Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Kulttuuriministerin salkku

  • Kulttuuriministerin salkku

Hallitus on päättänyt lisätä ministerien määrää kolmella. Perussuomalaisille on uutena pestinä tulossa kulttuuriministerin salkku, johon yhdistetään ulkoministeriöstä Eurooppa-ministerin tehtävät. Lähtökohtaisesti ihmettelen, miksi oikeusministerin salkusta luovuttiin juuri, kun tuloksia alkaa tulemaan.

Salkkujen vaihdosta on sovittu ministerivaliokunnassa. Aikaisimmin, sosiaali- ja terveysministerin vaihto tehtiin ilman keskustelua eduskuntaryhmässä. Tällä kertaa näin ei tulisi toimia. Ministerin valinnassa tulee kuulla eduskuntaryhmää.

Miksi?

Kulttuuriministerin tehtävässä ei ole kyseessä vain mahdollisuus ihmetellä oopperan määrärahoja. Uuden ministerin vastuulla on nuorisopolitiikka, huippu-urheilu, liikunnan edistäminen, kulttuuriasiat ja Eurooppa-suhteet – ratkaisevia kysymyksiä tulevaisuutemme kannalta. Tästä syystä eduskuntaryhmän tulee päästä vaikuttamaan siihen, että paras mahdollinen osaaja ja vaikuttaja tulee valituksi.

Mitä uudelta ministeriltä vaaditaan?

Ministeri ei voi olla yksinäinen toimija vaan välittäjä, joka tiivistää koko perussuomalaisen kentän näkemykset konkreettisisiksi muutoksiksi. Pelkästään eduskuntaryhmässä meillä on monta huippuasiantuntijaa nyt jaettavaan salkkuun liittyvillä osa-alueilla. Ministerin ei kannata jättää parasta asiantuntijuutta aitioon, vaan kutsua koko rintama vaikuttamiseen mukaan.

Nykyisestä hallituskaudesta on vielä puolet jäljellä. Ministerin on oltava rohkea tekijä ja rautainen neuvottelija. Se, mitä tähän mennessä on saatu aikaan, ei riitä. Kuntavaalimenestys ja puolueen yleinen kannatus haastavat muutokseen. Perussuomalaiset ovat edelleen oikeassa, mutta tarvitsemme lisää päättäväisyyttä.

Nuoret

Uuden ministerin vastuulle tulee nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen. Nuorten hyvinvointi on maamme kohtalonkysymys.

Itse tulin alun perin politiikkaan vain yhdestä syystä: tekemään konkreettisia muutoksia nuorisoasioissa. Ennen eduskuntaa tein kädet savessa nuorisotyötä – 10 vuotta erityisnuorisojärjestön toiminnanjohtajana päihdeongelmaisten, vankilasta vapautuvien ja muiden nuorten rinnalla. Kerran menin torille haastamaan Timo Soinia nuorisopalveluiden epäkohdilla ja Timo haastoi minut mukaan politiikkaan muuttamaan nuo epäkohdat. Moneen asiaan olen pystynyt vaikuttamaan, kuten viimeksi ammattikoulureformiin.

On selvää, että nykyiset toimet, kuten Ohjaamojen lisääminen, eivät riitä. Työn ja koulutuksen ulkopuolella on noin 45 000 nuorta ja joka ikäryhmästä 15% jää ilman toisen asteen tutkintoa. Jopa 5 % nuoristamme on yrittänyt itsemurhaa.

Tiedän, että näitä nuoria voidaan auttaa. Tiedän, että meillä on keinoja. Ja tiedän, että ne eivät ole läheskään täydessä käytössä tällä hetkellä. Nuoriamme meillä ei ole varaa menettää. Tarvitaan ministeri, joka ajaa tarvittavat muutokset peräänantamattomasti läpi.

Eurooppa murroksessa

EU natisee liitoksistaan enemmän kuin uutisten läpi Suomeen asti näkyy. Nykymalli on tullut tiensä päähän. Joko integraatiota löyhennetään tai sitten osa jäsenistä irtoaa. Tällöin ydin, jos sitä vielä jää jäljelle, toteuttaa liittovaltion. Suomi ei voi tässä tilanteessa olla nukkuva osapuoli, joka ei koskaan vastusta mitään missään.

Hallitusohjelman mukaan suhtautumisen EU:hun tulisi olla rakentavan kriittinen. Missä kriittisyys näkyy tällä hetkellä? Suomen etua pitää vahtia. Eurooppa-asioiden irrottaminen UMI:n salkusta mahdollistaa sen, että asiaa hoitavalla ministerillä on tähän käytännössä entistä paremmin resursseja.

Urheilu ja kulttuuri

Urheilu ja liikunnan merkitystä terveydelle ja kansalliselle mielialalle on vaikea liioitella. Yksi harrastus jokaiselle lapselle ja nuorelle on taattava muitakaan ikäryhmiä unohtamatta.

Kulttuurin sisällä tehdään ilahduttavaa ja arvostettavaa työtä, jota tulee suojella ja kehittää. Kehittämisen ohella tarvitaan leikkauksia. Oopperaa, teatteria ja museoita ei voida hyvällä omallatunnolla jättää leikkauksien ulkopuolelle aikana, jolloin leipäjonot kasvavat.

 

Minulle ei ole itseisarvoisesti väliä sillä, kuka on ministeri. Sillä on väliä, että saadaan aikaan todellisia tuloksia. Selittelyille ei ole enää aikaa. Siksi onkin tärkeää, että puolueemme eduskuntaryhmä tekee parhaan mahdollisen ministerivalinnan.

Vakavasti ottaen. Usealta taholta on haastettu vastuuta kantamaan. Osaltani en voi ohittaa asiaa olkaa kohauttamalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minä ainakin nukkuisin ihan rauhallisesti, jos sinä olisit kulttuuriministerinä. Muiden yöunista en voi mennä takuuseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Seli seli;) Kokoomus luopui osasta opetus- ja kulttuuriministeriötään ja sai tilalle kokonaisen ja painavamman oikeusministeriön.

Ja keskusta jakoi sisäisesti Tiilikaisella olleet maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön.

http://valtioneuvosto.fi/tietoa/toiminta

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta painavimmat salkut. Nyt voi sormeilla perustuslakia mieleisekseen esim.työttömien sosiaaliturvan osalta.

Kepu,kok voi keskittyä nyt "VVO" asumistukiin ja niiden ehtoihin yhdessä. Ympäristöministeriö kun päättää kaavoituksista,asunnoista ,rakentamisesta ja vuokra-asuntojen asumistuista.
Samoin maataloustukiin .

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Toivottavasti uusi kulttuuriministeri huomioi Kike Elomaan upean uran perus-suomalaisen iskelmämusiikin tähtenä esimerkiksi taiteilijaeläkkeen muodossa. Viherkommari-Palefacet jääköön nuolemaan näppejään.

Tästä on tekotaiteellinen postmodernismi kaukana:
https://www.youtube.com/watch?v=LjiejCUxxgE&list=P...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saanen huomauttaa että tämän perussuomalaisen kansanedustajan vastaava taiteilijaura on ollut pidempi

https://www.youtube.com/watch?v=QZVkyJbTDB8

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Hieno suoritus ottaen huomioon, ettei tekijä osaa laulaa tai soittaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Veltto Hottentotti-laulullaan on tietenkin jättänyt lähtemättömän jäljen risteilylavoille ja on palkkionsa ansainnut siinä kuin Kikekin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Taiteilijauransa lisäksi Veltto on jättänyt lähtemättömän jälkensä myös Tampereen kaupunginvaltuustoon

Tampereelle uusi ”Lex Veltto”: Kokouspalkkiot puolitetaan, jos valtuutettu poistuu kesken kokouksen

Lex Soini, Lex Lindström, Lex Veltto, ai että mitä seuraavaksi!

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/tampereelle-uusi-...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #12

"Lex Elomaa".
Kansanedustajaa kielletään laulamasta täysistunnoissa. Tai ylipäätään missään. Koskaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine Vastaus kommenttiin #9

Hottentottilaulu on alunperin norjalainen lastenlaulu, ja sen on sanoittanut Jukka Virtanen. Siis aivan eri Virtanen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä olisi ollut nimittää kulttuuriministeriksi vihreisiin siirtynyt Kari Tykkyläinen, todellinen kulttuuri ihminen,tunnettu suomalainen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Toivotaan että tämä Ohjaamo-toiminta on oikeanlaista hommaa eikä mitään hölynpölyn halipatihippaa touhua. Kaikki työttömät nuoret eivät ole syrjäytyneitä, oikeanlaisella avulla ihmistä voi kyllä auttaa, mutta missä viipyvät valtionavut esim MT-potilaiden kuntoutukseen? Monia MT-potilaiden päiväpaikkoja on suljettu ja esimerkiksi kriisipuhelin on hyvin outoihin aikoihin auki.

Niin ja tosiasia on se ettei niitä töitä kertakaikkiaan ole.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eiköhän leipäjonot kuulu muiden kuin kulttuuriministerin vastuualueeseen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kuuluu juu. Pääasiassa Sosiaali ja terveysministeri P.Mattilalle Ps ja Työministeri J.Linströmmille Ps.
Kelan ja työttömien tuista ja ehdoista päättää edm. yhdessä kepu,kok kanssa.

Koska Graan-Laasonen sai kurat niskaan jopa PS koulujen leikkauksista ,niin onneksi olkoon persut. Tulitte jatkaamaan koulu-uudistusta samoilla ohjeilla millä edm. jotka teki Vanhasen II-hallitus ,USA konsulttifirma McKinseyn ohjeilla.
Kokoomus pääsi tuulensuojaan presitentin-,maakunta- ja eduskuntavaaleja varten .
Eikä leikkaukset Kelan etuuksista ja työttömien tuista vastuuministereidenne takia lisää kannatusta PS. Mutta kepu,kok pesee kätensä niistä kuten aina on tehnyt omissa hallituksissaan .Nyt syntipukkina ei olekkaan demarit vaan persut.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Aivan mahtavaa, että persusta tulee kulttuuriministeri! Nyt sitten vain uusi "Jumalan teatteri" pystyyn, niin ko. persuministeri lyö kätensä kirjaimellisesti p****an. Harmi, että Jouko Turkka meni ja kuoli, mutta eiköhän tässä joku ryhdy "turkaksi". Persuille käy tuossa ministerinpestissä huonosti. Hyvä niin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Että tälläinen "myyntipuhe" Niikolta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Perussuomalaisen puolueen jäsenenä esittelen ylpeänä omaa taidettani ja vertaan sitä ihan kenen tahansa toisen taiteilijan kanssa maailmassa. Kun täällä kerran Perussuomalaisia taiteen harjoittajia arvostellaan, niin tässä sitten tällaista arvosteltavaa.

https://www.youtube.com/watch?v=g0H_tMWxXXg

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kuka täällä on arvostellut perussuomalaisia taiteenharjoittajia?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Erikoinen kysymys ja Salonen joko trollaa tai sekoilee, no kumpaankin ollaan totuttu kyseisen kirjoittajan kohdalla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #36

Erikoinen vastaus. Pyysin perusteluita väitteellesi jolloin syytät trollaamisesta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #38

Useassakin viestissäsi arvostelet Perussuomalaisia taiteilijoita ja sen tekee moni muukin, siksi ihmettelin kysymystäsi ja pidän sitä trollaamisena. Samoin pidän tätäkin viestiä johon vastaan. Toki kyseessä saattaa olla yksinäisyyskin, halu keskustella ihan kenen tahansa kanssa, vaikka vedättämällä tai trollaamalla.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Hienoja töitä, en ole ennen nähnytkään eli elä nyt arvioi muita sen perusteella ettei töitäsi ole jossain missä haluat.

Huom! Sä oot varmaan eka Persu joka on maininnut olevansa taiteen harjoittaja.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olen kyllä ihan Taidemaalari ammatiltani ja Perussuomalaisen puolueen jäsenkin. Teokseni ovat myös siellä missä niiden kuuluukin olla, netissä kaikkien nähtävillä.

Meitä Perussuomalaisia taiteilijoita on yllättävän paljon, facebookissa erääseen ketjuun olivat monet laittaneet teoksiaan näytille ja täytyy sanoa että sekä määrä että laatu yllättivät. Itse asiassa jos vertaan niitä tuntemiini tai tietämiini vihervasemmistolaisten taiteilijoiden teoksiin, olivat ne huomattavasti laadukkaampia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #22

No hienoa. Mä en yleensä hyvän taiteilijan nähdessäni katso sen puoluekantaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #22

Onko perusuomalainen taide laadukkaampaa kuin vihervasemmistolainen?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #28

Kerroppa Manu mikä on laadukkaampaa taidetta kuin joku toinen taide, näytä vaikka esimerkin kera, jotta näemme kykysi arvioida taidetta?

Ja kysyn ihan sen takia, koska kun osallistuu keskusteluun jostain aiheesta, olisi siitä syytä myös tietää jotain. Jos osallistuu keskusteluun aiheesta josta ei ymmärrä mitään, tekee mielestäni itsensä tyhmäksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #37

Sinun maalauksistasi minullle tulee mieleen jostain syystä Hopper, jonka taulut mielestäni ovat laadukkaampia kuin sinun. Luonnossa en ole kummankaan taitelijan teoksia nähnyt. Maisemakuvasi ovat parempia kuin jokseenkin kömpelöt symboliikkaa esittävät taulusi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #45

Olen ennenkin kuullut teosteni muistuttavan Hopperin teoksia, tosin vain tunnelmaltaan. Minun teoksenihan ovat huomattavasti yksityiskohtaisempia kuin Hopperin teokset ja on minua verrattu joskus Frank Floyd Wrightiinkin.

Minut on myös luokiteltu naivistiksi, surrealistiksi, hyperrealistiksi ja jopa abstraktiksi maalariksi, hiukan teoksen mukaan. Jotkut myös tykkäävät enemmän kaupunkikuvista, kuin noista kantaaottavista maapalloteoksista.

Mutta omasta mielestäni kaikista parasta on, kun tullaan kysymään, miltä tuntuu saada hyvä idea teokseen. Jotkut ovat todella kiinnostuneita näistä ideateoksista.

Ja sitten lopuksi, en pidä kommenttiasi kovinkaan kummoisena arviona teoksistani, vaan pikemmminkin mielipiteenä.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen Vastaus kommenttiin #22

Markulle vaan terveisiä, että musiikin puolella olet onnistunut hyvin tämän teoksen suhteen :

Fantastic paintings by Markka Laitinen
https://www.youtube.com/watch?v=8E0rRpdwo7Y

Tuo musiikin "pätkä" sopisi varsin monen asian yhteyteen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #33

Tuon videon musiikin on tehnyt Ville kuittinen. Tuohon aikaisempaan itse linkittämääni videoon olen itse tehnyt musiikin, hyvin vajavaisilla musiikintekemisen taidoillani. Olen opetellut soittamaan kitaraa vasta puolitoista vuotta, mutta halusin videon olevan kokonaan minun tekemäni.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kansallismielistä kulttuuria kaivataan.

Esimerkiksi rap-musiikki höystettynä mamu- ja EU-kritiikillä olisi kova juttu.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kansallismielinen kulttuuri on kanteleensoitantaa ja kansallisromanttisia maalauksia, Hienoja ovat, mutta ajat muuttuvat ja kehittyvät.
Elikkä tämän päivän suomalaisuus on ihan toista kuin 117 vuotta sitten.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No jos puheenjohtajaksi tulee ateisti niin ehkä anarkistilaulukin käy.

https://www.youtube.com/watch?v=IiTCeSzEwuo

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tällä hillotolpalla varmaan valtion rahahanat aukeavat PS-nuorille, Suomalaisuuden Liitolle ja PS-säätiölle?

