Vierastaistelijoiden ohituskaista

Suomesta terrorijärjestöjen, pääosassa Isisin kalifaatin, riveihin on tiedetty lähteneen noin 80 henkilöä, joista noin kaksikymmentä on palannut Suomeen. Sisäministeriö julkaisi ehdotuksen edistääkseen vierastaistelijoiden ja muiden taistelualueelta palaavien integroitumista yhteiskuntaan.

IS 30.8.17 mukaan Vantaan kaupunki on sisäministeriölle antamassaan lausunnossa antanut ymmärtää, että taistelualueilta tulleille tulisi luoda ohituskaista asuntoon, toimeentuloon ja kuntoutukseen. Jos ohituskaistaa ei rakennetta on riskinä, että kyseinen ryhmä jää ilman tarvitsemiaan palveluja ja radikalisoituvat.  

Tämä on iskun vasten kasvoja niitä tuhansia Vantaan asunnottomia kohtaan, jotka ovat jo vuosia jonottaneet omaa asuntoa. Verovaroin maata rakentaneiden asettaminen eriarvoiseen asemaan tällaisessa tilanteessa on käsittämätöntä. Onkin aiheellista kysyä, mikä se sellainen yhteiskunta on, joka haluaa palkita henkilöitä, jotka ovat halunneet vahingoittaa länsimaista yhteiskuntaa ryhtymällä Isisin kalifaatin jihadisteiksi?

Ohituskaistan rakentamiseen ei selitykseksi riitä se, että vierastaistelijoiden riski radikalisoitumiseen ilman tukitoimia on suurempi. On naiivia kuvitella, että taisteluista palaava jihadisti haluaa omaksua länsimaisen kulttuurin arvot sen jälkeen, kun hänelle on syydetty sosiaalietuuksia ja hänet on viime kädessä päästetty pälkähästä.

Lähtökohtaisesti meidän tulisi ymmärtää, että lähtijät eivät ole uhreja, vaan vaarallisia rikollisia, jotka ovat rikkoneet yhteiskuntasopimuksen Suomen kanssa. Jo yksistään terroristisessa tarkoituksessa tehty matka on rikos, puhumattakaan terrorismiin osallistuminen. Yhteiskunnan tulee suojata kansalaisiaan terrorismin uhalta.

Taistelualueilta palaavat tulee saattaa oikeuden eteen vastuuseen teoistaan, eivätkä he sillä välin saa liikkua vapaasti kaduillamme, varsinkaan ilman valvontaa, hetkeäkään. Ranskan esimerkin mukainen entisten jihadistien vangitseminen voisi lisäksi tulla Suomessa harkittavaksi.

Islamilaisen kalifaatti-ideologian puolesta taistelleen yksilön maailmankuvaa ei hyvinvointivaltion tukiohjelmalla ja paapomiselle pystytä muuttamaan. Tukitoimien sijasta viranomaisten ja poliittisten päättäjien on tehtävä järeämpiä toimia islamistisen turvallisuusuhan minimoimiseksi.

Hyvää Vantaan antamassa lausunnossa on se, että hallituksen tulisi "lainsäädännön keinoin vaikuttaa siten, että taistelualueelta tulevan henkilön palaaminen Suomeen estettäisiin, mikäli henkilön arvioidaan vaarantavan kansallista turvallisuutta".

Ministeri Risikon tulee ottaa tämä Vantaan vaatimus taistelualueilta tulevien henkilöiden maahan pääsyn estäminen vakavasti.

Lähtökohtaisesti myös kaikilta kaksoiskansalaisuuden omaavilta tulisi poistaa Suomen kansalaisuus ja karkottaa pois maasta. Radikalisoitumisen vaara uudelleen on yhtä todellista, koska taustalla on voimakas länsimaita halveksiva radikaali islamistinen ideologia.

Palvelujen ohituskaistan kehittämisen sijasta meidän pitäisi kysyä itseltämme, miksi Isisin kalifaatista palanneita taistelijoita halutaan auttaa kiinnittymään takaisin yhteiskuntaan? Pikemminkin heitä ei saa päästää osaksi yhteiskuntaamme lainkaan, koska se on äärimmäisen riskialtista ja naivia. Nämä ihmiset ovat toiminnalleen osoittaneet sen, etteivät he halua elää länsimaisten arvojen ja suomalaisen kulttuurin mukaisesti, eikä heidän sanomisiin voi luottaa.  

Mitä tulee kotikaupunkiini Vantaaseen, tilanteessa, jossa Vantaalla on yli 5 000 hakijaa vuokra-asuntojonossa ei tällaisen ohituskaistan kehittäminen terroristisessa toiminnassa mukana olleille taistelijoille tule kuuloonkaan. Ei Vantaalla, eikä missään muuallakaan maassamme. Se on epäoikeudenmukaista omia kansalaisiamme kohtaan. Suomalaisten edun on aina tultava etusijalle.

mikaniikko
Perussuomalaiset Vantaa

Olen työskennellyt nuorten parissa lähes kaksikymmentä vuotta, joten lasten ja nuorten asiat pidän erityisen tärkeinä. Olen naimisissa ja minulla on neljä lasta. Toimin kansanedustajan 2011-2023. Tällä hetkellä Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen ja -hallituksen vpj. www.mikaniikko.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu