Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Vihervasemmisto ja Soinin aborttikysymys

Raamattuun ja Jeesukseen uskova kristitty ei hyväksy elämän lopettamista. Ei kohdun ulkopuolella eikä sen sisäpuolella. Ulkoministeri Soini ei ole tämän vakaumuksensa kanssa yksin. Näin eivät ajattele vain katolilaiset vaan miljoonat ihmiset muistakin kuin uskonnollisista syistä.

Maamme huoltosuhteesta puuttuu vuoden 1975 lähtien reilu puoli miljoonaa kohtuun lasta. Aborteista 93 % tehdään sosiaalisista syistä. Joka voi olla mikä tahansa. Abortin yksioikoinen leimaaminen naisen oikeudeksi ja miksi tahansa lääketieteelliseksi toimenpiteeksi kieltää äidiltä surun. Kaipauksen käsittely jää vaiheeseen.

Aborttiin liittyy paljon kipeitä kysymyksiä. Kuitenkin moni kysyy, missä kulkee raja naisen oikeudesta omaan kehoonsa suhteessa kehon sisällä olevasta elävästä lapsesta? Niistä ei vihervasemmiston mukaan ilmeisesti saisi puhua.

Ulkoministeri Soinille esitetään tällä hetkellä SDP:n, Vihreiden, Vasemmiston ja RKP:n puolesta epäluottamusta ”Ulkoministeri Soinin toiminta ulkomailla kiistää naisten oikeudet ja Suomen ulkopoliittisen linjan.”

Koko keskustelun pukeminen naisten oikeuksiin on harhaan johtamisesta, kun tiedetään mistä koko poru alkoi.

Vihervasemmisto haluaa tehdä Suomesta mielipiteen ja uskomisenvapauden kehitysmaan. Nyt ei äänestetä abortista vaan aivan jostain muusta.

Sanan- ja uskonnonvapautta saatava puolustaa. Soini petti puolueensa ja menetti uskottavuutensa. Mutta en silti alennu äänestämään hänelle epäluottamusta siksi, että hän käyttää sananvapauttaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Saatanan tunarit. Siunasitte hallituksen kaikki toimet erottamisestanne lähtien.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

eikös sitten olisi voinut painaa kyllä ?

nythän äänestettiin Soinin luottamuksesta ulkoministerinä

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Yhteinen kompromissi, sillä mennään

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Ymmärsinkö oikein?
Painoit julkisesti tyhjää, mutta sen jälkeen selittelet omaa vakaumustasi.

No käytäntö ei puutu opetuslastenkaan toiminnasta, "minäkö, en tunne koko miestä"
Sen jälkeen kun on turvallista voi lähteä jakamaan taas totuutta.

En ole Perussuomalaisia en Sinisiä, mutta silti arvostan Soinia, hän seisoi oman vakaumuksen takana loppuun asti ja sanoi että teidän on aika punnita.
Nyt on punnittu ja värit näytetty.
Politiikka on raakaa...

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kompromissinne paljasti ettei lupailemanne "äänestäjien asialla" pidäkään paikkaansa.

Olisitte äänestänyt itsenäisesti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ihmeellinen muuten tuo äänestys. Olisi luullut että "kyllä" olisi puoltanut epäluottamuslausetta ja "ei" vastustanut sitä. Esityksessähän luki: "Esitän, että eduskunta hyväksyy seuraavan kannanoton..."

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Lähde sinä ensimmäisenä heti ulos eduskunnasta, et kuulu sinne, kun olet äärikristillinen.

Naisilla on oma oikeus hallita omaa kehoaan, kenelläkään muulla ei ole siihen nokan koputtamista ja turha vetää satukirjaa tänne mukaan!

Katso vähän mainiota TV-sarjaa nimeltä The Handmaid's Tale, siinä sovit hyvin rooliisi.

https://areena.yle.fi/1-4283825

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Lähde sinä ensimmäisenä heti ulos eduskunnasta, et kuulu sinne, kun olet äärikristillinen."
------------------------------------

Kyllä eduskunnassa saa kristillisiäkin olla mikäli tarpeeksi ääniä saavat. Luulisi (lähes) kaikkien tietävän sen, ja hyväksyvän sen - ilmeisesti kuitenkaan ei. Tuntuu olevan kovin paljon tunteita pinnalla, minkä takia epäluottamuslauseen perustelut varmasti niin kierosti (ja tyhmästi) laadittiinkin. Hyvin tuntuu toimivan.

----------------------------

"Naisilla on oma oikeus hallita omaa kehoaan"

No tuosta olen taas samaa mieltä, mutta hyvin tiedän että on ihmisiä, joiden kannat eroavat ainakin abortin kohdalla. Suomessa heitä ei niin kamalasti ole kuin useimmissa muissa maissa, mutta onpahan kuitenkin. Nykyjärjestelmässä (Suomessa) heillä on oikeus ilmaista mielipiteensä, enkä ole niin nerokas, että tällä hetkellä keksisin paremman järjestelmän - eli antaa ihmisten ilmaista kantansa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Fiksusti ajateltu ja toimittu. Kyllä minuakin kenkuttaa vallan kovasti persujen hajoaminen. Olinhan sentään persuissa alusta asti ja näin ja koin sen kaiken pienestä yhden prosentin liikkeestä suureksi ja vaikuttavaksi puolueeksi. Tekemätöntä ei saa tekemättömäksi. Minä en kuitenkaan ole ryhtynyt turuilla ja toreilla haukkumaan kumpaakaan osapuolta. Olen paremmin sanonut, että minulla sydän sykkii niin persuille kuin sinisille ja toivon molemmille hyvää menestystä tulevissa vaaleissa.

Näin minä...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ympyrä on sitten sulkeutunut. Olet taas yhden prosentin puolueessa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Käsitinkö oikein, että perustelu abortin tekemättä jättämiselle olisi Suomen huoltosuhteen vaaliminen?

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Tulevaisuudessa huoltosuhde heikkenee koska väestö ikääntyy. Kuolleisuus ja maastamuutto yhdessä on ohittanut syntyvyyden. Suomessa siis väestö vähenee ellei oteta lukuun maahanmuuttoa. Huoltosuhteen heikkenemisen tilalle ehdotetaan massiivisia vieraskielisten, lähinnä pakolaisten, maahanmuuttoja paikkaamaan työntekijävajetta. 1960-1970 luvulla meillä oli 1,3 miljoonaa alle 15 -vuotiasta. Vuodesta 1975 taso on laskenut reilusti alle miljoonaan ja on tätä nykyä ollut pitkään 900.000 tuntumassa.

Ei voida siis vähätellä sitä, että abortoitujen lasten määrä 70-luvulta saakka tähän nasti, lähes 600.000 on pois väestöstä ja sitä myötä myös huoltosuhteesta jota yritetään paikata mm. turvapaikanhakijoilla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Siis ennen nykyisenmuotoista aborttilakia abortoidut, suunnattomasti suurempi määrä kuin nykyisin, ei vaikuttanut väestönmäärään? Mielenkiintoista demografiaa.

Tomi Vaalisto

" Abortin yksioikoinen leimaaminen naisen oikeudeksi..."

HALOO - oikeus päättää omasta kehosta, lasten lukumäärästä ja niiden saamisen ajankohdasta on ihmisoikeus.

Viisi vuotta sitten Mika Niikko väitti puheessaan eduskunnassa, että Suomessa abortin syyksi riittää vaikka reissu etelän lämpöön.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Uskova henkilö voi myös pitää uskomuksensa omana tietonaan ja harrastaa omalla ajallaan, töissä tehdään töitä.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Jätä omatunto ja vakaumus työn ulkopuolelle on surkea neuvo ministerille tai kenelle tahansa..

Ei kai ateistikaan jätä ateismiaan kotiin työpäivän ajaksi.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Ei uskonto ole yhtä kuin omatunto, eikä uskonnon pidä vaikuttaa ihmisiin jotka eivät jaa samoja uskomuksia. Ihmisten pitää elää todellisten asioiden kanssa, todellisessa maailmassa ja päättäjien päätökset näiden mukaiset.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Siis mitä? Ateismi tarkoittaa että ei usko jumaliin. Mistä sait päähäsi, että töissä ruvettaisiin yhtäkkiä uskomaan johonkin jumalaan? Pointtihan on että töissä toimitaan reaalimaailmassa.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Kyllä uskovalla on se oikeus uskonnollisinkin perustein näkemyksensä perustella. Uskovan on vain ymmärrettävä, ettei uskoton välttämättä voi niillä perusteilla kääntyä uskovan kannalle.

Lisäongelma on, että uskoton tahtoo vakaumuksensa perusteella helpohkosti loukata uskovaa tahtomattaan, perustellessaan jotain omista lähtökodistaan.
Loogisesti abortti on vain yksi syntyvyyden säännöstelyn muoto. Äärimmillään joku voi nähdä, että kun se jumalien naiselle lahjoittama munasolu irtoaa, sitä odottaa se siittiö, jonka jumalat loi juuri tuota tapahtumaa varten. Hämärästi muistelen raamatusta, että siellä lukee ”lisääntykää ja täyttäkää maa”. En muista, antaako kirja jonkun tyydyttävän täyttöasteen, jonka jälkeen ei tarvitse enää vaivautua. Sitä ennen, tuosta täyttönäkökulmasta, kaikki syntyvyyden säännöstely olisi syntiä. Noin päättelee täysin uskoton. Se myös näkyy, joissain lahkoissa, että noin toimitaan. Naisten synnytysurakka näkyy naisten kunnossa. He täyttävät jumalaista tehtäväänsä. Kärsi, kärsi, kauniimman kruunun saat.
Kiintoisaa kristillinen ajattelu on, kun ja jos se näkyy kansantaloudellisessa ulottuvuudessa. Meiltä puuttuu vauvoja, kun perkele toi pillerin, eikä joka kondomiinkaan johdatus aina tuota reikää.
Marx taisi kirjoittaa, että työväestölle pitää kapitalistinkin suoda tulo, joka kattaa työvoiman uusiutumiskustannukset. Tuokin on muistinvaraista, joten ehkä se täsmällisesti ei ole noin ilmaistu.

Yhdessä, kun huomioidaan, että suuri osa aborteista tehdään sosiaalisista syistä, noiden kahden uskon kesken on nähtävissä synergiaa. Molemmissa nainen on synnytyskone, joka palvelee suurempaa tarkoitusta. Jumalansa kullakin. Jos niitä lapsia työvoimapoliittisista tai raamatullisista syistä, kasvatetaan olosuhteissa, joissa juuri pärjätään, niin onko se kovinkaan moraalista? Ymmärrettävää on, että sekä uskonnon, että kapitalismin (mikäli se määritellään marksilaisesti) kannalta se on, koska yleensä sitä synnytystä ja kasvatusta ei tarvitse itse tehdä, vaan osoittaa tekijöille, mikä on oikein vaikeuksista huolimatta ja että se on vähäosaisempien elämän tarkoitus.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Pitää muistaa muistaa millaisena aikakautena tänäpäivänä vaikuttavat uskonnolliset tekstit on luotu.

1800 vuotta sitten oli aivan erinlaiset tarpeet, ihmisten määrää rajoitti lukemattomat sodat ja taudit. Joten en ihmettele että raamatun luojat on lisänneet kohdan jossa kannustetaan lisääntymään, on lähinnä ajateltu että voidaan kasvattaa omaa armeijaa -> saada lisää valtaa ja maata.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Abortit eivät lakkaa sillä, että ne säädetään rangaistaviksi. Sellainen vain siirtää aborttien tekemisen "maan alle", usein puoskarien toimesta. Historialliset tilastot osoittavat, että aborttikiellolla ei suinkaan vähennetä kuolonuhrien määrää, vaan kasvatetaan sitä -- laskettiinpa abortoidut sikiöt mukaan tuohon kuolonuhrien joukkoon tai ei.

¿Qué fue del primer país del mundo en legalizar el aborto?

Tomi Vaalisto

Janne Kejo on täysin oikeassa. 60-luvulla Suomessa kuoli naisia enkelintekijöiden aborttien vuoksi.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Se mitä voitaisiin tehdä on tukea naisia synnyttämään lapsi silloinkin kun hänellä/perheellä on sosiaalisia haasteita. Abortin syyksi ilmoitetaan 93 prosenttisesti sosiaaliset syyt 93 prosenttisesti. Raskaaksi tulleita pitäisi myös tukea enemmän. Usein vaikeassa elämäntilanteessa eläviä tai mahdollisesti vammaista lasta odottavia äitejä voidaan kehottaa aborttiin liiankin helposti, toisenlaisen tuentarjoamisen sijasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikäli Soini olisi vakaumuksellinen aborttien vastustaja hän istuisi oppositiossa vaatimassa abortteja kiellettäväksi. Soini on opportunisti jolle vakaumus ei merkitse yhtään mitään kuten useimmat "kansan"-edustajat.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Ryhdistäydy Mika Niikko! Tuollaiset "mustatuntuu" juttujen levittämiset eivät sovi poliitikon eikä vastuullisen ihmisen suuhun.

Vammaista lasta odottavia äitejä ei kehoteta aborttiin "liiankin helposti" ei myöskään vaikeassa sosiaalisessa tilanteessa olevia naisia.

Päinvastoin Suomessa vaalitaan erityisesti raskaana olevia äitejä ja syntyviä vauvoja, samoin tuetaan erityisesti niitä perheitä jotka päättävät jatkaa raskautta vaikka lapsi olisikin vammainen. Heitä tuetaan oikeasti ammatti-ihmisten vastaanotolla sairaalassa.

Voitaisiin ja voitaisiin . . .

Ota onkeesi ja puhu vaikutuspiirillesi todellisista ongelmista mitä Suomessa on. Ensinnäkin on puututtava surkeissa oloissa elävien lastenkodin nuorten ihmisoikeuksiin, laitoksissa olevien kehitysvammaisten oikeuteen tulla osalliseksi samanlaiseen yhteiskuntaan kuin me tavalliset itsekin elämme. Ja oletko sattunut kuulemaan Turun Kupittaan vanhuspsykiatrian suljetun osaston pahoinpitelyistä?

Kärkipoliitikkoja ei kiinnostanut tämä aihe aikanaan, en muista kenenkään poliitikon liikuttuneen tästä. Näkyi siinä kun sotea alettiin värvätä, tällöin ei ole nostettu kärkeen niitä asioita, joita suomalaisessa yhteiskunnassa olisi pitänyt välittömästi korjata.

Mutta sinun parjaamasi "vihervasemmisto" sentään taipui Turussa ja vasemmisto järjesti yleisötilaisuuden ja kuulemisen omaisille ja entisille Kupittaan potilaillekin. Heidän kohtelunsa oli ollut hirvittävää.

Et näköjään ymmärrä Niikko elämän todellisuutta ja et siedä naisten ihmisoikeksia. Vedät raamatun ja Jeesuksenkin esiin ja puolustelet Timo Soinia. Tule pois kuplasta jossa elät. Näet, että paratiisia ei ole. On vain elämää, joka on enemmän ja vähemmän kurjaa. Kaikkialla maailmassa.

Ja tiedoksesi: Abortit ja sukupuolitaudit vähenevät huomattavasti kun nuorten ehkäisyyn ohjataan rahaa täysmääräisesti. Rauma 2015: yksi raskaudenkeskeytys maksaa yli 2000 €uroa, säästö 100 000 €uroa vuodessa nuorten ilmaisen ehkäisyn johdosta.

Tomi Vaalisto

Abortti ja ehkäisy kulkevat käsi kädessä.
Jos ei-haluttu raskaus voidaan estää etukäteen, ei tarvetta raskauden keskeytykselle tule. Paras tapa ehkäistä aborttejahan on varmistaa ettei kukaan joudu tilanteeseen, jossa aborttia tarvitaan.
Abortin vastustajat voisivat edistää kaikkia keinoja, jotka todella laskisivat aborttien määrää.

Perussuomalaiset abortinvastustajat voisivat jakaa varmuuskumejä tilaisuuksissaan ja mikseipä sitten aborttia vastustava neuvo nuoria nykäisemään hansikkaaseen, kun mieli tekee tehdä mielitekoja? Se on ehdottomasti turvallisin seksin muoto, sillä siinä ei ole edes teoreettista mahdollisuutta saada sukupuolitauteja tai ketään raskaaksi.

Toimituksen poiminnat