Edessä lienee mahtavaa tykitystä, joka loppuu seuraaviin eduskuntavaaleihin?

Jore Puusa

Olisin ystävällisesti opastanut Niikkoa. Maalivahtikuva - joka on tässä - ei liene Niikon ottama. Jos ei ole tai jos hän on sen ottanut ilman lupaa, se on varastettu. Alla on piiitkä url osoite - josta löytyy hiukan töitä tekemällä copyrightin omistaja ja kuvaaja.
Immateriaalisäädöksissä sanotaan - että hyvä tapa edellyttää kuvaajan nimen mainitsemista. Se lienee Niikolta unohtunut. Voitko ystävällisesti kertoa mitä maksoit ja kenelle -- kuvasta, että sait julkaisuluvan.

https://www.google.com/search?tbs=sbi:AMhZZivSZXdu...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

http://www.conservapedia.com/File:800px-Soccer_goa...

Tosa on se kuvan lähdesivu, olettaisin.
Itseäni kiinnostaa, miten tuota kuvaa voisi kaikkien taiteen sääntöjen mukaan käyttää?

Tämän blogin kuvan nimessä muuten lukee _Vapaat_oikeudet.jpg tai jotain sinnepäin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Koodissa lukee Facebook. Ja sillä lafkalla on aina oikeudet, kuulemma.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #30

Mistä sen koodin pääsee lukemaan?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mitä uudelta ministeriltä vaaditaan ?

Perussuomalaisen puolueen jäsenkirja kyllä riittää.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Halla-ahohan on korkeasti oppinut humanisti-tutkija. Eikö hänessä olisi ainesta juuri kulttuuriministeriksi taistelemaan humanististen alojen ja taiteen resurssien puolesta?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mikäli vanhat merkit pitävät kutinsa, kulttuuri ym. ministeriksi valitaan joku uuvatti, joka ensi töikseen katsoo wikipediasta, mitä kulttuuri tarkoittaa.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Niikko kyllä osaa ainakin rahat jakaa, siitä on näyttöä. Siinä jäi asiantuntijaraadit pyörittelemään papereita kun rahat oli jo jaettu, siinä ei asiantuntijoita tarvittu, Niikko toimi itse asiantuntijana. Tämän jälkeen on tullut monta Fascen suoraa nettilähetystä, jolla on perusteltu päätöstä. Pyrkimystä ainakin on puolueenjohtoon ja ministeriksi, siitä se ura urkenee...pariksi vuodeksi? Onhan kuitenkin verkostot kunnossa ja työpaikka taattu "omassa poppoossa" vaikka uuden leipäauton kuljettajana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Millä edellytyksillä Niikko pyrkii eurooppaministeriksi?

Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja Mika Niikko ilmoitti lähtevänsä kisaamaan kulttuuriministerin salkusta. Niikko kertoi asiasta tiedotteella.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005186966.html

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niikolla on sähköasentajan koulutus, joten pohjia riittää!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Tai jos Niikko ei tiedä eurooppaministerin salkusta:

PS-edustajan emämoka: Iloitsi röyheästi salkusta joka puolueella jo oli – ”Nyt sitä ei stubiloida”

Kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) iloitsee uudesta ministerisalkkujaosta tehden erittäin nolon virheen. Eurooppa-ministerin salkku siirtyy uudessa jaossa perussuomalaisten uudelle ministerille. Turunen unohti, että tällä hetkellä Eurooppa-ministerin tehtäviä hoitaa ulkoministeri Timo Soini (ps.).

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/219490-ps-edustaj...

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Jes! Napakymppi ja Tammerkosken sillalla takaisin telkkariin, ja lauantai-iltojen leffoina pelkkää Spedeä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vaihtelua Spedeihin tuovat vanhat mustavalkoiset Tarzan-elokuvat.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Savonlinnan oopperajuhlat korvataan Matti Kassilan elokuvaan pohjautuvalla kesäteatteriesityksellä "Isäntä soittaa hanuria"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset