Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Itsekkyyden naamiaiset

  • a free choice
    a free choice
  • Pride 2018
    Pride 2018

Ei kaikki ole kultaa mikä kiiltää. Näin olen sanonut lapsilleni ja nuorille opettaakseni heitä arvioimaan ympäröivää maailmaa kaikilta sen eri puolilta. Myös seksuaalinen vapaus kiiltää kullan lailla. Sitä markkinoidaan taivaana. Seksuaalinen moninaisuus kaikkine eri muotoineen maalataan milloin synnynnäisenä ominaisuutena ja milloin rikastavavana kokemuksena tai ihmisoikeutena.  

Helsinki julisti tänään tätä vapautta rinta rinnan yhdessä useiden yritysten, ammattijärjestöjen, valtiollisten laitosten, seurakuntien ja puolueiden kanssa. Taikasanat tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja rakkaus saivat ihmiset pride-marssille.

Torstaina pride-viikko oli esillä myös eduskunnan kyselytunnilla. Tällä kertaa sukupuolineutraalia henkilötunnusta pidettiin merkittävänä sukupuolivähemmistöjen oikeuksien vahvistamisena – siinä määrin, että kolmannen sukupuolen saamiseksi väestörekisterijärjestelmään, on asetettu jopa asiaa pohtiva työryhmä. Näin kuntaministeri Vehviläinen vastasi edustaja Toivolalle.

Norjan mallista translakia koskevaan kysymyksen Perheministeri Saarikko vastasi Silvia Modigille, että on mahdollista asettaa työryhmä pohtimaan lasten mukaan saaminen translain piiriin – siis lain, jota ei ole vielä edes olemassa, mutta jonka monet ovat luvanneet säätää ensi vaalikaudella. Norjan mallin mukaisesti ”kaikki yli 16-vuotiaat voivat saada sukupuolen juridisesti korjatuksi omalla ilmoituksellaan. Myös 6–16-vuotiaat voivat päästä sukupuolen korjaushoitoihin ja saada juridisen sukupuolen vahvistetuksi vanhempien luvalla.”

Esimerkiksi SOK:n tai ammattijärjestöjen osallistuminen pride-viikon tapahtumiin ja rahoittamiseen tarkoittanee sitä, että he kannattavat Setan ajamia kaikkia tasa-arvon nimissä esitettyjä tavoitteita. Miksi yritykset toimivat näin? Eikö johdossa ymmärretä, mihin kaikkeen he sitoutuvat, saati yrittävät sitouttaa myös asiakkaansa ryhtyessään Setan mannekiineiksi?

Jokaisella on jakamaton ihmisarvo ja perusoikeudet, myös seksuaalivähemmistöillä. Suvaitsevaisuuden verukkeella ei kuitenkaan tule ryhtyä mihin tahansa. Miksi ruokaa myyvä osuuskunta, kahvia valmistava paahtimo tai jopa seurakunta haluavat antaa äänensä sellaisille lainsäädäntövaatimuksille, joissa jopa pyritään vahingoittamaan lapsia pysyvästi? Niin henkisesti kuin fyysisesti. Ei tätä kaikki asiakkaat hyväksy ja sen he osoittavat valinnoillaan, kuten teki kansanedustaja Antero Laukkanen torstaina irtisanomalla S-tilinsä.

Setan vaatimuksia ja valtamedian uutisvirtaa lukiessa tulee mieleen Raamatun kertomus kultaisesta kuvapatsaasta. Jokainen joka ei yhtä totuutta ja jumalan asemaan korotettua kuvapatsasta suostunut kumartamaan, heitettiin tuliseen pätsiin. Väärästä, vuosienkin takaisesta mielipiteestä joutuu herjattavaksi tai jopa saa potkut, joten ei ihme, että suuri osa pelkää olla kumartamatta tätä kuvapatsasta.

Onneksi tänäkin päivänä on vielä Danielin ja hänen ystävänsä kaltaisia suoraselkäisiä ihmisiä ja yrityksiä, jotka eivät tulista pätsiä pelkää, eivätkä taivu nebukadnessarien vaatimuksiin. Kieltäytyminen Setan vaatimuksista ei ole homofobisuutta tai vähemmistöjen väheksymistä vaan tervettä kokonaisharkintaa.  

Meidän aikuisten tulisikin olla eniten huolissaan lapsista ja nuorista. Suvaitsevaisuuden, vapauden ja rakkauden nimissä heitä manipuloidaan mediassa, kouluissa ja kaikkialla missä heidät saavutetaan. Tästä kasteesta heidät tulisi varjella.

Aikakirjat tulevat aikanaan jälleen osoittamaan sen, että asettamalla itsensä, himonsa ja halunsa kaiken keskipisteeksi, yhteiskunta niittää sitä, mitä kylvää. Itsekkyys paljastaa todelliset kasvonsa. Alkaako joku vielä silloin etsiä rakkautta? Sitä rakkautta, joka laittaa toisen itsensä edelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (140 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Vai on Antero Laukkanen lopettanut S-tilinsä? Asiahan lienee tullut sillä kuitatuksi ja kaikki "epänormaalit" saaneet syntinsä anteeksi.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Miksi ruokaa myyvä osuuskunta, kahvia valmistava paahtimo tai jopa seurakunta haluavat antaa äänensä sellaisille lainsäädäntövaatimuksille, joissa jopa pyritään vahingoittamaan lapsia pysyvästi?"

Jo on taas tekopyhää roskaa. Uskonnollinen, varsinkin fundamentalistinen kasvatus vahingoittaa lapsia vakavasti ja pysyvästi. Koko ajan.

Käyttäjän PenttiJRnkk kuva
Pentti Rönkkö

Miten niin vahingoittaa? Enin osa suomalaisista keski iän ylittäneistä on saanut perinteisen kasvatuksen ja hyvin menee. Kristinuskon arvot ovat ihmistä ja perhettä ja yhteiskuntaa pystyssä pitäviä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tapakristillisyys ei vahingoitakaan mutta sulkeutuneemmissa uskonyhteisöissä on lasten kannalta ongelmia.
"SELVITYS LAPSIASIAVALTUUTETULLE: JOITAKIN LASTEN HYVINVOINNIN KANNALTA ONGELMALLISIA ILMIÖITÄ USKONYHTEISÖISSÄ"

http://www.uskontojenuhrientuki.fi/wp-content/uplo...

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Perinteinen kasvatus" ja hihhulikasvatus eivät tarkoita samaa, mutta ilmeisesti hihhulit haluavat omia perinteetkin.

Itse olen homona saanut homovastaisen uskonnollisen kasvatuksen ja muun fundamentalistisen indoktrinoinnin. Se tuhosi mielenterveyteni pysyvästi. Vastaavia tapauksia on valtava määrä, eivätkä läheskään kaikki ole selvinneet hengissä kertomaan tarinaansa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minä olen keskiän reilusti ylittänyt perinteisen, toki vapaan, kasvatuksen saanut. Siinä ei ollut kristinuskon häivääkään koska vanhempieni mielestä uskonnot olivat ihmisten henkilökohtaisia asioita eikä niitä pidä muiden päsmäröidä kasvatuksellakaan.

He myös opettivat suvaitsemaan erilaisia ihmisiä ja olemaan arvostelematta julkisesti ja ääneen ihmisten ulkonäköä, tapoja, suuntautumia j.n.e.

Hyvin olen kasassa pysynyt yli 60 v., samaten perheeni jo miltei 40v. enkä ole yhteiskunnassaan havainnut muita repeämiä kuin ylenmääräisestä taloudellista riistosta ja eriarvoisuudesta aiheutuvaa syrjäyttämistä. Sitä ajamassa näen juurikin perinteisiin kristillisiin arvoihin nojaavat arvokonservatiiviset kapitalistit sekä heidän perässäjuoksijansa, n.l. persulit.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #34

Näin muuten 28-syntynyt äitini(RIP) kasvatti minut hyvinkin perinteisesti, omalle ajattelulle jäi kuitenkin tilaa.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #34

"He myös opettivat suvaitsemaan erilaisia ihmisiä"
----

-Myös eri tavalla uskovia ja ajattelevia?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #50

Kuinka pitkälle vihan apostojela tulisi mielestäsi suvaita? Kerro mielellään jokin selkeä raja ja perustele se.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

Weckroth kysyi josko vanhempani kasvattivat suvaitsemaan eri tavalla uskovia ja ajattelevia. Leikkiikö hän nyt tyhmempää kuin onkaan? Minun kanssani eri tavalla uskovat, siis uskovaiset, ja eri tavalla ajattelevat ihmiset ovat noissa suhteessa erilaisia ihmisiä kuin minä ja tietenkin heidän suvaitsemisensa on itsestään selvyys - tällä kasvatuksella.

Weckrothin olisi hyvä huomata, että suvaitsevaisuus ei tarkoita, että olisi muutettava mieltään tai edes oltava hiljaa jos on eri mieltä. Ei suvakki menetä sananvapauttaan vaikka tokikin joutuu sietämään erimieltä olevia ihmisiä mutta vastaan saa sanoa tiukastikin ja sanomisensa mielellään molemmat perustella.

Vanhempani yrittivät kuitenkin opettaa, ettei pitäisi provosoitua suuttumaan ja ettei pitäisi "yksiniittisempiä" kiusata. S.o. henkilöitä joiden ajattelutavat ovat hyvin yksioikoisina niin suoraviivaiset etteivät he ymmärrä sanaakaan omien dogmiensa ulkopuolelta. Keskustelimme siitä etenkin isäni kanssa useasti ja jouduin myöntämään, että vaikka neuvo onkin fiksu, en pysty sitä ihan aina noudattamaan sillä on liian hauskaa haastaa uskossaan vahvoja perustelemaan uskomuksiaan. Isänikin myönsi sen mutta toivoi kohteliaana, ilmeistikin minua kohteliaampana, jättämään vastapuolelle mahdollisuuden myös vetäytyä.

Pekka J. Mäkinen Vastaus kommenttiin #34

Jorma Myyryläinen. Olen senverran seurannut ajatustenjuoksuasi ja näen että sinullakin on aivan oma materialistinen ja naturalistinen uskosi, joka on laajasti ajatellen oma uskontosi, jota et malta itse pitää henkilöhtaisena asianasi. Kaikesta ajattelustasi paistaa läpi kriittisyys ja vastenmielisyys uskonasioita kohtaan. Johtuen osittain siitä että et tunne uskonasioita riittävästi, ja tulkitset niitä omien ennakkoluulojesi mukaisesti. Ts. jo "häivähdys" kristillisestä kasvatuksesta olisi voinut muuttaa eli laajentaa ajatteluasi.

Toki ihminen on aina jonkinverran ylpeä ja itsekäs eikä mikään kasvatus välttämää muuta ihmistä. Eli ihminen uskoo monasti vain sen minkä hän haluaa uskoa. Tämä halumme onkin juuri ongelman ydin. Me emme halua olla rehellisiä jos se ei palvele egoamme eli jos joudumme myöntämään että emme tiedäkään kaikkea ja voimme jopa erehtyä. Luonnollinen ihminen myöskään ota kovin mielellään vastaan ajatusta että olisi olemassa jotain suurempaa jolle elämässä olemme joka hetki vastuussa.

Kyse keskusteluissa onkin usein tunnepohjaisesta (!) arvovaltataisteluista jossa kukaan ei halua myöntää olevamsa väärässä.

Mitään parempaa uskoa tai filosofiaa kuin kristillinen usko, ei kukaan ole toistaiseksi pystynyt esittämään. Ts sellaista joka vastaa kaikkiin ihmisen syviin peruskysymyksiin. Tiede ja tutkimus edustaa tämän rinnalla pelkkää nippelitietota. Toki silläkin on oma arvonsa, mutta se tulee osata myös jäättää siihen. Elämä on kuitenkin paljon syvempi ilmiö kuin mitä tiede tai koulujen oppikirjat siitä kertovat, koska tieteellä on myös rajansa. Tätä ei aina haluta nähdä ja myöntää.

.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #63

Mäkinen on sikäli oikeassa, että olen filosofisessa mielessä materialisti ja kriittinen sellainen. Perustan kuitenkin käsitykseni tietoon, mielummin tieteellisesti pätevällä tavalla perusteltavissa olevaan sellaiseen. En siis muinaisiin tai uudempiin uskomusrakennelmiin jos niitä ei pystytä pätevästi perustelemaan.

Olen myös avoin uudelle tiedolle, olen suorastaan uteliaan avoin. On enemmän Mäkisen et al ongelma ja nykyaikaisin konsulenttitermein haaste tai jopa mahdollisuus jos hän ei ole omissa kommenteissaan sellaista pystynyt taritsemaan.

Mäkinen kirjoittaa itsekkäästä oman egon "voitelusta". Millainen mahtaakaan olla fundamentalistiuskiksen ego ja millä peitelty kun erimieltä olevia ja eritavalla uskovaisia sekä kokonaan uskonnottomia pitää niin sydämettömiksi, sieluttomiksi ja kaikin tavoin kelvottomiksi haukkua?

Tieteellä on toki kulloisetkin rajansa mutta niitä ylitellään miltei päivittäin. "To Boldly Go Where No Man Has Gone Before" kuten se Star Trek:n introssa hienosti sanotaan ("man" käsittääkseni englanninkielen merkityksessään "Ihminen"). Ainakin minä olen mielummin mukana sellaisella matkalla aina uusiin tietoihin kuin jämähtäneenä arkaaisiin paimentolaisten nuotiotarinoihin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #63

Naturalistisuus ei tarkoita että välttämättä olisi mitään uskoa.

On tärkeää ymmärtää, että joitakin asioita tiedetään tosiasioiksi. Tosiasiat tiedetään tosiasioiksi jos ne voidaan todistaa oikeaksi. Oikeaksi todistamista voi tehdä päättelemällä jo tiedetyistä tosiasioista tai päätellä havainnoista.

Uskon asiat tulee pitää erillään tosiasioista ja politiikasta. Uskonasiat ovat henkilökohtaisia asioita.

"Johtuen osittain siitä että et tunne uskonasioita riittävästi, ja tulkitset niitä omien ennakkoluulojesi mukaisesti. Ts. jo "häivähdys" kristillisestä kasvatuksesta olisi voinut muuttaa eli laajentaa ajatteluasi."

Mitäs sanot siihen, että minullapa onkin kristillinen kasvatus, arvostan jeesuksen moraaliopetuksia ja ollut lapsena seurakunnan kerhossa?

Pidän silti uskon asiat erillään tosiasioista.

"Me emme halua olla rehellisiä jos se ei palvele egoamme eli jos joudumme myöntämään että emme tiedäkään kaikkea ja voimme jopa erehtyä."

Minulla ei ole ongelmia myöntää olevani väärässä kun olen väärässä. Jos joku on eri mieltä jostain minun kanssani niin minusta on kohtuullista odottaa tähän osoitus minun virheellisestä päättelystä tai argumentoinnista tai että todistaa oman näkemyksensä.

Olen kuitekin yleensä oikeassa tai vähintäänkin oikeilla jäljillä ja olen elämäni ottanut selvää kaikesta mahdollista mitä vastaan tullut niin minulla ei ole oletuksena mitään syytä muuttaa mielipidettä jos toisen hnekilön perusteet ovat löperöt.

"Luonnollinen ihminen myöskään ota kovin mielellään vastaan ajatusta että olisi olemassa jotain suurempaa jolle elämässä olemme joka hetki vastuussa."

Noh, ei ole mitään havaintoa joten vastaan itselleni. Ja jos joku ihan välttämättä kaipaa auktoriteettiä niin voin minä olla.

"Mitään parempaa uskoa tai filosofiaa kuin kristillinen usko, ei kukaan ole toistaiseksi pystynyt esittämään."

Maailmassa on tuhansia jumalia ja jokaisen kannattajansa mielestä heidän oma jumalans on oikea ja paras ja argumentit ovat samaa tasoa.

Minä taas perustan asiat tosiasioihin, en uskonasioihin. Tosiasioihin perustuen ihminen on laittanut satelliitit kiertoradalle ja kännykkään GPS:n. Rukoilemalla se ei ole tapahtunut. Asian argumentti on se, että tosiasioihin perustuen saadaan jotain mikä TOIMII.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

No, ei keski-iän ylittäneillä niin kauhean hyvin ole mennyt jos katsoo itsemurhatilastoja viime vuosikymmeniltä. Meillä jotka saimme kohtuullisen vapaan ja uskonnottoman kasvatuksen elämä on ollut kohtuullisen helppoa, toisin heillä joita raamatulla on päähän lyöty.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Joistakin on tullut kreationisteja, että se jos mikä on pysyvää vahingoittamista.

Kuinka monta kreationistia on parantunut sairaudestaan?

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Vain lapsettomat tai muutoin eri tavalla ajattelevat aikuiset eivät näe mitään ongelmaa siinä, jos lapsia halutaan saattaa hormonihoitoihin tai manipuloitavaksi vaikkapa sukupuolittomiksi. Uskonnosta ei kannata puhua yhtään mitään...

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Ääriuskovaiset nimenomaan haluavat evätä lapsilta hoidot, jotka lisäävät heidän hyvinvointiaan ja tukevat heidän kasvuaan tasapainoisiksi, itsensä hyväksyviksi aikuisiksi. Sen lisäksi, että hihhulit itse pahoinpitelevät lapsia henkisesti, he vaativat muuta yhteiskuntaa toimimaan samoin. Oksettavaa lapsikortin käyttämistä lasten oikeuksia vastaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Minun nähdäkseni kukaan ei erityisesti halua tätä mutta pari asiaa tulee mieleen:

1. Hormonihoidon onnistumisessa saa paremmat tulokset kun se aloitetaan varhain

2. Tätä ei aloiteta köykäsin perustein

3. Hormonihoitojen tarve voi olla ahdasmielisen yhteiskunnan aiheuttama.

Se kuitenkin on tosiasia, sukupuolissa on eroja muualla kuin sukuelimissä. Tiedetään, että ilman kasvuympäristöstä johtuvia asioita konttausikäiset pojat tykkäävät leikkiä autoilla ja tytöt nukeilla. Tämä tiedetään kasvuympäristöstä riippumattomaksi siitä, että sama on toistettu lähisukulaislajilla, simpansseilla.

Sitten kun on päinvastoin, miten asia pitäisi sitten mielestäsi hoitaa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitenköhän tuo mahtaa mennä? Jos kiintymys autoleikkeihin on kasvuympäristöstä riippumatonta, onko meillä Hominidae-heimoon kuuluvilla joku autoaddiktion aiheuttava geeni tai niiden yhdistelmä? Koska tälläinen mutaatio meidän esi-isillämme on syntynyt? Varmaan kauan ennenkuin N-J.Cugnot ensimmäisensä rakensi jotta se on yhteinen useammalle isolle ihmisapinalajille?

Toisaalta mitä kaikkea onkaan kasvuympäristöriippuvuuden ja roolimallivapauden saavuttamiseksi sekä ihmis- että apinapilteiltä evätty koko heidän testejä edeltävän elämänsä aikana?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #141

"Mitenköhän tuo mahtaa mennä? Jos kiintymys autoleikkeihin on kasvuympäristöstä riippumatonta, onko meillä Hominidae-heimoon kuuluvilla joku autoaddiktion aiheuttava geeni tai niiden yhdistelmä?"

Tässä vähän tekstiä: https://www.newscientist.com/article/dn13596-male-...

Nähnyt vastaavan videon missä simpanssit toimi täysin vastaavasti kuin ihmislapset. Olennaisesti se että on pyöriä, rattaita, vipuja tai jotain "mekaanista" niin se addiktoi poikia. Sitten jos on tyttö niin nukke on kiva.

Eli siis sukupuolissa täytyy siis olla väistämättä juttu myös aivoissa eikä vain jalkovälissä meidän lajillamme, eikä sellainen väittämä että kasvuympäristö määrittää ole kestävä argumentti tässä valossa kun samat ilmiöt löytyy vaikka korkeasaaren apinatalosta.

Olennainen kysymys on se, että jos poikalapsi tykkää leikki barbeilla tai tyttölapsi haluaa väistämättä leikkiautoja tai muita poikien leluja ja ihminen tosiaankin kasvaa aivoiltaan mieheksi tai naiseksi mutta sukuelimiltään päinvastoin, miten asia pitäisi meidän yhteiskunnassa järjestää? Otetaan nyt vaikka semmoinen esimerkki, että valitaanko miesten vai naisten vessa? Entäs asevelvollisuus?

Blogistilla täytyy olla joku käsitys tästä asiasta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #142

Tunnetaanko simpanssi- y.m. hominidae-lajien sosiaalista käyttäytymistä roolimalleineen tarpeeksi, jotta tuollaiseen todisteluun heidän avullaan ei jäisi lisätodisteita odottelevia epäilyksiä?

Toisaalta tämän jutun oleellisen kysymys kai inhimilliseltä kannalta kuulunee, saammeko ruveta manipuloimaan lapsia jos he eivät leiki meidän heille roolimallien mukaan olettamia leikkejä ja suorita niitä oikein.

Toisaalta maailma ei liene niin mustavalkoinen, että lapset haluaisivat leikkiä n.s. "luonnostaan" joko vain mekaanisia leikkejä tai vain hoivaleikkejä.

Johtopäätöksenä haluaisinkin nähdä, että meidän kannattaa opetella sietämään monimuotoisempaa elämää ympärillämmeja ehkä mahdollisesti itsekin elämään sellaisia kukin omien mielihalujensa mukaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #143

"Tunnetaanko simpanssi- y.m. hominidae-lajien sosiaalista käyttäytymistä roolimalleineen tarpeeksi, jotta tuollaiseen todisteluun heidän avullaan ei jäisi lisätodisteita odottelevia epäilyksiä?"

Se ajatus tässä vähän se, että se on se ja sama. Voidaan havaita täysin sama sukupuoleen perustuva lelujen suosiminen sukulaislajeilla ilman ihmiseen liittyvää kulttuuri- ja sosiaalinormeja. Sen täytyy olla ihmisen perimässä ja on puhtaasti biologinen juttu.

Pidän merkittävänä ongelmana kaikessa todistelussa joidenkin ihmisten yleissivistyksen puutetta. Pitäisi ymmärtää biologiasta semmoinen alkeisperusjuttu kuin evoluutioprosessi. Kaikki elämä kun on sukua toisilleen eikä tämä edes ole mitenkään kiistanalainen asia.

Jos tätä ei ymmärrä, ei ole kelvollinen argumentoimaan ja vielä vähemmän päättämään asioista jotka edellyttää biologian perusteiden tuntemusta.

"Toisaalta maailma ei liene niin mustavalkoinen, että lapset haluaisivat leikkiä n.s. "luonnostaan" joko vain mekaanisia leikkejä tai vain hoivaleikkejä."

Ei. Minun argumenttini onkin se, että sukupuoli on tuon perusteella muutakin kuin mitä kehosta näkyy, että täytyy siis olla aivoista tuleva sukupuolipreferenssi mikä näkyy varhaislapsuudessa.

Eli jos "tyttö" haluaakin aina sen leikkiauton ja alkaa itkeä jos sille antaa barbien niin sitten voidaan päätellä, että tämän aivot ovat maskuliiniset aivot tytön kehossa. Siksi minä kysynkin ja toivoisin blogistin vastaavan, että miten tämä asia tulisi ratkoa yhteiskunnassa esimerkiksi asevelvollisuuden, saunavuorojen ja sen semmoisten kanssa koska sukupuoli ei nähdäkseni ole puhtaasti kehollinen asia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #144

Minun ajatukseni ei mene ihan niin, että olisi sama miten testihenkilöiden aiempi rooliutuminen ja roolittaminen vaikuttaa tutkimustuloksiin. Siksi kaipaisin enemmän tietoa tuon vertailuryhmän rooliutumisesta.

Tokikin on mahdollista ja hyvinkin todennäköistä, että biologinen evoluutio on kaiken takana (yhdessä kulttuurisen evoluution kanssa). Hoivavietin kehittyminen ja sen harjoittaminen osalle jälkeläisistä ja toisenlaisten taipumusten kehittyminen ja kehittäminen toisille on ollut hyödyllistä populaation sopeutumisen kannalta. Se on ainakin tarjonnut mahdollisuuden pitempään sikiökehitykseen ja jälkeläisten määrän vähentymisen koska "hävikki" on pienempää holhotuissa oloissa ja jälkikasvun kasvattaminenkin on mahdollistunut.

Todennäköistä on myös, että Hominidae-heimon lajeilla kuten m.m. simpansseilla ja ihmisillä kehitys on ollut lähes samanlaista koska olemme kovinkin läheistä sukua.

Toisilla lajeilla ja toisenlaisita lähtökohdista toisenlaisiin olosuhteisiin sopeutuneilla evolutionaarinen kehitys on luonut toisenlaisia sopeutumia. M.m. hoivavietti on eräillä lajeilla molemmilla vanhemmilla, joillakin se on koirailla ja joillakin se on biologisia vanhempia laajempi yhteisöllinen ote.

Näiden sopeutumien pitäisi kuitenkin olla löydettävissä geeniperimästämme, s.o., että pitäisi olla löydettävissä n.s. "autogeeni" ja "nukkegeeni". Todennäköisesti, jos tuollainen biologinen piirre on oikeasti olemassa, se johtunee useamman geenin yhteisvaikutuksesta jolloin kyseisen kahden äärimuodon välillä olisi myös geneettisiä välimuotoja odottamassa löytäjäänsä.

Ihminen on kuitenkin päässyt/joutunut eroon pelkistä biologisen evoluution "kahleista" kulttuurisesa evoluutiossa jossa jyllää sosiaaliset mallit. Olen jokseenkin varma, että niin on myös muilla isoilla ihmisapinoiden heimon lajeilla jollei peräti sen ulkopuolellakin. Emme vain tiedä tunne heidän sosiaalista elämäänsä niinkään hyvin kuin omaamme.

Olen samaa mieltä, että evoluutioteorian kaltaiset perustrivialiteetit pitäisi olla hallussa kaikilla ihmisillä. Siinä suhteessa meidän koulujärjestelmällämme, jolla toki on kiistattomat onnistumisensa ja hyvät puolensa, olisi vielä petrattavaa.

Yhdyn myös Karnaatun kysymykseen miten mustavalkoisesti suhtautuva plokisti ja hänen hengenheimolaisensa ottavat kantaa reaalimaailman harmaan sävyihin, johtuvat ne sitten vain biologisista seikoista tai vain kulttuurisista tai sitten molemmista yhdessä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #146

"Ihminen on kuitenkin päässyt/joutunut eroon pelkistä biologisen evoluution "kahleista" kulttuurisesa evoluutiossa jossa jyllää sosiaaliset mallit. Olen jokseenkin varma, että niin on myös muilla isoilla ihmisapinoiden heimon lajeilla jollei peräti sen ulkopuolellakin. Emme vain tiedä tunne heidän sosiaalista elämäänsä niinkään hyvin kuin omaamme."

Tottahan tuokin mutta kun sama ilmiö on toisilla lajeilla, se vähän kertoisi että kulttuurievoluutiokin tuolta osin olisi ajalta ennen lajiutumista, mikäli se on kulttuuri-ilmiö eikä geeneissä oleva juttu.

Minulla ei sitten nykyinen tietämys ihan riitä sanomaan miten paljon roolimallit vaikuttaa varhaislapsuudessa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #147

Totta, kulttuurievoluutio ennen lajiutumistakin lienee mahdollista. Silloin erilaiset leikit olisivatkin leimautumista ympäristössä vallitseviin rooleihin simpansseillakin (ja ties millä muilla lajeilla). Tieteilijöillä on vielä paljon selvitettävää ja he varmaan myös tekevät työtään mutta uskiksilta taitaa olla turha odotella vastauksia?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #148

Tämä onkin se monien yhteiskunnallisten kysymysten ongelma kun kaikilla ei ole yleissivistystä niin että argumentoisi tosiasioilla.

Tästä syystä tärkeimpiä asioita mitä sivistynyt väestö voi tehdä on saada saada poliittiseen päätöksen tekoon muutakin kuin mielipiteitä. Mielipiteet pitää voida myös argumentoida ettei päätöksentekoon pääse mitään lahkolaisten perversioihin liittyviä arvokäsityksiä jotka eivät perustu tosiasioihin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #149

Toisaalta toki päätöksenteolla pyritään aina aina pääsemään kohti asetettua päämäärää. Sen tulisi koostua arvojen ja hyviksi koettujen asioiden muodostamasta visiosta, Tavoiteltavan tulevaisuuden kuvajaisesta. Se sisältää yleensä tunteeseen perustuvia mielihaluja sillä tiede ei aseta meille hyvän ja pahan sisältöjä.

Toki tavoitteita asetettaessakin tulee käyttää sen verran järkeä, että tulevaisuuden kuva on jotenkin järkeenkäyvästi perusteltavissa mahdolliseksi tulevaisuudeksi. Se taas karsii paranormaalit sadut ja tarinaniskennän tulevaisuudensuunnittelusta.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Hyvä Mika! Kyllähän tuo seta-meuhkaaminen muistuttaa jo YYA-oikeaoppineisuutta, jota taistolaiset niin puhdasoppisesti puolustivat ihan kommunismin tappiin saakka.

Mutta kaikilla muotivirtauksilla ja ismeillä on aikansa ja määräaikansa... kommunismillekin tuli Noutaja - ja aikanaan tälle uuskommunismillekin.

Ei se 10-päiväinen viikkokaan silloin aikoinaan toiminut, joten mielenkiinnolla odottelen tämän seksuaalisen yhteiskuntakokeilun näivettymistä, johon tuskin tarvitsee edes ulkopuolista apua. Se hajoaa sisältäpäin.

Juha Hämäläinen

Koska sukupuolen fyysinen vaihto tehdään yleensä verovaroilla, on ymmärrettävä, että kyse sairauden hoidosta. Se tarkoittaa, että naiseksi tai mieheksi syntyminen voi olla synnynnäinen sairaus.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kyse onkin siitä, jos miehellä on naisen keho tai naisella miehen keho.

Saa vapaasti kertoa että kumman saunavuoron tai vessan valitsee ja miten on asevelvollisuuden kanssa.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Uskonnot ovat lapsille suurinta kidutusta mitä löytyy.

Uskonnoissa keskitytään kuolemaan, ei elämään. Kuolemaa ajatellaan aktiivisesti koko ajan. Pitää varoa sitä ja tätä ajatuksenkin tasolla, ei pelkästään tekojen. Jos ei toimi ohjeiden mukaan, joutuu kadotukseen, ikuisiksi ajoiksi.

On moraalitonta opettaa lapsille uskontoa. Toki moraalia on hyvä opettaa, mutta helvetillä pelottelu on väärin.

Mitä Pride tapahtumaan tulee, niin osallistujat ovat olleet iloisia ja nauravaisia. (Itse tosin en ole paikalla, mutta kuvamateriaalia olen nähnyt ja sitä on paljon saatavilla.)

Ilo, nauru ja onnellisuus ovat tärkeimpiä asioita.

On itsekkyyttä kieltää ihmisiä olla tavoittelematta niitä.

Pekka J. Mäkinen

Olen koko ajan odottanut missä ja milloin testataan todellista joukkovoimaa, eli missä viipyvät gallupit kansan mielipiteestä tätä jatkuvaa pride-hypetystä kohtaan. On täysin mahdollista että suurin osa kansaamme pitää tätä homopropagandaa jo täysin ylimitoitettuna ja vastenmielisenä. Etenkin nyt kun homot ja lesbot ovat saaneet jo prinssin/ prinsessan ja puoli valtakuntaa. Tuntuu kuin marssimisesta ja kansan ärsyttämisestä olisi tullut pride-kansalle itsetarkoitus. Moni on alkanutkin miettimään heteromarssien järjestämistä tämän ideologisen pakkosyötön takia.

Todellinen kysymys kuuluukin: missä viipyy gallupit kansan mielipiteestä, missä viipyy kriittiset kannanotot, eli koko kansan todelliset näkemykset.
Ja vaikka homo- ja lesbosuhteet ovat täynnä ongelmia, media ei niihin sanallakaan puutu. . Esimerkkinä vaikkapa seksikumppanien valtava määrä ja siitä johtuvat monet sukupuolitaudit kuten hiv, lapsettomuus, eroamisten suurempi määrä ja yleisempi parisuhdeväkivalta, vain jotain mainitakseni.

Homot tehkööt sen minkä laki sallii. Homous silti on edelleenkin poikkeavuutta. Sen normalisointi on arvokysymys, eikä sitä voida perustella tutkimuksilla. Tällä hetkellä maassamme liberaalit arvot ovat niskanpäällä, mikä on suuri vääryys, koska nykytilanne ei vastaa konservatiivisen kansaosan arvoja. Heitä on vähintäinkin puolet kansasta, ellei jopa enemmistö.

Media hehkuttaa kaapista ulos tulleita, mutta siltä puuttuu rohkeus hehkuttaa ja tuoda esiin heitä jotka ovat muuttuneet homosta heteroksi. Vaikka heitä on todella paljon.

Homouden syntyyn vaikuttaa voimakkaasti olosuhteet, elämänkokemukset ja jopa muoti. Olosuhteiden merkitys voidaan nähdä esim meidänkin julkkishomojemme taustalta, joilta lähes jokaisella on isäsuhteessa ongelmia tai isä puuttunut kokonaan.

Mitä enemmän meidän yhteiskuntamme hypettää setankaari-ideologiaa, sitä enemmän syntyy myös homoutta, ja sen mukana lisääntyy homouden ongelmat

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Olen koko ajan odottanut missä ja milloin testataan todellista joukkovoimaa, eli missä viipyvät gallupit kansan mielipiteestä tätä jatkuvaa pride-hypetystä kohtaan."

Seuraava gallup on ensi keväänä. Esimerkiksi nyt ajankohtaisesta aiheesta, translain uudistuksesta, suurimmat puolueet ovat yksimielisiä, joten niiden kannatus kertoo kansan mielipiteestä tästä asiasta. Mutta tuskin voimasuhteissa suuria muutoksia tapahtuu, eiköhän KD liiku muutaman prosentin tuloksessa, kuten viime vaaleissakin, vaikka silloin oli juuri tehty ratkaisu avioliittolaista.

"Esimerkkinä vaikkapa seksikumppanien valtava määrä ja siitä johtuvat monet sukupuolitaudit kuten hiv, lapsettomuus, eroamisten suurempi määrä ja yleisempi parisuhdeväkivalta, vain jotain mainitakseni."

Uusia HIV-tartuntoja on jo pitkään löytynyt enemmistö muilla kuin homoseksuaaleilla. Viimeisimpänä ryhmänä ikääntyneet heteromiehet. Lapsettomia on heteroissakin. Mihin perustuvat nämä muut väitteet, valtava määrä seksikumppaneita, eroamisten suuri määrä (parisudelakikin ehti olla voimassa lyhyen ajan ja avioliittolaki vielä lyhyemmän tähän mennessä) ja yleisempi parisuhdeväkivalta? Mielellään kotimaisia tutkimuksia, kiitos.

"Tällä hetkellä maassamme liberaalit arvot ovat niskanpäällä, mikä on suuri vääryys, koska nykytilanne ei vastaa konservatiivisen kansaosan arvoja."

No huh huh. Ensin tunnustat tietäväsi vastoin alussa esittämääsi, että enemmistö kannattaa liberaaleja arvoja. Sitten esität vaatimuksen, että kaikkien pitäisi kuitenkin tanssia vastoin vakaumustaan konservatiivien pillin mukaan. Ehkä se onnistuu jossain konservatiivisessa totalitarismissa, mutta ei demokratiassa.

"Media hehkuttaa kaapista ulos tulleita, mutta siltä puuttuu rohkeus hehkuttaa ja tuoda esiin heitä jotka ovat muuttuneet homosta heteroksi. Vaikka heitä on todella paljon."

Kyllä kaikki tuntevat mediasta Amadeus Oilingin. Mutta miksi ei puhuta etkä itsekään edes mainitse ex-ex-homoja, joita on todella todella paljon.

No niin, muutamalla julkkishomolla on ollut vaikea isäsuhde. Mutta miten selität ne kaikki lukemattomat homot, joilla on isä, mutta ei ongelmia suhteessa häneen? Tietysti joissakin tapauksissa ongelmattomaan suhteeseen tulee ongelmia kun poika tulee kaapista isälleen.

"Mitä enemmän meidän yhteiskuntamme hypettää setankaari-ideologiaa, sitä enemmän syntyy myös homoutta, ja sen mukana lisääntyy homouden ongelmat"

Väite homouden lisääntymisestä kaipaisi myös näyttöä. Mutta kannattaa huomata, että vasta alle 20 vuotta sitten ovat syntyneet ensimmäiset sukupolvet, jotka ovat saaneet homoudesta asiallista tietoa. Oma sukupolveni syntyi aikaan, jolloin homoseksuaalisuus oli rangaistavaa tai sairausluokituksessa ja vuoteen 1999 asti oli kehotuskieltolaki, joka kielsi homoudesta puhumisen asiallisessa sävyssä. Tottakai monet ikätoverini ja seuraavatkin sukupolvet olivat pääosin kaapissa. Todellisuudessa vasta nyt näemme lähes oikeita lukuja homoseksuaalisuuden esiintyvyydestä.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Joku vuosi sitten oli haastateltu tai tutkittu muuten ihmisiä ja todettu, että todella iso osa suomalaisista voisi harkita harrastavansa seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa. Ja muistaakseni se osuus oli 50 prosentin luokkaa.

Mitä muuten ovat homouden ongelmat?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Olen koko ajan odottanut missä ja milloin testataan todellista joukkovoimaa, eli missä viipyvät gallupit kansan mielipiteestä tätä jatkuvaa pride-hypetystä kohtaan."

Galluppi tehdään 4v välein. Lopputulos näkyy perustuslaissa mikä määrittelee suomalaiset arvot.

"Ja vaikka homo- ja lesbosuhteet ovat täynnä ongelmia, media ei niihin sanallakaan puutu."

Todista.

"Esimerkkinä vaikkapa seksikumppanien valtava määrä"

Suomalainen keskiarvo on tietääkseni 7 seksikumppania.

"ja siitä johtuvat monet sukupuolitaudit kuten hiv, lapsettomuus, eroamisten suurempi määrä ja yleisempi parisuhdeväkivalta, vain jotain mainitakseni."

Sukupuolitaudit liittyvät suojaamattomaan seksiin. Nuo muut asiat sitten ovat sellaisia, että todista.

"Homous silti on edelleenkin poikkeavuutta."

Sinäkin olet poikkeava koska arvosi eivät ole suomalaisen enemmistön arvoja vastaavia vaan jotain luonnonvastaisia.

"Sen normalisointi on arvokysymys, eikä sitä voida perustella tutkimuksilla. Tällä hetkellä maassamme liberaalit arvot ovat niskanpäällä, mikä on suuri vääryys, koska nykytilanne ei vastaa konservatiivisen kansaosan arvoja. Heitä on vähintäinkin puolet kansasta, ellei jopa enemmistö."

Ei sinun ole mikään pakko homostella. Henkilökohtainen asiahan tuo on.

"Media hehkuttaa kaapista ulos tulleita, mutta siltä puuttuu rohkeus hehkuttaa ja tuoda esiin heitä jotka ovat muuttuneet homosta heteroksi. Vaikka heitä on todella paljon."

Mitä jos tuotaisiin esille sitä kuinka moni vuosittain on eheytynyt kirkosta?

"..ja sen mukana lisääntyy homouden ongelmat"

Mitkä ongelmat?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mistä näitä ihmisvihaajia sikiää?

Pekka J. Mäkinen

Ihmisvihasta ei ole lainkaan kyse vaan setankaari-ideologian pakkosyötön vastustamisesta. Homoudesta on tullut paljon uutta tutkimusta ja vanhoja käsityksiä homouden synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta tulee päivittää.

Ja jos kuka ihmisvihaa harrastaa, niin kyllähän ne ovat nämä sateenkaari-ihmiset joiden viha tuli erityisesti selvästi esiin aikanaan kun spn-avioliittolaista vasta äänestettiin, jolloin Aito avioliiton julisteita revittiin ja telttaa tärveltiin, henkilöiden päälle syljettin ja tehtiin monenlaista muutakin ilkivaltaa.

Konservatiivit ovatkin liberaaleihin verrattuna hyvinkin rauhallista väkeä ja vähän liiankin rauhallista sillä konservatiivit ovat kiltisti antaneet liberaalin vähemmistön viedä kansaa kuin pässiä narussa.

Toivottavasti viimeistään ensi vaaleissa tähän tulee muutos.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onko joku yrittänyt "pakkosyöttää" Mäkisestä homoseksuaalia?

Käsittääkseni n.s. "sateenkaariväki" ei ole pääsääntöisesti yrittänyt muuta kuin tuoda esille, että meitä ihmisiä on moneen junaan ja, että me kaikki erilaiset mahdumme elämään sovussa keskenämme kaikkine erilaisuuksinemme sekä kaikesta erilaisen näkemisestä ei pidä pöyristyä eikä mieltänsä pahoittaa.

Erilaiset Pride-tapahtumat ovat mitä mainiointa siedätyshoitoa jossa voi turvallisesti totutella näkemään erilaisia Ihmisiä. Siis sen verran kun kokee kestävänsä ja ensi kerralla taas hieman enemmän, jookosta?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #92

"Onko joku yrittänyt "pakkosyöttää" Mäkisestä homoseksuaalia?"

Tämän voi ajatella niinkin, että KUINKA MONI hetero ihan oikeasti sanoo, että nyt on alkanut vähän homottamaan kun Helsingissä on Pride kulkue?

Tähän viestiin tuskin tulee yhtään myöntävää vastausta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Miksi ruokaa myyvä osuuskunta, kahvia valmistava paahtimo tai jopa seurakunta haluavat antaa äänensä sellaisille lainsäädäntövaatimuksille, joissa jopa pyritään vahingoittamaan lapsia pysyvästi? Niin henkisesti kuin fyysisesti."

Jos lasten henkinen hyvinvointi on tärkeää niin miksi helluntaiseurakunnassa ei ole sitä haittaavaan käytökseen puututtu?

"Joissakin uskonyhteisöissä lapset altistuvat voimakkaille peloille. Muissa yhteyksissä yhteiskunta ei hyväksyisi vastaavaa vaan pyrkisi suojelemaan lapsia. Esimerkiksi elokuville asetetaan ikärajoja, mutta kukaan ei valvo uskonyhteisöjen pelottavia saarnoja. Lapset pelkäävät esimerkiksi maailmanloppua (erityisesti Jehovan todistajat), helvettiin joutumista (erityisesti helluntailaiset ja vanhoillislestadiolaiset) ja perheestään eroon
joutumista kun pian tapahtuvaksi odotettu ylöstempaaminen toteutuu (helluntailaiset).

Myös aikuisten erikoinen ja tavallisesta poikkeava käytös hurmoshenkisissä tilaisuuksissa voi aiheuttaa lapsille pelkoja (helluntailaiset ja muut karismaattisen kristillisyyden ryhmät). Erityisen voimakasta pelkoa aiheuttaa lapsille esitetyt väitteet siitä, että pahat henget ovat todellisia, vaarallisia ja uhkaavat heitä (erityisesti helluntailaiset, Jehovan todistajat ja mormonit). Lisäksi joissakin yhteisöissä uskotellaan lapsille, että lähitulevaisuudessa koittaa vainojen aika, jolloin Jumalan kansaa vastaan hyökätään ja uskovia kidutetaan ja tapetaan (erityisesti helluntailaiset ja Jehovan todistajat)."

"Monet yhteisöt rajoittavat jäsentensä seksuaalista käyttäytymistä. Nuorten kannalta on vahingollista kun yhteisö suhtautuu jyrkän tuomitsevasti masturbaatioon, esiaviolliseen seksiin ja homoseksuaalisuuteen (erityisesti Jehovan todistajat, helluntailaiset, mormonit, vanhoillislestadiolaiset ja luterilaisten kirkon tiukimmat konservatiivit)."
http://www.uskontojenuhrientuki.fi/wp-content/uplo...

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth

"Myös aikuisten erikoinen ja tavallisesta poikkeava käytös hurmoshenkisissä tilaisuuksissa voi aiheuttaa lapsille pelkoja (helluntailaiset ja muut karismaattisen kristillisyyden ryhmät). Erityisen voimakasta pelkoa aiheuttaa lapsille esitetyt väitteet siitä, että pahat henget ovat todellisia, vaarallisia ja uhkaavat heitä (erityisesti helluntailaiset, Jehovan todistajat ja mormonit). Lisäksi joissakin yhteisöissä uskotellaan lapsille, että lähitulevaisuudessa koittaa vainojen aika, jolloin Jumalan kansaa vastaan hyökätään ja uskovia kidutetaan ja tapetaan (erityisesti helluntailaiset ja Jehovan todistajat).""
-----

-Kirkon lapsityöntekijänä ja pyhäkoulunpitäjänä olen samaa mieltä siinä, että kaikesta ei voi eikä pidä puhua lapsille ja on suuri merkitys sillä miten asiat esittää.

Mutta nyt on kyse pridesta. Siinä on nähty aikuisia puolialasti, naisia rinnat paljaana, miehiä konttaamassa talutushihnoissa koiriksi pukeutuneina, pornografista pukeutumista ja käyttäytymistä.

Miksi tästä ei puhuta ja miksi ei puututa? Tällainen on laitonta ja lasten altistaminen sille vielä pahempi juttu.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Mutta nyt on kyse pridesta. Siinä on nähty aikuisia puolialasti, naisia rinnat paljaana, miehiä konttaamassa talutushihnoissa koiriksi pukeutuneina, pornografista pukeutumista ja käyttäytymistä."

Olen nähnyt kaikkea tätä muaallakin Suomen kesässä. Käsittääkseni vain sukupuolielimen julkinen esittäminen ja/tai yhdyntä ovat laittomia. En ole kuullut, että Pride-marssilla olisi näitä nähty.

Aina jaksaa naurattaa kun naisten rintoja ei pidetä lapsille sopivina. Jos ihmisessä on jokin osa, joka nimenomaan kaikin puolin on lapsille sopiva niin se on naisten rinnat.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #14

"Aina jaksaa naurattaa kun naisten rintoja ei pidetä lapsille sopivina. Jos ihmisessä on jokin osa, joka nimenomaan kaikin puolin on lapsille sopiva niin se on naisten rinnat."
-----

-En itse asiassa sanonut näin. :) Lapset näkevät naisten rintoja yleisissä saunoissakin. Kyse on siitä onko paljaiden rintojen esitteleminen julkisesti kadulla laitonta. Minun tietääkseni on.

Mutta joka tapauksessa on todettavissa ilmeisen asiaton ja pervoileva käytös. "Koko perheen" tapahtumassa.

Onko tästä mitään sanottavaa? Ihan vaikka vain omana kannanottona.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #17

"En itse asiassa sanonut näin. :) Lapset näkevät naisten rintoja yleisissä saunoissakin. Kyse on siitä onko paljaiden rintojen esitteleminen julkisesti kadulla laitonta. Minun tietääkseni on."

En ole kuullut, että tuosta tuomioita olisi annettu. Onko sinulla esimerkkiä?

"Mutta joka tapauksessa on todettavissa ilmeisen asiaton ja pervoileva käytös. "Koko perheen" tapahtumassa."

En usko, että kovinkaan monen mielestä rinnat paljaana kesäkadulla oleminen olisi kovinkaan asiatonta pervoilua. Ei minunkaan mielestäni.

"Onko tästä mitään sanottavaa? Ihan vaikka vain omana kannanottona."

Mistä? Voitko nyt antaa esimerkkejä mikä käytös tuolla Pridekulkueessa pitäisi nyt tuomita? En minäkään uutiskuvissa nähnyt mitään noista sinun esimerkeistä. Jos ei vähäpukeisia ihmisiä kestä niin kesä on varmaan aika tuskaa.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #20

"Mistä? Voitko nyt antaa esimerkkejä mikä käytös tuolla Pridekulkueessa pitäisi nyt tuomita? En minäkään uutiskuvissa nähnyt mitään noista sinun esimerkeistä. Jos ei vähäpukeisia ihmisiä kestä niin kesä on varmaan aika tuskaa."
-----

-Siis lähes alastomana oleminen.

Tuskin laissa on kielletty pukeutumasta koiraksi tai kuljettamasta tällaista aikuista talutushihnassa, mutta en pitäisi sopivana käytöksenä. Tarkoittaen nyt millaisen kuvan se antaa "seksuaalivähemmistöistä".

Mutta olet siis sitä mieltä, että yläosattomissa ja lähes liikkuminen pride-kulkueissa on ihan ok? Myös nahka-asusteet, ruoskat, raipat ja kaikki minkä aikuiset osaavat yhdistää esim. sadomasokismiin?

Haluan vain selkeitä kannanoja. Eli ei mitään huomauttamista?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #25

"Siis lähes alastomana oleminen."

Kävin viikolla lasten kanssa rannalla ja se oli täynnä lähes alastomia ihmisiä ja lapsiperheitä. En koe, että se heitä traumatisoi.

"Tuskin laissa on kielletty pukeutumasta koiraksi tai kuljettamasta tällaista aikuista talutushihnassa, mutta en pitäisi sopivana käytöksenä. Tarkoittaen nyt millaisen kuvan se antaa "seksuaalivähemmistöistä"."

Jos kymmenien tuhansien ihmisten joukossa on muutamia tällaisia ihmisiä niin en usko, että kukaan sen perusteella muodostaa kuvaansa seksuaalivähemmistöistä. Aika vastuuton olisi vanhempi, joka sen perusteella läksyttäisi lapselleen, että katso nyt minkälaisia nuo kaikki homot ovat.

"Mutta olet siis sitä mieltä, että yläosattomissa ja lähes liikkuminen pride-kulkueissa on ihan ok? Myös nahka-asusteet, ruoskat, raipat ja kaikki minkä aikuiset osaavat yhdistää esim. sadomasokismiin?"

Nahka-asusteetko nyt pitäisi tuomita? En ole fani mutta en nyt osaa kyllä nahkaa tuomita materiaalina. Enkä minä vähäpukeisuutta tuomitse. Jos ois oikein komea ruoska niin saattaisin kysyä, että saako kokeilla. Raipat minä yhdistäisin kyllä itse ensin hevosurheiluun ja luulen, että näin tekisi tyttärenikin.

Mikä sinulla on kaikkea tuota alakulttuuria vastaan? Oletko katsonut liikaa dokumentteja, joissa homokulttuuri esitetään sadomasonahkaharrastuksena ja et osaa muuta heistä enää ajatella?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #25

"Mutta olet siis sitä mieltä, että yläosattomissa ja lähes liikkuminen pride-kulkueissa on ihan ok? Myös nahka-asusteet, ruoskat, raipat ja kaikki minkä aikuiset osaavat yhdistää esim. sadomasokismiin?"

Eiköhän se tehdä tarkoituksella sen takia, että herätetään pahennusta hihhuleissa jotka yrittää joka käänteessä puuttua toisten asioihin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #132

Saattaapa mukana olla myös tuo pahennuksen herättämisaspekti mutta luulenpa viestinä olevan pikemminkin, että he eivät välitä hihhuleiden ahdasmielisyydestä ja, että heillä on kivaa. Ja kun on kivaa, niin on ehkä kivaa myös hieman sen takia, että joku siitä pöyristyy ja niin mielensä pahottaa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Siinä on nähty aikuisia puolialasti, naisia rinnat paljaana, miehiä konttaamassa talutushihnoissa koiriksi pukeutuneina, pornografista pukeutumista ja käyttäytymistä."

Missä, missä? Uutiskuvien mukaan todennäköisyys osua kohdalle vaikuttaa melko pieneltä.

https://yle.fi/uutiset/3-10282658

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005738931.html

Muutamille prideille on tullut osallistuttua, mutta koiriksi pukeutuneita ihmisiä talutushihnoissa en niissä muista nähneeni. Lastennäytelmissä kylläkin.

"Miksi tästä ei puhuta ja miksi ei puututa? Tällainen on laitonta ja lasten altistaminen sille vielä pahempi juttu."

Juuri puhuit, kuten moni muukin tällä palstalla. Mutta Helsinki Pridessa ei tietääkseni ole ilmennyt liiemmin laittomuuksia.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #15

Sillä ei ole yhtään mitään merkitystä kuinka suuri tai pieni todennäköisyys on itse bongata pervoa pukeutumista tai käyttäytymistä pride kulkueissa. Mutta sitä on esiintynyt, ainakin niistä kuvista päätellen, jotka eivät ole valtamedian valikoimia.

Ja kyllä, on ollut koiriksi pukeutuneita ihmisiä talutushihnoissa. Useampikin kuva löytyy, mutta tuossa on yksi.

https://mvlehti.net/2018/06/25/helsinki-pride-2018...

------
Mutta Helsinki Pridessa ei tietääkseni ole ilmennyt liiemmin laittomuuksia.
-----

-Tuosta huomaan erityisesti sanat "tietääkseni" ja "liiemmin". Yksikin tapaus on laiton. Ja ne mitä on esiintynyt olisi pitänyt asianmukaisesti selvittää ja saattaa tekijät vastuuseen. Onko näin tapahtunut? Jos ei, niin miksi? Ja onko järjestäjien taholta tehty selväksi, että tämä ei ole hyväksyttävää. Ei sitä ainakaan täällä kovin pahana tunnuta pitävän...

Tätä on kuitenkin pridessa ilmennyt, se on tosiasia, eikä se peittelemällä ja naureskelulla muuksi muutu. Yhtään en epäile, että suurin osa on asiallisesti käyttäytyvää iloista porukkaa. Mutta toistan molemmat kysymykset: miksi tästä ei puhuta ja miksi ei puututa?

Eli mikä oli oman kommenttisi pointti?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #16

"Mutta toistan molemmat kysymykset: miksi tästä ei puhuta ja miksi ei puututa?"

Nyt olet puhunut aiheesta jo kahdessa tämän ketjun viestissä.

Pridessä esiintyneisiin lapsiakin vahingoittaneisiin laittomuuksiin on kyllä puututtu asianmukaisesti: https://yle.fi/uutiset/3-5352477

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #18

Siis prideä vastaan suunnatusta iskusta kyllä saatetaan vastuuseen, mutta ei julkisesta pervoilevasta käytöksestä?

-------
"Nyt olet puhunut aiheesta jo kahdessa tämän ketjun viestissä."
----

-Minä en ole tiettävästi yhtään kukaan puhumaan tästä, koska olen kapinen konservatiivi. :) Kysyn miksi pridea järjestävät ja kannattavat tahot eivät tätä kommentoi ja ilmaise ettei se ole hyväksyttävää.

Sano nyt, vaikka vain kauniisti pyydettäessä, että et hyväksy tuollaista pukeutumista (siis pukeutumatta jättämistä) ja käytöstä lasten edessä.
Kiitos etukäteen. Ihmettelen vain miksi tämä täytyy kaivamalla kaivaa esiin... Miten se omia näkemyksiäsi vahingoittaisi jos fiksusti sanot, että tuollainen ei ole sopivaa. Ennemmin siitä olisi hyötyä pridea kannattaville tahoille ja yksityishenkilöille.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #19

"Sillä ei ole yhtään mitään merkitystä kuinka suuri tai pieni todennäköisyys on itse bongata pervoa pukeutumista tai käyttäytymistä pride kulkueissa."

Tämä on erikoinen näkökanta. Pienten lasten ja isompienkin voi olla vaikea käsitellä esimerkiksi näkemäänsä yhdyntää tai ruoskintaa. Minä kyllä lasten kanssa liikkuessa menisin mieluiten sellaisiin tapahtumiin, joissa mahdollisuus törmätä sellaiseen on jokseenkin olematon. Esimerkiksi prideille.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #22

Unohdin, että sinulta on turha odottaa suoraa ja selkeää kannanottoa mihinkään asiaan. Kiersit kysymyksen.

Eli tulkitsenko vastauksesi siten, että pornografinen pukeutuminen tai käyttäytyminen tai alastomuus ei häiritse lapsia, koska eivät sitä ymmärrä?

En esitä, että lapset mitenkään itsestäänselvästi traumatisoituvat, mutta väite, ettei tällaista ole koskaan tapahtunut pridessa, on tosiasioiden kieltämistä.

Entä jos ei olekaan kyse pikkulapsista, vaan varhaisteineistä, jotka jo vähän voivat hiffata mistä tämänkaltaisessa esiintymisessä on kyse:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:AN...

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #27

"Eli tulkitsenko vastauksesi siten, että pornografinen pukeutuminen tai käyttäytyminen tai alastomuus ei häiritse lapsia, koska eivät sitä ymmärrä?"

Varmaankin tiedät itse, kuinka sen tulkitset :) Muistaakseni näissä keskusteluissa on aika ajoin esitetty toive, että on syytä välttää kaikenlaisten oletusten tekemistä toisten kirjoittajien mielipiteistä.

Epäselväksi on jäänyt, miksi olet liittänyt tämän laittoman pervoilun prideen ja vielä Helsinki Prideen. Itse en ole koskaan nähnyt mitään lasten silmille sopimatonta "pervoilua" prideilla. Olen nähnyt niin lasten kuin aikuistenkin silmille sopimatonta seksuaalista käyttäytymistä puistoissa ihan muulloin. Ongelma ei ratkea paheksumalla puistoja.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #28

Joudun tekemään oletuksia, koska et vastaa suoraan kun kysyn.

Tosiasia on, että Helsinki pridessä on kuvatallenteiden perusteella esiintynyt erilaista pervoilua ja alasti liikkumista. Viittaat jatkuvasti siihen, ettet ole itse nähnyt. Mutta mitä pitäisi uskoa? Sinua vai dokumentteja?

En minä väitä, että tämä on mitenkään yleistä tai väistämätöntä pride-tapahtumissa. Vain että sitä on esiintynyt.

(Poistin kuvat, koska oli yksityishenkilön julkaisemia facebookissa.)

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #30

Käänteisellä kuvahaulla voi havaita, että sillä koirantalutuskuvalla on näköjään paheksuttu niin Norjan, Saksan kuin monen Yhdysvaltain osavaltionkin prideja. Miltä prideilta se oli?

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #35

MV-lehden mukaan Helsinki pridesta 2017. On toinenkin kuva, jossa kolme koiraksi pukeutunutta konttaa taluttajansa kanssa.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #37

MV-lehden käyttäminen lähteenä kertoo enemmän kuin tuhat MV-lehden "uutisten" yhteydessä julkaistua kuvaa.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #42

Eli kuvat eivät ole aitoja?

Hassu juttu, toisaallakin tämän ko. linkin näyttämisen yhteydessä alettiin haukkua lehteä. Koska lehti on roskalehti, ihmisessä, joka siihen viittaa, täytyy olla jotain pahasti vialla.

(Mutta tuohan ei ollut "uutinen" vaan mielipidekirjoitus.)

Eli ovatko kuvat mielestäsi lavastettuja, käsiteltyjä vai jostain muualta kuin Suomesta?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #43

Ainakin kuvaa on käytetty vuonna 2016 jenkkisivustolla. Olet sanonut arvostavasi skeptistä otetta, joten suosittelen Googleen tutustumista!

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #45

Eli mitä kuvaa noista? Toiseksi ylimmäisessä näkyy Marimekon kassi. Kuten sanoin, koiraksi pukeutuminen ei liene laitonta, eikä lapsia häiritsevää. Takerrut epäolennaisuuksiin.

https://mvlehti.net/2018/06/25/helsinki-pride-2018...

Tuossa vielä jotain:

https://www.facebook.com/pasi.kupiainen.9?hc_ref=A...

Mutta se mitä tässä nyt haen, on selkeä kannanotto tällaiseen. Onko ok? Riippumatta missä maassa on tapahtunut? Alastomuutta Suomessa, se ainakin on selvä. Ja pikkulasten ohella teinit ja varhaisnuoret osaavat jo yhdistellä asioita, ja ymmärtävät mitä tietyt merkit, rekvisiitat ja pukeutumistavat kertovat.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #46

"Riippumatta missä maassa on tapahtunut? Alastomuutta Suomessa, se ainakin on selvä."

En kyllä nähnyt missään kuvassa alastomuutta. Ja tuli tosiaan selväksi, ettei pöyristyjille ole niin väliä, mistä maasta mikäkin kuva on ja onko se sieltä mistä väitetään :)

Sari Weckroth viestissä 12: " - - miehiä konttaamassa talutushihnoissa koiriksi pukeutuneina, pornografista pukeutumista ja käyttäytymistä. - - Tällainen on laitonta ja lasten altistaminen sille vielä pahempi juttu."

Sari Weckroth viestissä 46: "Kuten sanoin, koiraksi pukeutuminen ei liene laitonta, eikä lapsia häiritsevää."

Mainiota, että keskustelussa päästään eteenpäin. Koira-asut ovat siis ok.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #62

"En kyllä nähnyt missään kuvassa alastomuutta. Ja tuli tosiaan selväksi, ettei pöyristyjille ole niin väliä, mistä maasta mikäkin kuva on ja onko se sieltä mistä väitetään :)"
------

-Sinä et nyt ymmärrä pointtia. Olen kysynyt, että miksi paljasta pintaa esitteleviin ei ole (Suomessa) puututtu. Se ei ole lainkaan oleellista onko joku kuva (jossa ei ole paljasta pintaa) jostain muualta.
Se vähän pistää silmään jos sen vuoksi katsot koko keskustelun käydyksi ja joutavaksi. Ei, vaan asiasta on edelleen puhuttava. Koiranaamiot eivät tosiaan ole tässä oleellisin pointti.

Ja jos pukeutuu pelkkiin remmeihin, pidän sitä alastomuutena. Samoin paljain rinnoin oleminen julkisella paikalla on minusta alastomuutta, mutta sanotaan sitä korrektisti sitten "puolialastomuudeksi".

------
"Sari Weckroth viestissä 12: " - - miehiä konttaamassa talutushihnoissa koiriksi pukeutuneina, pornografista pukeutumista ja käyttäytymistä. - - Tällainen on laitonta ja lasten altistaminen sille vielä pahempi juttu."

Sari Weckroth viestissä 46: "Kuten sanoin, koiraksi pukeutuminen ei liene laitonta, eikä lapsia häiritsevää."

Mainiota, että keskustelussa päästään eteenpäin. Koira-asut ovat siis ok."
-----

-En sanonut, enkä sano, että koira-asut ovat ok. Ne vain luultavasti avautuvat harvemmille merkitykseltään. Ja pienet lapset tuskin niitä edes huomaavat. Sitä tarkoitin.
Ei kaikki mikä ei (todellakaan) ole ok, ole välttämättä pikkulapsia häiritsevää. Tuossa kohden viesti menee perille lähinnä jo aikuisilla. Mutta EI ole ok. Tuliko tämä nyt selväksi?

Enkä siis varsinaisesti viitannut "laittomuudella" tuossa edellä koira-asuihin, koska se ei liene laitonta (vai onko se laitonta? Sano sinä) vaan alastomuuteen.

Ja tarkkaan ottaen koiraksi pukeutuminen ei liene varsinaisesti myöskään "pornografista pukeutumista", vai onko?
Sen vuoksi mainitsin "pornografisen pukeutumisen" erikseen, noiden koirajuttujen jälkeen.
Olen itse ajatellut, että ns. pornografinen pukeutuminen viittaa strippaamiseen, paljastavaan pukeutumiseen ja sadomasokismiin. Voit ehkä avata tätä asiaa, jos on paremmin käsitteet hallussa.

Mutta VOISITKO nyt sanoa jotain itse asiasta!!! Siitä mistä yritän puhua, ja mihin haluaisin kannanottoa.
Sinun kanssasi keskustelu menee aina siihen, että kaivamalla kaivat esille yksityiskohtia joista voit alkaa nillittää, ja jatkat sitä viesti viestin perään, ja itse keskustalunaihe jää sivuun. (Eli en itse tosiaankaan koe, että tässä olisi päästy yhtään eteenpäin.)

Puhun siis siitä, että on esiintynyt rinnat paljaana ja puolialastomana kulkemista, ja pornografista aineistoa ja viestintää, myös Suomessa. Ok?

Sanoisitko nyt tästä jotain? On kyllä kokemusta siitä, ettei sinulta meinaa selkeää vastausta saada mihinkään, mutta jostain syystä haluan aina vain yrittää. :)

Voisit muuten sanoa myös jotain tuosta koiraksi pukeutumisesta talutushihnoissa, kun siitä olit ilmeisesti erityisen kiinnostunut. Onko se sinusta ok?
Pride-ilmiö on kansainvälinen, ja ihmettelen miksi siitä ei haluta sanoa, tai siedetä, yhtään mitään kriittistä.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #66

Vähän epäselväksi jäi, että mitä tuo pornografinen pukeutuminen itseasiassa on. Pitäisikö tuomita koulu-uniformut, putkimiehet ja pizzalähetit samantien? Vai onko nahka ainoastaan pornograafista kangasta.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #68

Saan itse usein palautetta sanoihin tarttumisesta, joten otetaan tuo kysymys vakavasti. Tarkkuuden vuoksi ehkä voisi puhua "paljastavasta pukeutumisesta"

http://www.siirikiviharju.com/2018/06/paljastava-p...

Lienet samaa mieltä siitä, että rinnat paljaana kulkeminen julkisella paikalla on vähintäänkin "paljastavaa pukeutumista", kun sitä on pakarat paljastavat shortsitkin.
https://www.iltalehti.fi/uutiset/2016060121664576_...

Pornografian suhteen voisi puhua käytöksestä, ilmaisusta ja rekvisiitasta.

----
"Pitäisikö tuomita koulu-uniformut, putkimiehet ja pizzalähetit samantien? Vai onko nahka ainoastaan pornograafista kangasta."
----

-Tässä katson, että esität tyhmempää kuin olet, joten jätän vastaamatta. :) Yleisenä neuvona vain, että ei yleensä kannata kysellä "mikä minun pitäisi tuomita", vaan sanoa oma kantansa asiaan, jos sellaista on. Ja tarvittaessa tarkastella lakipykäliä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #80

"Lienet samaa mieltä siitä, että rinnat paljaana kulkeminen julkisella paikalla on vähintäänkin "paljastavaa pukeutumista", kun sitä on pakarat paljastavat shortsitkin."

On, mutta en lapsien kanssa liikkuessa sitä kauhistele tai vaadi ketään poistumaan.

"Pornografian suhteen voisi puhua käytöksestä, ilmaisusta ja rekvisiitasta."

Hienoa. Puhu ihmeessä. Mikä oli eilisellä marssilla liian pornografista käytöstä, ilmaisua tai rekvisiittaa?

"Tässä katson, että esität tyhmempää kuin olet, joten jätän vastaamatta. :) Yleisenä neuvona vain, että ei yleensä kannata kysellä "mikä minun pitäisi tuomita", vaan sanoa oma kantansa asiaan, jos sellaista on. Ja tarvittaessa tarkastella lakipykäliä."

Olen täysin vakavissani. Sinä puhut vain nahkaremmeistä ja ruoskista, jotka ovat pientä ala-kulttuuria pornografiassa ja eivät kuulu minun suosikkeihini. Sinä et tykkää tuosta alalajista mutta et ilmeisesti ole moksiskaan muusta pornograafisesta kuvastot kesäkaduilla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #27

"Eli tulkitsenko vastauksesi siten, että pornografinen pukeutuminen tai käyttäytyminen tai alastomuus ei häiritse lapsia, koska eivät sitä ymmärrä?"

Jos he näkevät linkkaamasi miehen kävelevän kadulla niin tuskin traumatisoituvat. Jos heidän äitinsä tuomitsee tuon miehen palavan helvetin tulessa, koska olettaa hänen olevan homo niin todennäköisesti tällainen käyttäytyminen häiritsee lapsia ja heillä voi olla vaikeuksia edessä.

Mikä sinulla nahka-asusteita vastaan?

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #32

"Jos he näkevät linkkaamasi miehen kävelevän kadulla niin tuskin traumatisoituvat. Jos heidän äitinsä tuomitsee tuon miehen palavan helvetin tulessa, koska olettaa hänen olevan homo niin todennäköisesti tällainen käyttäytyminen häiritsee lapsia ja heillä voi olla vaikeuksia edessä.

Mikä sinulla nahka-asusteita vastaan?"
-----

-Tuon erikseen linkkaamani miehen kohdalla viittasin varhaisteineihin, jotka jo jotain tietävät, en pikkulapsiin.

Mutta siis sinusta kaikki käy, kaikki pornoon viittaava ja alastomuus pridessä on ihan ok, koska ei vahingoita ketään. Ei ainakaan pitäisi ketään häiritä, ja siitä huomauttaminen on vainoamista ja henkilö varmaankin paha uskovainen moralisoija...

Asia selvä. Halusin vain kannanoton. Loppu olikin sitten ihan asian vierestä... :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #38

"Tuon erikseen linkkaamani miehen kohdalla viittasin varhaisteineihin, jotka jo jotain tietävät, en pikkulapsiin."

Miten varhaisteini tuosta miehestä traumatisoituisi? Naapurini konservatiivinen ja huomattavasti rehevämpi isäntä käy usein vähemmissä vaatteissa hakemassa kesällä postin niin, että se näkyy muiden naapureiden aamiaispöytään selkeästi. En usko, että hän traumatisoi ketään - edes nahka-asusteilla varustettuna.

"Mutta siis sinusta kaikki käy, kaikki pornoon viittaava ja alastomuus pridessä on ihan ok, koska ei vahingoita ketään. Ei ainakaan pitäisi ketään häiritä, ja siitä huomauttaminen on vainoamista ja henkilö varmaankin paha uskovainen moralisoija..."

Mutta kun viittaus pornoon ei taida aueta kuin pornon harrastajille. Liittävätkö sinun lapsesi nahkavaatteet, ruoskat ja raipat pornoon? Alastomuudessa menen aika lailla yleisen mielipiteen mukaan. Sukuelimiä ei tarvitse esitellä mutta eivät lapset ja nuoret rinnoista traumatisoidu.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #55

"Miten varhaisteini tuosta miehestä traumatisoituisi?"
-----

-Sinä otit esiin tuon "traumatisoitumisen", en ole sellaista esittänyt enkä väitä että kenenkään loppuelämä menee sen vuoksi pilalle. Ok? Puhun vain siitä onko tuollainen viestiminen alaikäisten edessä sopivaa.

---------------
"Naapurini konservatiivinen ja huomattavasti rehevämpi isäntä käy usein vähemmissä vaatteissa hakemassa kesällä postin niin, että se näkyy muiden naapureiden aamiaispöytään selkeästi. En usko, että hän traumatisoi ketään - edes nahka-asusteilla varustettuna."
-----

-Kiva kuulla naapuristasi, joka ei varmaan pornokaupassa käyneeltä näytä. Vaatteiden määrästä ei ole kyse, eikä ole kyse traumatisoitumisesta, vaan selkeästi tulkittavista pornografisista signaaleista. Siitä minkä viestitään alaikäisille olevan ihan ok ja luonnollista.

-----------
"Mutta kun viittaus pornoon ei taida aueta kuin pornon harrastajille. Liittävätkö sinun lapsesi nahkavaatteet, ruoskat ja raipat pornoon? Alastomuudessa menen aika lailla yleisen mielipiteen mukaan. Sukuelimiä ei tarvitse esitellä mutta eivät lapset ja nuoret rinnoista traumatisoidu."
-----

-Edelleen, on eri ikäisiä lapsia. Enkä väitä, että kukaan "traumatisoituisi", voisitko pliis olla toistelematta tuota sanaa. Puhun vain ja ainoastaan siitä minkä viestitään olevan hyväksyttävää ja tapahtuman hengen mukaista. Ilman että järjestäjät tai virkavalta siihen puuttuisi.

Ja kyllä, moni teini voi todellakin tunnistaa pornoon viittaavan pukeutumisen ja esineet.

Ja tämä ei siis ole sinusta minkäänlainen ongelma? Asia selvä.

On kyllä kysyttävä, että mitä tarkoitat varovaisella ilmaisulla, että "sukuelimiä ei tarvitse esitellä", siinäkö tulisi sinullakin raja vastaan? Kiinnostaisi kuulla perustelut. Antaisitko ne tähän? Pelkkä "laittomuus" ei tässä kohden ihan riitä, ja olen kyllä aika varma siitä, että paljain rinnoin esiintyminen julkisella paikalla on yhtä lailla laitonta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #78

"Sinä otit esiin tuon "traumatisoitumisen", en ole sellaista esittänyt enkä väitä että kenenkään loppuelämä menee sen vuoksi pilalle. Ok? Puhun vain siitä onko tuollainen viestiminen alaikäisten edessä sopivaa."

Kyllä, minä aloitin ketjun viittaamalla siihen kuinka uskonyhteisöjen suhtautuminen seksuaalisuuteen traumatisoi lapsia. Sinä siirsit keskustelun pukeutumiseen ja miksi siihen ei puututa. Minä en pidä esittämääsi pukeutumista lainkaan yhtä vakavana ongelmana kuin vuosien henkistä väkivaltaa.

"Vaatteiden määrästä ei ole kyse, eikä ole kyse traumatisoitumisesta, vaan selkeästi tulkittavista pornografisista signaaleista. Siitä minkä viestitään alaikäisille olevan ihan ok ja luonnollista."

Sinun pitää nyt ymmärtää se, että läheskään kaikki minkä sinä tulkitset "pornograafiseksi signaaliksi" ei ole sitä muille. Pitäisikö mielestäsi vanhempien viestiä lapsille, että nahka-asusteet paraateissa ovat väärin ja luonnottomia?

"Puhun vain ja ainoastaan siitä minkä viestitään olevan hyväksyttävää ja tapahtuman hengen mukaista."

Voitko signaalien ja muiden epämääräisten asusteviittausten viittausten sijaan nyt selkeästi kertoa, että minkä ei sinun mielestäsi pitäisi olla hyväksyttävää pukeutumista paraateissa ja kulkueissa? Nahkaremmejä, ruoskia ja raippoja ei siis saa olla? Naisten rinnat(kokonaan vai pelkät nännit) eivät saa näkyä? Mitä muuta?

Miten muuten suhtaudut alastomuuteen esim. eduskuntatalon patsaissa?

"On kyllä kysyttävä, että mitä tarkoitat varovaisella ilmaisulla, että "sukuelimiä ei tarvitse esitellä", siinäkö tulisi sinullakin raja vastaan? Kiinnostaisi kuulla perustelut. Antaisitko ne tähän?"

Makukysymys. En minä erityisesti sukuelimistä pahastu mutta pidän kohteliaana sellaista käytöstä, jossa niitä ei julkisella paikalla esitellä. En usko, että lapseni olisivat moksiskaan jos niitä jossain näkevät. Kovasti nauroivat kun näytettiin uutisissa nakukymppiä.

"Pelkkä "laittomuus" ei tässä kohden ihan riitä, ja olen kyllä aika varma siitä, että paljain rinnoin esiintyminen julkisella paikalla on yhtä lailla laitonta."

Ei siihen käsittääkseni juurikaan puututa Suomessa vaikka eurooppalaisittain ollaan sen suhteen hieman häveliäämpiä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #38

Saisiko Sari sinulta rehellisen mielipiteen? Kumman luulet traumatisoivan lasta enemmän? Sen, että he näkisivät noita kuvaamiasi asioita kulkueessa vai se, että hänet kasvattava yhteisö saarnaa vuosikausia, että itsetyydytys, esiaviollinen seksi ja homoseksuaalisuus johtaa ikuiseen kärsimykseen helvetissä?

"Ei ainakaan pitäisi ketään häiritä, ja siitä huomauttaminen on vainoamista ja henkilö varmaankin paha uskovainen moralisoija..."

En itseasiassa ajatellut, että olet paha uskovainen moralisoija. Oletan, että sinua on varmaan peloteltu ja aivopesty tuollaisella stereotyyppisella sadomasonahkahomo-kuvastolla ja koet sen todella iljettävänä. Tämän takia suhtaudut noin voimakkaasti siihen, että näet samanlaista kuvastoa lasten lähettyvillä. Sinun on esimerkiksi vaikea nähdä tuossa nahka-asusteilla varustetussa miehessä sitä elämäniloa, jonka lapsi hänessä näkisi. Katso nyt uudestaan kuinka iloisia he ovat.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:AN...

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #58

"Saisiko Sari sinulta rehellisen mielipiteen? Kumman luulet traumatisoivan lasta enemmän? Sen, että he näkisivät noita kuvaamiasi asioita kulkueessa vai se, että hänet kasvattava yhteisö saarnaa vuosikausia, että itsetyydytys, esiaviollinen seksi ja homoseksuaalisuus johtaa ikuiseen kärsimykseen helvetissä?"
------

-Haluat minulta mielipiteen? Sanoisin, että helvetillä pelottelu varmasti traumatisoi enemmän. Oliko hyvä vastaus?

Sitä ihmettelen, miksi tuohon toiseen asiaan ei haluta edes ottaa kantaa. Ja kuten olen sanonut, lasten ikä merkitsee, sikäli, että jos tarkoitat aivan pieniä lapsia, he tuskin ymmärtävät yhteyttä ruoskan ja sadomasokismin välillä, tai nahkaremmeihin pukeutumisen viestiä. Ja paljaita rintoja ovat nähneet ennenkin.

Mutta kun mukana on alaikäisiä, teinejä, joiden seksuaalisuus on heräämässä, onko tuollainen hyväksyttävää?

--------
"En itseasiassa ajatellut, että olet paha uskovainen moralisoija."
----

-Kiitos kovasti.

-------
"Oletan, että sinua on varmaan peloteltu ja aivopesty tuollaisella stereotyyppisella sadomasonahkahomo-kuvastolla ja koet sen todella iljettävänä."
-----

-Minä vain tiedän mihin tietynlainen pukeutuminen viittaa ja mitä se viestii. Sillä ei tässä yhteydessä ole mitään merkitystä miten minä sen koen.

-------
"Tämän takia suhtaudut noin voimakkaasti siihen, että näet samanlaista kuvastoa lasten lähettyvillä. Sinun on esimerkiksi vaikea nähdä tuossa nahka-asusteilla varustetussa miehessä sitä elämäniloa, jonka lapsi hänessä näkisi. Katso nyt uudestaan kuinka iloisia he ovat."
-----

-Ja tässä vaiheessa mentiin sitten holhoavan ymmärtämisen puolelle. :) Justiinsa, jos tällainen keskustelutyyli on ihan ok, niin kai sitä voi harjoittaa puolin ja toisin.

Sen sanon, että minulla ainakin se todella nostaa karvat pystyyn. Mikä oli idea tuossa. Tarkoituksella ärsyttää tuolla psykologisoinnilla? Onko aivan mahdotonta keskustella itse asiasta, eikä minusta?

Ja ihmettelen, että koko ajan puhut "lapsista", ikäänkuin mitään ikäjakaumaa alaikäisissä ei olisikaan.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #77

"Minä vain tiedän mihin tietynlainen pukeutuminen viittaa ja mitä se viestii. Sillä ei tässä yhteydessä ole mitään merkitystä miten minä sen koen."

Sitä et nyt ymmärrä, että se, että linkität nahkavermeet noin voimakkaasti pornoon, on sinun oma mielleyhtymäsi. On niitä tietääkseni toki pornossa, siinä missä pitsialusvaatteitakin tai Jussin mainitsemia koulupukuja.

Itse en ole katsonut nahkahomopornoa mutta luulen, että se olisi musta vastenmielistä. Mulla ei ihan oikeasti tule noista varusteista mieleen porno tai seksi. Mulla tulee mieleen pridet, Village People, Tom of Finlandin salonkikelpoisemmat kuvat, Juha Föhr, Ralf Königin sarjikset, pari kaveriani ym. enimmäkseen leppoisia asioita. Tiedän, että useimmilla ei ole ekana mielessä porno. No, toisaalta joillekin tulee porno mieleen jo pelkästä sateenkaarilipusta.

Nyt tulee mieleen sekin muistaakseni jossain aiemmassa keskustelussa mainitsemani teini, jolle tuli yllätyksenä, että Tom of Finlandin hahmot liittyisivät jotenkin homoihin... Ja edelleen muistan nähneeni nahkafetissielementtejä lapsille suunnatuissa teatteri- ja tanssiesityksissä ilman että siitä on tullut mitään sanomista tai että suurin osa katsojista olisi alkanut ajatella pornoa, yhtenä raffina puvustuksen osana vain.

Olet jo monessa viestissä esimerkein kertonut, mistä kaikesta sinulle tulee mieleen porno. Mutta ymmärräthän, että kaikki eivät näitä mielikuvia jaa.

Toki on suositeltavaa että otat yhteyttä tapahtuman järjestäjiin, jos olet nähnyt kulkueessa jotain häiritsevää.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #82

"Sitä et nyt ymmärrä, että se, että linkität nahkavermeet noin voimakkaasti pornoon, on sinun oma mielleyhtymäsi. On niitä tietääkseni toki pornossa, siinä missä pitsialusvaatteitakin tai Jussin mainitsemia koulupukuja."
-----

-Siis linkitänkö minä "nahkavermeet" tai nahkavaatteet voimakkaasti pornoon? Linkitän pornoon asusteet ja rekvisiitan joka on tarkoituksella pornografista. Siis nahkaremmeihin paljastavasti pukeutuminen ja tietynlaisten välineiden kuljettaminen mukana.

Mistä tuli käsitys, että pitäisin kaikkea nahasta valmistettua pornografisena?

------------
"Itse en ole katsonut nahkahomopornoa mutta luulen, että se olisi musta vastenmielistä. Mulla ei ihan oikeasti tule noista varusteista mieleen porno tai seksi. Mulla tulee mieleen pridet, Village People, Tom of Finlandin salonkikelpoisemmat kuvat, Juha Föhr, Ralf Königin sarjikset, pari kaveriani ym. enimmäkseen leppoisia asioita. Tiedän, että useimmilla ei ole ekana mielessä porno. No, toisaalta joillekin tulee porno mieleen jo pelkästä sateenkaarilipusta."
-------

-Eli olet sitä mieltä, että myöskään tietynlaisten asusteiden kantajilla kulkueessa ei ole mielessään porno-viestin antaminen?

Jos porno onkin sinusta noin epäselvä asia, niin paljas pinta on paljasta pintaa.

Olen muuten usein yrittänyt saada sinulta suoraa ja selkeää kannanottoa johonkin asiaan, mutta siirryt aina puhumaan minusta, ivailemaan pienillä virheillä ja nillittämään yksityiskohdista.

Minua kiinnostaisi tietää mikä ja miksi olisi sinusta häiritsevää. Ja mitä lasten edessä ei ole soveliasta tehdä tai näyttää.

---------
"Nyt tulee mieleen sekin muistaakseni jossain aiemmassa keskustelussa mainitsemani teini, jolle tuli yllätyksenä, että Tom of Finlandin hahmot liittyisivät jotenkin homoihin... Ja edelleen muistan nähneeni nahkafetissielementtejä lapsille suunnatuissa teatteri- ja tanssiesityksissä ilman että siitä on tullut mitään sanomista tai että suurin osa katsojista olisi alkanut ajatella pornoa, yhtenä raffina puvustuksen osana vain."
-----

-No siis, nahkafetisselementit ovat pornografista aineistoa, vai mitä? Ja mitä tarkoitat, että "ei ole tullut sanomista"? Totta kai se on yleisestikin huolestuttavaa, jos sanomista ei tule!

-----
"Olet jo monessa viestissä esimerkein kertonut, mistä kaikesta sinulle tulee mieleen porno. Mutta ymmärräthän, että kaikki eivät näitä mielikuvia jaa.
Toki on suositeltavaa että otat yhteyttä tapahtuman järjestäjiin, jos olet nähnyt kulkueessa jotain häiritsevää."
------

-Saatan olla yhteydessä vaikka minne. Olen ollut noin 13-vuotiaaasta lähtien, alkaen koulun rehtorista :) Mutta on turhaa saivartelua esittää, että "kaikki eivät näitä mielikuvia jaa". Kun joukossa on hyvin tunnistettavia pukeutumistapoja ja pukeutumatta jättämisiä.

Ja yhä edelleen kiertelet itse asiaa, josta olisi puhuttava.

Voit muuten lukea vielä tämän julkaisun, sekä sitä seuranneen keskustelun. (Sen tekijältä saatu lupa jakaa.)

https://www.facebook.com/pasi.kupiainen.9/posts/44...

"Lapsen kasvurauhan turvaaminen on sekä julkisen vallan, vanhempien ja muiden aikuisten että alan kaupallisten toimijoiden vastuulla.
Seksuaalisen identiteetin
rakentaminen lapsuusiässä on pääasiassa oman kasvavan kehon hallintaa ja hyväksyntää ja on näin ollen erittäin herkkä alue. Seksuaalisesti latautuneet kuvat voivat kiinnostaa ja kuohuttaa lapsen mieltä, mutta hänellä ei ole mahdollisuuksia ymmärtää seksiin
liittyviä asioita. Liian varhainen altistuminen seksuaalisille teemoille voi häiritä tunne-elämän kehitystä ja tuoda haasteita myöhemmälle, tasapainoiselle seksuaaliselle kehitykselle."

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #85

"Eli olet sitä mieltä, että myöskään tietynlaisten asusteiden kantajilla kulkueessa ei ole mielessään porno-viestin antaminen?"

No niin! Joo, ei ole. Miksi sinä oletat, että olisi?

"paljas pinta on paljasta pintaa"

Aivan, eikä mitään sen kummempaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #85

"Siis linkitänkö minä "nahkavermeet" tai nahkavaatteet voimakkaasti pornoon? Linkitän pornoon asusteet ja rekvisiitan joka on tarkoituksella pornografista. Siis nahkaremmeihin paljastavasti pukeutuminen ja tietynlaisten välineiden kuljettaminen mukana."

Minulle tuo sinun pornografisena pitämäsi nahkaremmikuvasto tuo mieleen brittiläisen raskaan rockin miehekkyyttä korostavan pukeutumisen 80-luvulta, jota lapsena ja nuorena fanitin. Se, että liität sen heti pornoon lienee sinun fiksaatiosi. Minusta se on tarkoituksella ronskia ja miehekästä, ei pornografista.

Se, että sinä suivaannut paljaasta pinnasta kun se yhdistetään nahkaan mutta et silloin kun se rannalla yhdistetään muihin kankaisiin lienee jonkinlainen kaksoisstandardi.

"Mutta on turhaa saivartelua esittää, että "kaikki eivät näitä mielikuvia jaa". Kun joukossa on hyvin tunnistettavia pukeutumistapoja ja pukeutumatta jättämisiä."

Mutta totta on, että tuskin kukaan lapsi ja harva varhaisteini jakavat sinun mielikuvasi kun näkevät nahkaremmejä, ruoskia ja raippoja tai kevyempää vaatetusta.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #110

"Mutta totta on, että tuskin kukaan lapsi ja harva varhaisteini jakavat sinun mielikuvasi kun näkevät nahkaremmejä, ruoskia ja raippoja tai kevyempää vaatetusta."
----

-Ja tästä olet ihan satavarma? Sanoit kuitenkin, että "HARVA" varhaisteini?

Jos varhaisteini hiffaakin mistä on kyse, niin onko sekin vielä ihan ok?

Minusta vaikuttaa vahvasti siltä, ettei uskalleta ottaa suoraan kantaa siihen mikä ei ole lasten ja alaikäisten edessä sopivaa. Eli siihen mitä tämä tarkoittaa käytännössä:

"Lapsen kasvurauhan turvaaminen on sekä julkisen vallan, vanhempien ja muiden aikuisten että alan kaupallisten toimijoiden vastuulla.
Seksuaalisen identiteetin rakentaminen lapsuusiässä on pääasiassa oman kasvavan kehon hallintaa ja hyväksyntää ja on näin ollen erittäin herkkä alue. Seksuaalisesti latautuneet kuvat voivat kiinnostaa ja kuohuttaa lapsen mieltä, mutta hänellä ei ole mahdollisuuksia ymmärtää seksiin liittyviä asioita.
Liian varhainen altistuminen seksuaalisille teemoille voi häiritä tunne-elämän kehitystä ja tuoda haasteita myöhemmälle, tasapainoiselle seksuaaliselle kehitykselle."

Ei enää uskalleta sanoa, että nyt riittää. Kaikkien on pakko myötäillä kaikkea sitä mitä sateenkaariliikkeen ohella tulee esiin, kun järjestäjienkään taholta ei puututa. Onneksi rohkeitakin vielä on.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #114

"Ja tästä olet ihan satavarma? Sanoit kuitenkin, että "HARVA" varhaisteini?"

Jotkut löytävät tiensä pornokuvaston ääreen nopeammin kuin toiset. En kuitenkaan usko, että nahkaremmien, ruoskien ja raippojen näkeminen oikeassa elämässä tuottaa heille minkäänlaista mielipahaa. Ellei sitten heille läheinen aikuinen ala vaahtoamaan kuinka syntisiä ne ovat.

"Jos varhaisteini hiffaakin mistä on kyse, niin onko sekin vielä ihan ok?"

Kyllä. Enemmän pelkäävät vanhempia kauhistelua ja mahdollisia saarnoja.

"Minusta vaikuttaa vahvasti siltä, ettei uskalleta ottaa suoraan kantaa siihen mikä ei ole lasten ja alaikäisten edessä sopivaa."

Ei iloisten ihmisten näkeminen paraatissa heitä satuta. Ei nahkaremmien, ruoskien tai raippojen näkeminen heitä satuta. Jos aikuiset alkaisivat vetämään s&m showta heidän edessään niin sitten varmasti tuo outo käytös vaivaisi. Mutta toisaalta vaivaisi myös se, jos vanhemmat saarnaisivat kuinka syntisiä nuo iloiset ihmiset ovat ja kuinka he palavat helvetin tulessa tämän paraatin takia.

"Ei enää uskalleta sanoa, että nyt riittää. Kaikkien on pakko myötäillä kaikkea sitä mitä sateenkaariliikkeen ohella tulee esiin, kun järjestäjienkään taholta ei puututa. Onneksi rohkeitakin vielä on."

Mihin tuolla eilisellä marssilla nyt olisi rohkeiden pitänyt puuttua? Se on jäänyt vielä kovin epäselväksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #77

"Sitä ihmettelen, miksi tuohon toiseen asiaan ei haluta edes ottaa kantaa."

Koko ajan otan siihen kantaa. Mikä on jäänyt nyt epäselväksi?

"Mutta kun mukana on alaikäisiä, teinejä, joiden seksuaalisuus on heräämässä, onko tuollainen hyväksyttävää?"

Mikä? Sinä puhut todella epämääräisesti "pornografisista signaaleista" mutta jätät tarkemmin kertomatta. Mielestäni olen kaikkiin yksityiskohtiin, joita olet maininnut(nahkaremmit, paljaat rinnat, ruoskat ja raipat, jne.) ottanut selkeän kannan.

"Minä vain tiedän mihin tietynlainen pukeutuminen viittaa ja mitä se viestii. Sillä ei tässä yhteydessä ole mitään merkitystä miten minä sen koen."

Mutta kun sillä miten sinä sen koet on ihan kaikki merkitys. Ei nahka-asusteita valmistavan isän pojalla varmaan ole yhtään samanlainen suhtautuminen nahka-asusteisiin kuin sinulla. Eikä ole minullakaan. Minulla linkkaamistasi nahka-asusteista tulee mieleen lähinnä Rob Halford tai lasarihevi yleensä.

"Sen sanon, että minulla ainakin se todella nostaa karvat pystyyn. Mikä oli idea tuossa. Tarkoituksella ärsyttää tuolla psykologisoinnilla? Onko aivan mahdotonta keskustella itse asiasta, eikä minusta?"

Saada sinut ymmärtämään, että se miksi pidät nahka-asusteita, ruoskia ja remmejä vain iljettävinä pornoinstrumentteina, johtuu siitä, että assosioit ne niin voimakkaasti nimenomaan s&m-porno ala-kulttuuriin. Muut eivät näin välttämättä tee. Ja vaikka yhdistäisivätkin niin, eivät he koe, että sitä pitäisi piilotelta lapsilta, jotka eivät asiasta ymmärrä tai teineiltä, jotka saattavat ymmärtääkin. Miksi teiniltä, joka on nähnyt s&m pornoa pitäisi piilottaa nahka-asusteet? Tätä en ymmärrä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #77

"Minä vain tiedän mihin tietynlainen pukeutuminen viittaa ja mitä se viestii. Sillä ei tässä yhteydessä ole mitään merkitystä miten minä sen koen."

Eräässä tunnetussa 70-luvun diskoyhtyeessä esitettiin homoseksuaalisia stereotypioita asusteilla.

Tämän yhtyeen heterojäsen Glenn Hughes pukeutui nahkaan, ja lähti omien sanojensa mukaan pitämään hauskaa.

--

Viittaisiko tämä nahka nyt sitten hauskanpitoon?

https://www.youtube.com/watch?v=nmGuy0jievs

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #16

Jos Weckroth olisi ollut paikalla tämäpäiväisessä Pridessä, hän olisi nähnyt siellä vähemmän paljastavaa pukeutumista kuin uimarannalla. Hän olisi nähnyt myös noin sadan metrin välein sijoittuneet poliisit, jotka aivan varmasti olisivat poistaneet kaikki lakia rikkovat.

Mitä tulee nahkaan, onko siis nahkatakki nykyään epäsiveellistä pukeutumista? Yhteen aikaan ne olivat muotia ja ehdoton must.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #54

"hän olisi nähnyt siellä vähemmän paljastavaa pukeutumista kuin uimarannalla. Hän olisi nähnyt myös noin sadan metrin välein sijoittuneet poliisit, jotka aivan varmasti olisivat poistaneet kaikki lakia rikkovat."
-----

-Kuule, minä en _lainkaan_ epäile, että suurin osa noista (muutamasta kymmenestä tuhannesta) ihmisestä pukeutuu aivan asiallisesti!

Minä huomautan vain, että mukana on ollut ihmisiä, jotka siveyssäädösten perusteella olisi pitänyt sieltä poistaa. Ja ihmettelen nimenomaan sitä miksi poliisi ei ole tähän puuttunut.

Enkä sano, että nahkatakki on epäsiveellistä pukeutumista :) Rinnat paljaana kulkeminen sen sijaan on. Erityisesti "koko perheelle" tarkoitetussa tapahtumassa. Lisäksi, jos mukana on selkeästi pornografista rekvisiittaa, joiden merkitys avautuu mukana oleville teineille, on sekin vähintään kyseenalaista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #75

"Minä huomautan vain, että mukana on ollut ihmisiä, jotka siveyssäädösten perusteella olisi pitänyt sieltä poistaa. "

Kuka heistä ja miksi? Viittaat vain epämääräisesti vähiin vaatteisiin ja asusteisiin muttet sano, että kuka heistä loukkaa mielestäsi lakia ja miksi.

"Rinnat paljaana kulkeminen sen sijaan on. Erityisesti "koko perheelle" tarkoitetussa tapahtumassa."

Mielestäsi siis rinnat paljaana olevat naiset pitää lain mukaan poistaa siellä missä liikkuu lapsiperheitä?

"Lisäksi, jos mukana on selkeästi pornografista rekvisiittaa, joiden merkitys avautuu mukana oleville teineille, on sekin vähintään kyseenalaista."

Ja kaikki rekvisiitta, jonka teini voi selkeästi kuvitella liittyvän pornoon, pitää poistaa sieltä missä he liikkuvat? Mikä on mielestäsi niin selkeästi pornografista rekvisiittaa, että se pitäisi ehdottomasti kieltää?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kirjailija Pirkko Saisio:

"– Kyllä tämä hirveän totista on. Se täytyy sanoa. Ja hirveän moralistista! On ihmisiä, jotka uskovat että kaikkea voi kontrolloida. Maailmankuviakin, ikään kuin oikean termistön kautta.

Saisio näkee tällaisessa ajattelussa yhtymäkohtia ääriliikkeisiin, ja vertaa omaa aikaamme 1970-luvun taistolaisuuteen.

– Minusta tässä me too -kampanjan yhteydessä ja feministisessä liikkeessä on samoja piirteitä kuin taistolaisuudessa. Ja nyt tulee taas turpaan ja lujaa, jos tämän sinne kirjoitat, Saisio kertoo."

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No minkäs takia esim Niikko yrittää kovasti kontrolloida muiden elämää, pitäisi huolen omista asioistaan.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Siinäpä sitä taas kerran soi tuomion pasuuna kokonaisharkitusti nebukadnessarien valtakunnalle!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nämä kuvat ovat kuin sadomasokistien friikkien pornojuhlilta, näitäkö pitää lapsille esitellä:

https://mvlehti.net/2018/06/25/helsinki-pride-2018...

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No näkeväthän lapset monessa paikassa, muun muassa kirkossa, lähes alastoman, ruoskitun miehen joka on naulattu kiinni puuristiin ja jonka kylkeen on pistetty keihäällä ja jonka päähän on painettu piikkikruunu. Sekö on sitten patempaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitä mieltä Mulari oli varsinaisesta asiasta eli niistä kuvista joissa lapsille näytetään friikkien sadomasokistien esityksiä pervoista seksileikeistä? Onko sopivaa esitystä lapsille?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Muutenkin vaikuttaa ettei näillä vihervasemmiston libilaareilla oikein järki luista vai onko kyseessä kognitiivinen dissonanssi, miten sopii yhteen muslimien ja homojen oikeuksien puolustaminen?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"miten sopii yhteen muslimien ja homojen oikeuksien puolustaminen?"

Sikäli hyvin, että on paljon homoja muslimeja, jotka ovat yksi kipeimmin puolustamista tarvitsemista ryhmistä. Islamin kaltaisia järjestäytyneitä sääntöuskontoja en katsele hyvällä, mutta islam uskontona ei ole sama asia kuin muslimit ihmisryhmänä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Islamin kaltaisia järjestäytyneitä sääntöuskontoja en katsele hyvällä, mutta islam uskontona ei ole sama asia kuin muslimit ihmisryhmänä."

Sinulta jää sitten ymmärtämättä että muslimit ovat uskontonsa kanssa pakotettuja noudattamaan islamin jyrkkää suhtautumista homoseksuaalisuuteen. Suomalaisen tapakristityn näyttää olevan vaikea ymmärtää uskontoja jotka hallitsevat elämää kaikilla osa-alueilla ja eroaminen on käytännössä mahdotonta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mut muslimit tai seksuaalivähemmistöt eivät ole mikään monoliitti."

Eikö? Varmaan tulisivat hyvin toimeen jos joku seksuaalivähemmistön edustaja jäisi eloon.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Norjan mallista translakia koskevaan kysymyksen Perheministeri Saarikko vastasi Silvia Modigille, että on mahdollista asettaa työryhmä pohtimaan lasten mukaan saaminen translain piiriin – siis lain, jota ei ole vielä edes olemassa, mutta jonka monet ovat luvanneet säätää ensi vaalikaudella."

Kansanedustajan pitäisi tietää, että Suomessa on translaki. Se, mitä nyt ollaan tekemässä, ja mistä näyttää olevan laaja poliittinen yksimielisyys, on sen päivittäminen vastaamaan nykyisiä tarpeita ja korjata siihen jääneet ongelmakohdat.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Naulan kantaan. Nakujuoksut eivät herätä pahennusta, koska hetero-oletus (ei sateenkaarilippuja) ja sopimattomat asusteet (chapsit, valjaat ja kaulapannat) on jätetty pois. Osallistujien ilmiasu on suorastaan Raamatullinen. Jos ensi vuonna nähdään sateenkaarilippu tai kaulapanta, syntiinlankeemus on tapahtunut.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth

Kyllä nakujuoksut herättävät pahennusta. Lisäksi paljastava, vilautteleva ja pornoon viittaava pukeutuminen on eri asia, ja voidaan mieltää seksuaaliseksi häirinnäksi, ennemmin kuin tapahtuma, jossa ymmärtääkseni alastomuudelle on saatu lupa.

Kenen puolesta nyt oikein vastaat?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #76

" - - ennemmin kuin tapahtuma, jossa ymmärtääkseni alastomuudelle on saatu lupa."

Takavuosina priden alla jossain lehdessä haastateltiin poliisia ja kysyttiin, mitä kaikkea kulkueessa saa olla. Tuolloin vastattiin, että esim. paljaisiin rintoihin ei puututa. Eli on niillekin saatu lupa.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #83

"Takavuosina priden alla jossain lehdessä haastateltiin poliisia ja kysyttiin, mitä kaikkea kulkueessa saa olla. Tuolloin vastattiin, että esim. paljaisiin rintoihin ei puututa. Eli on niillekin saatu lupa."
----

-Saanko vielä linkin lehteen ja haastatteluun, vai onko vain luotettava sinun sanaasi?

Joka tapauksessa tässä päästäänkin itse asiaan, siis siihen, että MIKSI paljaisiin rintoihin ei pride-kulkueissa puututa. MIKSI sateenkaariväki saa tällaisia oikeuksia, jos kyse ei ole tapahtuman perusviestistä. Vai onko sittenkin?

Sopiiko se sinun mielestäsi tapahtuman henkeen ja sanomaan? Jos saan kysyä, vaikka ethän sinä koskaan näihin vastaa... :)

Mitä se viestittää, että pride-kulkueessa ylipäätään jotkut haluavat välttämättä olla rinnat paljaana? Olettaen että se sopii tapahtuman teemaan. Mitä viestittää se, että järjestäjien taholta tätä ei mitenkään kommentoida, vaan asiasta vaietaan, ja vain valmiiksi kriittiset tahot nostavat ne esiin?

Minkä kuvan se antaa priden hengestä, sanomasta ja mainonnasta "koko perheelle sopivana tapahtumana"?

Yleisasennoituminen tuntuu olevan, että mitään, ei mitään kyseenalaista voi tapahtua kun asialla on sateenkaariväki.

Kuten näet, tästä se keskustelu vasta alkaa. :) Alkuperäinen kysymykseni olikin, että miksi tästä ei puhuta ja miksi siihen ei puututa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #86

"Saanko vielä linkin lehteen ja haastatteluun, vai onko vain luotettava sinun sanaasi?"

Kriittisyyttä, hienoa! En itsekään muista mikä lehti, mutta tietenkin kannattaa varmistaa asia mieluummin poliisilta kuin luottaa minuun. Jotain voi toki päätellä siitäkin, että, kuten täällä on todettu, siellä oli runsaasti virkavaltaa paikalla.

"Mitä se viestittää, että pride-kulkueessa ylipäätään jotkut haluavat välttämättä olla rinnat paljaana?"

Ymmärtääkseni se viestittää ainakin sitä, että pridekulkue on niin turvallinen paikka kaikille, että siellä voi olla vaikka rinnat paljaina tarvitsematta pelätä ahdistelua tai häiritseviä katseita.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #88

"En itsekään muista mikä lehti, mutta tietenkin kannattaa varmistaa asia mieluummin poliisilta kuin luottaa minuun. Jotain voi toki päätellä siitäkin, että, kuten täällä on todettu, siellä oli runsaasti virkavaltaa paikalla."
-----

-Kyllä minä uskon sinua. Kiinnostaisi vain nähdä kirjallista dokumenttia asiasta.

Kun kaikenlaista ehdin miettimään, niin olen oikeasti spekuloinut ajatuksella, että tosiaan kysyisin tätä poliisilta. Mutta yksittäisiltä virkapukuisilta tuskin kannattaa kysyä.

Mutta edelleen, on syytä ihmetellä miksi poliisi ei tähän puutu, eli miksi on annettu lupa, jos on annettu.

------------
"Ymmärtääkseni se viestittää ainakin sitä, että pridekulkue on niin turvallinen paikka kaikille, että siellä voi olla vaikka rinnat paljaina tarvitsematta pelätä ahdistelua tai häiritseviä katseita."
-----

-Tähän sanon, että hyvä, nyt alkaa vihdoin valjeta, siis vastaukset kysymyksiini, joita olen lähes hulluksitulemisen rajoilla yrittänyt tivata sinulta, tässä ketjussa ja aiemmiss. KIITOS!

Eli: kaiken tämän perusteella teen seuraavat johtopäätökset:

Koska pride-tapahtuman järjestäjät, siinä mukana olevat ja tapahtuman puolestapuhujat eivät millään lailla osoita pitävänsä haitallisena, asiattomana, tai ei-toivottavana sitä, että siinä on mukana rinnat paljaina kulkevia naisia, kyseenalaisiin ja seksuaalisesti vihjaileviin asuihin pukeutuneita ja että tapahtuma sopii kaikkien näiden kanssa "koko perheelle"...

-pride-tapahtuman sanoma ei ole sitä mitä sateenkaaritahot yleensä antavat ymmärtää. Eli, että pidetään ihanteena sitoutuneita parisuhteita ja vakaata ja normaalia perhe-elämää.

-sadomasokismi, strippaaminen ja porno ovat hyväksyttäviä seksuaalisuuden toteuttamisen muotoja. Ja on odotettavissa, että näitä toteuttavien ihmisten puolesta tullaan puhumaan yhtä lailla kuin uskollisiin ja elinikäisiin parisuhteisiin sitoutuvien homoseksuaalien

-pridessa on aina mukana myös polyamoristeja. Heistä ei juuri ole setan tms virallisia kannanottoja, mutta selkeä viesti on, että hekin ovat listalla.

-"Koiraksi pukeutuminen ja talutushihnassa konttaaminen" herätti tässä jonkin verran keskustelua. On käynyt ilmi, että tätä ei ole toistaiseksi nähty Suomessa, mitä kukaan ei tosin tuonut esiin oleellisena ja varmana seikkan, vaan ainoastan priden ohessa havaittuna. Mutta koska tässäkin keskustelussa on suoraan pyydetty kannaottoa tällaiseen toimintaan, ja sitä ei ole saatu, tulkitsen, että jos tällaista näkyy myös Suomen pridessa, sekin on ok.
"Kaikilla on oikeus olla oma itsensä pride-tapahtumassa". Se on tapahtuman viesti, riippumatta siitä mitä asioita virallisesti pidetään esillä.

-Koska poliisilta on pyydetty paljain rinnoin esiintymiseen lupa, se viestii, että tällainen esiintyminen ja paljaan pinnan esittely on TIETOISESTI liitetty jo järjestelyvaiheessa pride-tapahtumaan. Kaikki mukana olijat ja kulkuetta seuraavat ihmiset voivat siis luontevasti nähdä sen osana tapahtuman henkeä ja tavoitteita.

Kun järjestäjät, sponsorit, tapahtumaan osallistujat ja keskustelijat eivät tätä kritisoi, kaikki nämä tahot allekirjoittavat kaiken tämän luonnollisena osana tapahtumaa.

Mitäs vielä... Haluaako joku tässä kohden esittää eriävän näkemyksen tulkinnoistani?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #93

"Mutta koska tässäkin keskustelussa on suoraan pyydetty kannaottoa tällaiseen toimintaan, ja sitä ei ole saatu, tulkitsen, että jos tällaista näkyy myös Suomen pridessa, sekin on ok."

:D Ei vitsit, tässä päättelyloikassa on jo klassikkoainesta.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #96

""Mutta koska tässäkin keskustelussa on suoraan pyydetty kannaottoa tällaiseen toimintaan, ja sitä ei ole saatu, tulkitsen, että jos tällaista näkyy myös Suomen pridessa, sekin on ok."

:D Ei vitsit, tässä päättelyloikassa on jo klassikkoainesta."
-----

-Arvasin että tartut tuohon :) Saisinko nyt vastauksen ja perustelut, kiitos?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #98

Kertauksena, että ei mulla ole ollut tässä tavoitteena muuta kuin oikaista tämän pätkäsi virheet:

"Mutta nyt on kyse pridesta. Siinä on nähty aikuisia puolialasti, naisia rinnat paljaana, miehiä konttaamassa talutushihnoissa koiriksi pukeutuneina, pornografista pukeutumista ja käyttäytymistä. - Miksi tästä ei puhuta ja miksi ei puututa? Tällainen on laitonta ja lasten altistaminen sille vielä pahempi juttu."

Niukkaan vaatetukseen ja paljaisiin rintoihin näyttäisi törmäävän pridellä suunnilleen yhtä helposti kuin kesä-Helsingissä muutenkin, koirat olivatkin ankka, enkä täysin jaa sinun näkemystäsi siitä mikä on pornoa. Laittomuuksista emme ole kuulleet, emmekä liioin siitä että prideilla olisi altistettu lapsia millekään haitalliselle.

Lapset ovat yksilöitä, ja on syytä miettiä tapauskohtaisesti, millaiseen tapahtumaan lähtee, jos epäilee että tilaisuudessa on jotain mikä muksuja häiritsisi (esim. melua).

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #113

"Niukkaan vaatetukseen ja paljaisiin rintoihin näyttäisi törmäävän pridellä suunnilleen yhtä helposti kuin kesä-Helsingissä muutenkin, koirat olivatkin ankka, enkä täysin jaa sinun näkemystäsi siitä mikä on pornoa. Laittomuuksista emme ole kuulleet, emmekä liioin siitä että prideilla olisi altistettu lapsia millekään haitalliselle."
-----

-Tarkennuksena: koirat eivät ole "ankka" (tarkista käsite, kun sitä googlea niin paljon mainostat) vaan todellinen ilmiö. Ja jos et suoraan sano, ettet hyväksy sellaista, tulkitsen, että hyväksyt. (Kysyin sitä, suorastaan anelin vastaustasi, mutta et jostain syystä halunnut vastata.)

Se mikä on lapsille haitallista on tietenkin tärkeä keskustelunaihe. Eli tästä vedän päätelmän, että kaikki mitä pridessa on nähty, ja mahdollisesti voidaan nähdä, on ok lasten edessä.

Ihmettelen kyllä jos et mukamas osaa mieltää tiettyjä elementtejä, pukeutumista ja käyttäytymistä "pornoksi", mutta voit toistaiseksi piiloutua suvaitsevaisuuteesi.

Mitä laittomuuteen tulee, niin lakia on toki aina sovellettava ja tulkittava, mutta yleisesti kaupungilla liikkuminen rinnat paljaina on siveyssääntöjä loukkaavaa. Ja jos jaksat käydä läpi tuon fb-linkin, niin sen julkaisija on saanut viime päivinä paljon katselijoiden ottamia kuvia, joissa on myös sukuelimet näkyvissä. Häneen voinee tarvittaessa ottaa myös yhteyttä suoraan ja pyytää tarkennusta.

Tämän enempää en osaa asiaa sinulle "todistella". Sinulla tuntuu olevan vahva usko siihen, että kun et ole mitään kuullut, eikä nähnyt, mään ei ole tapahtunut.

Eli ota selvää (kaikki mahdollisuudet asioiden tarkistamiseksi on annettu) äläkä tuudittaudu siihen, ettei mitään oikeasti tapahdu eikä mikään ole pielessä kun ei siitä sinulle ole tultu kertomaan.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #115

"Sinulla tuntuu olevan vahva usko siihen, että kun et ole mitään kuullut, eikä nähnyt, mään ei ole tapahtunut."

Kyllä minulle riittää tieto siitä, että edes joku on nähnyt.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #115

"Eli ota selvää (kaikki mahdollisuudet asioiden tarkistamiseksi on annettu) äläkä tuudittaudu siihen, ettei mitään oikeasti tapahdu eikä mikään ole pielessä kun ei siitä sinulle ole tultu kertomaan."

Sinä yrität todistella, että Pridemarssilla olisi laittomuuksia mutta käsket meitä ottamaan puolestasi selvää, että mitä ne ovat. Eikö sinun nyt pitäisi vihdoin meille kertoa, että mitä laitonta siellä marssilla eilen oli?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #115

"Se mikä on lapsille haitallista on tietenkin tärkeä keskustelunaihe. Eli tästä vedän päätelmän, että kaikki mitä pridessa on nähty, ja mahdollisesti voidaan nähdä, on ok lasten edessä."

Mistä kukaan voi sanoa, että kymmenien tuhansien ihmisten joukosta joku keksii jotain asiatonta tehdä. Mutta veikkaisin, että mahdollisuus siihen on Pridessä paljon pienempi kuin vaikka Tangomarkkinoilla. Yritämme vain selittää, että mikään tähän asti kuvaamasi ei lapsia vahingoita.

"Eli ota selvää (kaikki mahdollisuudet asioiden tarkistamiseksi on annettu) äläkä tuudittaudu siihen, ettei mitään oikeasti tapahdu eikä mikään ole pielessä kun ei siitä sinulle ole tultu kertomaan."

Eikö tämä ollut sinun heiniä? Sinä olet kovasti vakuuttunut, että eilinen Pride oli lapsille kauhea paikka mutta mitään sellaista et ole tänne vielä jakanut.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #93

Weckroth kirjoitti: "Koska pride-tapahtuman järjestäjät,... eivät millään lailla osoita pitävänsä haitallisena, asiattomana, tai ei-toivottavana ... tapahtuma sopii kaikkien näiden kanssa "koko perheelle"..."

a) mitä oikeastaan on "koko perheelle sopiva" ja kenellä on oikeus sellainen määrittää?

b) onko kaiken julkisissa tiloissa, turuilla ja toreilla näkösällä olevan olta "koko perheelle sopivaa"?

Eikö ole niinKIN, että perheissä kasvattajan asemassa olevien vanhempien olisi huolehdittava siitä, että lapset kasvattuvat ja kasvavat turvallisesti elämään aikuisempina omia elämiään?

Weckroth kirjoitti: "sadomasokismi, strippaaminen ja porno ovat hyväksyttäviä seksuaalisuuden toteuttamisen muotoja."

Kyllä, ne ovat ihan hyväksyttäviä seksuaalisuuden toteuttamisen muotoa sillä rajoituksella, että ketään ei vahingoiteta ilman hänen omaa aikuista tahtoaan. Se koskee myös noihin liittyvää liiketoimintaa jossa ei saa riistää eikä pakottaa ketään. Niinkuin missään (liike-)toiminnassa kenenkään ei pitäisi joutua riistonkohteeksi.

Olen sitäpaitsi kuullut joidenkin ihan heteroseksuaalien kristillisessä avioliitossa olevien normiperheenisien ja -äitien joskus leikkivän kaikenlaisia leikkejä ja riisuutuvan toisilleen sillee kutkuttavasti hakien mallia erilaisista lehdistä, nettisivuilta ja filmeistä. Olen kuullut käytävän myös "aikuisten lelukaupoissa" hakemassa rekvisiitta leikkeihin. Enkä koe mitenkään vaikeaksi sellaista hyväksyä niille jotka niin halauvat tehdä, vapaaehtoisesti ja ketään pakottamatta ilman tämän omaa aikuista halua.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #97

-----
"a) mitä oikeastaan on "koko perheelle sopiva" ja kenellä on oikeus sellainen määrittää?"
----

-Tämä on asia, jota on syytä arvioida ja josta on syytä keskustella. Sitä ihmettelen, että ei osata/haluta/uskalleta/ottaa suoraan kantaa ja vaaditaan muita määrittämään, ja sitten nillitetään.

Sanohan sinä jotain ajatuksiasi tästä. Siis omia.

-------
"b) onko kaiken julkisissa tiloissa, turuilla ja toreilla näkösällä olevan olta "koko perheelle sopivaa"?"
----

-Sanoisin, että tapahtuman, jonka esitetään olevan koko perheelle sopiva, olisi syytä olla kaikilta osin koko perheelle sopivaa.

-------
"Eikö ole niinKIN, että perheissä kasvattajan asemassa olevien vanhempien olisi huolehdittava siitä, että lapset kasvattuvat ja kasvavat turvallisesti elämään aikuisempina omia elämiään?"
-------

-Niin...?

----------
Weckroth kirjoitti: "sadomasokismi, strippaaminen ja porno ovat hyväksyttäviä seksuaalisuuden toteuttamisen muotoja."

"Kyllä, ne ovat ihan hyväksyttäviä seksuaalisuuden toteuttamisen muotoa sillä rajoituksella, että ketään ei vahingoiteta ilman hänen omaa aikuista tahtoaan. Se koskee myös noihin liittyvää liiketoimintaa jossa ei saa riistää eikä pakottaa ketään. Niinkuin missään (liike-)toiminnassa kenenkään ei pitäisi joutua riistonkohteeksi."
-------

-Kiitos kannanotosta. Ja tämä viesti tulee esiin myös pride-kulkueessa.

----------
"Olen sitäpaitsi kuullut joidenkin ihan heteroseksuaalien kristillisessä avioliitossa olevien normiperheenisien ja -äitien joskus leikkivän kaikenlaisia leikkejä ja riisuutuvan toisilleen sillee kutkuttavasti hakien mallia erilaisista lehdistä, nettisivuilta ja filmeistä. Olen kuullut käytävän myös "aikuisten lelukaupoissa" hakemassa rekvisiitta leikkeihin. Enkä koe mitenkään vaikeaksi sellaista hyväksyä niille jotka niin halauvat tehdä, vapaaehtoisesti ja ketään pakottamatta ilman tämän omaa aikuista halua."
-----

-Anteeksi nyt, mutta minua ei hirveästi kiinnosta mitä olet jostain kuullut... Se mitä olen pyytänyt niin on kannanottoa ylipäätään JOHONKIN.
Itse en pidä tuollaista normaaliin perhe-elämään kuuluvana. Lasten ei kuulu löytää "leluja" vanhempiensa makuuhuoneesta ja ihmetellä mitä niillä tehdään.

Tämä on minun kannanottoni.
Mutta nyt on kyse siitä mikä on julkisessa tilassa ja tilaisuudessa sopivaa kun lapsia ja perheitä on paikalla. Ei kotona omissa makuuhuoneissa. Eli pornoon ja sadomasokismiin viittaava käytös, pukeutuminen ja rekvisiitta on ihan ok pride-kulkueessa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #99

Weckroth vaatii muita määrittelemään hänelle "koko perheelle sopivan". Minusta kuitenkin niiden jotka sellaista muilta vaativat, ovat velvollisia määrittämään mitä itse asiassa vaativat.

Weckroth ei pidä S/M:a, stripteasea jn.e. normaaliin perhe-elämään kuuluvana. Mitenköhän hän määrittää tässä suhteessa normaaliuden ja sen sisälle kuuluvan. Hän varmaan osaa sen tehdä ja haluaakin koska niin kärkkäästi on tuomitsemassa ihan tavallisten ihmisten harjoittamia leikkejä sen ulkopuolelle.

Minusta tuollaiset Weckrothin mainitsemat asiat ovat ihan soveliaita Pride-kulkueisiin jos jotkut haluavat sellaisissa esiintyä julkisesti. Katsoahan ei pakko ole.

Samaten olen mieltä, että lapsilla on oikeus tulla kasvatetuiksi ja kasvaa turvallisten vanhempien aúttamina ja tukemina. Se tarkoittaa myös, että he oppivat suvaitsemaan erilaisten ihmisten erilaisia käytöksiä ja tapumuksia sekä suuntautumisia. Ihmisen seksuaalisuus monissa muodoissaan ei saa tulla sitten aikuisena yhtenä suurena yllätyksenä vaan siihen on kasvettava pikku hiljaa ja turvallisesti oppien tunnistamaan erilaisten ihmisten erilaisia viehtymyksiä. Vain niin kasvaminen voi tapahtua ilman traumatisoitumista ja pelkoja erilaisuutta kohtaan.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #102

"Weckroth vaatii muita määrittelemään hänelle "koko perheelle sopivan". Minusta kuitenkin niiden jotka sellaista muilta vaativat, ovat velvollisia määrittämään mitä itse asiassa vaativat."
-----

-Minä en VAADI mitään vaan pyydän kannanottoa ja perusteltua mielipidettä. Minultakin on tässä pyydetty tai ennemmin vaadittu "rehellistä vastausta" eri kysymyksiin. Yritän KESKUSTELLA tästä asiasta.

Voi hyvä tähe kun on vaikeeta... Olisiko mitenkään mahdollista vain keskustella eikä pillittää siitä miten "vaaditaan" jotain. Ei kukaan kantansa kertomiseen tai sen perustelemiseen kuole. Siitä tässä vain on kyse. Onko tämä nyt tulkittava siten, että sinulla ei ole käsitystä siitä mikä ei enää sovi koko perheelle?

(Ja voisitko olla viittaamatta minuun kolmannessa persoonassa ja sukunimellä? En pidä siitä ja koen sen halventavana.)

-----------
"Weckroth ei pidä S/M:a, stripteasea jn.e. normaaliin perhe-elämään kuuluvana. Mitenköhän hän määrittää tässä suhteessa normaaliuden ja sen sisälle kuuluvan. Hän varmaan osaa sen tehdä ja haluaakin koska niin kärkkäästi on tuomitsemassa ihan tavallisten ihmisten harjoittamia leikkejä sen ulkopuolelle."
-----

-Olen esittänyt oman näkemykseni. Minua kiinnostaisi tietää missä sinulla tulee raja vastaan, vai tuleeko missään?

Pridesta on nähtävissä että aika hurjaan suuntaan on jo otettu askeleita, ja kun hyväksyntää saa aina vain, niin mihin se johtaa? Sano mikä sinusta ei enää ole ok, ja miksi ei?

En minäkään kenenkään makuuhuonetouhuihin puutu, enkä myöskään siihen jos pornografista rekvisiittaa löytyy jonkun perheen kodista, olen vain sitä mieltä, että lasten ei pitäisi joutua niitä ihmettelemään.

Ja voisitko puhutella minua suoraan, eikä toistuvasti sukunimellä, sopiiko?

------------
"Minusta tuollaiset Weckrothin mainitsemat asiat ovat ihan soveliaita Pride-kulkueisiin jos jotkut haluavat sellaisissa esiintyä julkisesti. Katsoahan ei pakko ole."
----

-Selvä. Kiitos kannanotosta. Kaikki tähän asti esitetty on siis sinusta ok ja kuuluu pride-tapahtuman henkeen. Se olikin tuossa edellä esittämäni tulkinta, eikä eriävää näkemystä ole tullut.

-------------
"Samaten olen mieltä, että lapsilla on oikeus tulla kasvatetuiksi ja kasvaa turvallisten vanhempien aúttamina ja tukemina. Se tarkoittaa myös, että he oppivat suvaitsemaan erilaisten ihmisten erilaisia käytöksiä ja tapumuksia sekä suuntautumisia. Ihmisen seksuaalisuus monissa muodoissaan ei saa tulla sitten aikuisena yhtenä suurena yllätyksenä vaan siihen on kasvettava pikku hiljaa ja turvallisesti oppien tunnistamaan erilaisten ihmisten erilaisia viehtymyksiä. Vain niin kasvaminen voi tapahtua ilman traumatisoitumista ja pelkoja erilaisuutta kohtaan."
-----

-Eli mielestäsi lasten tulee saada nähdä erilaista seksuaalista käyttäytymistä (kuten edellämainitut esimerkit pridessa) ja kasvaa hyväksymään sellainen luonnollisena.

Kuten oletinkin. Kiitos tästä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #105

Weckroth veti palkokasvin siemenen nenäänsä kun hänen pitäisi perustella mitä hän vaatii kun vaatii "koko perheelle sopivaa". Keskustellaan sitten sitten kun hän vaatimuksensa avaa. Siihen asti aiheetta enempään tältä osin. Muutkin toki saavat omia määritelmä ehdotuksiaan esitellä ja keskustellaan niistäkin.

Weckroth kyselee missä minulle tulee raja vastaan S/M:n y.m.s. kanssa. Enkö minä ole ole sen jo ties kuinka monta kertaa kirjoittanut: kaikki saavat tehdä mitä haluavat kunhan ketään ei pakoteta ilman aikuista suostumustaan mihinkään?

Weckroth väittää, ettei häntä muiden makuuhuonetouhut kiinnosta mutta aiemmin hän oli kuitenkin kaivelemassa niistä lapsille aikuisten seksivälineitä.

Totta, lapsien tulee saada kasvaa seksuaalisuuteensa turvallisesti sitä mukaa kun he itse siihen kypsyvät. Lasten luontaiseen uteliaisuuteen tulee vastata oikealla tiedolla ja asiallisella kasvatuksella eikä peitellä ja salailla mutta ei myöskään erityisesti tuputtaa. Samalla pitää osata olla helkkä tunnistamaan lapsen tunteita ja tuntemuksia niin, että häntä ei tule pakottaneeksi hänen oman sisäisen kehityksensä kannalta vääriin roolimalleihin. Se tapahtuu yleensä asettamalla "normaalille" liian kapeat rajat.

P.s. Weckroth haluaisi minun puhuttelevan häntä suoraan eikä sukunimellä. Olen kuitenkin aikoinaan kun näille keskustelupalstoille tulin, tehnyt kirjoitustyyliäni koskevan päätöksen, että kirjoitan aina ja kaikille ikään kuin laajemme yleisölle jolloin kommentoinnin kohteena olleiden mielipiteiden kirjoittaja luonnollisesti on kolmannessa persoonassa. Samaten olen silloin aikoinaan tehnyt päätöksen, että käytän sukunimiä koska en ole kenenkään muun kirjoittajan kanssa tehnyt sinunkauppoja. En myöskään halua kenenkään tuntevan tulleensa vähätellyksi etunimen käytöstä. Luettakoon tämä selitys, jonka olen Weckrothillekin jo useamman kerran antanut, niin, että haluan suhtautua kaikkiin kommentoimiini kirjoittajiin samalla tavalla ja -arvoisina sekä tasavertaisina.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #108

"Weckroth veti palkokasvin siemen nenäänsä kun hänen pitäisi perustella mitä hän vaatii kun vaatii "koko perheelle sopivaa". Keskustellaan sitten sitten kun hän vaatimuksensa avaa. Siihen asti aiheetta enempään tältä osin. Muutkin toki saavat omia määritelmä ehdotuksiaan esitellä ja keskustellaan niistäkin."
-----

-Siis minä KYSYIN, en vaatinut. Miksi otat noin provosoivan asenteen ja sitten nillität herneen nenään vetämisestä.
Ja ihmettelin mikä siinä vastaamisessa on niin vaikeaa kun pitää heittää palloa koko ajan takaisin.

------
"Weckroth kyselee missä minulle tulee raja vastaan S/M:n y.m.s. kanssa. Enkö minä ole ole sen jo ties kuinka monta kertaa kirjoittanut: kaikki kunhan ketään ei pakoteta ilman aikuista suostumustaan mihinkään.?"
-----

-Ymmärtääkseni S/M on sadomasokismia, ja masokismi viittaa suostumukseen? Raiskaus ja pahoinpitely ovat sitten eri asia tähän nähden...

Mutta pridestä puheenollen, et siis hyväksy jos on tähän viittaavaa rekvisiittaa kuten raippoja ja ruoskia?

---------
"Weckroth väittää, ettei häntä muiden makuuhuonetouhut kiinnosta mutta aiemmin hän oli kuitenkin kaivelemassa niistä lapsille aikuisten seksivälineitä."
----

-Sanon vain etten ole puuttumassa. Mielipiteen voi sanoa, kuten sinäkin voit sanoa lasten uskonnollisesta kasvatuksesta.

----------
"Totta, lapsien tulee saada kasvaa seksuaalisuuteensa turvallisesti sitä mukaa kun he itse siihen kypsyvät. Lasten luontaiseen uteliaisuuteen tulee vastata oikealla tiedolla ja asiallisella kasvatuksella eikä peitellä ja salailla mutta ei myöskään erityisesti tuputtaa. Samalla pitää osata olla helkkä tunnistamaan lapsen tunteita ja tuntemuksia niin, että häntä ei tule pakottaneeksi hänen oman sisäisen kehityksensä kannalta vääriin roolimalleihin. Se tapahtuu yleensä asettamalla "normaalille" liian kapeat rajat."
----------

https://www.facebook.com/pasi.kupiainen.9/posts/44...

Tuolla fb-julkaisussa minkä linkkasin on esitetty ote lasten oikeuksista liittyen seksuaalisuuden ilmaisemiseen:

"Lapsen kasvurauhan turvaaminen on sekä julkisen vallan, vanhempien ja muiden aikuisten että alan kaupallisten toimijoiden vastuulla.
Seksuaalisen identiteetin rakentaminen lapsuusiässä on pääasiassa oman kasvavan kehon hallintaa ja hyväksyntää ja on näin ollen erittäin herkkä alue. Seksuaalisesti latautuneet kuvat voivat kiinnostaa ja kuohuttaa lapsen mieltä, mutta hänellä ei ole mahdollisuuksia ymmärtää seksiin liittyviä asioita.
Liian varhainen altistuminen seksuaalisille teemoille voi häiritä tunne-elämän kehitystä ja tuoda haasteita myöhemmälle, tasapainoiselle seksuaaliselle kehitykselle."

-Näetkö tässä minkäänlaista ristiriitaa sen kanssa kun esitit, että kaikki tässä mainittu pridessa esiintyvä seksuaalinen pukeutuminen ja käytös on lasten edessä ok?

-----------
"P.s. Weckroth haluaisi minun puhuttelevan häntä suoraan eikä sukunimellä. Olen kuitenkin aikoinaan kun näille keskustelupalstoille tulin, tehnyt kirjoitustyyliäni koskevan päätöksen, että kirjoitan aina ja kaikille ikään kuin laajemme yleisölle jolloin kommentoinnin kohteena olleiden mielipiteiden kirjoittaja luonnollisesti on kolmannessa persoonassa. Samaten olen silloin aikoinaan tehnyt päätöksen, että käytän sukunimiä koska en ole kenenkään muun kirjoittajan kanssa tehnyt sinunkauppoja. En myöskään halua kenenkään tuntevan tulleensa vähätellyksi etunimen käytöstä. Luettakoon tämä selitys, jonka olen Weckrothillekin jo useamman kerran antanut, niin, että haluan suhtautua kaikkiin kommentoimiini kirjoittajiin samalla tavalla ja -arvoisina sekä tasavertaisina."
--------

-No, minä en pidä tästä. Se tuntuu ikävältä, kuin jollekin toiselle puhumiselta, ja mielestäni suora puhuttelu olisi asiallisempaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #109

En nillittänyt herneiden nenään vetämisestä vaan totesin vain Weckrothin niin tehneen. Minä pystyn elämään vaikka hänelläolisi kokonaisen hernerokan ainekset sieraimissaan.

Taisinpä olla kaikitenkin minä joka ensin kysin "koko perheelle sopivan" merkitystä, vai kuinka?

S/M:llä ei ole mitään tekemistä raiskauksien kanssa. "S" viittaa sadismiin jossa halutaan pakottaa ja mahdollisesti myös aiheuttaa kipua toiselle sekä "M" masokismiin jossa sellaista halutaan kokea. Kyseessä on eräänlainen roolileikki jossa molempien osapuolen suuostumuksella on oleellinen asema. Mutta raiskaamisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä ja sen luulisi Weckrothinkin ymmärtävän.

En näe Kupiaiselta otetun facebook-lainauksen, ilmeisesti eräästä Mediakasvatusoppasta (http://www.mediakasvatus.fi/publications/ISBN978-9...) alunperin otettu ja käsitykseni eivät ole ristiriidassa sillä lainauksessa puhutaan "liian varhaisesta altistumisesta". Sitähän minäkin olen yrittänyt toitottaa, että vähittäin kasvetaan.

Toisaalta lainauksessa unohdetaan, että liian myöhäiseksi jätettynä oppiminen on myös vaarallista ja saattaa myös aiheuttaa ongelmia. Etenkin liian suurina annoksina tulevat uudet asiat voivat aiheuttaa kriisejä. Kasvaminen on "tie" eikä koskaan suora ja leveä vaan useinkin kapea, kuoppainen ja joskus kivinenkin.

Lapsen mielenkuohut ovat ihan sopivia ja kasvattavia kunhan ne, koetaan ja niistä toivutaan turvallisesti tuttujen kasvamista tukevien aikuisten kanssa. Ilman mielenkuohuja elämään joutuva ihminen tylsistyy henkisesti. Niiden tulee vain olla sopivassa suhteessa muuhun elämään ja elinikäiseen kasvamiseen ja oppimiseen.

P.s. Minä en kirjoita näitä kommenttejani vain Weckrothille vaikka hänen juttujaan joskus kommentoinkin. Puhuttelen sitten suoraan JOS minulla joskus olisi jotain suoraa ja henkilökohtaista asiaa. Nyt täällä kommentoin vain hänen esittämiään mielipiteitä (ja ehkä joskus myös niiden motiiveja)

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #112

Siis kirjoitit näin, tarkistamatta sitä mistä hermostuin:

"Weckroth veti palkokasvin siemen nenäänsä kun hänen pitäisi perustella mitä hän vaatii kun vaatii "koko perheelle sopivaa""
-----

-Minulla paloi käämit kun en saanut vastausta selkeisiin kysymyksiini, ei siitä syystä että minun pitäisi jotain perustella, varsinkaan "vaatimuksiani", kun en sellaisia esitä.

------
"Taisinpä olla kaikitenkin minä joka ensin kysin "koko perheelle sopivan" merkitystä, vai kuinka?"
----

-Haluaisin vain kuulla kannanottosi siihen, että mikä ei ole enää lapsille ja koko perheelle sopivaa.

--------------
"S/M:llä ei ole mitään tekemistä raiskauksien kanssa. "S" viittaa sadismiin jossa halutaan pakottaa ja mahdollisesti myös aiheuttaa kipua toiselle sekä "M" masokismiin jossa sellaista halutaan kokea. Kyseessä on eräänlainen roolileikki jossa molempien osapuolen suuostumuksella on oleellinen asema. Mutta raiskaamisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä ja sen luulisi Weckrothinkin ymmärtävän."
------

-Kyllä minä tämän tiedän. Mutta pakottaminen ja vapaaehtoisuus nähdäkseni sulkevat toisensa pois.
Nimenomaan molempien osapuolten suostumuksella on oleellinen asema.

Ja käsitit täysin väärin, jos luulin että yhdistän sen raiskaamiseen. Nimenomaan huomautin, että se ei ole sama asia, koska raiskaus ei perustu vapaaehtoisuudelle.

Eli en oikein näe, että perustelusi, ettei mihinkään pidä pakottaa, soveltuisi sadomasokismiin...

-----------
"En näe Kupiaiselta otetun facebook-lainauksen, ilmeisesti eräästä Mediakasvatusoppasta (http://www.mediakasvatus.fi/publications/ISBN978-9...) alunperin otettu ja käsitykseni eivät ole ristiriidassa sillä lainauksessa puhutaan "liian varhaisesta altistumisesta". Sitähän minäkin olen yrittänyt toitottaa, että vähittäin kasvetaan."
-----

-Eli mikä on liian varhaista altistumista, kun mukana on imeväisikäisiäkin...

------
"Toisaalta lainauksessa unohdetaan, että liian myöhäiseksi jätettynä oppiminen on myös vaarallista ja saattaa myös aiheuttaa ongelmia. Etenkin liian suurina annoksina tulevat uudet asiat voivat aiheuttaa kriisejä. Kasvaminen on "tie" eikä koskaan suora ja leveä vaan useinkin kapea, kuoppainen ja joskus kivinenkin.

Lapsen mielenkuohut ovat ihan sopivia ja kasvattavia kunhan ne, koetaan ja niistä toivutaan turvallisesti tuttujen kasvamista tukevien aikuisten kanssa. Ilman mielenkuohuja elämään joutuva ihminen tylsistyy henkisesti. Niiden tulee vain olla sopivassa suhteessa muuhun elämään ja elinikäiseen kasvamiseen ja oppimiseen."
--------

-No, ei millään pahalla, mutta tämä oli mielestäni turhaa luennointia tässä vaiheessa. Kyse on siitä miten, mihin ja millä perusteella tehdään rajanvetoa siinä mikä on lapsille sopivaa ja mikä sopivaa julkisessa tilassa käyttäytymistä.

---------
"P.s. Minä en kirjoita näitä kommenttejani vain Weckrothille vaikka hänen juttujaan joskus kommentoinkin. Puhuttelen sitten suoraan JOS minulla joskus olisi jotain suoraa ja henkilökohtaista asiaa. Nyt täällä kommentoin vain hänen esittämiään mielipiteitä (ja ehkä joskus myös niiden motiiveja)"
-----

-Silti. Toivoisin, että vastaisit suoraan minulle, kuten minäkin vastaan sinulle. Se ei varmasti ketään haittaisi ja voisi parantaa osaltaan keskusteluilmapiiriä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #117

Jos Weckroth on rauhoittunut hermostumisestaan niin annetaan olla koska kysymys minulle "koko perheelle sopivasta" on mahdoton vastata sillä kahta samanlaista perhettä ei ole eikä siten mitään yleissääntöä voi määrätä ja Weckroth ei halua omaa määritelmäänsä antaa.

weckroth kuitenkin, vaikkei halunnutkaan rinnastaa, otti S/M:n rinnalla esille raiskaamisen. No, antaa senkin olla.

Weckroth kirjoittaa lasten "altistumisesta" ja imeväisikäisistä. Tokikin on totta, että imeväisikäiset ovat kiinnostuneita paljaista tisseista mutta kai pääsääntöisesti tutuista ja turvallisista. Muita viitteita, marssiväen tarkoituksellisia tai heidän tarkoittamattomia mutta Weckrothin silmissä näkyviä, seksistä imeväisest tuskin imevät itseensä ja niistä pöyristyvät.

Isommat saattavat jotakin huomatakin mutta pääsääntöisesti heille varmaankin jää päälimmäiseksi kulkueen iloinen mieli joka tietenkin liitettynä syyllistävään seksuaalimoraalikoodistoon on suorastaan ihan hirveää ja vallan kamalaa.

Jotenkin minusta tuntuu, että luennoiminen Weckrothille ja kaltaisilleen ihan perusasioista ei ole mitenkään turhaa vaikkakin varmaan tehotonta. Etenkin kun se koskee lapsia joiden pahentamisesta Weckrothkin on niin huolissaan. Pride-kulkue oli kerrassaan mainio paikka vanhemmille konkreettiseen suvaitsevaisuus- ja seksuaalikasvatukseen.

P.s. En edelleenkinään enkä jatkossakaan kirjoita vain Weckrothille vaan pääasiassa suuntaan viestini laajemmalle lukijakunnalle jos sellaisen vain saavutan. Siihen on hänen tyytyminen jos minut julkisilla kirjoituksillaan ja mielipiteillään provosoi. Jos hän taas haluaa rajoittaa minun vastauksiani niin se onnistuu parhaiten jättämällä minun juttuni kommentoimatta tai ainakin tekee sen jotenkin järjellisesti. Silloin ketju jää huomattavasti lyhyemmäksi ja ilmeisesti mieli paremmaksi.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #102
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #97

"Olen kuullut käytävän myös "aikuisten lelukaupoissa" hakemassa rekvisiitta leikkeihin."

Ainoastaan perverssit tyypit ottavat näihin leikkeihin lapset mukaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #101

Onko Makkonen joskus nähnyt lapsiperheitä viettämässä koko perheen laatuaikaa aikuisten lelukaupoissa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #103

Tässähän on juuri keskusteltu kuinka vanhemmat vievät lapsiaan torille katselemaan näitä sexileluja friikkien yllä.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #103

"Onko Makkonen joskus nähnyt lapsiperheitä viettämässä koko perheen laatuaikaa aikuisten lelukaupoissa?"
----

-Pakko kysyä: onko tämä nyt sitten se missä sinulla tulisi raja vastaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #106

Lapsi aikuisten kanssa seksikaupassa rajana?

En asettaisi rajaa noin vaan lähtisin siitä, että vanhempien tulee tietää lapsiensa kehitysvaiheet, mitä he tietävät ja ovat kokeneet. Siis niin, että kasvaminen on prosessi jossa koko ajan turvallisesti opitaan lisää.

Tarkennukseksi kuitenkin Weckrothille, jolla mielikuvitus tuntuu lähtevän niin nopeasti liikkeelle, että en lähtisi aloittamaan lasten seksuaalikasvatusta seksivälinekaupoista mutta kyllä ne jossakin vaiheessa myöhemmin tulevat kuitenkin esiin ja silloin on hyvä vastata rehellisesti.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #111

"Lapsi aikuisten kanssa seksikaupassa rajana?
En asettaisi rajaa noin vaan lähtisin siitä, että vanhempien tulee tietää lapsiensa kehitysvaiheet, mitä he tietävät ja ovat kokeneet. Siis niin, että kasvaminen on prosessi jossa koko ajan turvallisesti opitaan lisää.

Tarkennukseksi kuitenkin Weckrothille, jolla mielikuvitus tuntuu lähtevän niin nopeasti liikkeelle, että en lähtisi aloittamaan lasten seksuaalikasvatusta seksivälinekaupoista mutta kyllä ne jossakin vaiheessa myöhemmin tulevat kuitenkin esiin ja silloin on hyvä vastata rehellisesti."
-----

-Siis minä kysyin. Kysyin. Kysyin, koska halusin kuulla vastauksesi, saada sinusta irti edes jotain selkeää. Olin jo aikeissa vilpittömästi kiittää asiallisesta vastuaksesta, mutta et voinut jättää ivailematta...

Ajattelen vain itse, että jos seksileluja löytyy kotoakin, millä logiikalla lapsia ei voi sitten viedä kauppaan josta niitä ostetaan...

Mutta nyt en enää jaksa. Kiitos keskustelusta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #118

"Siis minä kysyin. Kysyin. Kysyin, ..." - ja minä vastasin ihan asiallisesti.

Mitä tulee lapsen viemiseen seksivälinekauppaan sen jälkeen kun hän on sellaisia mahdollisesti kotoa löytänyt sekä niiden merkitys ja käyttötarkoitus rehellisesti hänelle kerrottu niin en minä siinä juurikaan mitään vahingoittavaa näe. En tosin näe siinä juuri mitään hyödyllistäkään ja epäilen josko monellakaan piltillä olisi sinne kiinnostustakaan.

Miksi erilaiset seksin apuvälineet olivat jotenkin tabu kun ihan tavallisten valintamyymälöiden kassoillakin on kondomeja myynnissä? Toisaalta sinällään ihan hyvä, että ne ovat helposti tarjolla etenkin nuorisolle joka käy pussikaljaa hakemassa. Sattuu vähemmän vahinkoja joita katua. Mutta on niissä omat riskinsäkin: olin vahingossa ostaa niitä leskianopille 95v. kun piti jollain hedelmäkarkeilla saada suu makeaksi. Paketit olivat koristeltu mansikoiden ja hedelmien kuvilla kun oli eri makuja tarjolla. Onneksi oli perhe mukana opastamassa. ;=}

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #76

Sanotaan nyt vaikka, että vastaan kaikkien, poislukien yksi, puolesta.

Poliisi on Pride-kulkueissa mukana ja jos toteaa lakia rikottavan, voi ryhtyä tarvittaviin toimiin.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #84

Olen koko ajan ollut tietoinen siitä, että poliisi on paikan päällä.

Mikä tarkkaan ottaen on syy sille, että tällaiseen ei puututa? Se, että poliisi ei puutu, ei ole sinällään mikään vastaus vaan kysymys.

Voi kysyä myös miksi posti hyväksyi vastoin omia linjauksiaan ja periaatteitaan Tom of Finland merkit, ja miksi ei nostettu esiin kysymystä siitä saako niitä myydä alaikäisille.

Kaikki tämä jää niiden tehtäväksi, joita ei muutenkaan kuunnella...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #87

Kysymykseen mikä tarkalleen ottaen on syynä siihen, että poliisi ei puutu Pride-kulkueen osallistujien pukeutumiseen ja joidenkin vähäpukeutuneisuuteen, vastaa luotettavimmin poliisi. Virka-aikana.

Postilta voi myös kysyä, miksi ToF-merkkien myymiselle ei asetettu ikärajaa. Provosoivinta niissä on paljas pylly - ja niitähän piltit kautta vuosituhansien ovat tiettävästi traumatisoitumatta nähneet.

Helsingin kaupungilta voi kysyä, miksi Kolmen sepän patsas ja Havis Amanda eivät ole ikärajoitettuja nähtävyyksiä paljaine pyllyineen, peniksineen, kiveksineen, häpykukkuloineen ja rintoineen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #90

Olisikohan tuossa traumatisoitumisessa kyse pikemminkin siitä, että jos ensin pidetään pumpulissa ja peitellään erilaisuudelta niin sitten kun se on silmien edessä turvattomissa olosuhteissa, sillä voi olla mielenterveydellisiä vaikutuksia joillekin.

Vanha kansa on opettanut, että kaikki mikä ei tapa, vahvistaa. Olen ymmärtänyt sen sisällön ja ajatuksen niin, että on parempi lasten oppia pienestä pitäen näkemään erilaisuutta, m.l. vähemmän kauniita ja välteltäviäkin asioita, pikku hiljaa ja sopivina annoksina turvallisesti ja niin, että vanhemmat selittävät mistä on kyse. Siten lapsi oppii itsekin tunnistamaan asioita ja liittämään niitä oikeisiin mittasuhteisiinsa sekä elämään niiden kanssa.

Niin kasvatettuna ainakin minusta, vaimostani ja meidän lapsistamme on kasvanut aikuisia joista kukaan ei, ainakaan toistaiseksi, ole kärsinyt traumoista ja meidän annetaan kulkea vapaalla jalalla kaupungilla.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Pisteet Niikolle että hän nostaa asian tapetille. Kun luin kannanottoja keskustelut alkoivat liikkua toistensa haukkumisen tasolla. Ei näytä kannattajienkaan taso liikkuvan hyvin korkealla tasolla.
Olen täysin samaa mieltä nyt mennään markkinavoimien ehdoilla ja markkinamiesten ja naisten talutushihnassa, sitä en osaa sanoa, ovatko he sukupuolettomia, neutraaleja vai mitä?
Ikävä kyllä tuo liikehdintä tuo paljon enemmän vahinkoa, niille oikeasti identiteetti kriisistä kärsiville. Paistattelijat ja muut linssiluteet pääsevät esiin omalla haluamallaan tavalla ja yleisö on taattu. Voisiko joku ehdottaa heille jotain kansallista tunnustusta, vaikka valkoisen ruusunristiä, kaikilla herkuilla ja lisämausteilla.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Eikö kukaan ajattele lapsia, pitää kysyä juuri teiltä kaikilta, jotka vastustatte meitä sateenkaarevia ihmisiä sekä meitä tukevia tapahtumia ja toimintoja.

Esimerkiksi olen nähnyt dokumenttisia ohjelmia, joissa pieni, alle kouluikäinen, pojaksi syntymässä määritelty lapsi haluaa pukeutua tytöksi tai tuntee olevansa tyttö. Tuleeko heiltä kieltää ne omat kokemukset? Kuinka he ovat manopuloitu siihen, varsinkin, jos perheessä on muita lapsia, jotka eivät koe syntyneensä väärään kehoon?

Kuinka joku poikiin vetoa tunteva poika on muka manipuloitu kokemaan homoseksuaalisuutta, varsinkin, jos hänellä on se tilanne, ettei hän pysty puhumaan asiasta ja kokee, että hänen on parasta tehdä itsemurha? Vastaava kokemus on olemassa myös esimerkiksi monilla lesboksi itsensä tuntevalla tytöllä. Tähän haluaisin vastauksen myös.

Usein näillä itsemurhayrityksillä onkin juuri se tausta, että heitä olisi pitänyt ajatella paremmin. Valitettavasti liian moni on onnistunut yrityksessään. Yksikin itsemurha on liikaa.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth

"Esimerkiksi olen nähnyt dokumenttisia ohjelmia, joissa pieni, alle kouluikäinen, pojaksi syntymässä määritelty lapsi haluaa pukeutua tytöksi tai tuntee olevansa tyttö. Tuleeko heiltä kieltää ne omat kokemukset? Kuinka he ovat manopuloitu siihen, varsinkin, jos perheessä on muita lapsia, jotka eivät koe syntyneensä väärään kehoon?"
-----

En usko, että kyse on mitenkään välttämättä tai edes todennäköisesti "manipuloinnista", mutta se miksi joku perheen lapsi kokee olevansa muuta kuin mitä biologinen sukupuoli on, voi johtua monenlaisista syistä. En näkisi minkäänlaisena kriteerinä sitä esiintyykö tätä muilla lapsilla, voi olla ennemmin päinvastoin.

https://www.youtube.com/watch?v=Q5vfeFbIEb0

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

On olemassa ihmisiä, jotka ovat masentuneita ja itsemurha-alttiita siksi, että ympäristö ei hyväksy heidän homouttaan. Ja sitten on niitä, jotka ovat ahdistuneita jostain ihan muusta ja hakevat homoudesta vastausta omaan pahaan oloonsa, - niin kuin se olisi vastaus. Kummankinlaisia ihmisiä on olemassa, mutta jälkimmäisistä ei ole oikein korrektia puhua.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eiköhän kaikki ahdistuneet ole jo päässeet seksi- ja pornotraumoistaan prideen liittyen. Katselkaa kuitenkin sormi kanavanappulalla jalkapallon mm-kisoja. Jotkut fanit ovat pukeutuneet melko niukasti ja kevytkenkäisesti. Voi tissikin vilahtaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Miksi Pesru-kansanedustaja valjastaa kristinuskon puoltamaan onnettomaan ja tuhoisaan elämään johtavia rakkaudettomia heteroliittoja sekä abortin- että sateenkaarivastaisuudellaan?

Mitään näyttöä ei hänellä eikä kellään muullakaan ole sateenkaariperheiden lasten onnettomammasta asemasta kuin heteroliittojen. Olennainen sateenkaarilapsille vaikeuksia aiheuttava taho on vain NIikon kaltaiset homokammoiset fundamentalistit.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mikä lainsäädäntö vahingoittaa lapsia ja missä?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Jokaisella on jakamaton ihmisarvo ja perusoikeudet, myös seksuaalivähemmistöillä"

Niin pitääkin olla ja juuri siksi tämä blogi on älytön. Translaki on tekemättä ja seksuaalivähemmistöjen täytyy järjestää massatapahtuma, että heidät edes kerran vuodessa muistettaisiin. Ja silti löytyy joku vähättelemään sitä kuinka heillä muka jo on jakamaton ihmisarvo ja perusoikeudet.

Kun ei ole ja eduskunnan tasolla on näemmä ihmisiä jotka haluavat ettei koskaan olisikaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset