Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Liian hyvä vaihtoehtobudjetti

Hallitus ja muu oppositio enimmäkseen vaikenivat perussuomalaisten vaihtoehtobudjetista tämänpäiväisessä salikeskustelussa. Meidän vaihtoehtomme oli niin oikeudenmukainen, ettei sitä uskallettu juuria.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä näkee tärkeänä työllisyyden kasvun ja yrittäjäksi ryhty­misen kynnyksen madaltamisen. Pienyrittäjien käyttöön yksinkertaistettu yri­tystoiminnan malli byrokratiaa purkamalla kannustaisi pienimuotoiseen yritystoimin­taan tuhansia uusia elinkeinoharjoittajia.

Työtilimallissa yrittäjä vapautettaisiin alle 40 000 euron työtuloista veroilmoituksen ja kirjanpidon tekemisestä. Tilinhoitajapankki pidättäisi tilille tulevasta maksusta korkeimman ALV-kannan mu­kaisen 24% veron, sosiaaliturva- ja eläkemaksut jotka se tilittäisi suoraan verottajalle. Tämä jos mikä ei rohkaise yrittäjyyteen niin mikä?

Muun muassa seuraavia lisäpanostuksia ehdotamme suhteessa hallituksen esitykseen:

 • Edullisempaa asumista

  • Katto kaikille –ohjelma asunnottomuuden poistamiseksi

  • Lisää rahaa vammaisten ja vanhusten kotien muutostöihin

  • Muuttoavustus työn perässä muuttajille

  • Lämmityspolttoaineiden veronkorotuksen peruminen

  • Sähkönsiirtolaskujen ylihinnoitteluun puuttuminen

 • Sujuvuutta yrityselämään

  • Työtilimalli helpottamaan yksinyrittäjien byrokratiaa

  • Kotitalousvähennyksen korotus

  • Satovahinko –vakuutusmalli turvaamaan maanviljelijän asemaa katovuosina

  • Oma toimenpideohjelma pitkäaikaistyöttömien ja vajaatyökykyisien työllistämiseksi

 • Panostus kotiin ja hoivaan

  • Verotuksen lapsivähennyksen säilyttäminen

  • Panostus sisäilmasairastuneiden hoitoon

  • Omaishoidon tuen tasokorotus

  • Hoitajamitoituksen nosto sekä palveluasumisessa että kotihoidossa

  • Veteraanien palveluiden parantaminen

  • Eläkkeiden indeksijäädytysten peruminen

  • Rahaa nuorisotyöjärjestöjen mielenterveys- ja päihdetyöhön

  • Harrastustakuu, jokaiselle lapselle vähintään yksi mielekäs harrastus

 • Turvallisuus on valtion ydintehtävä

  • Lisää resursseja poliisille, tullille, suojelupoliisille, rajavartiolaitokselle

  • Ruuhkien purkamiseksi panostukset tuomioistuinlaitoksen ja syyttäjälaitoksen toimintamenoihin

 

Miten vaihtoehto rahoitetaan?

Me tinkisimme turvapaikanhakijoista aiheutuvista kuluista reilu viisikymmentä miljoonaa, Ylen toimintamenoista viisikymmentä miljoonaa, puoluetuista ja vaikkapa yhdenvertaisuusvaltuutetun toiminnasta.

Laittaisimme verolle suursäätiöiden ja –yhdistysten pääomatulot sekä todella varakkaille ihmisille varallisuusveron. Ottaisimme käyttöön uuden kehitysapumallin, jossa kansalainen saa itse päättää, mihin avustuksensa lahjoittaa vai maksaako sellaista ollenkaan, ja saisi avustuksista verovähennystä.

Perussuomalaisten ehdottama budjettiratkaisu säästää 61 miljoonaa euroa suhteessa hallituksen esitykseen.

Lisäksi säästäisimme digitalisaation avulla ensi vuonna 28, 3 miljoonaa euroa. Demarit ehdottavat vastaavasta erästä 200 miljoonan euron säästöä. Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten kilpailevien varjobudjettien säästöesitykset ovat osin hyvin epärealistisia.

Perussuomalaisia yritetään julkisuudessa koko ajan painostaa yhden asian puolueeksi, vaikka emme sellainen ole. Maahanmuuttajista on helppo puhua, mutta pelkällä maahanmuuttopolitiikan järkevöittämisellä – vaikka se tärkeää onkin – ei Suomen tulevaisuutta rakenneta.

Suomi tarvitsee uusia vaihtoehtoja kaikilla politiikan saroilla. Erityisesti työllisyyden kasvattamiseksi ja turvallisen hyvinvoivan Suomen hyväksi on tehtävä rohkeita ja oikeudenmukaisia päätöksiä.

Perussuomalaiset tarjoavat hallitukselle yhteistyön kättä sata vuotiaan Suomen hyväksi. Olemmehan kaikki yhteisellä asialla joten omikaa kaikki, joiden uskotte parantavan suomalaisen elämänlaatua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Timo Lehtonen

Nuo ovat kannatettavia ehdotuksia!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hetkinen! Juurihan te olitte hallituspuolue?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Niinpä, ennenkuin heidän hallituskumppaninsa antoivat kenkää tekaistun syyn varjolla. Ne 2000-luvun rosvoparonit.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Siis keille annettiin kenkää?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Koulutus loistaa poissaolollaan, ketään tuskin voi kieltää etteikö koulutus ja varsinkin ammatillinen koulutus ole se perusta joka tarjoaa ne osaajat työelämään jonka kautta kaikki muu tulee mahdolliseksi, verotuksen ja kulutuksen myötä (moniko tuon listan asioista olisi helpommin toteutettavissa kun perusta olisi kunnossa?).

Ammatinvaihtoa ja koulutusta pitäisi tukea entistä enemmän nopeasti muuttuvassa maailmassa, mutta jostain syystä siitä on vain leikattu.

Tänä päivänä politiikka yrittää kiipeä puuhun perä edellä ja ihmettelee kun joka oksan kohdalla sattuu ja asiat eivät menekkään niin kuin on suunniteltu.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Työtilimallissa yrittäjä vapautettaisiin alle 40 000 euron työtuloista veroilmoituksen ja kirjanpidon tekemisestä. Tilinhoitajapankki pidättäisi tilille tulevasta maksusta korkeimman ALV-kannan mu­kaisen 24% veron, sosiaaliturva- ja eläkemaksut jotka se tilittäisi suoraan verottajalle."

Ilmeisesti työtulolla tarkoitetaan tässä työn laskustusta? Millähän kukaan erottaisi työtulon muusta tulovirrasta kun ei ole kirjanpitoa?
Tuon ehdotuksen tekijä ei varmaankaan ole ollut päivääkään yrittäjänä.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Väärin sammutettu tyyppinen saivartelu.. Kysymys on käytännössä liikevaihdosta jota työtulokai kutsutaan kun kyseessä ei ole yritys vaan myyntitulo. Jos itse olisit yrittäjä ymmärtäisit tämän, mutta et varsinkaan pitäisi byrokratian purkua pahana.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No miten tuo malli ottaisi huomioon esimerkiksi Ahvenanmaalle myynti? Ahvenanmaa rinnastetaan kolmansiin maihin jonka johdosta myynti on arvonlisäverotonta eikö niin?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Vaikkapa siten, että yrittäjä anoo verohallinnolta takaisin aiheettomasti tilitetyn alvin. Anomuksessa esitetään yksityiskohtaiset perustelut.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-ha...

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

En ymmärrä minkälaista yritystä kuvittelette voitavan ylläpitää 40 000 euron liikevaihdolla. Lähinnä voisin kuvitella että kyseessä on alihankintana tarjottava työ, jossa yrityksen ei tarvitse itse maksaa kuluja esimerkiksi työtiloista tai materiaaleista.

Tällaiselle yritystoiminnalle, jossa väki ei ole palkkalistoilla vaan työskentelevät omilla toiminimillään, on jo termikin. Sitä sanotaan pakkoyrittäjyydeksi.

Vai tarkoittaako tuo ehdotus 40 tuhatta kuukaudessa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Kun näyttää siltä, että arvon kommentoijat eivät jostain syystä hae itse perusteluja vaihtoehtobudjetissa esitettujä perusteluja, kuten tämän 40000 euron TYÖTILIMALLISTA YKSINYRITTÄJÄN KANNUSTIMEKSI, niin hain perustelut tästä linkistä, sivu 8. https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads...

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmä näkee tärkeänä
pienyrittäjien aseman parantamisen ja yrittäjäksi ryhtymisen
kynnyksen madaltamisen. Yrittäjäksi ryhtymisen
kynnystä nostaa merkittävästi yrityksen pyörittämiseen
liittyvä byrokratia, johon kuluva aika on varsinaiseen yritystoimintaan
käytettävissä olevasta työajasta pois.
Me perussuomalaiset haluamme heittää yksinyrittäjälle
pelastusrenkaan: työtilimallimme vapauttaa kirjanpidosta,
yksinkertaistaa yrittämistä ja lisää toimeliaisuutta."

Kyse on siis alottavan yrityksen omasta työsuorityksesta kertyneestä vuotuisesta liikevaihdosta. Mikäs se alvin alaraja nykyisin onkaan?
https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/tietoa-y...

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #12

Suomessa yrityksen perustaminen on jo verrattain yksinkertaista. Kirjanpidon voi ulkoistaa tilitoimistoille, jotka eivät pienen kioskin tilin hoidosta paljoa veloita. Lisäksi on saatavilla palkkiopalveluita satunnaisluontoisempiin työkeikkoihin.

Tavoite, yrittäjyyden suosiminen, on sinänsä kannatettava. Tässä eräässä tutkimuksessa lueteltuja yrityksen käynnistämisvaiheen ongelmia. PS:n ehdotus ei vaikuta mihinkään noista:
- rahoituksen saanti
- asiakkaiden löytäminen
- toiminnan kannattamattomuus
- huono liikeidea
- tukipalveluiden puute
- raaka-aineiden hankinnan vaikeus

https://www.utu.fi/fi/yksikot/ffrc/tutkimus/hankea...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #13

Ahaa, edellytät näköjään että poliittinen puolue ottaa huomioon yrittäjälle itselleen kuuluvat yrittäjän ensisijaiset tehtävätkin. Ennen kuulumaton vaatimus. Noinko tekevät muutkin puolueet? Enpäs ole tuota huomannut tapahtuvaksi. Lienee mennyt ohi minulta, kun kun olen ollut siinä käsityksessä, että yritystoimintaan lähtevä yrittäjä itse hankkii tarpeelliset tiedot ennen toimintaan ryhtymistä. Sen sijaan varsinaisen yritystoiminnan pyörittäminen vaatii sitten mielestäni täysin yrittäjän oman työpanoksen pelkästään työsuoritusten tekemiseen, joten siihen peilaten pidän PS:n esitystä hyvänä.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #14

"edellytät näköjään että poliittinen puolue ottaa huomioon yrittäjälle itselleen kuuluvat yrittäjän ensisijaiset tehtävätkin."

Luepa uudestaan mitä kirjoitin. PS tarjoaa lääkettä, jolla ei ole merkitystä itse ongelmaan. Päänsärkyäkään ei hoideta laastarilla.

Jos poliittinen päättäjä todella haluaisi edistää yrittäjyyden syntyä, pitäisi harjoittaa politiikkaa, joka edesauttaa kaupungistumista ja lisää rahoitusta koulutukseen. Tiiviissä kaupunkiympäristössä yrittäjyyttä syntyy laajan potentiaalisen asiakaspohjan seurauksena. Korkeakouluissa taas syntyy paljon teknologisia start-upeja. Vaan en ole PS-puolueelta tällaisia avauksia nähnyt, lähinnä haikailua vanhan agraariyhteiskunnan aikaisten arvojen perään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15

Etmuuten puhunut edellisessä kommentissasi mitään kaupungistumisen edesauttamisesta ja koulutuksen lisärahoittamisesta. No, nyt kun otit nuokin osa-alueet puheeksi, niin käyhän katsomassa aiemmin liittämäni linkki jospa sieltä löytyy noihinkin mainitsemiisi asioihin jotain ehdotusta tai sitten puolue ei ilmeisesti pidä niitä hallitusohjelmaan merkittyjä toimenpiteitä suurempina seikkoina.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #16

No joo, 25 miljoonaa lisää korkeakouluille. Ihan kiva. Mutta samalla PS leikkaisi yritystuista 120 miljoonaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

Hiukan valikoiden näytät lukeneen koulutukseen esitetyt lisärahoitusehdotukset. Tuon mainitsemasi 25 miljoonan lisäksi näyttää olevan muuhunkin koulutuksen saralla lisäpanostusta.

Yritystukia koskeva vähennysehdotus näyttäisi olevan kirjoittamastasi luvusta poiketen 150 miljoonaa. Ei siis 120 milj.

Mutta ne perustelut ovatkin sitten sinun kommentissasi huomoimatta. Niillä kun kuitenkin on huomattava merkitys ainakin itselleni.

Linkin "pumaskassa" perustellaan vähennysehdotusta mm. näin "Perussuomalaisten näkemyksenä on, että yritystukiuudistuksessa
tulee pitää keskeisenä tekijänä kilpailukyvyn turvaaminen ja huoltovarmuus. Jatkossa tukien kohdentumisen tulisi perustua vaikuttavuusarviointeihin, jossa huomioidaan vaikutukset bruttokansantuotteeseen, työllisyyteen ja ihmisten hyvinvointiin.
Tukijärjestelmää tulisi arvioida erityisesti siitä näkökulmasta,
kuinka voitaisiin edistää työllisyyttä ja houkutella
kiinteitä investointeja maahamme."

Oletko noista ehdotuksessa mainituista kaikista perustelluista seikoista eri mieltä? Kas kun yritystukien tehottomuus on havaittu
myös työ- ja elinkeinoministeriön raportissa, jonka mukaan
yritystukijärjestelmän toimivuutta voidaan parantaa
merkittävästi poistamalla tehottomat tuet ja kohdistamalla
ne elinkeinopolitiikan kannalta keskeisiin kohteisiin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sama vaihtoehto budjetti kuin oppositiossa -14. Miten te käytitte sitä Sipilän hallituksessa? Teitte juuri päinvastoin mitä lupasitte.

Säätiöt verolle ja rikkaille lisää veroja ? Miksette tehnyt sitä jo Sipilän hallituksessa?

Suomeksi täyttä palturia. Budjetit tehdään hallituspuolueiden kanssa yhdessä. Niihin vaikuttaa jo ennestään tehdyt säästötavoitteet .Lausunta kierokksilta palautuvat aloitukset. Maailman tilanne ,EU päätökset ja eduskunnan enemmistön hyväksyminen budjetille.
Persut ei yhä edelleenkään kulje vettenpäällä eikä ole ainoa puolue eduskunnassa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Nämä opposition vaihtoehtobudjetit ovat yhtä tyhjän kanssa. Tyylilaji on "maata maattomille, työtä työttömille ja verot valtion piikkiin." Kun rahalle ei ole kattoa eikä katetta, voidaan luvata mitä tahansa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juu kyllä hallituksen toimet on "parempia".Työtä 9e/pv +toimeentulotuki+asumistuki+terveyspalvelut+asumiskustannukset myös työttömien lapsille. Veronmaksajien piikkiin , yritysten,verottomien yleishyödyllisten järjestöjen hyväksi.
jo 110 000 "työtä" tekevää ja jo yli 30 milj.työtuntia edm.hyväksi.
Nuo kaikki on pois Kelan muista etuksista ja nostavat palveluiden hintoja. Jostainhan "palkat" on edm.kerättävä.

jos työttömiä on nyt 600 000 paljonko noiden verot olisi vuodessa palkoista sosiaaliturvaan ja palveluihin?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK. Minimituella elävät,leipäjonosta ruokansa hakevat tulee olemaan kallis lasku veronmaksajille terveydenhoitokuluissa. Samoin tämän ajan lamanlasten syrjäytyminen .
Siinä ei edes n.1milj.veronmaksajien rahoilla hankitut kylmäautot ruoka-apua varten
paljon auta. Hävettää jo nykymeininki ja "hyväntekeväisyys" köyhimpien kustannuksella joka on aiheutunut päättäjien väärien päätöksien takia .Köyhyys joka piti poistaa jo -07 lähtien ja joka vain on lisääntynyt siitä lähtien.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset