Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Sateenkaari ja puolikuu

  • Lapsiperheiden suosima hampurilaisketju osallistui Helsingin Pride-viikkoon
    Lapsiperheiden suosima hampurilaisketju osallistui Helsingin Pride-viikkoon

Kulunutta viikkoa on juhlittu ihmisoikeuksien huipentumana. Sateenkaariliput ovat liehuneet tangoissa useita valtion rakennuksia myöten ja poliisi on kunnostautunut osallistumalla pride-kulkueeseen.

Yksi asia on käynyt selväksi. Huuto epätasa-arvosta ei lakkaa, vaikka lainsäädäntöä on muutettu otteella. Kokoomuskollega Jaana Pelkonen surkuttelee nyt haluttomuutta edistää trans- ja äitiyslakia.

Ennen kuin on myöhäistä, kannattaisi katsoa, mitä tämän sateenkaaren päästä löytyy.

Ruotsi kokeilee omilla lapsillaan

Paitsi islamisaatiossa myös homosaatiossa on länsinaapurimme tunnustellut tien valmiiksi. Ruotsi hyväksyi samaa sukupuolta olevien parien avioliitot 2009. Kahdeksan vuoden jälkeen yhä useammassa päiväkodissa kieltäydytään nyt kutsumasta tyttöjä tytöiksi ja poikia pojiksi. Kouluissa käydään läpi myös pakollinen lgbt-valistus. Efektin tehostamiseksi vielä kielletään ruokarukoukset kristillisissäkin eskarissa.

Sitä saa, mitä tilaa. Yhä kasvava joukko lapsia ja nuoria ei enää tiedä, keitä ovat. Hoitoon tuotavien tai hakeutuvien transgender-lasten määrä on useana vuonna kasvanut käsittämätöntä 100 % vuosivauhtia.  Potilaat ovat yhä nuorempia. Kalliisiin hoitoihin eivät resurssit tahdo riittää. Odotusajat venyvät – mitä pidetään tasa-arvo-ongelmana.

Maailmalla yhä useammin jo nuoret lapset, jopa alle kouluikäiset, saavat hormonitoimintaan vaikuttavia hoitoja. Tanskassa on laillista pysäyttää 12-vuotiaalta murrosiän normaali kehitys ja 16-vuotiaalle saadaan alkaa antaa sukupuolta muuttavia hormoneja, jonka seurauksena potilas ei koskaan saavuta lisääntymiskykyä ja altistuu henkeä uhkaaville sivuvaikutuksille. Kirurgisten toimenpiteiden alaikäraja on 18 vuotta. Fyysiseen kehoon vaikuttavien hoitojen aloittamista jo 12-vuotiaana perustellaan ihmisoikeuksilla, koska osaa murrosiän tuomista muutoksista ei voi leikkauksilla jälkikäteen perua.

Sateenkaarihuumassa näyttää unohtuvan, että sukupuolenvaihdoksen läpäisseiden transgendereiden itsemurhariski on Ruotsissa lähes 20 kertaa suurempi kuin muun väestön. Toisaalta taas, jos transgender-lapsi saa elää murrosiän läpi normaalisti, jopa yli 90 prosenttia palaa normaaliin sukupuolikäsitykseen.

Kyse on kasvatuksesta, ei luonnonlaeista. Epävarmuus omasta sukupuolesta on ruotsalaislapsille yhtä vähän luonnollista kuin palestiinalaislapsille Israelin vihaaminen. Mutta tulokset ovat arvattavissa, jos päiväkodeissa järjestetään jihadistinäytelmiä tai luetaan satuja pojista, jotka olivatkin tyttöjä.

Suomi tienhaarassa

Kuten maahanmuuttokysymyksissä, myös moraalilainsäädännössä Suomessa on vielä vapaus valita tie. Ruotsin tie tai jokin muu tie.

Jos avioliittolaista olisi tehty kansanäänestys, meillä hyvin todennäköisesti olisi vielä perinteinen avioliittokäsitys. Nyt sen sijaan on riskinä, että perinteisellä tavalla ajattelevat menettävät jopa oikeutensa pitää avoimesti kiinni omista näkemyksistään ja opettaa ne lapsilleen. Näin on käynyt muualla, kuten Massasushetin osavaltiossa. Miksi ei siis myös Suomessa.

Eduskunnan seuraavan koetinkivi on äitiyslaki, jota lakivaliokunta tällä hetkellä käsittelee. Kansalaisaloite mahdollistaisi kahden äidin nimeämisen lapselle ennen hänen syntymäänsä. Äitiys ei siis syntyisi joko biologisen suhteen tai huolella läpiviedyn adoptioprosessin kautta vaan lesboparien erikoistapauksessa se voisi olla vain ilmoitusasia. Tällä tavalla tunnustetun äitiyden voisi myös perua kuukauden sisällä lapsen syntymästä – esimerkiksi jos lapsi on kehitysvammainen. Lakiehdotuksen mukaan äiti voisi olla myös mies (tällä avattaisiin tietä lisääntymiskykynsä säilyttäneiden mieheksi muutettujen naisten ja siirtokohdun saaneiden miesten raskauksille).

Jos nykyinen moraalikäsitys ei tunnu mukavalta, niin löystettävää riittää vielä tästäkin. Suomessa poliitikot ovat tehneet vakavia ehdotuksia moniavioisuuden ja lähiomaisten seksisuhteen laillistamista. Ruotsissa liberaalipuolueen nuorisojärjestö haluaa laillistaa insestin lisäksi myös nekrofilian (seksuaalinen kiinnostus kohdistuu kuolleisiin ruumiisiin).

Arvot puntariin

Arvoneutraaliutta ei ole olemassakaan. Jokaisella yhteiskunnalla on oma arvopohjansa. Sen voi vapaasti valita, mutta seuraukset on kannettava. Nykyajan nousevat trendit näyttävät olevan islamismi ja itsekeskeinen humanismi.

Omien mielihalujen palvonta uhkaa ajaa länsimaat karille. Nuoret syrjäytyvät, kun heillä ei ole enää vastuunoton mallia. Itsekeskeisyydestä syntyvää pahaa oloa pyritään paikkaamaan puheella suvaitsevaisuudesta, mutta sinisilmäinen kaiken hyväksyminen uhkaa johtaa niin ISIS:n Euroopan-valtaukseen kuin lasten kehojen lääketieteelliseen muokkaamiseenkin.

Yhtä aikaa yhä isompi väestönosa kannattaa shariaa. Länsimaiselle jihadismi ja tyttöjen ympärileikkaukset näyttävät täysin älyttömiltä, mutta yhtä älyttömäksi voi maahanmuuttaja kokea meidän suvaitsevaisuutemme ja sukupuolenvaihdoksemme. Integroituminen ei houkuttele.

Mille pohjalle siis rakennamme tulevaisuuden Suomen?

Vakaa pohja

Tänä vuonna juhlitaan 500-vuotista reformaatiota. Ei ole vaikea nähdä, miltä pohjalta nykyajan toimivimmat ja monin tavoin onnelliset yhteiskunnat ovat nousseet.

Kristillinen arvopohja korostaa vastuunottoa yli omien oikeuksien vaatimisen. Ihmisen arvo ja ihmisen tekojen hyväksyminen ovat erillisiä käsitteitä. Jokainen on mittaamattoman arvokas, mutta jokaista tekoa tai mielihyvää ei tarvitse olla hyväksymässä.

Perussuomalaisten olemassaolo puolueena perustuu siihen, että uskallamme kyseenalaistaa nyky-yhteiskunnan poliittiset korrektiudet. Meidän mielestämme kehitys ei tarkoita sitä, että hyväksi havaittu ja toimiva huuhdotaan viemäriin milloin minkäkin tasa-arvovaatimuksen nimissä. Kaikesta meuhkaamisesta huolimatta kristillis-sosiaalinen pohja on ollut ja on edelleen hyvä perusta yhteiskunnallemme.

Salkoon vedetty siniristi on ollut Suomessa enemmän kuin teoriaa. Tätä pohjaa olemme puolustaneet, joskus kuolemaan asti. Mutta olisimmeko nyt valmiit vaihtamaan sen sateenkaarilippuun vain siksi, että se on retoriikalla liitetty epätasa-arvoon ja ihmisoikeuksien polkemiseen? Vaikea uskoa, että olisimme yhtä sokeita kuin päällisin puolin tuntuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (115 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Suunnan valintoja on ollut ennenkin. Jotkut ajautuu edelleen kauaksi kansan arjesta ja unholaan.

"Käytännössä moraalireformin kannattajat halusivat pitää kiinni seksuaalisuuden rajaamisesta ainoastaan aviomiehen ja -vaimon väliseksi, kuten kirkko perinteisesti opetti. Kirkon ote seurakuntalaisten moraalista kuitenkin löystyi juuri 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Osallistuminen ehtoolliselle kerran vuodessa ei ollut pakollista enää vuoden 1910 jälkeen, ja vuoden 1922 uskonnonvapauslaki mahdollisti kirkosta eroamisen. Näin kirkko ajautui modernisaation murroksessa yhä kauemmas kansan arjesta. Kirkonmiesten taistelu tiukan sukupuolimoraalin puolesta oli tuomittu epäonnistumaan."
http://www.havina.net/fi/13/kirkon-toivoton-taisto...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Nyt sen sijaan on riskinä, että perinteisellä tavalla ajattelevat menettävät jopa oikeutensa pitää avoimesti kiinni omista näkemyksistään ja opettaa ne lapsilleen. Näin on käynyt muualla, kuten Massasushetin osavaltiossa."

Ei ole käynyt. Mikään videolla ei viittaa tuohon. Yhdenvertaisuuslaki on kattanut jo pitkään nuo epäkohdat.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Vanhempien kasvatusoikeutta, päättää mitä lapselle opetetaan, rajoitetaan jo Suomessa, vaikka siitä ei vielä ole suurta melua syntynyt.

Useassa maassa tämä on arkipäivää. Massasushetissa tätä on jatkunut jo pian kymmenen vuotta. Tässä on yksi googlaamani linkki, (jonka lähdetaustoja tosin en ehtint tarkastaa), jossa vanhemmista tehdään lapsen silmissä roistoja pelkän mielipiteensä vuoksi. Olen kuitenkin saman suuntaisia uutisia lukenut aiemmin itsekin jo vuosia sitten. Meidän tulee välttää mielipidevainoa Suomessa, sillä se on tämän kehityksen jatkumo jos mitään ei tehdä.

"By the following year it was in elementary school curricula – with hostility toward parents who disagreed. Kindergartners in Lexington, Mass. were given copies of a picture book, Who’s in a Family?, telling them that same-sex couples are just another kind of family, just like their own parents. When David Parker – parent of a kindergartner

– calmly refused to leave a school meeting unless officials agreed to notify him when discussing homosexuality or transgenderism with his son, the school had him arrested
and jailed overnight."
https://ceai.org/wp-content/uploads/2016/09/Effect...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ehkä kannattaisi tarkistaa lähteensä. David Parkeria yritettiin koulussa ymmärtää mutta kun he eivät voineet luvata, että he keskeyttävät jokaisen keskustelun, jossa joku lapsi saattaa mainita esim. homojen olemassaolon niin herra kieltäytyi lähtemästä koululta ja vietiin poliisin toimesta pois. Ei ehkä kannata käyttää tätä esimerkkinä.
http://abcnews.go.com/WNT/story?id=1230620&page=1

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #8

Tähänkin "yksittäistapaukseen" varamaan löytyy vastaus jostain, että se ei ole totta...
Homoseksuaalisuutta kritisoinut työntekijä irtisanottiin
http://www.foxnews.com/story/2009/11/09/massachuse...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19

Totta se on. Esimies kertoi perheestään, jossa on homoseksuaaleja ja työntekijän piti käydä rukoilemassa voimaa, jotta pystyi sanomaan esimiehelleen, että hänen perheensä on "paha asia".

Uutinen lienee se, että Yhdysvalloissa työntekijöitä voidaan erottaa helposti. Siellä ei monessa paikkaa kristittyjä perheitä avoimesti kritisoivaakaan kauaa katsella.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19

Ja linkkaamistasi lähteistä päätellen saat tietosi aika konservatiivisesta kuplasta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Minua aidosti huolestuttaa kun kansanedustajaan uppoaa propaganda näin helposti. Ja olet ymmärtänyt väärin jos luulet, että vanhemmat voivat ihan vapaasti päättää mitä lapsille opetetaan. Et kai ole sivistysvaliokunnassa?

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #10

Minua taas huolestuttaa, että kansaan uppoa sateenkaaripropaganda niin helposti. Tästä samaisesta yksittäistapauksesta on monta eri versiota.

Lasten vanhempien kasvatusvastuun ohittaminen tietoisesti viranomaisten toimesta on kuitenkin täyttä totta.
Osavaltioiden ohjeistuksien mukaan vanhempia voi joissain tilanteissa olla hyvä pitää pimennossa lasten transgender-käyttäytymisestä koulussa. http://dailycaller.com/2016/06/10/public-school-di...

Myös Suomessa on linjaus, ettei vanhemmille tarvitse ilmoittaa erikseen, kun jokin sateenkaarijärjestö lähettää oman lähetyssaarnaajansa kouluun ilosanomaa kertomaan.

Ymmärrän kyllä, että opetussuunnitelmaan sisältyy erilaisten vähemmistöjen tai uskontojen suvaitsevaisuusopetus. En kuitenkaan hyväksy lasten vanhempana itsekään sitä, että lasten mieliä muokataan erilaisten järjestöjen toimesta. Varsinkaan kun niistä ei voi olla poissa, eikä niistä ilmoiteta. Liika on liikaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #16

Tuossa ohjeistuksessa kannustetaan koulun henkilökuntaa puhumaan oppilaiden kanssa transsukupuolisuudesta ja kehotetaan suojelemaan oppilaita, jos vanhemmat kaltoinkohtelevat heitä sen vuoksi mitä he ovat. Juuri noinhan opettajien tuleekin toimia.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #21

Ja et huomaa mitään ristiriitaa? Niin se maailmaa maksaa kuin petaa..

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #31

Mitä Mika minun pitäisi sitten tehdä jos huomaan esim. että homoseksuaaliin nuoreen kohdistetaan kotona henkistä väkivaltaa? Ajatellaan vaikka David Parkerin lapsien kohtaloa jos he olisivat homoseksuaaleja ja isä uhmaa virkavaltaa, jottei homoseksuaalien olemassaolosta saisi edes kertoa.

Ne pahimmat tapaukset, jotka minä tiedän liittyvät nimenomaan homoseksuaalinuoriin, jotka ovat kasvaneet syvästi uskonnollisissa perheissä. Miten minun pitäisi opettajana suhtautua asiaan?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #31

En, siinä ei kielletä ilmoittamasta muutoksesta vanhemmille kokonaan, vaan siihen kannustetaan. En minä näe ristiriita siinä, että oppilaita suojellaan vanhemmiltaan, jos riskinä on transsukupuoliseen vanhempien taholta kohdistuva kaltoinkohtelu.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #16

"En kuitenkaan hyväksy lasten vanhempana itsekään sitä, että lasten mieliä muokataan erilaisten järjestöjen toimesta."

Tämä hieman yllättää. Luulin, että olitte helluntailainen.

"Helluntailaisten käsitysten mukaan he ovat taivastiellä ja heille on tärkeää, että muutkin saadaan taivastielle ja pysymään siellä. Seurakunnan ja maailman eroa korostetaan voimakkaasti. Tämän seurauksena kaiken pahan koetaan usein olevan ympäröivässä todellisuudessa, ”maailmassa”, ja kaiken hyvän sisällä seurakunnassa. Helluntailaisuus tarjoaa tiukan maailmankuvan ja selkeitä sääntöjä, joiden mukaan ohjata elämäänsä. Vaikka tämä voi tuoda turvallisuuden tunnetta, se voi myös ahdistaa. Ongelmia syntyy silloin, kun yksilö päätyy erilaisiin näkemyksiin uskomuksista ja normeista kuin yhteisö. Näin voi käydä esimerkiksi silloin kun yhteisössä kasvanut lapsi aikuistuessaan haluaakin valita itselleen erilaisen elämän kuin mitä yhteisö tarjoaa."
http://www.uskontojenuhrientuki.fi/uskonyhteisoist...

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Jep. Esimerkiksi kouluissa on jatkuvasti "kantelupukille" tarvetta. Kun kristityt kuskaa kirkkoon "vahingossa" jne. Tiedän tapauksia joissa ateistilapsi on tungettu kaappiin kristillisen aamunavauksen ajaksi. (Tämä on toki tunnettu tapaus josta on mainintoja ateismia koskevissa suomalaisissa kirjoissakin. Joiden sisältöjä Te tuskin olette kiinnostuneita opettelemaan.)

Itsekeskeinen kristinusko - kuten esimerkiksi sinun itsekeskeiset juttunne liittyen Enkeli Taivaan -virren laulamattomuuteen joulujuhlissa - ovat tietenkin jotain joka on menneisyyttä. Sen tilalle on tullut kenties itsekeskeinen humanismi. Mutta siinä ei sentään olla kristittyjä. Jos sitä irtaudutaan jonkun käsilaukkuvarkaan jne. maailmankuvasta niin ei siinä hirveästi voida muuta kuin hihkua että jos lopputulos onkin egoistinen ja vajaa niin on suunta sentään edes oikea.

Suuri osa ei vapaaehtoisesti kuulu kirkkoon ja yhä vähemmän on ihmisiä joille se on tärkeää. Sitä saa mitä tilaa. Kenties. Te näette jonkin tilan eitoivottavana. "Hukassa olemisena". Se on kuitenkin kristittyjen maailmankuvan kuvaus asiasta. Jos kristinuskosta luovutaan tämä "hukassa oleminen" määrittyy uudestaan. Tätä itse asiassa tarkoittaisi se sinun usein toistama "maailmankuvallisuus". Sitä että asiat muuttuvat erilaisiksi eri maailmankuvista katsoen. Eri asiat ovat hyviä ja toiset pahoja.

Tosin me molemmat tiedämme että ei sinulta riitä mielikuvitusta aidolle relativismille. (Puolimatkakin joutuu hassusti rimpuulemaan. Esittää sanaa "pluralismi" koska ei ole miellyttävää korostaa sitä että pluralismia ei ole ilman tietorelativismia ja arvoja koskevia maailmankuvaeroja ilman moraalirelativismia. Ja että ilman näitä elementtejä ei ole mitään pluralismia. Kun tulee ikävät mielikuvat liberaaleihin jos vetoaa relativismiin.) Voitte lakata leikkimästä. Se tekisi teistä vain älyllisesti epärehellisen. (On turhaa leikkiä maailmankuvien hyväksyjää ja relativistia ja teidän ajamaa arvorelativismin jne. vastustamista. Niiden välillä on looginen ristiriita. Eri puolilla esittämäsi mielipiteet sopivat yhtä hyvin yhteen kuin ajatus kolmikulmaisuudesta sopii ympyrään. Ne ovat loogisesti mahdottomia sovittaa yhteen. Asennevammaa on turhaa kätkeä. Olette järkevä ja sisäisetsi koherentti ihminen jolla on kova asennevamma. Ei siinä mitään. En itsekään ole mikään enkeli. En tosin mikään käsilaukkuvaraskaan. Tai muu herkkiskermaperseneiti jolla on pikkupikkuharmitus niin pienessä kuin sinulla. Esimerkiksi siinä että vastapuoli puhuu "ihmisoikeuksista" samalla tavalla kuin te puhutte lasten oikeudesta isään ja äitiin "ihmisoikeutena".)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Itsekeskeisyydestä syntyvää pahaa oloa pyritään paikkaamaan puheella suvaitsevaisuudesta, mutta sinisilmäinen kaiken hyväksyminen uhkaa johtaa niin ISIS:n Euroopan-valtaukseen kuin lasten kehojen lääketieteelliseen muokkaamiseenkin."

Pieniä lapsia on silvottu jo pitkään uskonnon nimissä. Onko se kaiken hyväksyvää itsekeskeistä sinisilmäisyytä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

On silvottu on ja edelleen silvotaan. Kerro vaan rohkeasti, ketkä silpoo. Suomessa yli 70% edelleen kuuluu luterilaiseen kirkkoon, johon silpominen ei ole alun alkaenkaan kuulunut. Kerrotko siis, ketkä silpoo?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minä kerron, juutalaiset silpoavat poikalapsiaan, Suomessakin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #12

Olisiko syyttävä sormi silloin hyvä osoittaa sinne, kuka lapsia näin pahoinpitelee? Unohtuiko joku muu uskonto?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #84

Hieno linkki. Miten liittyy sukupuolielimien silpomiseen? Aivan, ei mitenkään.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Eikö se jos mikä ole hölmöä ja sinisilmäisyyttä, että Suomessakin toisen polven islamuskoisia ympärileikattuja naisia tulee synnyttämään lapsia eikä siihen puututa? Ylen ajankohtaisohjelma tutki tätä asiaa puolivuotta ja koko ohjelman ydin kaatui kasaan, kun terveydenhuolto laittoi kapuloita rattaisiin..

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Yritätkö siis sanoa, ettei ympärileikkauksista löytynyt todisteita, vai mitä tarkoitat? Väität myös ettei näihin puututtaisi, saisinko tälle väitteelle lähteen?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Vastustat siis kaikkia uskonnon nimissä tehtäviä silpomisia? Myös poikien? Hyvä. Toivottavasti saat tehtyä asialle jotain.

Käyttäjän abdurrahmanfaig kuva
Abdurrahman Faig

Entisen muslimin huomautus. Naisten ympärileikkaus ei liity islamiin vaan on puhtaasti kulttuuriseikka. Varmista tietosi ennen niiden ilmaisemista, kiitos.

PS. Ympärileikkaus ei ole miehillekään pakollinen, mutta suositeltu.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #13

Kummasti se kulttuuriseikka on suurinta juuri muslimeiden keskuudessa. Islam ei ole yksin uskonto. Islam on myös poliittis-sosiaalinen järjestelmä. Maallisen ja uskonnollisen erottaminen toisistaan on kuin vääräoppisuuteen syyllistyminen. Islam ei ole länsimaiseen tapaan henkilökohtainen uskonto. Allahin sharia-laki ja Islam on erottamaton osa uskoa. Seuraavaksi varmaan sanot, että Islam on rauhan uskonto...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #17

Kesttihän kristinuskoisissa länsimaissa vuosisatoja päästä eroon uskonnollisesta huuhaasta. Äitini nuoruudessa naiset eivät voineet mennä ravintolaan yksin. Housut olivat naisilta kiellettyjä, lukuunottamatta hiihtohousuja jne. Jos peruskristityt saisivat päättää maamme menosta, se ei juurikaan eroaisi tiukkapipoisten muslimien maailmasta.

Käyttäjän abdurrahmanfaig kuva
Abdurrahman Faig Vastaus kommenttiin #17

Kyse on aikakaudesta. Kuvaamasi seikat koskettivat kristinuskoakin joutakin satoja vuosia sitten. Sivistys on vain ehtinyt kesyttää kristinuskon järkevään muotoon. Islam ei ole vielä käynyt kyseistä korjausta, ja siksi kulttuuri, perinteet ja itse uskonto sekoittuvat.

Viimeinen lauseesi oli muuten olkinukke. Älä kärjistä kommenttiani. Kyse oli siitä, että missään kohtaa Islamia (koraani, hadithit ym.) ei mainita naisten ympärileikkauksesta. Huomaa, että olen ateisti. En puolusta Islamia, mutta mielestäni asioiden perätön kärjistäminen on väärin. Kannatan siis oikeudenmukaisuutta

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #13

"Silpominen on yleisintä Somaliassa, jossa 97 prosenttia naisista silvotaan. Yli tai lähes 90 prosenttia naisista silvotaan lisäksi Egyptissä, Eritreassa, Malissa, Etiopiassa, Sierra Leonessa ja Sudanissa.

Uudempien tietojen valossa tapa saattaa olla paljon uskottua yleisempi. Aiemmin uskottiin sen keskittyneen lähinnä Afrikkaan, mutta Ruotsissa on havaittu 47 % Iranista, Irakista ja Kurdistanista tulleista tytöistä olevan leikattuja.[6]"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielin...

Veijalainen Anneli Vastaus kommenttiin #26

Wikipedia ei ihan luotettavin lähteenä.Olen toiminut vuosia terveydenhoitajana äitiys-ja lastenneuvolssa sekä kouluterveydenhuollossa. Vain osa äideistä (vanhempaa ikäpolvea) "silvottuja", nykynuoristä äideistä aniharva ja heidän lapsistaan lähes 0%. Tämähän on voitu todeta jo työn puolesta neuvolatarkastuksissa ja kouluterveydenhuollossa. Joten ainakin Suomessa luvut jotain ihan muuta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Niikko sijoittaa tyttöjen n.s. ympärileikkauksen Afrikkaan. Suunta on oikea. Se on nimen omaan alunperin koillisafrikkalainen tapa. Siellä se on osa alueen kulttuuria eikä nimen omaan jonkin tietyn uskonnon piirissä harjoitettua. Tuolla sekä muslimit että kristityt ja luonnonuskontojen harjoittajat ja juutalaiset jamitäniitäsielläonkaan ovat silponeet tyttöjään vuosisatoja. Ja sieltä se on levinnyt muuallekin maailmaan.

Innokkaimpia perinteen vaalijoita näyttävät olevan äidit jotka itsekin on silvottu. Silloin tavan poistuminen n.s. luonnollista tietä ei tapahdu sukupolvessa eikä vielä kahdessakaan. Tarvitaan vielä pitkään valistusta jotta ihmiset ymmärtäisivät ettei sille ole mitään perusteluja ja kuinka raakaa se on.

Sama koskee pienten poikien pippeleiden silpomista. Epäilen sen turhan ja vahingollisen tavan olevan vieläkin tiukemmassa koska meillä on paljon piirejä jotka suhtautuvat sitä harjoittaviin juutalaisiin suopeasti.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava Vastaus kommenttiin #13

Tässä tietopaketti plokikirjoitukseni muodossa tyttöjen sukupuolisesta silpomisesta. Se on islamiin vahvasti liittyvä perinne, vaikka alkuperä onkin esi-islamilaisessa ajassa ja vaikka tapaa esiintyy myös kristittyjen ja animistien keskuudessa: http://hennakajava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237174...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Soinin henki vaikuttaa edelleen persuissa.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Ei toki, vaan Jumalan Henki :)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Minun vakaan käsitykseni mukaan persuissa vaikuttaa vahvana Soinin hengen lisäksi Antikristuksen henki:
http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #96

Mika Niikko, ateisti Halla-ahon hovipunkkari...

Käyttäjän abdurrahmanfaig kuva
Abdurrahman Faig

Eikö kirjoituksesi ammu hieman yli? Tuo sukupuolineutraalius ajautuu melko pitkälle, kyllä. Se ei siltikään tarkoita, että kohta kaikki ryhtyisivät vaihtamaan sukupuoltaan. Kitjoituksesi muistuttaa Mtv:n uutista, jossa se kertoi: "Sukupuolineutraalit vessat tulisi lisätä, koska suurin osa kansasta ei luokittele itseään mihinkään sukupuoleen". Excuse me?

Puhumme alle prosentista kun puhumme sukupuolenleikkauksista. Väestöön nähden. Ei tuo ole kiva, että 12-vuotias saa päättää hormonihoidosta. Huolimatta murrosiän seikoista, sukupuoliasiat (aivan niin kuin uskontojenkin) tulisi olla k-18. Alle täysikasvuisen ihmisen aivot ovat liian herkkiä aivopesulle ja ympäristön paineelle. Ihmiselle tulisi suoda valinnanvapaus.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Mielestäni ilmaiset asian vähän ristiriitaisesti ja yksilön arvoa vähättelevällä tavalla; väheksyt tuota "alle prosenttia" ihmisistä. Jokainen ihminen on oma mikrokosmoksensa ja korvaamattoman arvokas (paitsi tietenkin esim. Isisin kannattajat)

Kun tunnustit, että Mika Niikolla on pointtia tuossa huolessa lasten sukupuolenvaihdoshormonihoidoista, niin siitä voisi antaa ihan ehtaa tunnustusta.

Käyttäjän abdurrahmanfaig kuva
Abdurrahman Faig

Tarkoitin, että alle yhden prosentin virhemarginaali ei ole fatalistinen ennustus. Ei perunasatokaan polteta muutaman pilaantuneen perunan takia. Sairastuneet yksilöt täytyy parantaa, eikä toisinpäin. Terveiltä yksilöiltä ei saa evätä onnellisuutta muutaman poikkeustapauksen nähden. Aivan niin kuin uskonnoissakin. Se, että 13% Brittein saarten muslimeista hyväksyy terrorismin (se on suuri luku, totta) ei tarkoita sitä, että Islam täytyy kieltää. Olen neutraali ja pyrin ohjaamaan argumenttejani logiikan mukaan, enkä anna uskonnon sumentaa päättelykyäni.

BTW, omaata mielestäni lapset ei saisi uskoa mihinkään opetettuun, kunnes ovat 18. Sitten he saavat valita, sillä aivopesu ei enää vaikuta heihin ;)

Maijaliisa Hiekkanen

Kiitos Mika Niikko erittäin selkeistä faktatiedoista, aloituksessasi.

Osa oli uuttaakin, mutta kaikki ei?

Voi sanoa, että Suomi on ajautumassa surkeaan patologiseen tilaan, kaikkine vapauden ja kummallisuuksien vaatimuksessa, kuten monet maat.

Itse olen kovin huolissani lapsista ja nuorista. Ollut jo pitkään.

Mutta vanha viisaus sanoo: Parempi sytyttää yksi kynttilä, kuin päivitellä pimeyttä!

Sitkeyttä ja jaksamista tarvitaan, sitä Sinulle toivon ja rukoilen!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Koko EU:ssa on hajoita ja hallitse-politiikka, toivottavasti Trumpin myötä USA tulee järkiinsä tässäkin kuten ilmaston suhteen ja muslimien maahanmuutossa. Euroopalla on toivoa vasta kun koko EU järjestetään uudelleen pelkäksi vapaakauppaliitoksi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

American College of Pediatricians, jota Niikko käyttää lähteenään, vastustaa homoseksuaalien adoptioikeutta, aborttia ja eutanasiaa. Se kannattaa ruumillista kuritusta ja seksivalistusta, joka opettaa pidättäytymään seksistä ennen avioliittoa. Linkkaamasi sivu väittää myös virheellisesti, ettei biologia vaikuttaisi mitenkään sukupuoli-identiteettiin.

Ryhmässä on arviolta joitain satoja jäseniä ja se erosi American Academy of Pediatricsista vuonna 2002, koska se ei halunnut sallia homoille adoptio-oikeutta.

https://en.wikipedia.org/wiki/American_College_of_...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#25: Vasemmistoliitto taas kannattaa insestin kriminalisoinnin poistamista. Ymmärrettävistä syistä tällaiset avaukset eivät kuitenkaan ole menestyneet eduskuntatasolla.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012073115902219_u...

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Kontulan mielipide ei liene ole sama asia kuin koko puolueen mielipide?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

https://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque

Kuten aiemmin todettiin on kyseessä myös yhden kansanedustajan kanta, eikä koko puolueen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #36

#36: Ei kelpaa selitykseksi. Kansanedustaja edustaa totta kai aina samalla myös omaa puoluettaan ja sen poliittisia linjauksia. On huomioitava sekin, ettei vasemmistoliitto ole missään julkisesti irtisanoutunut Anna Kontulan näkemyksistä.

Vasemmistoliitolla ja vihreillä on toki useita muitakin vastaavia, todella outoja linjauksia. Ymmärrettävästi tällaiset avaukset eivät ole menestyneet.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #41

Jos kansanedustajan ulostulot edustavat koko puolueen linjaa, niin tämän blogin perusteella Perussuomalaiset ovat puolueena homokammoinen ja transfobinen puolue.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #42

Selvää on, että kaikki vasemmistoliiton linjasta vähänkin poikkeava nähdään siellä päässä helposti osoituksena fobioista tai kammoamisesta. Toisaalta saattaa olla ihan hyvä, ettei vasemmistoliiton linjauksia ihan suoralta kädeltä hyväksytä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #41

Aika radikaali linjaus toimittajalta. Puolueiden voidaan siis sanoa kannattavan kollektiivisesti kaikkia kansanedustajien sanomisia, joista ne eivät eksplisiittisesti ja julkisesti sanoudu irti. Tämähän muuttaisi merkittävästi poliittisen journalismin.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #43

Nähdäkseni kansanedustaja edustaa omaa puoluettaan ja sen puolueohjelman linjauksia. Kontula on kyllä höpissyt vastaavia juttuja myöhemminkin, eikä vasemmiston puoluejohto ole tällaisia lausuntoja korjannut. Mikä ei sinänsä ole yllättävää.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #44

Useimpien muiden mielestä puolueet kannattavat niitä asioita, jotka on puoluekokouksissa kirjattu virallisiin puolueohjelmiin. Yksittäisten jäsenien ja kansanedustajienkin välillä voi sen sijaan olla huomattaviakin linjaeroja.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #44

Olet siis ihan vakavasti sitä mieltä, että puolueiden voidaan kirjoittaa kannattavan kollektiivisesti kaikkia kansanedustajiensa sanomisia, joista eivät erikseen irtisanoudu?

Voitko vastata tähän kysymykseen? Haluaisin mielelläni tähän vastauksesi, johon voin linkata.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #49

Olet siis ihan vakavasti sitä mieltä, että kansanedustaja ei edusta omaa puoluettaan, kun hän esittää insestin kriminalisoinnin poistamista?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #50

Olen ihan vakavasti sitä mieltä, ettei Kontulan haastattelun perusteella voi kukaan itseäänkunnioittava toimittaja kirjoittaa, että Vasemmistoliitto puolue kannattaa asiaa.

Miksi et Ilkka vastaa yksinkertaiseen kysymykseeni?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #53

Saat olla tuota mieltä. Toisenlaistakin mieltä voi ihan perustellusti olla.

Taisin unohtaa jo kysymyksesi. Oikeastaan minua ei kiinnosta mitenkään vastailla kysymyksiisi, mutta tämän yhden kerran voin tehdä poikkeuksen, eli yksilöi kysymyksesi niin vastaan siihen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #54

Sinun logiikkasi mukaan voimme sanoa Perussuomalaisten puolueena kannattavan sekä muslimien poistamista maasta, että maahantulokieltoa Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin oleville muslimeille. Tässä kirjoituksessa jo mainitsemieni kammojen lisäksi. Hyvä tietää.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005032239.html

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #55

Jo ajatuskin pelottaa, mitä kaikkea vasemmistoliitto kannattaa. Mitä siitäkin seuraisi jos Anna Kontulan vaatimukset menisivät läpi?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #56

Jos olisit lukenut edes tuon Iltalehden jutun, ehkä ymmärtäisit että Anna sanoi vain että nykyinen seksuaalilainsäädäntö on epälooginen.

Olen sitä mieltä että nuo epäloogisuudet kannattaisi poistaa. Kahden tasavertaisen ihmisen välillä tapahtuvat asiat voisivat ihan oikeasti olla yksityisasioita.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #54

Tässä se kysymys uudestaan. Olet siis ihan vakavasti sitä mieltä, että puolueiden voidaan kirjoittaa kannattavan kollektiivisesti kaikkia kansanedustajiensa sanomisia, joista eivät erikseen irtisanoudu?

Ja sanot tässä kommentissa, että voi perustellusti olla eri mieltä mutta unohdit laittaa ne perusteet. Tällaisesta kommentoinnista näyttää tulleen sinulle tapa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #68

Olen sitä mieltä, että pääsääntöisesti kansanedustaja toki edustaa aina myös puoluettaan, vaikka aloitteita ja esityksiä voi tehdä myös itsenäisesti.

"Ja sanot tässä kommentissa, että voi perustellusti olla eri mieltä mutta unohdit laittaa ne perusteet. Tällaisesta kommentoinnista näyttää tulleen sinulle tapa."

-> Itse asiassa en unohtanut. En vaan tässä yhteydessä jaksa selkokielellä kirjoittaa jokaista detaljia auki. Sinulla taas näyttää olevan tapana tehdä muista henkilöistä hyvin pitkälle meneviä johtopäätöksiä silloinkin, kun tällainen johtopäätös perustuu vain omaan subjektiiviseen olettamukseesi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #70

Et jälleen vastaa kysymykseeni. Sinä kirjoitit, että Vasemmistoliitto kannattaa insestin kriminalisoinnin poistamista. Voiko toimittaja siis kirjoittaa, että puolue kollektiivisesti kannattaa jotain mitä yksi sen kansanedustajista on sanonut ja josta puolue ei erikseen ole sanoutunut irti? Jos et vieläkään ymmärrä itse kysymystä niin täytyy olla heikot lukemisen lahjat.

"En vaan tässä yhteydessä jaksa selkokielellä kirjoittaa jokaista detaljia auki. Sinulla taas näyttää olevan tapana tehdä muista henkilöistä hyvin pitkälle meneviä johtopäätöksiä silloinkin, kun tällainen johtopäätös perustuu vain omaan subjektiiviseen olettamukseesi."

Huvittavaa argumentointia, olisi hyvät perustelut muttet jaksa. Olet aikaisemminkin sanonut, että hyvät perustelut löytyy muttet viitsi. Tähän johtopäätöksen voi päätyä täysin objektiivisesti. Et kovin paljoa eroa trollista tällaisilla kirjoituksilla.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #73

"Et jälleen vastaa kysymykseeni. Sinä kirjoitit, että Vasemmistoliitto kannattaa insestin kriminalisoinnin poistamista."

-> Katsos kun tämä ei ole sinun henkilökohtainen kysymys-vastaus -palstasi. Ja taisin jo aiemmin todetakin, ettei minulla ole kiinnostusta vastailla kysymyksiisi.

"Voiko toimittaja siis kirjoittaa, että puolue kollektiivisesti kannattaa jotain mitä yksi sen kansanedustajista on sanonut ja josta puolue ei erikseen ole sanoutunut irti? Jos et vieläkään ymmärrä itse kysymystä niin täytyy olla heikot lukemisen lahjat."

-> Vai onko sittenkin niin, että lukemisen ymmärtämisessä on nyt vaikeuksia siellä päässä? Olen ymmärtänyt kysymyksesi ja vastasinkin siihen. Jos vastaus ei kelpaa, niin sitten kannattaa pohtia, onko asettamasi premissi pielessä.

"Huvittavaa argumentointia, olisi hyvät perustelut muttet jaksa. Olet aikaisemminkin sanonut, että hyvät perustelut löytyy muttet viitsi. Tähän johtopäätöksen voi päätyä täysin objektiivisesti. Et kovin paljoa eroa trollista tällaisilla kirjoituksilla."

-> "Johtopäätökseen" eikä "johtopäätöksen". Siis kahdella e-kirjaimella tässä yhteydessä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #75

"Katsos kun tämä ei ole sinun henkilökohtainen kysymys-vastaus -palstasi. Ja taisin jo aiemmin todetakin, ettei minulla ole kiinnostusta vastailla kysymyksiisi."

Ehdit sitten toteamaan, että vastaat kyllä mutta et sitten osannutkaan vastata.

"Olen ymmärtänyt kysymyksesi ja vastasinkin siihen. Jos vastaus ei kelpaa, niin sitten kannattaa pohtia, onko asettamasi premissi pielessä."

Et selkeästi vastannut. Kirjoitit, että kansanedustaja edustaa puoluettaan. Vastauksessasi et mitenkään ottanut kantaa siihen, että voiko toimittaja kirjoittaa, että puolue kollektiivisesti kannattaa kaikkea mitä kansanedustaja sanoo ja josta se ei erikseen sanoudu irti. Kysymys on yksinkertainen. Se koskee sitä mitä toimittaja voi kirjoittaa, ei sitä mitä kansanedustaja tekee. Jos tuohon ei toimittaja osaa vastata niin voi perustellusti kyseenalaistaa hänen ammattitaitonsa.

"Johtopäätökseen" eikä "johtopäätöksen" Siis kahdella e-kirjaimella tässä yhteydessä."

Myönnän virheeni. Minulta jäi yksi e-kirjain pois. Miksi sinä selkeän virheen tehtyäsi alat lapsellisesti inttämään, väistelemään ja kaivamaan vielä syvempää kuoppaa?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #76

En minä voi ottaa kantaa sen puolesta, mitä toimittajat yleensä voivat kirjoittaa tai mitä eivät voi. Sananvapauden puitteissa jokainen voi lähtökohtaisesti kirjoittaa hyvinkin laajasti eri asioista. Olen itse todennut että pääsääntöisesti voidaan katsoa, että kansanedustaja edustaa aina samalla myös puoluettaan vaikka tekisikin itsenäisesti aloitteen asian x puolesta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #78

"En minä voi ottaa kantaa sen puolesta, mitä toimittajat yleensä voivat kirjoittaa tai mitä eivät voi."

Miten niin et voi? Etkö ymmärrä sananvapauttasi? Kuinka pitkään aiot jatkaa tällaista pelleilyä sen sijaan, että voisit myöntää tehneesi virheen?

"Olen itse todennut että pääsääntöisesti voidaan katsoa, että kansanedustaja edustaa aina samalla myös puoluettaan vaikka tekisikin itsenäisesti aloitteen asian x puolesta."

Tämä ei ole se kysymys. Kysymys on, että voidaanko puolueen sanoa kollektiivisesti kannattavan kaikkea mitä kansanedustajat sanovat ja mistä puolue ei erikseen irtisanoudu.

Kannattaako Perussuomalaiset puolueena esim. kreationismia tai sitä kaikkea mitä Teuvo Hakkarainen on sanonut ja puolue ei ole erikseen irtisanoutunut?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #79

"Miten niin et voi? Etkö ymmärrä sananvapauttasi? Kuinka pitkään aiot jatkaa tällaista pelleilyä sen sijaan, että voisit myöntää tehneesi virheen?"

-> Olet lipsumassa metakeskusteluun ja monimerkityksellisten ja -tulkinnallisten lauseiden puolelle. Ehkä sieltä kannattaisi pysyä poissa.

"Tämä ei ole se kysymys. Kysymys on, että voidaanko puolueen sanoa kollektiivisesti kannattavan kaikkea mitä kansanedustajat sanovat ja mistä puolue ei erikseen irtisanoudu."

-> No nyt sinulla on jo erilainen kysymys. Edellinen kysymyksesi liittyi siihen, mitä toimittaja voi kirjoittaa. Se kysymys oli tällainen: "Voiko toimittaja siis kirjoittaa, että puolue kollektiivisesti kannattaa jotain mitä yksi sen kansanedustajista on sanonut ja josta puolue ei erikseen ole sanoutunut irti?"

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #80

Kumpaankaan versioon kysymyksestä et siis osaa vastata? Jos et ja jatkat itsesi nolaamista niin enempää en trollia ruoki tänään. Eiköhän tästä ketjusta jo voi tehdä päätelmiä integriteetistäsi argumentoijana.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #81

Osaanhan minä vastata ja vastasinkin jo, mutta vastaus ei kelpaa. Toki tiesin jo etukäteen, että tässä tapauksessa vastauksien jakaminen on turhaa. Lopetankin ilmaisen vastauspalvelun tällä kertaa tähän.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Tuota insestin kriminalisoinnin poistamisen kauhistelua taas minä kauhistelen. Miten on mahdollista, että aikuisia ihmisiä rangaistaisiin harjoittamasta keskenään seksiä, jos tekevät sitä vapaaehtoisesti? Kenelle aikuisten ihmisten makuuhuonepuuhat kuuluvat? Kuka ulkopuolinen kehtaa tunkea nokkaansa niihin ja lähteä setvimään niitä :D

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #61

Niin, veikkaanpa, että kauhistelijat eivät tiedä, mitä merkitsee "insesti", vaikka se ei olekaan yhtä vaikea sana kuin Massachusetts.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#25. Eihän Kontula tuossa jutussa esitä minkäänlaisia vaatimuksia. Hän vain esittää perustelemansa mielipiteen vastauksena jutun kirjoittajan tekemään kysymykseen. Se ei millään lailla tarkoita, että hän tai varsinkaan hänen puolueensa rupeaisi asiaa ajamaan eduskunnassa.

Ajatuksia on hyvä heittää ilmoille. Toiset ovat hyviä, toiset huonoja, ja joidenkin kelvollisten ajatusten pohjalta voidaan ruveta ajamaan asioita ja luomaan lainsäädäntöä. Asiat menevät yhteiskunnassa sillä lailla riippumatta siitä, minkäväristen lasien läpi Janhunen niitä tarkastelee.

Erikoista muuten, että Janhunen ei arvostele lainkaan vihreitä. Kaiken takanahan näyttää olleen Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajan nettikirjoitus.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Ilkka Janhunen: Mistä löytyisi linkki tietoon, että Vasemmistoliitto "kannattaa insestin kriminalisoinnin poistamista"?

Jos lukee tuon IL:n uutisen loppuun, niin minusta siitä saa käsityksen, ettei Kontula ole tuollaista esittänyt, hän nimittäin puhuu aikuisista - ei lapsista:

"Toinen esimerkki on seksin lähisukulaisen kanssa kieltävä laki.

- Tämän perusta tulee siltä ajalta, jolloin koko lainsäädännön ajatuksena oli jälkeläisten tuottaminen ja oli huomattu, että lähisukulaisten kanssakäymisestä syntyvillä jälkeläisillä on kohonnut riski saada erilaisia sairauksia. Koko seksin funktio on sen jälkeen muuttunut aika lailla erilaiseksi.

Kontula pitääkin kyseistä pykälää nykyään tarpeettomana, kun kyse on täysi-ikäisten välisestä seksuaalisesta kanssakäymisestä."

Tässä siis on pohdinnan idea: Onko sillä aikuisiässä väliä, jos rakastuu sisareensa tai vanhempaansa ja siitä syntyy suhde? Ketä se enää siinä vaiheessa haittaa, jos ei jälkeläisiä aiota hankkia?

En ota kantaa puolesta enkä vastaan, mutta ehkä tämäkin asia tulee vielä pohdituttamaan muitakin kuin Kontulaa. Ja asiasta puhuminen ei ole samaa kuin vaatiminen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #98

Onko sinullekin "insesti" tuntematon termi? Kontula kannattaa aikuisten insestin kriminalisoinnin poistamista juuri, kuten kerroit. Mitä tällä asialla lasten kanssa on tekemistä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #98

Huomaan, että nykyään on olemassa jokin terveysalan oma hommafoorumi, nimeltään terve.fi, joka väittää, että:

"Insesti tarkoittaa seksuaalista tekoa, jossa uhrina on alle 18-vuotias ja tekijänä on lapsen vanhempi tai vanhempaan rinnastettavassa asemassa oleva henkilö, joka asuu samassa taloudessa." Uskomatonta huuhaata.

En ole tarkistanut, tarkoittaako tämän A-lehtien foorumin mielestä myös nuivuus empaattisuutta. Insesti eli sukurutsa ei terminä viittaa kenenkään ikään. Kieltä ei voi pahoinpidellä miten tahansa. Tässä oikeaa tietoa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Insesti

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Trans- ja homonuorten itsemurhariski on selvästi heteronuoria korkeampi, voisiko yksi syy olla kirjoittajan edustama suvaitsemattomuus erilaisuutta kohtaan?

Antakaa nyt hyvät ihmiset toisten elää sellaisena kuin ovat tähän maailmaa syntyneet, voisiko ne ajatukset johtaa toisten sänkypuuhista jo vihdoin muualle ja keskittyä oikeisiin ongelmiin kuten työttömyyteen ja nuorten syrjäytymiseen.

Ps. Lähteenä käytetty pientä ääriuskovaisten perustaman järjestön propagandaa, Wikipediasta löytyy 2 minuutissa https://en.m.wikipedia.org/wiki/American_College_o...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Itse suosittelen juuri niinkuin sinä, annetaan ihmisten elää sellaisina kuin he ovat syntyneet. Jätetään siis yhteiskunnan varat käyttämättä hormonihoitoihin ja sukupuolenvaihtoleikkauksiin. Kannatetaan!

Ps ohjaisin nuo rahat esim vanhusten hoitamiseen....

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jättäisitkö synnynnäisestä sydänviasta kärsivät ihmiset hoitoa vaille?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #40

Aika isolla pensselillä maalaat. Onko sukupuolenkorjausleikkaus mielestäsi sairauden hoitoa?

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #66

Outi Mara ???

Et ole itse tätä tarvetta omalla kohdallasi kokenut ja voit siksi olla varma, ettei sitä tarvitse kukaan muukaan?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Itse ymmärrän niin, että Outi haluaa ettei kukaan kaltaiseni maahanmuuttaja vain saisi leikkaushoitoja, ainoastaan persut. Leikkauksissahan yleensäkin puututaan siihen millaisina ihmiset ovat syntyneet.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #63

Eli pidät sukupuolenvaihtajia sairaina niinkö?

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Itse suosisin että kristityt jotka luottavat ihmeparannuksiin voisivat säästää lääketieteen varoja hoitamalla sydänleikkauksensa sitä kautta. Eletään sen kanssa mihin on synnytty!

Tai sitten ei.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #72

Edelleen...pidätkö sukupuolen vaihtajaa sairaana, joka pitää "hoitaa"?

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #74

Psyykkisiä sairauksia, esim. masennusta ja itsetuhoisuutta voi kehittyä, jos joutuu elämään väärässä sukupuolessa. Psyykkisellä tasolla tämä siis ainakin voi johtaa sairastumiseen ja sitä kautta työkyvyttömyyteen, päihteiden väärinkäyttöön jne. moniin ongelmiin, joista on myös taloudellista seurausta koko yhteiskunnalle eikä vain yksilölle itselleen.

Eikö em. seikoilla ole mitään väliä - edes - jos nyt et millään voi sukupuolen korjausleikkauksia "sairauden hoitoina" pitää?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #100

Minusta on erittäin alhaista esittää sydänvikaista ja sukupuolensa muutoshalukkaita samalla viivalla. Toinen on ihmisestä riippumaton, hengenvaarallinen sairaus. Ihmiset, köyhät sellaiset eivät pääse edes lääkäriin hoidattamaan sairauksiaan. Tai jos pääsevät, ei ole varaa ostaa lääkkeitä. Itse peilaan tätä asiaa koko ajan vähenevien resurssien ja rahan kautta. Ihmiset eivät saa edes peruspalveluita. Jos vaakakuppiin laitetaan nämä, toinen hoidetaan, toinen ei.

Itse ajattelen aikuisten ihmisten tekevän heille parhaaksi katsomallaan tavalla. En vastusta sukupuolineutraaliutta tai homoliittoja. Jokainen aikuinen ihminen tekee parhaaksi katsomallaan tavalla. Yhteiskunnan varoja tulee kuitenkin käyttää niin, että tarpeelliset asiat tulevat hoidetuksi. Ymmärrän oikein hyvin onnettomuuksissa kasvonsa menettäneiden kasvojen korjausleikkaukset tai rintasyövässä rintansa menettäneen rinnankorjausoperaation. Olen rajallinen ihminen, myönnän rajallisuuteni. En vaan ymmärrä tätä sukupuolenkorjaus hypetystä. Ihmisillä on mielenterveys ongelmia monestakin syystä. Leikkaus ei auta moneenkaan niistä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#27: Riskejä saattaa olla myös sellaisissa tilanteissa, joissa lapsen huoltajan ajattelu- ja harkintakyky ovat alentuneet tällaisen ideologian vuoksi. Hyvä olisi muistaa, että lasta tulee aina kohdella hänen ikänsä ja kehitystasonsa mukaisella tavalla.
http://theinfounderground.com/smf/index.php?topic=...

Veijalainen Anneli

Juuri näin. Nuori on herkkä sukuolisuutensa suhteen...se kuuluu kehitykseen. Silti, vain pieni osa on kokenut "erilaisuutensa" sukupuolensa suhteen siinä määrin, että se on todella identiteettin vaikuttava asia.Jokainen -vaikka1:1000, on yhdenvertaisuutta ajavien yhteisöjen arvoinen ja sen takaamisen toivoisi olevan perustuslaillinen velvollisuus myös päättäjille. Pelkoa,ahdistusta,yksinäisyyttä,kiusaamista ja jopa väkivaltaa kokenut nuori ei tee itsemurhaa itsensä, mahdollisen hoidon tms.vuoksi. Halu elää omana itsenään on voimakas-jos voisi...kuten kuka tahansa muu nuori. Nyt puhun nuorista, joita olen kohdannut työssäni koulu-jaopiskelijaterveydenhuollossa.

Anne Löytönen

Ilman mitään kristillistä painolastia kysäisen Pulkkiselta, onko hänellä lasten lapsia ja oletko opettaja? Jos olet opettaja, toki tiedät että kouluille on jo annettu selkeät ohjeistukset siitä, mitä kysymyksiä tulee tehdä 6 v. lapsille. Lue oppaat Tasa-arvo on taitolaji, Meissä jokaisessa asuu pieni feministi, opetushallituksen sivustolta setan ohjeet! Opettajana olen huolissani nykyisestä kehityksestä! Oppaat muuttuvat hiljalleen lakimääräisiksi säännöiksi, joita et voi kumota! Tarkista OAJ:n sivusto myös!

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Homorummutus ei tule loppumaan vaan aina keksitään uusia uhriryhmiä, tapoja olla uhri johonkin tai uusia tasa-arvo-ongelmia. Enää ei riitä LGBT, vaan se on jo LGBTTQQIAAP.

Diina Yönsini

Kiitos Mika Niikko tästä asiallisesta ja erittäin valaisevasta kirjoituksesta. On totta, että teemme lapsillemme karhunpalveluksen siinä että tällaiset seksuaaliset ongelmat joita heillä saataa olla, ne hoidetaan väärin. Katsoin TV:stä kerran ohjelmaa jossa oli sukupuolenvaihdoksen tehneitä henkilöitä, suurin osa heistä oli tyytymättömiä ratkaisuunsa. He olivat luulleet, että heidän elämänsä ongelmat häviävät leikkauksen jälkeen mutta ongelmat olivat yhä tallella ja minet kertoivat että ne vain pahenivat. Hieman sama kuin vetää kaatokänni ja yrittää hukuttaa ongelmansa siihen, tosin seuraukset tässä ei useinkaan ole niin konkreettiset. Me emme näköjään ymmärrä enää mitään mielenterveydellisistä häiriöistä kun yritämme hoitaa niitä hormoneilla , se on erittäin surullista. Maallikot luulevat, että hormonit ovat sama kuin joku Burana tai Panadol muttei heillä ole mitään käsitystä siitä miten vaikeita asioita ne voivat aiheuttaa ihmiselle jopa koko loppuelämäksi. Meidän tulisi tarjota toki nuorillemme apua, mutta OIKEANLAISTA apua. Apu ei ole se että menemme kaikkiin hullutuksiin mukaan.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"Katsoin TV:stä kerran ohjelmaa jossa oli sukupuolenvaihdoksen tehneitä henkilöitä, suurin osa heistä oli tyytymättömiä ratkaisuunsa."

Yksi TV-ohjelma ei kerro useinkaan totuutta koko asiasta. Todellisuudessa vähintään 96% hoidetuista on tyytyväisiä. Tämä on todettu useissa maissa, mm. Suomessa, tehdyissä tutkimuksissa. Siinä olet oikeassa, että kaikki vaikeudet eivät poistu hoidon avulla. Niitä ovat syrjintä, jota transsukupuolisiin kohdistetaan. Transsukupuolisia esim. murhataan eripuolilla maailmaa. Täällä Suomessakin heihin kohdistetaan mm. työsyrjintää.

Miksi sitten transsukupuolisia hoidetaan hormoneilla ja leikkauksin? Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että psykiatrista hoitoa transsukupuolisuuteen ei psykiatrien ponnistuksista huolimatta ole olemassa. Nykyinen hoito on siis ainoa mahdollisuus auttaa ihmisiä, joiden itsemurhariski hoitamattomana on monikymmenkertainen valtaväestöön nähden. Siksi on asiallista verrata transsukupuolisia sydänvaivoista kärsiviin. Lisäksi transsukupuolisuus tulee usein ilmi jo nuoruudessa, joten henkilöllä on hoidettuna edessään koko tuottava työikä.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Jos poika haluaa olla poika ja tyttö haluaa tyttö, niin heidän identiteetiinsä ei saisi kohdistaa väkivaltaa, vaikka olisi kuinka syyntakeeton kasvattaja.
Eli pojalla on oikeus tulla kohdelluksi poikana ja tytöllä on oikeus tulla kohdelluksi tyttönä. Jos kasvattaja toisin väittää, tulee hänet erottaa tehtävästään.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Väärin; lapsella on oikeus tulla kohdelluksi yksilönä, eikä sukupuolensa mukaan. Lapsella on oikeus tulla kohdelluksi identiteetiltään sellaisena, jollaisena toivoisi tulevansa kohdelluksi. Vaikka olen hetero, niin itse esim. en ollut ollenkaan kiinnostunut ns. tyttökirjoista lapsena, vaan poikien seikkailukirjoista ja Tarzaneista. Olisin kokenut vähän loukkaavana, jos joku olisi ostanut minulle vaikka Tiina-kirjoja.

Marttiina Kainulainen

Ei lasta kohdella tyttönä tai poikana sillä perusteella luetaanko hänen kanssaan Tiinaa vai Tarzania vai molempia. Tai millä leluilla hänen kanssaan leikitään. Eihän noilla ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa. Onko tässä ajattelussa jokin juurisyy tähän nykyiseen sukupuolisekametelisoppaan, että kuvitellaan että ne asiat, joista kukakin on kiinnostunut, jollain tavalla vaikuttaisivat hänen sukupuoleensa?

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Henna Kajava

"Väärin; lapsella on oikeus tulla kohdelluksi yksilönä, eikä sukupuolensa mukaan. Lapsella on oikeus tulla kohdelluksi identiteetiltään sellaisena, jollaisena toivoisi tulevansa kohdelluksi."

Et ilmeisestikään ymmärtänyt mitä sanoin.

Yksilöllisyyteen kuuluu sukupuolisuus ehkä tärkeimpänä yksittäisenä seikkana.

Nykyinen yksilöllisyyttä kohtaan suuntautuva väkivaltapolitiikka kohdistuukin ehkä juuri tuohon seikkaan.

Olen vakavissani siinä mielipiteessäni, että kaikki tämän yksilöllisyyttä kohtaan suuntautuvan väkivallan suunnittelijat ja toteuttajat pitäisi siirtää muihin tehtäviin. Pojalla on oltava oikeus tulla kohdelluksi poikana ja tytöllä pitää olla oikeus kohdelluksi tyttönä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #108

Ainakaan minä en ymmärtänyt, mitä sanoit. Johtunee siitä, että sinä et ymmärrä suomen kielen sanaa "yksilöllisyys". Henna Kajava ymmärtää, minä ymmärrän, moni muukin ketjussa ymmärtää.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi Vastaus kommenttiin #109

Yksilöllisyys merkitsee sitä, että pojan tulee saada tulla kohdelluksi poikana ja tytön tyttönä.
Sukupuolineutraalisuus on väkivaltaa yksilöllisyyttä kohtaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #110

Kuten sanottu: et ymmärrä suomen kieltä. Jos kotikielesi oli ruotsi, voimme neuvoa, että "yksilö" on ruotsiksi "individ".

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Ilmeisesti sukupuolta muuttavaa hormonihoitoa tosiaan annetaan jo lapsille. Jos se vieläpä aiheuttaa hedelmättömyyttä, mikä on järkeenkäypää, niin onhan se todella kyseenalaista. Ymmärrän kyllä, että jotkut lapset Suomessakin kokevat jo varhain olevansa toisensukupuolisia ja selvästi. Kuitenkin kai sanotaan, että sukupuoli-identiteetti tai ainakaan seksuaalinen suuntautuneisuus ei ole välttämättä vielä kypsä, eikä selvä murrosiässä - saati aiemmin. Siksi ei ehkä pitäisi vielä tuota sukupuolta alkaa muuttamaan alaikäisenä. Lisäksi muistan nähneeni dokkarin, jossa sukupuolen korjausleikkauksen tehneistä osa katuikin leikkauksen jälkeen. Miten siis lapsi ei voisi katua tuota prosessia, kun on vielä kypsymättömämpi arvioimaan sellaisen tarvetta itselleen, kuin aikuinen.

Yhtään vähättelemättä trans-seksuaalien vahvaa tarvetta leikkauksille kuitenkin minulle on yhä epäselvää, miksi se sukupuoli on niin tärkeä asia, että täytyy ryhtyä leikkauksiin. Nykyään, kun täytyisi voida olla jo melko vapaasti millainen mies ja nainen hyvänsä ilman rooliodotuksia. Toisaalta sanotaan, ettei sukupuolella ole väliä, kun ajatellaan, että lapsella voisi olla vain kaksi äitiäkin ilman isää. Sitten kuitenkin trans-sukupuolisilla se sukupuolen vaihtaminen onkin suunnilleen elämän ja kuoleman kysymys. Siinä siis se sukupuolen merkitys kuitenkin ylikorostuu valtavasti. Pidän itseäni lähinnä post-genderistinä - kuitenkin tunnustaen sukupuolten keskimääräiset erot ja siksi sen sukupuolen merkityksen ylikorostaminen ei tunnu hyvältä.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Hyvää pohdintaa, Henna Kajava. Huomaa, että olet tätä pohtinut ennenkin.

Pohdintaan kannattaa mielestäni ottaa mukaan myös heidät, jotka näitä sukupuolenkorjausleikkauksia haluavat ja ovat saaneet. Heiltä saamme myös kokemustietoa. Tässä keskusteluketjussa en ole vielä heidän kommentteihinsa törmännyt, mutta mediassa on näitä paljonkin esillä ollut. Tunnetuin lienee Marja-Sisko Aalto. http://www.iltalehti.fi/pinnalla/2015051319563359_...

Leikkaus ei sinänsä ole varmasti se suurin kysymys useimmille, mutta niille joille on, se suotakoon.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Mika Niikko: Nyt, kun LGBT-avioliitot ovat sallittuja, niin lainsäädännössä tulisi huolehtia, että lapsella on silti oikeus sekä isään, että äitiin. Kannatan apilaperheitä LGBT-perheiden lasten kasvatuksessa ja siinä lapsella tulisi olla rekisteröidyt äiti (nainen) ja isä (mies), sekä sitten jomman kumman puoliso tai vaikka molempien, jos kummallakin on lapsen syntyessä jo puoliso. Lapsella olisi silloin biologiset isä ja äiti, sekä lisäksi toinen äiti ja/tai isä (sosiaaliset äidit ja isät). Siinä lapsella olisikin sitten hyvät taloudelliset ja henkiset verkostot turvana!

Kun huolehditaan lapsen oikeudesta isään ja äitiin, niin nyt olisi aika kiireesti tehdä laittomaksi yksinäisten naisten oikeus hedelmöityshoitoihin. Tutkimusten mukaan käy selvästi ilmi, miten yksinhuoltajien lapsilla on paljon suurempi riski kärsiä mielenterveysongelmista ja elämä muutenkin haasteellisempaa ja turvattomampaa. Tällaisia lapsia on törkeää tehdä lähtökohtaisesti puoliorvoiksi!

Olen jutellut monien vihertävienkin ihmisten kanssa, jotka ovat olleet samaa mieltä näistä yksinäisten naisten hedelmöityshoidoista. Se sotii siis laajalti tervettä järkeä ja moraalia vastaan. Yhteiskunta ei saa viestiä kansalle, että se hyväksyy puoliorpojen lasten suunnitelmallisen lisäämisen yhteiskunnassa. Kyse on tietenkin lähinnä yksinäisten naisten itsekkyys ja saamattomuus miesten suhteen. Lähes jokainen nainen saa halutessaan hankittua isän lapselleen, jos etsii ahkerasti ja on valmis joustamaan kriteereistä syntyvän lapsen takia - jotta hänellä olisi myös elävä suhde isäänsä. Kun yhteiskunnan viesti olisi tämä, ehkä myös moni muuten lapsettomaksi jäävä mies saisi nauttia lapsesta.

Tällainen lakialoite persuilta saisi varmasti kansalta laajan tuen ja lisäisi myönteistä huomiota.

Kalevi Lystimäki

Kirjoitus tuntuu hyvin muinaiselta ja pysähtyneen ajan ajattelulta. Päivitys on suorittamatta, ajattelu on kaavan kangistamaa. Homous on synnynnäinen ominaisuus ja tällä variaatiolla on jokin tarkoitus. Monet homot ovat luovia ja antavat valtavan kehityspanoksen yhteiskunnallemme. Suvaitsevaisuus, empatia ja kunnioitus luojan luomuksia kohtaan ovat oikeita arvoja. Oli mahtavaa nähdä aitoa iloa uutisissa kulkueen jäsenten kasvoilta. Sanaton viestintä kertoo paljon. Ajatusmalleja on monia, niillä kaikillla kannattaa tarkastella asoita monipuolisesti jolloin paljastuu uusia näkökulmia. Jaana Pelkosella näyttää olevan ajantasainen, päivittyvä kuva maailmasta. Ymmärrän että henkinen uudistuminen urassa kulkevalle on vaikeaa ja muutosvastarinta on suurta. Prof Alf Rehn kertoi että uudistumista yrittävälle kun tulee ajatus: Teen niinkuin ennenkin. Silloin aivot saavat dopamiini-annoksen koska aivojen eräs tehtävä on minimoida energian kulutus. Vanha ratkaisu tuntuu hyvältä ja kehitys pysähtyy. Tarkoitushakuinen faktojen haku asiansa tueksi jättää toisen puolen asioista pois. Hyvään kasvatukseen on monta tietä, ei vain yksi.

Topi Kallinen

Homous nimenomaan ei ole synnynnäistä vaan opittu reaktio, hieman samaan tyyliin kuin eläimiin sekaantuminenkin. Saattaahan tuo jälkimmäinenkin olla silti luovaa, tai ainakin huvittavaa, kuten oli suomalaisille rauhanturvaajille, jotka aikoinaan palvelivat arabimaiden kedoilla kiikaroiden ketojen "paimenia" ajan kuluksi.

Ei homoilussa ole mitään elämän uudistamisen makua. Eikä yksi Tsaikocski vapauta muita homoja taiteellisuuteen luovuuteen. Idearikkautta voi olla jopa homojen keskuudessa, kuten vaikka monesti tapana olevassa ulostamisessa ja virtsaamisessa toisen päälle, vuorotahtiin mahdollisesti vielä, kuka sen tietää. Joku sanoi edellä, ettei kahden ihmisten keskinäisiin tekemisiin saisi puuttua - höpelösti sanoi sikälikin, että lähisukulaisten lasten saamistahan täytyy nimenomaan rajoittaa deneraationkin (fyysisen ja kulturaalisen) uhassa. Arabimaissa dominoivat serkusavioliitotkaan eivät hyvää lupaa!

Eikähän tässä tarvita prof. Rehninkään selityksiä siitä, että emme laiskuttamme riittävästi homoudu. Varsin yleinen homoutumisprosessi on nimenomaan sellaisessa henkisessä laiskuudessa, jonka varassa hyvinkin nuoret naperot alkavat oikean puuhailun asemasta homostella, ja toiset nuoret ringissä nauravat ja taputtavat ympärillä. Se voi, raiskatuksi tulemisen ohella, olla hyvinkin suurelle osalle homoutuneita se käyttäytymiskynnyksen alenemispiste. Nyt vielä tulee päälle median luoma paine tällaiseen askarointiin. Setalla on onneksi vielä hyvin vähän lähettiläitä. Maaseutupitäjissä heidät sitäpaitsi nauretaan ilkeästikin ulos koulun porteilta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kiinnostava avaus aikuisen kommentissa: "Homous nimenomaan ei ole synnynnäistä vaan opittu reaktio..."

Kokeile seuraavaksi "Nokian kirkossa nimenomaan satoi kultahippuja, joita kukaan ihminen ei ollut tuonut..."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokaisen joka miettii äänestävänsä persuja on hyvä lukea tämä ketju, tässä niitä oikeita totuuksia tulee ihan loputtomasti. :)

Viisaus ja ihmisrakkaus kukoistaa, sitä minä olen onnellinen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi oi miksi Niikko vihaa erinlaisia ihmisiä? Ja samalla kuka on lasten asialla?

Kalevi Lystimäki

Kyllä nykyään aika yleisesti hyväksytään että homous on rakenteessamme ja seksuaalisuus. Poika- ja tyttöroolit näyttävät syntyvän kasvatuksessa. Nainen on iästä riippumatta prinsessa ja urheilu muokkaa pojat katsomaan tyttöjä seksiobjektina, erityisesti jääkiekko, valitettavasti. Ehkäisyvälineet ovat vapauttaneet monet naiset aktiivisiksi iskijöiksi joiden kanssa parisuhde monelta pojalta menee pieleen.
Englannissa on tutkittu ihmisen parivalintaa ja on todettu että tanssi johtaa parhaaseen parisuhteeseen. Suomen suurin, spontaani mielenterveysprojekti oli sotien jälkeen 1000 tanssilavan rakentaminen talkoilla. Siellä surtiin menetykset ja rakennettiin uuden elämän alku luonnollisella tavalla terveesti. Näin useimmat vanhempamme ovat löytäneet toisensa. Kirkko ja uskonto kuitenkin olivat kristillisenä pohjana.
Kouluhallituksen 4-vuotinen projekti koko koulu tanssii, jota veti teatterikorkeakoulun prof Eeva Anttila opetti luokat 1-9 tanssimaan ja kehollista ilmaisua. Koulukiusaaminen loppui heti mutta tärkeintä oli se että poikien ja tyttöjen suhde muodostui toista kunnioittavaksi. Kontaktia ei yritetä saada aikaan kiusaamalla ja huomiota herättämällä. Ihmisten välisestä viestinnästä valtaosa on kehollista ja sen hallinta on systemaattinen puute kouluissamme. Sen vuoksi syrjäytynee merkittävä osa oppilaista. Tähän tulisi puuttua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No nyt tuli asiaa! Ja siksi myös sovinnollista. Jopa konservatiivien ja liberaalien välinen kuilu häipyy hetkessä tanssiympyröissä!

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Jari-Pekka Vuorela 10.7.2017 15:00 Vastaus kommenttiin #110

"Kuten sanottu: et ymmärrä suomen kieltä. Jos kotikielesi oli ruotsi, voimme neuvoa, että "yksilö" on ruotsiksi "individ"."

Ainakin sen minä ymmärrän, että Jari-Pekka Vuorelan vakaan kannan mukaan, ei pojalla ole mitään oikeutta tulla kohdelluksi poikana, vaikka miten toivoisi ja tytölle Vuorela soittaa samat sävelet.

Vuorela siis kannattaa henkistä väkivaltaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitäs henkistä kohellusta sinä täällä harrastat, Markku Savikivi?

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Viimeisten uutisten mukaan myös perussuomalaiset alkavat edistää seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksia Suomessa ja sillähän on varteenotettavaa painoarvoa Euroopan Unionissakin. Liberaalina perussuomalaistaustaisena olen tästä hyvilläni.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Ihmisoikeuskysymys, johon kansanedustajat ja ihmisoikeusjärjestöt eivät ota kantaa, on Suomen steriloimisikärajan 30 vuotta laskeminen muiden Pohjoismaiden tasolle eli 25 vuotta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset