Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Vierastaistelijoiden ohituskaista

Suomesta terrorijärjestöjen, pääosassa Isisin kalifaatin, riveihin on tiedetty lähteneen noin 80 henkilöä, joista noin kaksikymmentä on palannut Suomeen. Sisäministeriö julkaisi ehdotuksen edistääkseen vierastaistelijoiden ja muiden taistelualueelta palaavien integroitumista yhteiskuntaan.

IS 30.8.17 mukaan Vantaan kaupunki on sisäministeriölle antamassaan lausunnossa antanut ymmärtää, että taistelualueilta tulleille tulisi luoda ohituskaista asuntoon, toimeentuloon ja kuntoutukseen. Jos ohituskaistaa ei rakennetta on riskinä, että kyseinen ryhmä jää ilman tarvitsemiaan palveluja ja radikalisoituvat.  

Tämä on iskun vasten kasvoja niitä tuhansia Vantaan asunnottomia kohtaan, jotka ovat jo vuosia jonottaneet omaa asuntoa. Verovaroin maata rakentaneiden asettaminen eriarvoiseen asemaan tällaisessa tilanteessa on käsittämätöntä. Onkin aiheellista kysyä, mikä se sellainen yhteiskunta on, joka haluaa palkita henkilöitä, jotka ovat halunneet vahingoittaa länsimaista yhteiskuntaa ryhtymällä Isisin kalifaatin jihadisteiksi?

Ohituskaistan rakentamiseen ei selitykseksi riitä se, että vierastaistelijoiden riski radikalisoitumiseen ilman tukitoimia on suurempi. On naiivia kuvitella, että taisteluista palaava jihadisti haluaa omaksua länsimaisen kulttuurin arvot sen jälkeen, kun hänelle on syydetty sosiaalietuuksia ja hänet on viime kädessä päästetty pälkähästä.

Lähtökohtaisesti meidän tulisi ymmärtää, että lähtijät eivät ole uhreja, vaan vaarallisia rikollisia, jotka ovat rikkoneet yhteiskuntasopimuksen Suomen kanssa. Jo yksistään terroristisessa tarkoituksessa tehty matka on rikos, puhumattakaan terrorismiin osallistuminen. Yhteiskunnan tulee suojata kansalaisiaan terrorismin uhalta.

Taistelualueilta palaavat tulee saattaa oikeuden eteen vastuuseen teoistaan, eivätkä he sillä välin saa liikkua vapaasti kaduillamme, varsinkaan ilman valvontaa, hetkeäkään. Ranskan esimerkin mukainen entisten jihadistien vangitseminen voisi lisäksi tulla Suomessa harkittavaksi.

Islamilaisen kalifaatti-ideologian puolesta taistelleen yksilön maailmankuvaa ei hyvinvointivaltion tukiohjelmalla ja paapomiselle pystytä muuttamaan. Tukitoimien sijasta viranomaisten ja poliittisten päättäjien on tehtävä järeämpiä toimia islamistisen turvallisuusuhan minimoimiseksi.

Hyvää Vantaan antamassa lausunnossa on se, että hallituksen tulisi "lainsäädännön keinoin vaikuttaa siten, että taistelualueelta tulevan henkilön palaaminen Suomeen estettäisiin, mikäli henkilön arvioidaan vaarantavan kansallista turvallisuutta".

Ministeri Risikon tulee ottaa tämä Vantaan vaatimus taistelualueilta tulevien henkilöiden maahan pääsyn estäminen vakavasti.

Lähtökohtaisesti myös kaikilta kaksoiskansalaisuuden omaavilta tulisi poistaa Suomen kansalaisuus ja karkottaa pois maasta. Radikalisoitumisen vaara uudelleen on yhtä todellista, koska taustalla on voimakas länsimaita halveksiva radikaali islamistinen ideologia.

Palvelujen ohituskaistan kehittämisen sijasta meidän pitäisi kysyä itseltämme, miksi Isisin kalifaatista palanneita taistelijoita halutaan auttaa kiinnittymään takaisin yhteiskuntaan? Pikemminkin heitä ei saa päästää osaksi yhteiskuntaamme lainkaan, koska se on äärimmäisen riskialtista ja naivia. Nämä ihmiset ovat toiminnalleen osoittaneet sen, etteivät he halua elää länsimaisten arvojen ja suomalaisen kulttuurin mukaisesti, eikä heidän sanomisiin voi luottaa.  

Mitä tulee kotikaupunkiini Vantaaseen, tilanteessa, jossa Vantaalla on yli 5 000 hakijaa vuokra-asuntojonossa ei tällaisen ohituskaistan kehittäminen terroristisessa toiminnassa mukana olleille taistelijoille tule kuuloonkaan. Ei Vantaalla, eikä missään muuallakaan maassamme. Se on epäoikeudenmukaista omia kansalaisiamme kohtaan. Suomalaisten edun on aina tultava etusijalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun PS on oma sos ja terv.ministeri H.Mäntylä/P.Mattila 29.5-15 -16.6-17
Ja 4 kansanedustajaa Stvm-valiokunnassa.Niin miksi ette tehnyt mitään tuon estämiseksi?

Teidän jäljiltä ehdot Kelasta niihin ovat. Uusia tehdään vasta 5.9-17 jälkeen kun eduskunta palaa lomilta.

Kädenkäänteessähän se kävi työttömien tukienkin leikkaukset,vammaisten ja eläkeläistenkin tukien leikkaukset .

Olisko persuilla peiliin katsomisen paikka?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

M-L Kalkela. He eivät ole perussuomalaisia. Edustavat nykysin sinistä tulevaisuutta.

Tuski kannattaa perussuomalaisia syyllistää Timo Soinin, keskustan ja kokoomukse politiikasta. Timo Soini petti äänestäjänsä, hillotolpasta puhuminen tuntuu vastenmieliseltä. Yksi Timo Soini ja hallituskumppanit tietää totuuden.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

HE olivat Perussuomalaisia 29.5-15 -16.6-17 Sipilän hallituksessa.
Joka ikinen päätös tuona aikana on kepu,persujen ja kokoomuksen tekemä.Eduskunnan enemmistönä hallituspuolueiden eduskuntaryhmät.

Uusi takinkääntö ei sitä muuta miksikään . Nimet ja päivämäärät on papereissa ja sopimuksissa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #5

#5 Puhut kyllä totta. Silloin kaikki edustajat ovat noita puoltaneet ainakin äänestyksessä. Mutta se on tämä meidän järjestelmä sellainen eli hallitussopimusta on vaan noudatettava... Tosin PS oli ainoa puolue joka sitä noudatti. Valikoiduista asioista ne kaksi muuta eivät... Siksihän tuo vallankumouskin PS:ssä tuli kun kenttäväki (ja moni edustaja) sai tarpeekseen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Persut taistelee tuulimyllyjä vastaan ja tietävät kyllä sen.
Mutta puoluetuki ja palkkiot ei anna myöntää sitä

Mutta :EU-Parlamentin 751 jäsentä edustavat 28 jäsenmaata

Perussuomalaiset -Mepit
Jussi Halla-aho
Sampo Terho

Eduskunnassa:Persuja 17-183 muiden puolueiden kansanedustajat.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Vantaan kaupungin mukaan siis terroristitaistelijat eivät ole radikalisoituneet, vaan radikalisoituvat vasta sitten jos eivät pääse ohituskaistalle?

Tietenkin kaupungissa voi olla kovemmat kriteerit radikalisoitumiselle, jolloin isis-taistelija edustaisi vasta maltillista radikaalia. Täällä maallahan ko henkilö luokiteltaisiin jo varsin selvästi radikaaliksi ääriainekseksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Aina kesän persujen puoluekokoukseen asti niin Niikko, kuin koko persujen eduskuntaryhmä seisoi hallitusten esitysten ja päätösten takana. Halla-ahosti tultuaan persujen puheenjohtajaksi hän yksiselitteisi totesi persuille kelpaavan nykyisen hallituksen hallitusohjelman. Soinin takki on kääntynyt, mutta niin saman on tehnyt myös Niikon takki.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juuri noin.Ja aina kaupungin-valtuustossa Halla-aho äänestää kuten kokoomus.

Ja Persut äänesti Vantaan terveyspalveluiden yksityistämisestä kok,rkp mukaan ja se meni läpi.
Eli ex-työväenpuolueesta on tullut pikku-kokoomus kuten krstillisistä-03.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Et selvästikkään seuraa politiikkaa. Olemme toistuvasti vaatineet järeämpiä toimia mm. Suuressa valiokunnassa sekä omassa eduskuntaryhmässä. Ministerimme eivät vain ole halunneet toimia jämäkämmin näissä asioissa.. Ei se sen kummempaa takinkääntöä ole..

Eero Mattila

Vantaan ja Helsingin kaupunkien luottamushenkilöiden joukossa taitaa jo olla aika monta poliittisesti radikalisoitunutta...

- Olisiko joku säännöllinen älykkyystesti paikallaan? Toki aika pitkälti ollaan Orpon ja Nergin aiheuttamissa ongelmissa, rajoille ei saada pikakäännytystä aikaan aiheettomia turvapaikkahakemuksia ehkäisemään, vaikka tiedetään että suurin osa hakemuksista on perusteettomia... normaalissa sivistysvaltiossa varmaan nousisi äläkkä jos vastuuministerin rouvan yritys tehtailisi turvapaikkahakemuksia ja niihin liittyviä valituksia... Orpon näköinen ministeri eroaisi - täällä Suomessa hänet valittiin Suomen suosituimmaksi!

- Laittomasti maassa olevia kestitään ja heillä on muka oikeus mielenosoituksiin, joita sitten järjestetäänkin seurakuntien ja erilaisten viranhaltijoiden avustuksella. Mitenkään järjestelmällisesti laittomia maahantulijoita ei edes yritetä poistaa maasta. Faktaahan tässä surkuhupaisassa tarinassa on vaan sen verran, että koko maahanmuuttobuumi on täältä Euroopasta käsin organisoitu. Todennäköisesti yksikään turvapaikanhakija ei osaisi tulla Suomen KELAan hakemaan valmiiksi täytetyn hakemuksen kanssa toimeentulotukea, jos häntä ei siihen ohjattaisi. Keitä nämä "auttajat" ovat, jotka luovat itselleen työpaikkoja laittoman maahantulon avulla? Saavatko he osansa "pakolaisten" rahoista, samalla tavalla kuten romaanikerjäläisten "isäntä" kerää omansa... tekaistujen henkilötietojen avulla mikään ei ole mahdotonta. Sormenjälkiä ei edelleenkään oteta eli mikään ei estä tulijoita käyttämästä useita henkilöllisyyksiä Suomessa aivan kuten Saksassakin (Turun tapauksella 9 identiteettiä Saksassa, mutta ei otettu sormenjälkiä)

Kyllä minä soittaisin ehdokkaalleni ja kysyisin aikooko hän raivata tietä ISIS-taistelijoille.. Lähi-Idästä tuodaan sotarikollisia tänne Suomen päiväkoteihin ja kouluihin kotoutumaan - kyllä nyt lienee järjen valo sammunut Vantaalta!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Isis veteraanit, näyttää silti että vihdoinkin suomessa veteraanien keski-ikä laskee.

Ja jos nykyisiä hulluja linjauksia kuuntelee, niin olisi rasismia, jos nuoret ja uudet veteraanit kohdeltaisiin huonommin, kun entiset.

Eero Mattila

Joo, saa nähdä kuka ekana kehtaa verrata heitä Suomen sodan veteraaneihin. Rahankeräystä, kulkueita ja Kaunialan kuntoutusta..

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ainakin sd puuhasi vuonna 2013 sotavammojen kuntoutusta "veteraaneille":

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Document...

Matti Toivola

Terroristi kuuluu vankilaan ja sen jälkeen kotiutus isiensä maille. Varsinkin jos pitäytyy edelleen Sotasaaliin suura 8 tavoitteissa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja kaikki nämähän on näiden käsissä:

He päättävät Suomen EU-kannan – suuren valiokunnan valta on euromaissa harvinaisuus
Suomen linjan päättää suuri valiokunta. Kaikissa maissa parlamentilla ei ole yhtä paljon sananvaltaa EU-asioihin kuin suurella valiokunnalla Suomessa.
HS
Suuri valiokunta puolestaan kokoontui päättämään suomen linjasta perjantaina. EU:n pakolaispolitiikasta olivat keskustelemassa suuren valiokunnan jäsenet mm.perussuomalaisten Simon Elo
Yle-14.9.2015
mm.
Suuri valiokunta
-15-19
1. vpj. Anne Louhelainen (ps.)
jäsenet
Simon Elo ps
Mika Niikko ps
Ville Tavio ps
Sampo Terho ps
varajäsenet
Ari Jalonen ps
Pirkko Mattila ps
Kaj Turunen ps

Eduskunnassa on 15 pysyvää erikoisvaliokuntaa ja erityisesti EU-asioita koordinoiva suuri valiokunta. Pääsääntöisesti jokainen valiokunta käsittelee sitä vastaavan ministeriön hallinnonalaan kuuluvia asioita.
Useimmat kansanedustajat työskentelevät kahdessa eri valiokunnassa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Palaaville jihadistitaistelijoille tulisi järjestää ohituskaista, joka johtaisi heidät takaisin lähtöpaikkaansa.

Kuten blogisti kirjoittaa, on riski ottaa heidät tänne takaisin. Heillä saattaa olla saapuessaan tehtävä, jonka suorittamista kaikenlaiset kotouttamistoimenpiteet vain helpottavat.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Entä jos heidän turvapaikkahakemuksensa on jo hyväksytty?

Olisiko aika keskittyä äänestäjiensä asioihin vihdoinkin? Työtömyyteen,köyhyyteen,nuorten syrjäytymiseen,koulukiusaamiseen ,leipäjonojen lyhentämiseen? Siksi kai persutkin sinne on valittu .Etenkin hallituspuolueeksi -15 tekemään jotain mitä lupasivat ennen vaaleja.

EU käskyjä,päätöksiä vastaan on turha täällä uhota .
Kun muut puolueet ei tue persujen äänten kalastelua iänikuisella mamu-teemalla.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kaiketi turvapaikan voi myös peruuuttaa, jos henkilö on syyllistynyt ulkomailla ihmisoikeusrikoksiiin?

On jokaisen poliitikon oma valinta, mihin asioihin hän keskittyy kampanjassaan ja kirjoittelussaan. Politiikassa on hoidettava useita asioita samanaikaisesti.

Mitä tulee maahanmuuttoon, ei tarvitse olla perussuomalainen, ollakseen huolestunut sen lieveilmiöistä - kuten esimerkiksi nyt puheena olevasta vierastaistelijaliikenteestä Suomen ja kriisialueiden välillä, ja meilläkin nyt tapahtuneen kaltaisista terroriteoista.

Ongelma ei poistu pään pistämisellä pensaaseen eli "keskittymällä työtömyyteen,köyhyyteen, nuorten syrjäytymiseen, koulukiusaamiseen ja leipäjonojen lyhentämiseen". Kaikki ongelmat on hoidettava, ja ne kytkeytyvät budjetin kautta toisiinsa.

"Iänikuinen mamu-teema" on valitettavasti tullut keskusteluihin ja politiikkaan jäädäkseen, ja on haitallista yrittää torpata sitä pelkästään perussuomalaisten asiaksi ja synniksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Asia on erittäin monimutkainen ja vaikeasti lähestyttävä ja kokemuksia vastaanvalaisesta toiminnasta kun ei ole, niin on hyvä, että asiaa pohditaan monelta eri näkökulmasta. Suomeen ei ei pidä päästää sisään yhtäkään jihadistia jotka eivät ole Suomen kansalaisia, mutta ongelman nuodostavatkin ne suomen kansalaiset, pääosin nuoret, jotka ovat "huhahtaneet" ISIS:een ja lähteneet sotimaan heidän riveihinsä, mitä heille pitäisi oikein tehdä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja kansa päättää -19 eduskuntavaaleissa olisiko aika vaihtaa päättäjät jotka eivät saaneet mitään aikaan 4 vuodessa.

Marko Parkkola

Kokemusta on Tanskasta. Ei toimi.

Asia ei ole ollenkaan monimutkainen. Terrorismia tukeva vasemmisto vain haluaa esittää asian monimutkaisena.

Tapsa Laitinen

Meillä kun on enää yksi Marskin ritari hengissä.Eiköhän leivota nämä kaikki taistelijat Mannerheimi ristin ritareiiksi ja annetaan heille vielä 75000€ rahaa.jani Toivola ko. ritarikunnat johtajaksi.Eikö olisi upeaa kun Janin johdolla ritarit kävelee itsenäisyyspäivänä linnan juhliin.Olisi hienoa värikästä joukkoa.Sitä joukkoa mitä viher- vasurit ovat tänne toivoneet

Petteri Hiienkoski

"Karjalainen" uutisoi jo noin vuosi sitten (13.7.2016 10:33): "Suomi on varautunut Isiksen taistelijoiden paluuseen - "Pyritään auttamaan normaaliin elämään"" (https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ko...)

Mallia on haettu Ruotsin punaviherhallituksen toiminnasta. Miksi nyt ihmetellään Vantaan kaupungin suhtautumista asiaan? Virkamiehethän vain noudattavat hallituksen politiikkaa.

Kuin avoin kutsu vieraistaistelijoille palata? Annetaan mielikuva että voisi noin vain lähteä terroristijärjestön leipiin tappamaan ihmisiä ja sen jälkeen otetaankin avosylin vastaan ilman rikosoikeudellisia seuraamuksia ja vielä autetaan normaaliin elämään ikäänkuin mitään ei olisi tapahtunut.

- Nürnbergissä ja muissa natsioikeudenkäynneissä rikollisjärjestöihin kuulumisesta ja niiden murhatoimintaan osallistumisesta langetettiin kuolemantuomioita ja pitkiä vankeusrangaistuksia.

Meneekö muslimiterrorismin myötäily jo vähän liian pitkälle? Johtuuko se se siitä että on jo antauduttu? Vai resurssien heikkoudesta?

Paitsi osallistuminen terroristiseen taistelutoimintaan, myös terroristijärjestön jäsenyys taitavat olla kriminalisoituja myös kansallisessa lainsäädännössä.

Jos kunnioitettaisiin aidosti perustuslakia, valtiovalta kunnioittaisi yhdenvertaisuutta lain edessä ja laillisuusperiaatetta.

Poliisihan olisi velvoitettu tutkimaan, JOS on syytä epäillä. Resurssien vähyyden takia radikaalisoutuneita ei kuitenkaan ole mahdollista edes tutkia, kuten Turun tapaus osoitti.

Järjetöntä edes puhua vierastaistelijoiden radikalisoitumisesta. - Hehän ovat JO radikalisoituneita! - Haloo!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yksinkertainen kysymys, "Mitäisi tehdä niille Suomen kansalaisille, pääosin nuorille ihmisille jotka palaavat kotimaahansa Isiseksen riveistä" Minä en tiedä, mutta sen tiedän, jonkun lapsia hekin ovat.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
"Mitäisi tehdä niille Suomen kansalaisille

Vedättää kansaa oppositiossa ja suosia rikkaita

Loppumetreillä perussuomalaiset hyväksyi pitkään arvostelemansa hallintorekisterilain
-mutta ei suostunut kompromissiin alkoholilaista.
Satak.kansa 12.6-16

Hannu Töyri

Puynavihreä aatesuunta on kertontut tavoitteensa. He palkitsevat aateveljensä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Punavihreä on oppositiossa eikä ole tehnyt yhtään päätöstä 28.5-15 jälkeen.

Eikä tee muutenkaan yht.n.50-150 muut puolueet enemmistönä.

Hannu Töyri

Tottakai he ovat tehneet päätöksiä joka päivä roppakaupalla - eduskunta, kunnavaltuustot, valiokunnat, lautakunnat ja puolue-elimet jne...

Totta kyllä, että kokoomus, keskusta ja uuvatit ovat kyynärpäitä myöten mukana!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eikös Pm. Sipilä juuri palkinnut aateveljensä Takkulan ruhtiinaallisesti nimittämällä ilman minkäänlaista pätevyyttä EU:n korkeapalkkaiseen virkaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juu ja Poprikof O.Rehn patisteli mamuista ja Kreikka-vipeistä Brysselistä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Edesmennyt korkeassa virka-asemassa ollut sukulaiseni totesi aikanaan ihmetellessäni sen aikaista maailman menoa, että jokaisen sukupolven on kaivettava omat juoksuhautansa. Lapiot heiluvat täyttä päätä. Silloin kansainvaellus ei ollut vielä alkanut.

Nykymeno johtaa dominoefektiin: moraalin vararikko – yhteiskuntarauhan vararikko – itsenäisyyden vararikko. Tätä lisää myös aina enemmän valtaa saava ajattelu: mikä on normaalia, siitä tehdään epänormaalia ja mikä on epänormaalia, siitä tehdään normaalia.

Timo Tormas

Hyvä näkökulma monien muiden hyvien joukossa

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Terroristi järjestössä taistellutta ei pidä ottaa takaisin, peruuttaa oleskelulupa ja karkotus.
Mikäli ollut Suomen kansalainen, niin kansalaisuuden riisto.
Ei ole mitään järkeä ottaa heitä takaisin.
Suomi ja Kela ei saa tukea ISIS-taistelijoita. Terroristijärjestön tukeminen on laitonta.
Suomalaisten turvallisuus tärkeimpänä prioriteettina. Pidetään lintukodostamme huolta!

Jos Saksa pystyy karkottaa terroriepäilyn perusteella, niin miksei Suomi karkottaisi terroristejä. IL juttu maaliskuulta 2017.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170322220008938...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Oliko terroristi vai nuoren päähänpisto? Kuten asemaukion kuoleman tapaus?

Oliko Myyrmäen ostoskeskuksen tapahtuma terroristien tekoa vai kantasuomalaisen päähänpisto.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eli koska meillä on ihan kotikutoisia hulluja murhaajia, niin niitä pitää ottaa myös ulkomailta lisää?

Hannu Töyri

Kaiken lisäksi nämä terroristit ovat eri asemassa kuin sotilaat, joita heitäkin voidaan tuomita sotarikoksista. Nämä terroristit ovat menneet vapaaehtoisesti ja tietoisina järjestön tekemistä rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Joukkomurhat kohdistetuina siviileihin ja vankeihin, orjakauppa, kiduttaminen, kemialliset aseet, ryöstöt, alueiden väkivaltainen halttunotto jne....

Jos näistä ei tuomita, niin mistä sitten saa tuomion?
Tulevatko he Suomessakin elämään lain yläpuolella?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Minulla on ed. Niikolle hyviä uutisia. Vantaalla ei ole "tuhansia asunnottomia", vaan viime vuoden loppupuolella heitä oli ARAn selvityksen mukaan 325.
file:///C:/Users/Omistaja/AppData/Local/Temp/Liite...

Jotta ed. Niikon vaahtoamiselle saataisiin vähän perspektiiviä, voisiko joku heittää arvion, kuinka paljon "jihadisteja" onkaan tulossa kiilailemaan asuntojonossa? Entä mitä pitäisi ajatella siitä, että VAV-asunnot perustaa asukasvalintansa tarveharkintaan, eli jo nyt jotkut pääsevät kiilaamaan jonossa?
http://vav.fi/asunnon-hakeminen/kysytyimmat-asiat/...

Mitä ed. Niikko on kotikaupungissaan tehnyt asuntojonon lyhentämiseksi? Jos jono on ollut pitkä jo vuosia, luulisi, että se on synnyttänyt muutakin kuin kiihkoilevia blogikirjoituksia.

Eero Mattila

Blokissa lukee: "yli 5 000 hakijaa vuokra-asuntojonossa"

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Kolmas kappale alkaa näin: "Tämä on iskun vasten kasvoja niitä tuhansia Vantaan asunnottomia kohtaan, jotka ovat jo vuosia jonottaneet omaa asuntoa."
Mutta ei sillä väliä, miten asiat ovat, sillä näin nämä koetaan.

Marko Parkkola

Tässähän hoituu samalla kotimaisten asunnottomien asiat. Ilmoittavat vain fattaan olleensa Syyriassa ampumassa vääräuskoisia. Asunto järjestyy siltä istumalta.

Sepi Salaste

Rahallako ollaan "ostamassa" yhteiskunta rauhaa?

Timo Tormas

Erittäin hyvä kannanotto Mika Niikolta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset