Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Rehellinen Kike

Kike oli rehellinen itselleen ja äänestäjilleen. Arvostan.

Erehdyksiä teemme me kaikki. Kyky myöntää ne on ihailtavaa. Onneton tie on virheiden selittely seuraavat kaksi vuotta tai pidempään. Tuoreet YLE:n kannatusmittaukset antavat jo viitettä siitä, mitä kansa kunnioittaa.

Moni on ihmetellyt loikkareiden toimintaa, mutta pitää ymmärtää, että lähtö lienee ollut useimmille nopeasti tehty paniikkiratkaisu. Vasta jälkikäteen maan johtomiesten lausunnot alkavat palautua oikeisiin mittasuhteisiin.

Pääministeri Sipilä ja varapääministeri Orpo perustelivat Perussuomalaisten hylkäämistä kolmella pääteesillä: 1) ristiriita arvoissa, 2) hallitusohjelmaan sitoutuminen ja sen tulkitseminen, ja 3) hallituksen toimintakyky.

Ensimmäinen perustelu heitettiin pelastusrenkaaksi puolueesta pois pyrkiville. Siihen tartuttiin 20 edustajan voimin.

Perustelun ongelmana on lähinnä se, että sillä ei ole totuuspohjaa. Perussuomalaiset, sen jäsenistö, ohjelmat tai arvot eivät ole muuttuneet mihinkään – ei varsinkaan rasistiseksi – yhden puoluekokouksen jälkeen. Etenkin, kun tiedämme kuka puolueemme, ja jopa hallituksen, maahanmuutto-ohjelmat on suureksi osaksi muotoillut.

Huoli hallitusohjelman toteutumisesta oli perusteluna niin ikään outo. Kaikille osapuolille oli selvää, että perussuomalaiset puheenjohtajineen oli sitoutunut hallitusohjelmaan. Alkuperäisessä tiedotustilaisuudessa Sipilä totesi uskovansa, että Halla-ahon kanssa olisi saavutettu yhteisymmärrys hallitusohjelman ja mm. turvapaikkapoliittisen ohjelman toteutuksesta.

Hallituksen toimintakyvyn kanssa ollaan oltu lähinnä huolissaan siitä, että puolueen puheenjohtaja on osan viikoista kaukana Brysselissä. Ymmärrettävä huoli, mutta yksinään ei tosiaankaan syy hallituksen kaatamiselle.

Loppujen lopuksi kyse on siis puhtaasti arvoista – tai pikemminkin siitä, mitä niiden väitetään olevan.

Kriisin keskiössä on siis ollut epärehellisyys. Ei edes siitä, onko puolueen jakautumista suunniteltu etukäteen vaan siitä, että yksi puolue ja sen kannattajat halutaan leimata ääriainekseksi vastoin tosiasioita. Tämä ei ole ministerien arvovallalle sopivaa. Vielä vähemmän niille, jotka hylkäsivät puolueen taisteltuaan sen eteen vuosikausia. Halu pelastaa hallitus tuli suhteettoman tärkeäksi. Puolueen ja isänmaan tarvitsemien aatteiden puolustaminen jäi toiseksi.

Juuri jäsenistön ja äänestäjien perusteeton leimaaminen laukaisi armottoman palautemyrskyn. Asiallinen kritiikki on oikeutettua. Sen sijaan uhkailu ja asiattomuudet eivät edistä mitään vaan ovat häpeäksi.

Perussuomalaisilla on täysi syy kulkea pää pystyssä puolustamassa omaa linjaansa. Emme ole altistamassa itseämme ääriliikkeille, mutta emme myöskään väärille leimoille. Jatketaan tätä työtä, Kike ja muut ystävät. Perussuomalaisten arvopohja ja päämäärä ovat samat. Jäsenyytemme arvoisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eilen vielä seteliselkärankainen, isänmaanpetturi, liero, hylkiö ja tänään taas aivan ihana ihminen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Näin. Takinkäännön laskijoilla riittää töitä näinä aikoina, kun kääntöjä tehdään niin yksilöinä kuin ryhmissä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tässä voikin sitten alkaa odottaa ensimmäistä takin kaksoiskääntäjää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #4

Joillakin ihmisillä on tärkeää päivittää tilanne minuutin tarkkuudella ettei tule kehuneeksi tai haukkuneeksi "väärää" ihmistä :D

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #7

" Rehellinen " poliitikko on aina syytä huomioida erikoisena yksittäistapauksena reaaliajassa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #17

Alle kahdessa viikossa kaksi loikkausta tehnyt poliitikko on siis rehellinen ;) Miten vain.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #21

Perussuomalaista rehellisyyttä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kikellä suku velvoittaa. Hänen isänsä teki aikoinaan kolme loikkausta, sai lisänimen kolmiloikkaaja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tosin fiksu politiikan seuraaja huomasi jo alkuun että 20 joukossa oli niitä joita peloteltiin tai painostettiin nopeaan ratkaisuun. Ydinjoukko joka suunnitteli, laski ja toteutti oli huomattavasti pienempi.

Fiksu olisi myös huomannut että perussuomalaisten puheenjohtaja sanoi tämän hyvin aikaisessa vaiheessa ääneen ja kehoitti vielä näitä muutamia äkkinäiseen ratkaisuun päätyneitä harkitsemaan kuun loppuun.

Fiksu olisi niin ikään huomannut että mainitsemasi adjektiivit ovat hyvin pitkälti osoitettu Soinia ja hänen lakeijoitaan vastaan. Mutta saitpa sentään suosittelijoiksi viestiisi turpean demarin ja Kuikan, sekä tietenkin Tarun joka tykkää kaikesta antipersuiluun viittaavastakin viestistä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

"Eilen vielä seteliselkärankainen, isänmaanpetturi, liero, hylkiö ja tänään taas aivan ihana ihminen."

Tai sitten kyseessä on henkilö, joka on virheensä huomannut ja sen korjannut. Tähän minä en osaa parempaa arvausta ehdottaa, koska en tunne häntä henkilökohtaisesti.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Lienee tässä se positiivinen asia molempien ryhminen osalta, että molemmissä taso nousee. "juhannushuumoria".

Pekka Iiskonmaki

En huomannut plogiasi ja menee nyt hieman päällekkäin.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Talouskasvun nousun saavuttaminen, on vaatinut uhrauksia ja leikkauksia kansalaisilta jotka näkyvät tulevina vuosina miinus merkkisenä terveys ja sosiaali-menoissa. On leikattu ihmisiltä jotka ovat olleet heikommassa asemassa, kun taas tulonjako politiikka on suosinut hyvätuloisia, pääomien piilottamisena veroparatiiseihin, joka on osittain näkynyt valtion ja kuntien rajuna velkaantumisena.

Tilastoja voidaan laskea ja hehkutella monella tavalla, oikein laskettuna saadaan aivan toisenlaiset luvut, jos siihen lasketaan sosiaalisen ja inhilmisen pääoman, sekä valtion ja kuntien korjausvelat, sekä ympäristön menetykset, mitä talouskasvu joutuu maksamaan vielä vuosikymmeniä eteenpäin.

Suomi onkin muuttunut pahoinvointivaltioksi jossa hyvinvointia lasketaan rahassa, eikä kansanterveyden mittareilla, koska nykypolitiikka aiheuttaa kustannuksiltaan mittaamattomat sosiaaliset ja terveydelliset ongelmat.Nyt tarvitaan poliittista selkärankaa sekä niitä "arvoja" sekä isänmaan henkeä jolla Suomi nostettiin sodan jälkee hyvinvointivaltioksi. Suomi 100-vuotta "arvot" luokkayhteiskuntana.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Rehellinen Kike"

Tiedä siitä rehellisyydestä. Tajusi ainakin ettei poliittista tulevaisuutta ole loikkareiden joukossa (joku ehkä uskotteli toisin).
Tajusi myös ettei loikkareiden ryhmässä kaikki saakaan palkkiovirkaa eikä kaikilla ole edes ministerin palkkaa... jotkut ovat etuoikeutetumpia kuin toiset ja silti pitäisi kestää paskan saaminen niskaan ja suureksi osaksi entisiltä selkääntaputtelijoiltakin ja omilta ex-äänestäjiltä.

Osa lähtijöistä on taineet olla ihan Soinin ja kumppaneiden (ketkä tuolla keskushahmot ovat olleetkaan) vietävissä... naiivisuuttaan vai mistä syystä..
***********************************************

Tuossa on Halla-Aholla hyvä paikka hajoittaa hallitusta mikäli saa muutaman nappulan vielä irroiteltua takaisinpäin. Tyhmemmätkin loikkareissa taitavat jo tajuta että poliittista tulevaisuutta ei ole "sinisissä". Mikäli ei ole polttanut pahasti suhteitaan persuihin, niin voi sitä monelle loikkarille tulla mieleen mitä tuli tehtyä.. ja edes miksi. Onkohan montaakin vakuuteltu väärillä perusteilla? Jos on, niin en ihmettelisi ollenkaan vaikka muitakin lähtee takaisinpäin... mikäli vain pääsee (aika montaa eivät nykypersut taitaisi ottaa takaisin vaikka maksaisivat siitä).

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Tämä on sitä tunnettua "tuuliviiriedustajien" tyyppiryhmää. Toivotaan parempaa, aatteista viis.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kike osoittautui vastuuttomaksi loikkariksi. Tai sitten seteliselkärankaiseksi tietäsessään, että vain perussuomalaisten ryhmä saa puoluetukea. Hänhän oli Soinin porukkaan aikoinaan liittynyt ja nyt tällä päätöksellä vasta loikkasi siitä häpeällisesti pois.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tunnen kiken ja olen aika varma että teki ratkaisunsa pelottelun takia tunteella. Harkitsi ja palasi takaisin. Oikeasti hieno ihmimen, kuten Arja Juvonenkin joka palannee vaikka uuvatteihin ei kikkelilain takia kelvannutkaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Herätit uteliaisuuteni. Millä peloteltiin?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #27

Etkö ole seurannut uutisointia? Kyllä mielestäni aika monesta lähteestä tämä on tarkistettavissa. Peloteltiin sisulaisten vallankaappauksella, marginalisoitumisella, rasistiksi ja fasistiksi leimautumisella jne.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Eivät nuo minun korvaani kuulosta pelottelulta. Joku on vain katsonut millä tavalla uusi puheenjohtaja on johdonmukaisesti julkisuuskuvansa rakentanut. Selkeää poliittista asemoimista ja erottautumista ennemminkin. Kyllä Halla-aho tietää mitä tekee, muista en ole niinkään varma.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #31

Kiitos Mikko Kokon kommentin sisällön alleviivaamisesta ja onnea valitsemallasi avoimen leimaamisen sekä mustamaalaamisen tiellä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Nyt jäi vähän epäselväksi kumpaa mustamaalasin. Elomaata siitä ettei ymmärrä Halla-ahon tietoisesti rakentaneen tiettyä julkisuuskuvaa, vai Halla-ahoa siitä että julkisuuskuva on rakentunut hänen tiedostamattaan erilaiseksi kuin mihin hän on pyrkinyt? Toki molemmat asiat olisivat noloja, mutta en itse usko kummankaan olevan totta. Halla-aho on siihen liian älykäs, enkä usko Elomaan tulleen uudelleenvalituksi ilman sen verran poliittista pelisilmää, että ymmärtää julkisuuskuvan rakentamisen tärkeyden.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tuollaiset teatterit ja poliitikkojen sumutukset aiheuttavat sen, ettei minulla ole pisaraakaan luottamusta eduskuntaan taikka valtioon.

Politiikkaan menetetty luottamus saadaan takaisin, jos heitetään kaikki vanhat puolueet ulos ja tilalle rehelliset uudet puolueet sekä perustuomioistuin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Halla-Aho uhkailee jo enemmistön häviämisestä hallituspuolueilta. Vielä on pelaamatta viimeiset kortit, koska hallituksella ovat RKP ja KD takataskussaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eipä taida olla siellä takataskussa kuin murunen hiekkaa. Kas kun RKP ja KD eivät ole nykyisen hallitusohjelman kannattajia vaan haluavat siihen tiettävästi paljonkin muutoksia, joihin taas kokoomus eikä keskusta suostune.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ehdokkaat pelkäävät, ettei mene läpi seuraavissa vaaleissa, ei näillä hypyillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että joku linja olisi parempi tai huonompi.

Halla-Ahon porukka kelpaa kyllä, koska sieltä pääsee helpommin läpi, tätä asiaa Kike sitten ei ymmärtänyt, se on usein vaikeaa hahmottaa todellisuutta, vaikke blondi olekaan, ainakaan ulkonäöllisesti, sisältä blondi sitten paistoikin läpi.

Kuka tollaista tuuliviiriä voi enää äänestää, tai no riittäähän niitä rasisteja varsinais-suomessakin. :)

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Onhan niitä rasisteja täälläkin. Voinemme siis odottaa Kiken tuovan tarjolle rehelisempää rasismia seuraaviin vaaleihin. Tajusi vissiin liian myöhään, ettei hän ainakaan asiapolitiikalla tule ääniä saamaan, joten hallapersut olivat ainoa vaihtoehto. Mietin vain kuinka vietävissä se on kun alunperin edes lähti matkaan...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Demari joka peräänkuuluttaa asiapolitiikkaa :D

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #16

No eihän me tuollaista Persupolitiikkaa osatakaan tehdä, joten asiapolitiikalla pitää mennä. Kukin kykyjensä mukaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #59

Kuhan pidätte Rinteen johtajana niin luottoni politiikkaanne on kova. Sitten jos saan neuvoa, niin Marinin Sanna seuraavaksi johtoon.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

No siinäkin on nainen, joka on helppo puhua ympäri mihin vain. En luottaisi edes saapasostoissa tai bodybilding opastuksessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

No siinäkin on nainen, joka on helppo puhua ympäri mihin vain.
Pitäiskö yrittää...?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Uskottavuus olisi mennyt molemmilta revyy- ryhmiltä, mikäli sitä olisi alunperinkään ollut.
Tämä on hauskaa seurattavaa. Jatkakaa toki, mehän sen maksamme..

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#20
En sanoisi näinkään.
Uskottauus persuilla taisi lisääntyä koska joukko on nyt yhteneväisempi.
Tosiasiat voi myöntää vaikkei heidän politiikkaansa allekirjoittaisikaan.

Kike varmaan saa äänensä ensi vaaleissakin. Ihmiset symppaavat virheensä myöntävää.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ja hölöpöppöö uskottavuus. Kikelle tuli n. kaksoisvirhe jos nyt ei persuihin liittymistä muistella kolmantena.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Sahauksen” ääni tuntuu kuuluvan. On alkanut ilmeisesti sen oksan sahaus, jossa perussuomalaiset istuu. Ennenaikaiset eduskuntavaalit tietäisivät puoluetuen putoamista kansanedustajapaikkojen myötä murto-osaan siitä, mikä se on nykyisin. Puoluetuki on noin 180 000 euroa kansanedustajaa kohden. Edessä olisi melkoinen suonenisku puolueen taloudelle.

Sipilän hallituksen muuttuessa vähemmistöhallitukseksi, se tietäisi uusia vaaleja, mikäli Kristilliset ja RKP eivät pääsisi sopimukseen hallitusohjelmasta. Juha Sipilä on keskeisessä asemassa päättäessään hallituksensa toimintakyvystä. Sana ”pääministeri” kertoo yksiselitteisesti tämä asian. Kysymyksessä on Juha Sipilän hallitus.

Mitä arvoihin tulee, niin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Halla-aho olisi ateisti ja ei olisi suorittanut varusmiespalvelusta. Olenko näissä tiedoissa väärässä? Itselleni arvot koti, uskonto ja Isänmaa ovat erittäin tärkeitä arvoja. Edellytän puolueen puheenjohtajalta myös näitä arvoja. Ennen kaikkea se tarkoittaa sotilasvalaa tai sotilasvakuutusta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Meinasin ratketa naurusta, kun Laura Huhtasaari sanoi A-studiossa että perussuomalaisille koti, uskonto ja isänmaa ovat ohjaava arvopohja. Halla-aho näyttää olevan todellakin uraa uurtava monella tavoin. Lienee ensimmäinen ateisti joka pitää uskontoa tärkeänä arvopohjana. Täytyyhän meidän luottaa varapuheenjohtajan sanomisiin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hänen kotinsa käsittää siis kaksi vaimoa, isänmaa on Brysselissä ja uskontona ateismi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #33

Voi näitä hallituspuolueiden (kok, ja kesk) kannattajien mielipiteitä. Kovin suvaitsevilta vaikuttavat tiedän arvomaailmanne.

Kuikalta selvää panettelua ja sovaalmista. Oikeinko on vihitty kahden naisen kanssa? Muutoihan ei vaimoista voida puhua. Luulenpa H-ahon isänmaan olevan enemmän täällä kuin mitä kommentoijalla ottaen huomioon hänen aiemmat kommenttinsa. Kannattaisi pysyä asiallisella tasolla kun esittää mielipiteitä, niitä omia.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #38

"Panettelua ja sovaalmista"? Sehän oli Kuikalta hauska heitto. Naura mieluummin hyvälle lohkaisulle, vaikka – ja ennen kaikkea silloin kun – mielipiteet olisi ihan eri linjalla.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #38

Ei ole kenenkään ulkopuolisen vika jos on maineensa persuperseilyllä pilannut. Itsellleenkin saa joskus nauraa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #69

Kari Kero, en itse ole nauranut Soinin sutkauksille koskaan. Kaikista typerin sutkaus oli juuri tuo esille nostamasi. Onneksi Soini on valintansa tehnyt uuvattina. Harmi vain, että niin moni seurasi hänen loikkaustaan. Ilmeisesti kiireessä liikoja ajattelematta. Kukin kuitenkin vastaa omista tekemisistään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #33

# 33

Iltapäivälehtiä lukemalla alkaa kylläkin pohdituttaa, liekö Simonilla kohta sitä yhtäkään vaimoa ...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ateistinen agnostikko taitaa olla täsmällisempi verkosta helposti verifioitavissa oleva ilmaisu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Jos kerran niin sanot, luulin tosiaan ateistiksi. Pahoittelen erehdystäni. Korjataan siis lause: Lienee ensimmäinen ateistinen agnostikko joka pitää uskontoa tärkeänä arvopohjana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jukka Mikkola,

Minä kyllä ulottaisin tuon sotilasvalan vannomisen tai sotilasvakuutuksen antamisen myös kaikkiin niihin henkilöihin , jotka noinkin voimakkaasti aatepohjaisesta puolueesta ( tuleva Sininen tulevaisuus ) valitaan ministerin vastuunalaiseen virkaan.

P.S. Onko muuten sosiaali-ja terveysmininisteri Mattila vannonut sotilasvalaa tai antanut sotilasvakuutusta ?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Valtioneuvoston jäsenet eli ministerit vannovat tuomarinvalan ja virkavalan tai antavat vastaavat vakuutukset astuessaan ministerin virkaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #50

Jukka Mikkola,

Kansanedustaja Mattila ei siis ollut vannonut sotilasvalaa tai antanut sotilasvakuutusta ennen kun puolue ehdotti häntä ministeriksi ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mattila ei ole kieltäytynyt valan vannomisesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #51

Tuskin ministeri Mattila saisi virallisesti sotilasvalaa vannoa vaikka haluaisikin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #53

Sotilasvalassa vannotaan puolustettavan Suomen itsenäisyyttä eli ei sovi federalisteille.

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri Vastaus kommenttiin #58

"Isänmaan koskemattomuutta".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #53

Hänen halustaan emme tiedä, mutta Halla-ahon haluttomuudesta kylläkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #63

Ei kyse ole halusta vaan federalistien maanpetoksesta. Halla-aho on isänmaallinen verrattuna näihin isänmaanpettureihin jotka myivät Suomen EU:n komissiolle, luovuttivat suvereniteetin ulkopuolisille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #64

Halla-ahon johtajakyvyistä kertoo se, että kun Soini kasvatti puoluetta yhtenäisenä kaksi vuosikymmentä, Halla-ahon johdolla se hajosi kahdessa vuorokaudessa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

En ymmärrä Kiken parjausta paluun vuoksi. Siniset perustettiin vain siksi, että kepu ja kokoomus voivat pettää omat äänestäjänsä. PS halusi jatkaa hallituksessa ja jatkaa hallitusohjelman toimeen panemista. Siihen tarvittiin rinnakkainen eduskuntaryhmä, mutta mitä väliä.

Ketä tässä on petetty. Korkeintaan kepun ja kokoomuksen äänestäjiä. Lisäksi tehtiin tekninen "pesäero" ja palomuuri halla-ahoon kv-syistä.

Mielestäni tässä on nyt ihan liikaa porua ilmassa. Lienee opposition pettymyksestä johtuvaa.

Tuo on tämän vaiheen tilannekuva ja voi hyvinkin muuttua myöhemmin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Anteeksi nyt vaan, mutta kuulostaa perin lapselliselta tämä "pelotettiin liittymään". Kyse on kuitenkin aikuisista ihmisistä, jotka johtavat Suomea päätöksillään.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Vaikka blogisti kuuluu PS:n maltillisempaan laitaan, loikkaamisen todellinen syy jää näkemättä.

Nuivien johdolla tehty kaappaus olisi johtanut tai johtaa nytkin SD:n, FN:n ja muiden populistipuolueiden kanssa tehtävään yhteistyöhön. Olisiko blogisti ollut valmis hyväksymään yhteistyön näiden ryhmittymien kanssa?

Toinen asia jota blogisti ei näe, on Halla-ahon, Huhtasaaren ja Eerolan määrätietoinen vivutus kohti eroa EU:sta sekä yhteistyö eurooppalaisten populistiliikeiden kanssa. Tällaisesta ei yleensä seuraa mitään hyvää vaan pelkkää vastakkainasettelua.

Halla-ahon taktiikka on pelata hajota ja hallitse -peliä joka tulee johtamaan ennen pitkää ongelmiin. Sama ilmiö on toistunut muissa maissa erilaisten populistipuolueiden toimesta. Apuna hänellä on Huhtasaari ja Eerola. Todennäköisesti Huhtasaari ei ymmärrä Halla-ahon taktiikkaa. Ei sitä ymmärrä Ritva Elomaakaan. Isänsä tavoin hänkin loikkii sinne ja tänne.

Huhtasaaren tekstejä lukiessa tulee välillä sellainen olo, että ottaako hän huomioon laajemman suunnitelman, joka Halla-aholla on tavoitteena, vai hyväksyykö hän sen. Siis yhteistyön SD:n ja FN:n kanssa.

Jos edessä ovat uudet vaalit tai hallituksen hajoaminen, nuivalla nykyjohdolla PS ajaa Suomen äärilaitaan josta ei ole paluuta. Tätä vaihtoehtoa kannattaisi blogistin miettiä. Lyhyen tähtäimen näköalat eivät riitä. Asioita tulee katsoa pidemmällä tähtäimellä. Mitä mistäkin seuraa.

Vihervasemmisto olisi toki iloinen jos tulisi uudet vaalit. Mutta mitä vaihtoehtoja heillä olisi tarjota?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Aikamoista horinaa vailla järjen saati totuuden murustakaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pekka Juhani kirjoitat "Nuivien johdolla tehty kaappaus olisi johtanut tai johtaa nytkin SD:n, FN:n ja muiden populistipuolueiden kanssa tehtävään yhteistyöhön. Olisiko blogisti ollut valmis hyväksymään yhteistyön näiden ryhmittymien kanssa?"

Olenkohan käsittänyt väärin, kun ymmärsin Halla-ahon tarkoittaneen nimenomaan yhteistyötä EU parlamentissa. Hänhän sanoi tuossa samassa yhteydessä PS:n kohdalla olevan parempi vaihtaa parlamentissa ryhmää pois ECR:stä. Tuskinpa muunlainen yhteistyö tullee kysymykseen?

http://www.efddgroup.eu/members/7

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Loikkaus, anteeksi ryhmän vaihto, EU-parlamentissa kruunaisi tämän farssin!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #42

Hitsi soikoon kanssasi! Eihän kesken meppikauden vaan vasta seuraavien eu-vaalien jälkeen.
Taas ryhdyit viisastelemaan. Vai yritätkö olla muuten vain nokkela?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Kyllä viisastelu on paljon tärkeämpää. Nokkeluus on vain tyylillisenä mausteena luettavuutta lisäämässä.

Totta puhuen en ollut kuullut mistään ryhmän vaihdosta, joten nyt ei ollut edes kyse viisastelusta, valitettavasti.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Halla-ahon tekstissä joka jaettiin puoluekokouksessa oli maininta yhteistyöstä SD:n kanssa jos uskomme Talouselämän Matti Virtasta. Puheesta hän jätti sen pois. Huhtasaari on myös pitänyt tätä asiaa esillä. Yhteistyötä syvennetään SD:n ja muiden populistipuolueiden kanssa.

En näe että yhteistyö parlamentissa eroaisi muusta yhteistyöstä. Kontakteja solmitaan joka tapauksessa puolin ja toisin SD:n äärilaidan ja nuivien kesken.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kikelle tuli ostokrapula, kun Soini ehkä alun alkaen painosti ja naulasi hänet sanoin nurkkaan vailla senhetkistä ulospääsyä. Merkit ostokrapulasta olivat kuitenkin ilmassa jo 16.6 kun Kike huuteli fb:ssa "Haluan olla avoin äänestäjilleni ja kysynkin: Teinkö oikean valinnan ?" Millaisen kuvan tällainen epävarmuutensa julkihuutelu näinkin merkittävässä päätöksessä antaa? Vähän kaksipiippuisen; toisaalta hyvä tietysti kun erosi loikkareista lopulta, mutta aika kevutkenkäisen vaikutelman prosessi hänestä antaa poliitikkona suuremmalle yleisölle - eli Kike lähtee suurella tunteella innostuksissaan helposti ja nopeasti siihen mukaan mistä milloinkin puhaltaa, on kyseessä sitten Soinin hirmumyrsky, tai sen tyynnyttyä Leena Meren hempeää, jo lähes tyyntä, ja hyväilevää.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Levoton ja suruton ja vapaa
joka tuulen mukaan menemään
kun sellaisia tapaa
niin kysyy itseltään
miksi mä paikallein jään
itätuuli kutsuu mua itään
kesätuuli vetää etelään
ja siteitä en mitään kestä pitempään
nyt joko lähden tai jään."

(Tuuliviiri, Danny)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jostain syystä blogin otsikosta juolahti mieleeni: "Rehellinen Lapin mies, Jari Isometsä"...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kikellä meni pupu pöksyyn. Ei yksinkertaisesti kestänyt sisulaisten painetta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minun arvaukseni Kike Elomaan paluumuuttoon. Kun hän näki uuden porukkansa kannatusprosentit (2,5) ja vertasi niitä vanhan porukan prosentteihin, niin päätös oli selvä. Vanhassa poppoossa voisi mahdollisuus jatkaa tulevien vaalien jälkeen kansanedustajana olla parempi. Tietenkin vain mahdollisuus.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mitä pitää ajatella "kansanedustajasta", joka hyppää eestaas? Kike Elomaan koko elämä tosin antaa viitteen siihen. Narsistista hypetystä, rikollisen läheisen täydellistä ymmärtämistä ja kovaa aatteetonta taktikointia politiikassa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Rehellinen Kike! Kyllä riittää tikusta asiaa, ei voisi vähempää kiinnostaa koko Kike.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset