Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Jokaisella meillä on tarinamme – Pysäyttämätön

  • Jokaisella meillä on tarinamme – Pysäyttämätön
  • Jokaisella meillä on tarinamme – Pysäyttämätön
  • Jokaisella meillä on tarinamme – Pysäyttämätön

Jokaisella meillä on elämästä niin huonoja kuin hyviä hetkiä – ja sellaisia, joista moni haluaisi kuulla. Yksi haluaa uteliaisuuttaan ja toinen moittiakseen. Kolmas kuulija vastaavasti kaipaa tietää, miten omaan elämään löytyisi vastaukset kipuihin, jotka vievät toistuvasti alamäkeen.

Moni odottaa avoimuutta myös päättäjältä. Siksi haluankin kertoa synkistä taustoistani, joita en toivoisi kenellekään. Tiedän, että niitä voidaan käyttää lyömäaseina – etenkin jos sattuu vielä työskentelemään julkisessa ammatissa. Silti vain avoimuus antaa mahdollisuuden samaistua asioihin, jotka tuottavat kunkin omassa elämässä kipua vailla vastausta.

Osaltani vasta uskoontulon myötä elämäni suunta muuttui ja päädyin pian auttamaan samankaltaisten ongelmien parissa eläviä nuoria kuin itse olin.

Kymmenen vuotta kului järjestössä tukien vankilasta vapautuvia ja päihdeongelmaisia nuoria takaisin elämään. Välillä taistelut hävittiin, välillä voitettiin, mutta halusimme pitää kiinni periaatteesta: jokaiselle pitää antaa mahdollisuus, jos vain omaa motivaatiota muutokseen löytyy.

Näin, että järjestötyön kautta pystyimme auttamaan myös nuoria, joiden kohdalla julkiset palvelut olivat nostaneet kädet pystyyn. Kävin kaupungin virkamiesjohdon ja poliitikkojen puheilla, että voisimme laajentaa työtämme. Kävin jopa eduskunnassa ja eksyin käytäviltä ihmettelemään istuntosalia, mutta auttajaa en löytänyt.

- Voiko näiden päättäjien silmät vielä avautua? Milloin löytyy juhlapuheiden lisäksi myös rahat kolmannen sektorin auttamistyöhön? pohdin siinä järjestöjohtajana.

Vastausta sain odottaa monta vuotta.

- Asiat eivät muutu, jos ette itse lähde niitä muuttamaan, sanoi Timo Soini Korson torilla 2008.

Päätin lähteä politiikkaan. Sillä tiellä ollaan vieläkin.

Olen sittemmin itse nähnyt, kuinka kabinettien ovien sulkeuduttua ääni kellossa muuttuu. Kolmannen sektorin auttava käsi ei kelpaa. Pitää aina yrittää keksiä muuta. Vaikka politiikassa pieniä voittoja nuorten ja vähävaraisten hyväksi voi saavuttaa, osaltani suurin jäi silti vielä tekemättä, kun perussuomalaiset erotettiin hallituksesta viime kesänä. Ehkä nekin unelmat toteutuvat joskus myöhemmin.

Miksi siis kirjoitan?

Viestini on ennen kaikkea: jokainen on arvokas.

Osaltasi sinäkin voit kertoa tarinan siitä, miten joku läheinen tai itse sait avun aikanasi. Mitä jos vaikka tämän blogin kommentteihin kertoisit oman kokemuksesi rohkaisuksi niille, joilla juuri nyt on pimeä taival?

Hyvää kesää!

- - -

Kirjani (Niikko – Pysäyttämätön) on omakustanne. Kirjasta lisätietoa (mm. katkelma).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Nuorisoille suunnattu järjestötoiminta on tärkeää. Eräs tuttavani ajettiin Pohjois-Pohjanmaan pienessä pitäjässä 90-luvulla nuorena kotoa pois kun hän kertoi konservatiiviselle isälle olevansa homoseksuaali. Hänen elämänsä kuitenkin pääsi raiteille nimenomaan järjestötoiminnan kautta, koska hän sai sitä kautta todella paljon vertaistukea. Myös Setan aktiivinen valistus on loppujen lopuksi tavoittanut hänen isänsä ja he ovat puheväleissä.

Näitä tarinoita on nykyään varmasti paljon vähemmän mutta toivottavasti se kuitenkin rohkaisee niitä, joilla on nyt pimeä taival.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kirja, jonka luen, ilman sarvia ja kulmahampaita, mielenkiinnosta.

Joni Komaroff

Kirja on kyllä todella mukaansa tempaava olen keskittymis häiriöinen enkä edes muista milloin olisin jonkin kirjan lukenut loppuun asti mutta kun sain Mikan kirjan käteeni niin luin sen neljässä vuorokaudessa oli siinä sen verran kovaa menoa ettei sitä voinut lopettaa kun vauhtiin pääsi suosittelen kirjaa kaikille jotka arvostavat rehellistä tilitystä elämästä ennen uskoontuloa sekä sen jälkeen Mika on ollu aina rehti ja sanansa mittainen mies voisin sanoa hänestä näin liki 30v tuntemisen jälkeen että
Puheet pidetään eikä kaveria jätetä ja sen minkä istuen kuiskataan se seisten vastataan näin se on
Siunauta ja uusia seikkailuja Jeesuksen kanssa Mika

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luin kuvauksen avautumisestasi koskien valintaa sinisten ja perussuomalaisten välillä ja siinä jäi hiukan arveluttamaan lopullisen valintasi kriteerit.

Olit loukkaantunut siitä, että sinua ei heti kutsuttu mukaan "soinilaisiin", vaikka olisit halunnut ja siksi et suostunut enää seuraavana päivänä liittyä heihin.

Eikös politiikassa pitäisi aina olla siinä ryhmässä, jonka tuntee sydämestään poliittisesti oikeaksi eikä tehdä valintaa "ad hominem" henkilökohtaisten suhteiden perusteella? Sellainenhan vie uskottavuutta.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Jälleen tuli osoitwttua se kuinka tehdään johtopäätöksiä asiassa pelkkien mielikuvien perusteella. Tämä on tyypillisintä henkilöillä jotka uskovat ja tulkitsevat median luomia uutisia hakematta totuutta. Useimmiten se on laiskuutta, toisinaan jotain muuta. Jos olisit lukenut kirjani tietäisit asian olevan juuri päin vastoin kuin sanoit...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niikko kirjoitti: "... tehdään johtopäätöksiä ... hakematta totuutta.... Jos olisit lukenut kirjani tietäisit asian olevan juuri päin vastoin kuin sanoit..."

Millä perusteella Niikko olettaa totuuden löytyvän hänen kirjastaan? Eikö sekin sisällä vain hänen johtopäätöksiään ja mielikuviaan sekä tulkintojaan tekemistään havainnoista?

Käyttäjän HarriEerikinen kuva
Harri Eerikäinen

Tilasin juuri kirjasi.

Itselleni viina tuli tutuksi jo ennen kouluikää, ja köyhän yksinhuoltajan lapsena omaksutut puolensapitämisen keinot veivät aikanaan myös pihoille, "joilta äidit eivät poikiaan puurolle huutele".

Ikuisena hengellisenä etsijänä löysin raittiuden vertaistuen avulla, ja parinkymmenen vuoden sosiaalialalla kuntapuolella tehdyn työrupeaman jälkeen olen nyt kahdeksatta vuotta järjestöpuolella päihde- ja rikostaustaisten ihmisten kanssa työskentelemässä.

Soini teki mitä teki, hyvää ja vähemmän hyvää, mutta uskon että Jussi Halla-ahon johtamissa Perussuomalaisissa meillä(kin) on mahdollisuus tehdä omannäköistämme hyvää ja merkityksellistä työtä.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Soinin suurin virhe oli pettää itsensä ja muut. Perussuomalaiset olisivat saaneet aikaan uudet vaalit jos Soini olisi ollut rehellinen. Soinin häpeä on suuri sen vuoksi, että hän yritti tehdä Jussista ja meistä kaikista jäljelle jäneistä rasisteja tai vähintäänkin ”ihmisvihamielistä puoluetta”. Ennen vaaleja, siihen asti kaikki oli ok. Kenessäkään ei ollut suurta syytä Soinin mielestä. Yhdessä yössä kaikki muuttui ja se oli Soinin oma sydän..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset