Pedofiileille pakollinen kastraatio

Seksuaalirikosten liian lievät rangaistukset ovat jo pitkään halventaneet uhrin oikeusturvaa. Erityisesti korkean uusimisriskin rikolliset on edesvastuutonta päästää vapauteen, ja lähinnä odottaa, milloin uusi tapaus paljastuu. Pahimmassa tapauksessa yhdellä pedofilia-ringillä voi olla satoja, jopa yli tuhat, uhria kuten Britanniassa on nähty.

Liki 50 ehdotti seksiä varhaisteineille

YLE:n dokumentti lapsia saalistavista pedofiileista avaa ongelman laajuuden. Toimittajat tekivät kaksi varhaisteini-ikäistä tyttöä (13 v. ja 14 v.) feikkiprofiilia, jotka julkaisivat kasvokuvia ja normaaleja päivityksiä. Kuukauden kestävän testin aikana ”tytöt” saivat yli 120 yhteydenottoa aikuisilta miehiltä. Näistä 48:ssa ehdotettiin seksiä tai suhdetta. Ainakin 11 miestä ylitti kuvin tai sanoin rikollisuuden rajat.  Tämä oli tilanne vuonna 2014. Valtiovalta on ollut täysin haluton puuttumaan ongelmaan, vaikka keinoja kyllä olisi.

Uudistin muutama viikko sitten jo vuonna 2012 Iso-Britannian mallin mukaan tekemäni esityksen lasten ja nuorten suosimille sivustoille sijoitettavasta pakollisesta turvanapista. Demariministeri Krista Kiuru ei kuitenkaan asiaa halunnut silloin edistää. Nykyisten ministerien valmius selviää pian. Idea on se, että jos käyttäjä kohtaa epäasiallista viestittelyä, hän voi ilmoittaa siitä saman tien poliisille, jolloin rikoksentekijä saadaan verekseltään kiinni. Ei pidä odottaa, että vielä pahempaa tapahtuu ja uhri tekee rikosilmoituksen.

Kastraatio vankeuden jälkeen

Toki haluaisin, että toistuvasti törkeisiin raiskauksiin tai lapsen hyväksikäyttöön syyllistyneet eivät vapautuisi vuosikymmeniin. Kuitenkin, koska lainsäädäntömme on liberaali tässä suhteessa, jätin tänään kirjallisen kysymyksen ministerille, vähimmästä mitä voimme tehdä. Törkeisiin tai toistuviin tekoihin syyllistyneille raiskaajille ja pedofiileille pitää määrätä pakollinen kemiallinen kastraatio. Seuraava askel tulisi olla kirurginen kastraatio, kuten Tšekissä.

Seksuaalirikollisten pakollinen lääkehoito on käytössä muun muassa Puolassa. Miehen testosteronitasot lasketaan siten, että seksuaalinen kyky, vietti ja fantasiat poistuvat. Tutkimuksissa on havaittu, että lääkityksen saajan alttius seksuaalirikoksiin vähenee huomattavasti.

Suomessa lääkehoitoa tarjotaan vapaaehtoisuuteen perustuen koevapauden ehtona, mutta – yllätys, yllätys – ani harvoin siihen ryhdytään. Kumpi todella painaa tämän yhteiskunnan vaakakupissa enemmän: rikollisille lääkityksestä mahdollisesti aiheutuvat sivuvaikutukset (mm. painon nousu) vai heidän uhriensa elinikäiset traumat? Tähän on ministerin vastattava.

Kuinka kauan selittelyä jatketaan?

Välttämätöntä on myös puhua turvapaikkapolitiikan aiheuttamasta turvallisuusuhasta. Afganistanin ja Irakin kansalaisen riski syyllistyä seksuaalirikokseen on 40-kertainen Suomen kansalaiseen verrattuna. Iltalehti, Helsingin Sanomat ja pääministeri Sipilä etunenässä ovat kuitenkin viime päivät pyrkineet selittämään pois epäonnistuneen turvapaikkapolitiikan vaikutuksia seksuaalirikoksiin sanomalla, että suomalainenkin mies raiskaa.

Vaikka raiskaukset ovat vakavia kenen tahansa tekeminä, on erityisen hälyttävää, jos teot ovat osa organisoitua isomman ryhmän järjestäytynyttä toimintaa, joka vielä perustuu naista alistavaan ideologiaan.

Jotta emme unohtaisi tosiasioita, on lopuksi syytä palauttaa mieleen hallituksen todellinen motivaatio tarttua tähän vakavaan aiheeseen.

Syksyllä 2016 näin uutisen Keskusrikospoliisin haasteista nettipedofiilien kiinnisaamisessa. Poliisin määrärahoista vastaavan hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajana ajoin läpi lisärahoitusta hankkeeseen, jolla kuvamateriaalin seulontaa automatisoidaan.

Tämä sopi kokoomukselle ja keskustalle, mutta vain vuoden verran. Kun seuraavana vuonna perussuomalaiset olivat ulkona neuvottelupöydistä, hallitus tyrmäsi KRP:n esityksen hankkeen jatkorahoituksesta.

Oulun ja Helsingin tapausten paljastuttua, hallituspuolueet ovat varmasti syystäkin tyytyväisiä siitä, että ymmärsivät tälle vuodella palauttaa KRP:n nettipedofilian vastaisen rahoituksen sen jälkeen, kun olimme nostaneet asian kansan tietoisuuteen kyselytunnilla. Tosin 250 000 euron projektirahoitus olisi syytä nostaa moninkertaiseksi.

Vihapuheen ja ääriliikkeiden torjuntaan hallitus investoi 34,5 miljoonaa. Kuinka korkealle arvostetaan lasten koskemattomuus?

mikaniikko
Perussuomalaiset Vantaa

Olen työskennellyt nuorten parissa lähes kaksikymmentä vuotta, joten lasten ja nuorten asiat pidän erityisen tärkeinä. Olen naimisissa ja minulla on neljä lasta. Toimin kansanedustajan 2011-2023. Tällä hetkellä Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen ja -hallituksen vpj. www.mikaniikko.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu