta päälle.

Mutta kuten Jussi Halla-aho Kansalainen.fi -lehden haastattelussa sanoo: sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole työelämässä eivätkä hae pankista asuntolainaa, ei rikosrekisterin kertyminen haittaa. Joten pitäisikö pelkkä valvonta nämä tahot poissa pahanteosta?

https://www.kansalainen.fi/jussi-halla-aho-kaikki-...

Katsoitko tuon videon, jossa Kiemunki & Mäenpää haastattelivat suomalaistyttöä? Tässäkin threadissa on linkkejä siihen, niin en laita sinulle nyt omaa, ettei M.Kourin allergia pahene.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #42

Tuolla logiikalla esivaltaa ei saisi tuomita ketään. Raamattu nimenomaan opettaa rikoksen seuraamuksista ja siksi se sanookin ettei esivaltaa turhaan miekkaa kanna..

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #78

Niikko kiistää Siikalan esiinottamia Raamatun opetuksia. Ilmoittautuuko hän sillä ensimmäisen kiven heittäjäksi?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kun ajattelen rauhansanalaista pääministeriä, katolista, rukousaamiaisten miestä ulkoministerinä ja helluntailaisia Niikkoa Kankaanniemeäja mm. viidesläistä Räsästä, ymv. eduskunnassakin, niin kyllä meitä melkoinen, ekumeeninen konklaavi johtaa eduskunnassakin, vaikka elämme arvoliberaalissa, maallistuvassa, jopa joukoittain kirkkonsa hylkäävässä, tieto-ja järkiyhteiskunnassa?!

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #45

#45

Työtoverini, hovioikeudenneuvos ja kirjailija Paavo Hiltunen oli aikoinaan mukana perustamassa Kristillistä Liittoa eli nykyisen Kristillisdemokraattien edeltäjää.

Joskus 90-luvun puolivälissä hän oli jo kuitenkin sitä mieltä, että uskovaisten ei ollenkaan pitäisi olla mukana politiikassa.

Mielestäni on ollut arvokasta, että Päivi Räsänen ja Sari Essayah ovat olleet mukana politiikassa. Mielestäni sekin on arvokasta, kun Mika Niikko on mukana.

Mutta kuten kaikki kristityt tietävät, todellinen valta on Jumalalla. Ja parasta "vallankäyttöä" kristitylle on pysyä rukouksessa. Rukouksen voima on mahtava eikä se vahingoita tai loukkaa ketään millään tavalla.

Vanhan testamentin puolella luvussa Jesaja 41 sanotaan, että Herra johtaa kansojen vaiheet. Monta kertaa olen ehtinyt miettiä, että mikä vaihe meillä on päällä: olemmeko luopumuksessamme vetämässä päällemme kirousta vai voiko tästä kehkeytyä jotakin muuta, jotakin hyvää?

Sairaalat ovat täynnä, kirkot ja rukoushuoneet tyhjenevät, TV:llä on alttarin asema ja se suoltaa ihmisille malliksi väkivaltaa tai hölmöilyä ilta toisensa jälkeen.

Ja kuitenkin sanotaan Raamatussa, juurikin tuossa luvussa Jesaja 41: "Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, tartun sinun oikeaan käteesi, minä sanon sinulle: 'Älä pelkää, minä autan sinua'." (Jes.41:13)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #47

Johanna, luettelit tuossa lähinnä helluntailaisia...?!
- Kaikki uskovaiset ilmoittavat kuitenkin olevansa juuri niitä OIKIAUSKOVAISIA, joten entä Sipilän rauhansanalaiset, Soinin katoliset, vanhalesta, jehovat jne...?!

Entä ylipäänsä pidätko todella fiksuna uskonnon hämmentämisen politiikkaan-jopa valtakunnallisella tasolla, kuten Niikko, Soini ja Räsänen tekevät?
- Entä ihmisten jakamisen ja tuomitsemisen, kuten esim. Räsänen on tehnyt?

Uskonnolliset yhteisöt, kuten helluntailaiset mediapersoona Hakkaraisen ja vitaalin naistenmiehen, Kankaanniemen takana takaavat kannatuksen "peruspotin", mutta sittenkin...?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Siren-Kaplas käy vissiin ompelemassa munat takaisin rangaistuksensa kärsineelle ja uskoon tulleelle, kastroidulle pedofiilille?

Kannatan ankarampaa rangaistusasteikkoa seksuaalirikollisille, mutta Niikon tapainen "munat valtiolle" hörhöily on yksinkertaisesti typerää, varsinkin rikollisen menneisyyden omaavalta.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #53

#53

Sanoinhan tuolla ylempänä, että tähän en ota kantaa.

Kommentti nro 52:
"Huh, tuo kohta meni ohi. En arvaa ottaa tähän kantaa. Luottamukseni oikeuslaitostamme kohtaan ei ole sataprosenttinen."

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Putkonen oli teon hetkellä, tuomio saadessa ja vielä kymmenen vuotta sen jälkeen Sosiaalidemokraattien jäsen. Ehkä sieltä oli opittu pahoille tavoille. Jokatapauksessa julkisuudessa olleiden tietojen pohjalta tuo case taisi olla aika tyypillinen humala raiskaus. Nämä nyt paljastuneet Oulun ja Helsingin tapaukset ovat törkeydessä toista luokkaa. Ehkä törkeimmän teon tehnyt Oululainen sosiaalidemokraatti, joka oli vielä edustamassa käräjäoikeudessa sosiaalidemokraatteja, joka raiskasi ja hyväksikäytti vuosikausia tytärtään tehden hänelle yhden lapsen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ville Heiskanen: "...tyypillinen humalaraiskaus ..."

Joo, kännissä ja läpällä ... :D

Eihän se nyt mitään, jos poliitikkokiho on kännissä raiskannut. Kyllä noin viriili alfauros täytyy ottaa persujen puoluetoimistoon hommiin ilman muuta!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Nämä nyt paljastuneet Oulun ja Helsingin tapaukset ovat törkeydessä toista luokkaa."

Niin, kun eivät mokomat mutiaiset ole olleet edes humalassa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #73

"... eivät mokomat mutiaiset ole olleet edes humalassa!" --- sitä se kotoutumattomuus teettää. Raus sellaiset.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Kannatan törkeimpien ja pitkään toimintaa jatkaneiden kohdalla fysikaalista kastraatiota, jolla homma lopetetaan heti seinään. Uusijoille voisi kemikaalinen kastraatio olla ehdonalaiseen pääsyn edelletys.

Ongelma on lähinnä rajatapaukset, jossa tyttö on teini-iässä ja poika juuri 18-vuotta täyttänyt tai muutaman vuoden vanhempi. Onko tämänkaltainen "aikuisen miehen" ja teinitytön suhden kovin harvinainen? Ei taida olla. Keskustelussa pitää erottaa selvästi toisistaan pedofiilit, eli pikkulapsista kiinnistuneet ja sitten teineistä ym. kiinnostuneet.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Joo katsraatio todellakin toimisi jossain ihanne yhteiskunnassa, miss ihmiset eivät osaa valehdella tai syyttää syyttömiä...
Niikko on osannut tehdä molempia, eikä tässäkään ole kovin pitkälle ajatusta vienyt, se nyt vain hänen mielestään tuntuu hyvältä idealta, mutta Suomessahan politiikka on aina tehty "minusta tuntuu-"kommentin pohjalta.

Ihan innolla odotan sitä ensimmäistä valtiollista silpomista, missä silvotaankin syytön... Kai Niikko on miettinyt kuinka menetellä tässäkin tapauksessa? Joskus se syyttömyys voi paljastua monen vuodenkin päästä... ja kun raiskaussyytöksiä on myös tekaistu... Ruumiillinen rangaistus onkin hyvä ratkaisu - Sitten ollaan taas askel lähempänä Saudi-Arabiaa, missä amputoidaan raajoja ja leikataan julkisesti päitä erilaisista rikoksista, myös Saudeissa voidaan mies kastoroida esiavioliisesta seksistä ja nainen kivittää, ruoskintaa saa suutelusta julkisesti.
Voin kyllä sanoa, että sittenhän tänne Suomeen integroituminen on varmasti helpompaa kun alamme jakamaan valtiollisia silpomisia.

https://penectomyfic.wordpress.com/2017/03/31/extr...

Fiktiivinen tarina syyttömästä joka menetti sukuelimensä. Mutta pian varmasti todellisuutta Suomessa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Mitä enemmän olen asiaa mielessäni pyöritellyt, sitä enemmän oma kantani on liikkunut siihen suuntaan, että lasten seksuaalisen hyväksikäytön ja raiskauksen kohdalla lainsäädäntöä tulisi rakentaa niistä periaatteista lähtevänä, että jo seksuaalisesti uhkaavalta vaikuttava tai näyttävä käytös tulisi olla rangaistavaa:

Lasten seksuaalisen hyväksikäytön ja raiskauksen kohdalla lainsäädäntöä tulisikin kehittää niin, että siinä olisi uusi törkeysluokka asteikon alapäässä eli "lapsen seksuaalinen uhkaaminen ja johdattelu".

Tämä pitäisi toteuttaa samoin periaattein kuten esim. muistisairaan vanhuksen kohdalla, jolloin huoli-ilmoitus tehdään terveydenhuollolle vanhuksen epävarman tilanteen pikaiseksi korjaamiseksi; mutta lapsen kohdalla ns. huoli-ilmoitus tehtäisiin poliisiviranomaiselle (tai nettipoliisille) silloin kun ulkopuolinen henkilö tai taho huomaa, että lapsi on joutunut seksuaalisen uhkan tai johdattelun kohteeksi. Se voi olla koti, naapurit, koulu, urheiluseura, harrastuspiiri, nettiyhteisö tms.

Lapsen kohdalla tällainen huoli-ilmoitus tarkoittaisi sitä, että poliisiviranomainen puuttuisi tällaiseen seksuaaliseen lapseen kohdistuvaan toimintaan, ja antaisi siitä aluksi "rikesakon". Ko. henkilön puhuttelussa annetaan rikesakko ja vakava huomautus, joka kirjattaisiin rikosrekisteriin.

Jos sitten saman tekijän toiminta jatkuisi edelleen ja hän olisi osallisena uudestaan tällaisessa em. huoli-ilmoituksessa, niin silloin hän automaattisesti joutuisi ankarampien rangaistusten piiriin, ja voisi lopulta joutua karkoitetuksi maasta (jos hän on siis ulkomaalaistaustainen) .

Ideana olisi ennalta ehkäisy, nopea reagointi ja henkilön palautus tai karkoittaminen kaikkiin maihin, kun rikos ei ole edennyt lapsenraiskaukseksi.

Kun tällä em. menettelyllä ei kuitenkaan saada pois kaikkia lasten raiskauksia, niitä varten tulisi ottaa käyttöön lasten kohdalla "ylitörkeä" tai "erityisen törkeä" asteikon yläpää ja pitkät vankeusrangaistukset.

Nämä em. lait tulisi laatia ensi tilassa ja säätää kiireellisenä voimaan, tiedustelulakien tapaan. Sote- ja maku-uudistus voi hyvin jäädä äänestettäväksi seuraavalle eduskunnalle - varsinkin kun siinä on edelleen paljon viilattavaa ennen kuin siitä voidaan edes äänestää (vrt. esim. suunnitellut asiakasmaksulait, terveydenhuollon yksityistäminen, EU-notifikaatio, perustuslain 6 §:n yhdenvertaisuus jne. )

Suomen tulee osoittaa vahvaa arvojohtajuutta tässä lapsia koskevassa rikoslainsäädännössä. Uskon, että nykyiset kansainväliset sopimukset ja Suomen oma perustuslakikin sallivat tällaisen lainsäädännön ilman niihin tehtäviä muutoksia.

Nyt on oikea aika kääriä ne kuuluisat hihat!

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268012-la...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

"Vaikuttaminen " ja "näyttäminen " ei oikein toimi rikoslain perusteena.
Täytyy olla konkreettinen näyttö ja konkreettiset kriteerit , joilla rikos määritellään.

Noissa houkuttelujutuissa ongelma on se, että lähdetään vain ikäerosta.
Se on hyvin pettävä kriteeri, jos joko mitään ei konkreettisesti tapahdu eikä mitään konkreettista edes ehdoteta tai varhaisteini vielä esiintyy vanhempana. Jne.

On kokonaan eri asia puhua raiskauksesta , pakottamisesta, häirinnästä ja varsinkin pedofiliasta seksuaalisuuden häiriönä.

Jos vielä mielikuvien pohjalta lähdetään ihmisiä kastroimaan, ollaan jo pahemmassa yhteiskunnassa kuin rodunjalostuksen kulta- aikoina.

Toivottavasti tämä puhenvuoro oli vain tyypillinen yritys nostaa " uuden normaalin" rajaa taas vähän ylemmäs .
Tai ehkä pikemminkin laskea tasoa alemmas..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset