Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Vantaa murtaa ikärajoja sateenkaarinuorisotilassa

Samaa sukupuolta olevien parien oikeus lapsen adoptioon ja avioliittoon oli vain yksi välietappi. Seksuaalivähemmistöjä edustavien järjestöjen lopullinen päämäärä on yhteiskunnan totaalinen muutos suhteessa seksuaalisuuteen ja sukupuoleen. Tätä muutosta ajetaan aktiivisesti myös lasten ja nuorten maailmassa.

Seta ry:n strategiaohjelman mukaan sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuus tulee ajaa päiväkoteihin, kouluihin ja nuorisotyöhön. Halutaan nähdä ongelmia siellä missä niitä ei ole. Jos pojilla ja tytöillä on erilaisia leikkejä päiväkodissa tai erilliset WC:t koulussa se nähdään ongelmana. Ongelma on myös rajata huoltajien määrä kahteen tai vaikkapa se, ettei vauvan kanssa asuva miespari saa äitiyslomaa.

Setalla ja muilla järjestöillä on useita vaatimuksia yhteiskunnan muuttamiseksi. Nuorta voidaan tukea seksuaali-identiteetin löytymisessä, jos kysymys on homoudesta, mutta päinvastaiseen suuntaan annettu tuki on puoskarointia, joka tulisi kieltää laissa. Sukupuolen korjausmahdollisuus haluttaisiin myös alle 18 -vuotiaille. Mieheksi korjatulle tulisi jättää oikeus synnyttämiseen, Samaan aikaan puhutaan korjausleikkauksesta. Monimuotoisesta korjauksesta, jonka yhteiskunnan tulee kustantaa.

Huolimatta radikaalista agendastaan, on järjestölle avattu portteja vaikuttaa lapsiin ja nuoriin.  Esimerkiksi Tikkurilan nuorisotilassa aloitettiin viikoittaiset ”Sateenkaarevat illat”. Vantaan kaupungin yhteistyökumppanina on Setan paikallisjärjestö HeSeta ry.  Hanke on pysynyt piilossa. Vanhemmat eivät ole kuulleet asiasta. Eivät myöskään Vantaan lasten ja nuorten valtuutetut.

Miksi kuntien nuorisotyössä on tarpeen korostaa näin voimakkaasti yhtä vähemmistöryhmää? Vuosikymmenien kokemus nuorisotyöstä osoitti minulle, että nuoret osaavat kohdata toisensa itsenäisesti ilman keinotekoisia karsinoita. Olivat he sitten maahanmuuttajia, romaneja, heteroja tai seksuaalivähemmistöjä, ei erilaisuus nuorille keskenään muodostu ongelmaksi, viettää aikaa yhdessä.

Vaikka sateenkaarinuorisoiltojen tarpeen joku tunnistaisikin, en ymmärrä yhtä perustavaa asiaa. Valittu ikäryhmä. 13 - 25 -vuotiaat, vaikka normaalisti yläikäraja nuorisotiloissa menee jo 17 vuodessa. Vaikka nuorisolaki mahdollistaa työn, ja sitä myös tehdään kaikkien alle 29 -vuotiaiden kanssa, toteutetaan se ikä ja kehitys huomioiden omissa ryhmissä.

Laaja ikähaitari leimaa sateenkaaritoimintaa. Espoossa kaupungin nuorisotilassa marraskuussa 2014 aloitetussa sateenkaarinuorisotilassa 29-vuotiaat halutaan yhteen 13-vuotiaiden kanssa.

Sateenkaarinuorisotilan kaltaisten hankkeiden tarkoitus onkin saattaa varhaisnuoret ja aikuiset yhteen ennalta valitun teeman ympärille. Tämä on kaukana siitä, mitä kunnallisen nuorisotyön tulisi olla.

Murrosikäinen 13-vuotias ja aikuinen 29-vuotias ovat henkisesti ja fyysisesti täysin eri elämänvaiheessa. Yksikään vastuullinen aikuinen saati viranomainen ei ohjaisi identiteettiään etsivää varhaisteiniä ja täysin aikuista ihmistä viettämään vapaa-aikaansa samaan tilaan. Etenkin jos teemana on seksuaalisuus.

Nuoret kohtaavat toisensa nuorina. Ei siitä kannata olla huolissaan. Nuorisotoimintaan kuuluu kiva yhteinen tekeminen eikä jokaviikkoinen illan leimaaminen yhdellä vähemmistöteemalla.

Seksuaalivähemmistöjä edustavilla järjestöillä on lain suoma oikeus ajaa ohjelmiaan kuten parhaaksi katsoo. Näin on myös kaikilla muilla järjestöillä. Se kuuluu demokratiaan ja sananvapauteen.

Kenelläkään ei kuitenkaan ole oikeutta hämmentää epävarmojen nuorten seksuaali-identiteettiä. Kasvatusvastuu kuuluu vanhemmille. Radikaalit kokeilut nuorisotiloissa ilman vanhempien informointia, lupaa ja julkista keskustelua eivät kuulu asiaan.

Ensisijaisesti toivoinkin, että kasvatukselliset toiminnot sisältäisivät sellaisia elementtejä, jotka myös kasvatusvastuussa olevat vanhemmat hyväksyvät. Tämä koskee niin päiväkodeissa, kouluissa ja nuorisotyössä tapahtuvaa yhteiskunnallista kasvatustyötä. Niitä ei tule päästää minkään yhteiskuntakokeen piiriin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Havahduttavaa, että kulttuurimme on keikahtanut vähemmistön ylivallan alle oja ojalta. Ja nämä Mikan kuvaamat tapahtumat ovat käsittämättömiä ilmauksia siitä, miten kaikki kehityksellinen, kasvatuksellinen, sosiaalinen tieto, ymmärrys ja etiikka on ohitettu kaikessa rauhassa kenenkään pistämättä vastaan.
Voi vain todeta, että tätä kehitystä on vastustettava yhdessä. Siksi aitoavioliitto ry on tullut suureen tarpeeseen ja suo kanavan vastuullisille suomalaisille tulla rakentamaan turvatumpaa huomista lapsen kasvamisen herkkään maailmaan sen syvästi haavoittavalla alueella. http://www.aitoavioliitto.fi/

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Eli kaupunkien nuorisotoimilla on viranomaisina (julkista valtaa käyttävinä instansseina) velvollisuus edistää suunnitelmallisesti yhdenvertaisuutta :

"Viranomaisen on arvioitava yhdenvertaisuuden toteutumista toiminnassaan ja ryhdyttävä tarvittaviin toimenpiteisiin yhdenvertaisuuden toteutumisen edistämiseksi. Edistämistoimenpiteiden on oltava viranomaisen toimintaympäristö, voimavarat ja muut olosuhteet huomioon ottaen tehokkaita, tarkoituksenmukaisia ja oikeasuhtaisia.

Viranomaisella on oltava suunnitelma tarvittavista toimenpiteistä yhdenvertaisuuden edistämiseksi."

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöhin kuuluvat nuoret sekä myös sateenkaariperheiden lapset kohtaavat valitettavasti edelleen sekä väestötason asenteista että yhteiskunnan rakenteista huokuvaa syrjintää, joten tällaiset kohdennetut syrintää ennaltaehkäisevät toimet ovat perusteltuja. Seta ja sen läheisjärjestöt kuten Trasek, Sateenkaariperheet ry, Transtukipiste jne... ovat tässä suhteessa avainasemassa asiantuntijajärjestöinä...

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Yhdenvertaisuutta onkin edistettävä, muttei minkään erityisryhmän ylivaltaa muihin ihmisryhmiin nähden.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #14

Nimenomaan.

Blogisti paatuneen poliitikon retoriikallaan tosin pyrkii esittämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustavat etujärjestöt tällaisina oikeudettomia etuja havittelevina instansseina. Käsittääkseni tämä näkemys ei vastaa todellisuutta, koska "Jos on aina ollut etuoikeutettu, tasa-arvo tuntuu syrjinnältä.

Juuso Hämäläinen

On tarpeetonta esittää, että eri näkemykset seksuaalivähemmistöistä olisivat jokin asenneongelma. Kyse on siitä, että kaikki eivät hyväksy kaikkea. Tähän on luontainen oikeus kaikilla. Olla tukematta, hyväksymättä ja sanoa ääneen oma näkemyksensä.

Vähemmistöillä on kummallinen taipumus pitää syrjintänä sitä, ettei heidän kanssaan olla samaa mieltä heistä itsestään ja heidän vaatimuksistaan.

Tasavertaisuus ja tasa-arvo on tässä myös ajanut itsensä kantoon. Ei se tarkoita automaattisesti sitä, että kaikilla on oltava samat oikeudet. Ei tietenkään voi olla. Ryhmien ja yksilöiden välillä on eroja, joiden takia kaikki ei ole mahdollista kaikille. Moni suomalainen ei edelleenkään pidä homoperheitä sopivina lasten kasvattamiseen. Perustelut ovat selkeät. Ne eivät vain ole näiden ryhmien mieleen.

Itse en olisi missään tapauksessa halunnut kasvaa homoperheessä. Ajatuskin siitä, että vanhempani olisivat pakoaukkomiehiä makuukammarissa kodissani olisi vastenmielinen. Ja ajatus siitä, ettei olisi äitiä. Tai siis olisi, mutten tuntisi häntä. Koko tasa-arvon väärinkäytössä unohdetaan, että lasten oikeudet menevät 6-0 ohi homojen perheen perustamishaluista.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #28

Huomauttaisin, että blogi käsitteli kaupungin järjestämää nuorisotoimintaa. Miksi Juuso Hämäläinen haluaa ottaa puheeksi anaaliseksin?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Yleisen elämänkokemuksen perusteella voi todeta, että joillakin on taipumus redusoida kanssaihmisiä ruumiinaukoiksi. Toivottavasti nuoriso ei lue tätä keskustelua ja ime huonoja vaikutteita aikuisilta kasvattajilta. Toisaalta nämä puheenvuorot ovat eläviä esimerkkejä sateenkaarevan nuorisotyön tarpeellisuudesta.

Toisaalta voinemme kysyä, mitä Hämäläisellä on automekaanikkoja vastaan?

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #28

Sinulla ei ole minkäänlaista oikeutta olla hyväksymättä seksuaalivähemmistön edustajia. Sinulla ei yksinkertaisesti ole sellaista "oikeutta" suvaita ketään. Sinä joko hyväksyt heidän ihmisyytensä ja yhdenvertaisuutensa tai sitten olet tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta vastaan. Ei sinulla voi olla "mielipidettä" seksuaalivähemmistöjen edustajista minään väestönryhmänä.

"Moni suomalainen ei edelleenkään pidä homoperheitä sopivina lasten kasvattamiseen. Perustelut ovat selkeät. Ne eivät vain ole näiden ryhmien mieleen." Perusteluja ei ole, ja lisäksi tiedemaailman konsensus ei tue tätä teoriaa siitä, että lasten kasvaminen samaa sukupuolta olevissa perheissä olisi jotenkin vahingollista. Muun väittäminen on valehtelua.

Nyt kun otit tämän anaaliseksin puheeksi, niin jokainen lapsi, joka perustaa oman seksielämänsä vanhempien makuuhuonesta kuuluviin ääniin on jo kaiken avun ulkopuolella. Rauha heille.

Jos lapsi annetaan adoptioon, niin tämä side äitiin jo jo katkennut kuoleman, huostaanoton tai vapaaehtoisen luovutuksen takia. Pitäisikö nämä kieltää ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

En kannata blogissa kuvattua tapaa eristää vähemmistöjä yhteiskunnasta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Blogistin käyttämä tyyli kuvata tilannetta onkin hämäävän vastakkainasetteleva ja poliittisesti tarkoitushakuisen kärjistävä - jonkin tasoinen olkinukke siis...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Olkinukke

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Toiminta on kaikille avointa", kerrotaan Fb-sivulla. Ei varsinaisesti kuulosta vähemmistöjen eristämiseltä yhteiskunnasta.

https://m.facebook.com/vantaansateenkaarevatnuorte...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Teoria ja käytäntö kohtaavat yhteiskunnassa kovin harvoin.

Taidat itse olla vielä kovin nuori, joten kokemusmaailmasi on luonnollisesti rajallinen.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #7

Jännä henkilökohtaisuuksiin meneminen. 43 vuotta mittarissa.

Mutta millaista tietoa itselläsi on siis siitä, miten sateenkaaritapahtumissa eristetään vähemmistöjä yhteiskunnasta?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #9

Sekin on totta, että lapsellisuus ja lapsenomaisuus eivät aina katso ikää.

Tyyppiesimerkki näistä rajattujen ihmisryhmien tapahtumista ovat mitä moninaisimmat uskonnolliset lahkot keskinäisine kokoontumisineen. Seurauksena ei suinkaan ole tiiviimpi suhde ympäröivään yhteiskuntaan vaan päinvastoin.

Jotta sateenkaaritapahtumat muodostaisivat täydellisen poikkeuksen tähän vakiintuneeseen ihmisten käyttäytymismalliin, vaaditaan paljon muutakin kuin ilmoitus : Tervetuloa kaikki !

P.S. Olet vielä nuori, laskennallisesti vasta elämäsi puolivälissä.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #10

"Jotta sateenkaaritapahtumat muodostaisivat täydellisen poikkeuksen tähän vakiintuneeseen ihmisten käyttäytymismalliin - - "

En oikein saa kiinni tästä ajatuksesta. Olen ollut mukana sateenkaariporukoissa, seurakunnassa, politiikassa, ammatillisissa yhteisöissä, harrastusryhmissä jne., ja toden totta koen että näiden kautta juurikin olen kiinnittynyt yhteiskuntaan, en eristäytynyt siitä.

Tämän blogikirjoituksen kannalta relevanttia lienee lähinnä tuo kokemukseni sateenkaaritapahtumista, joissa en ole kokenut minkäänlaista eristyneisyyttä - pikemminkin on ollut mainiota saada tutustua erilaisista taustoista tuleviin ja (blogistin kauhisteluista poiketen) monen ikäisiin ihmisiin. Mutta omat kokemuksesi ovat olleet ilmeisesti toisenlaisia?

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

Sama kokemus on itselläni kaikenlaisesta aatteellisesta kerhotoiminnasta. Ne ovat omissa jutuissaan ja aatteissaan pyöriviä.

Normaalille ihmiselle ei ole mitään ongelmaa muodostaa arvomaailmaansa ihan tavallisen arkielämän kokemusten kautta. Myös seksuaalivähemmistöistä.

Tiedossani ei kuitenkaan ole mitään syytä miksi minun tai lasteni pitäisi istua joissain sateenkaariväen kerhoissa. Me tiedämme mitä tarkoittaa olla lesbo, homo tai vaikka transu. Tiedämme yksityiskohtaisesti heidän seksuaaliset puuhansa kiitos internetin pornosaittien. Niidenkään perusteella meitä eivät heteroina heidän seksipuuhansa kiinnosta.

Emme ole suuresti heidän kanssaan tekemisissä muutenkaan. Miksi heterona puuhaisin lesbon tai homon kanssa. Muualla kuin töissä. En toki vapaa-aikaani uhraisi naiselle, joka on lesbo. Tai menisi homon kanssa kapakkaan naisia jahtaamaan. Meidän intressimme eivät ns kohtaa.

Jos tämä on syrjintää, ettei siis kiinnosta, niin ei voi mitään.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #20

"Sama kokemus on itselläni kaikenlaisesta aatteellisesta kerhotoiminnasta. Ne ovat omissa jutuissaan ja aatteissaan pyöriviä."

Ok. Mutta mihin perustuu käsitys siitä, että nuortenillat olisivat jotain erityistä aatteellista toimintaa? Puhutaankohan ruotsinkielisille suunnatuissa nuortenilloissa pelkkää kielipolitiikkaa?

"Miksi heterona puuhaisin lesbon tai homon kanssa. Muualla kuin töissä."

No jos hän on esimerkiksi lapsesi, sisaruksesi, sukulaisesi, naapurisi, lapsesi opettaja, saman harrastusporukan jäsen tai ystäväsi, niin kaiketi jotain puuhaisitte. Ovatko ihmisten väliset suhteet pelkästään työ- tai seksisuhteita?

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #22

Täytyy joitain esimerkkejä kirjoittaa, jotta on näkemys perusteltu.

Jos sukulaiseni, naapurini jne olisi homo tai lesbo niin en ole kiinnostunut heidän seksuaalisuudestaan. Se on heidän asiansa. Mutta kun nämä vähemmistöjen järjestöt opettavat minulle tai lapsilleni omia näkemyksiään siitä mikä on perhe, mikä luonnollista tai mitä he vaativat muilta niin ollaan menty liian pitkälle.

Kysymys kuuluukin, miksi yleensä täytyy näiden vähemmistöjen aina tuoda esille itseään. Voin toki olla tekemisissä sukulaisen, naapurin tai muun kanssa, joka on homo tai lesbo. Mutta jos hän alkaisi minua opettamaan miten ajatella heistä niin se yhteistoiminta loppuisi siihen. En jaa näiden ajatuksia eivätkä he minun. Ja jos tämä on syrjintää niin se saa olla. Olenkin huomannut, että nämä vähemmistöryhmät pitävät heidän kanssaan eri mieltä olemista syrjintänä.

Halusin jo aiemmassa sanoa, ettei normaaliälyinen yksilö tarvitse erityistä sateenkaaritoimintaa. Ei hetero ainakaan. Enkä siis näe mitään syytä sille, että lapsiamme on Setan kaltaisten järjestöjen koulutettava vaatimustensa maailmaan.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #23

"Halusin jo aiemmassa sanoa, ettei normaaliälyinen yksilö tarvitse erityistä sateenkaaritoimintaa. Ei hetero ainakaan. Enkä siis näe mitään syytä sille, että lapsiamme on Setan kaltaisten järjestöjen koulutettava vaatimustensa maailmaan."

Toki useimmat hyvin kasvatetut enemmistöjen edustajat osaavat käyttäytyä ilman erityistä valistamistakin. Silti tässäkin blogissa on esitetty niin monia absurdeja ja virheellisiä käsityksiä, että valistukselle lienee edelleen tarvetta: tyttöjen ja poikien erilaiset leikit ovat sateenkaariporukoiden mielestä ongelma, 25-vuotias ei-hetero on automaattisesti jokin uhka teineille ammattilaisten valvomassa nuortenillassakin, vähemmistöasioista ei saisi jakaa asiallista tietoa nuorelle jonka vanhemmat eivät tällaista hyväksy...

Ja mitä metelin pitämiseen tulee: en tältä istumalta jaksa koota mitään tilastoa, mutta tälläkin foorumilla aloitteellisia keskustelijoita ovat nähdäkseni toisaalta vähemmistöjen yhdenvertaisuuden vastustajat, toisaalta ne yhdenvertaisuuden puolustajat joita asia ei välttämättä omakohtaisesti koske. Enpä miekään olisi viikonloppuani viitsinyt käyttää yhdenkään viestin väsäämiseen ilman Niikon aktiivisuutta.

Käyttäjän sariweckroth1 kuva
Sari Weckroth Vastaus kommenttiin #27

"tyttöjen ja poikien erilaiset leikit ovat sateenkaariporukoiden mielestä ongelma, 25-vuotias ei-hetero on automaattisesti jokin uhka teineille ammattilaisten valvomassa nuortenillassakin, vähemmistöasioista ei saisi jakaa asiallista tietoa nuorelle jonka vanhemmat eivät tällaista hyväksy..."

------------
Kärjistät ja tulkitset. Ei ole kyse siitä, että 25-vuotias ei-hetero olisi "automaattisesti" uhka teineille. (Ja kyse oli oikeastaan varhaisnuorista, 13-vuotiaista vs. 25-29v)
Mutta nuoriso- ja lapsityötä tehneenä täytyy todella ihmetellä tuota ikäjakaumaa. Ja ihmetellä ettei sitä ihmetellä sateenkaarityön tukijoiden puolelta. Onko asenne se, että kun Seta tai sateenkaariväki järjestää jotain, mitään vikaa ja kritiikin aihetta siinä ei voi olla?

Nuorten toiminnassa on kyse myös vertaistuesta, avautumisesta omista asioista, luottamuksesta. 13-vuotiasta mietityttävät toiset jutut kuin 25-vuotiasta. Ja päin vastoin. Ja kyse on arkaluontoisista asioista, joiden jakaminen noin ison ikähaarukan sisällä voi olla aika paljon oletettu etenkin nuoremmilta.

Mikä on syynä tällaisen toiminnan järjestämiseen? Vaikka kyse olisi hetero-toiminnasta ja vaikka seurakunnan tilaisuudesta (teeman ollessa seksuaalisuus) tuota olisi syytä ihmetellä. Ihmettely ei siis ole ei-heteroihin kohdistuvaa "fobiaa" tai ennakkoluuloa.

Ihmetellä täytyy myös sitä painotusta ja huomiota mikä on suunnattu siihen, että tyttöjen ja poikien ero on huomioitu leikissä ja toiminnassa. Tästäkään ei tarvitsisi tehdä ongelmaa, ja lapsia itseään tulisi kuunnella. Ei "ohjata" mihinkään.

Vähemmistöasioista jaettava tieto pitäisi myös arvioida. Onko se tietoa vai tietyn näkemyksen tarjoamista ainoana oikeana, ilman mahdollisuutta kyseenalaistaa ja kritisoida. Antaako Seta itsestäänselvästi oikeaa tietoa, vai onko se painottunutta, värittynyttä ja asenteellista? Samaa voidaan toki kysyä minkä tahansa järjestön toiminnasta.

Setankin sivuilla muuten ei-niin-kovin-kauan-sitten luki vielä selkeästi, että seksuaalinen suuntautuneisuus voi muuttua jopa useaan kertaan elämän aikana. Sittemmin kun alettiin ajaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia siltä pohjalta, että "he ovat syntyneet sellaisiksi kuin ovat", tuo tieto hävisi Setan nettisivuilta, ja siitä asti on puhuttu vain "seksuaalivähemmistöön KUULUVISTA" nuorista ja ihmisistä ylipäätään. Muutoksesta ei saa kukaan enää puhua puolta sanaakaan...

Tätäkin pidän kyllä huolestuttavana kun on kyse nuorista. Jos kerran identifioituu homoseksuaaliksi, on sitä lopun ikäänsä, ja on oltava onnellinen ja ylpeä homoudestaan.

Vähintään pitäisi jättää vähän tilaa sille, että seksuaali-identiteetti voi olla hakusessa, kokeiluasteella, ohimenevä itsensäetsimisvaihe tms. (Tämä on eri asia kuin vaatimus muuttua väkisin.)

Tältä osin sateenkaaritoiminnassa jaettava tieto on hyvin yksipuolista ja yksisuuntaista.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #32

"Toisaalta seksuaalinen suuntautuminen voi muuntua elämänkaaren aikana", kerrotaan Setan sivuilla edelleen.

Mutta nyt puheena olevat tilaisuudethan eivät ole Setan vaan kaupunkien järjestämiä.

Mistä keksit, että kyseisten iltojen teema olisi seksuaalisuus?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #20

Katsotko useinkin internetin homopornoa lastesi kanssa?

Elia Arvlund Vastaus kommenttiin #20

On erittäin huolestuttavaa, että aikuinen mies kuvittelee pornosivujen tarjoavan kattavaa realistista näkemysta ihmisen seksuaalisuudesta. Porno ei anna todellakaan täydellistä todenmukaista kuvaa siitä mitä ihmisten välinen seksuaalinen kanssakäyminen on riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta. Ylipäätänsä ihmetystä herättää miksi olet mennyt tutkimaan yksityiskohtaisesti sellaista pornografiaa, joka ei vastaa sinun seksuaalista suuntautumista.

Ei sinun tai lastesi tarvitse istua missään mille ei ole tarvetta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö joku vanhempi tai lapsi voisi kaivata tukea seksuaalisuuden saralla esiintyvien kysymysten äärellä. Seksitoiminnot ja seksuaalisuus ovat kuitenkin kaksi eri asiaa ja lapsillakin on seksuaalisuus, vaikkei se varsinaisesti herää kuin vasta murrosiässä. Kyse kun ei ole mistään seksitapaamisesta, jollaiseksi sinä näköjään kyseisen toiminnan miellät. Olisi hyvä ottaa asioista selvää vaikka suoraan SETAlta ja kysyä, että millaisesta toiminnasta on kyse ennen kuin mustamaalaat ihmisiä, joiden tarkoitus on auttaa. Homoseksuaalisten nuorten itsemurhariski on moninkertainen verrattuna heteroihin ja sekin on merkittävä syy miksi halutaan tavoittaa vaikeuksissa olevia ihmisiä ja tarjota tukea ja kertoa, että on yhtä arvokas ja oikeutettu elämään siinä missä heterotkin. Koulukiusaaminen on ollut arkipäivää monelle homoseksuaalille, koska moni on joutunut silmätikuksi sen vuoksi, että on ollut erilainen. On pöyristyttävää, että ihmiset ovat tuomitsemassa toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota vertaistukea.

Juha Rintala

Parempi tämä "sateenkaarinuorisotila" kuin Koivukylän siionistikristittyjen tila "maahanmuuttajanuorille". Aina parempi pysyä kaukana "elämänsä Jeesukselle" (ja Israelille) antaneista entisistä futareista. Nimimerkillä "uskontoon ja henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistuvaa asiattomuutta."

Arto Jääskeläinen

Jälleen Setan kyseenalaisia puuhia lasten ja nuorten keskuudessa tulee yllättäin esiin lähiseuduillani.
Olen lievästi ilmaistuna perin ärsytetty ja kypsynyt Setan toimintatapoihin nuorten kimpussa pyrkimyksenä aivopesullaan sekä romuttaa kaikki yhteiskunnan tavanomaiset normit ja arvot että saattaa nuorten identiteetti sekaisin tarjoamalla lääkkeeksi jokaiseen ongelmaan "voisitkohan sinä olla seksuaalisesti poikkeava". Halpamaista kieroilua Setalta lasten/nuorten parissa ja merkillistä että kaupunki voi sallia tuollaista toimintaa joka tähtää hyväksikäyttöjen lisäämiseen ja lasten/nuorten identiteetin vääristämiseen "nuorisotoimintana".

Ei ollut ensimmäinen kerta kun törmään Setan asiattomaan toimintaan:

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän JarmoPulkkinen kuva
Jarmo Pulkkinen

Itse olen kypsynyt uskonnollisten yhdyskuntien nuorten aivopesuun, tuputtavat viattomille lapsille vaarallisia ahdasmielisiä takapajuisia ajatuksiaan. Missä kirkko, siellä ongelma.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Joissakin kristillisissä yhteisöissä lasten hyväksikäyttö "maan tapa". Teosta selviää anteeksipyynnöllä ja uhrin osa on antaa anteeksi.

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #24

Kysyisikö lapsia hyväksikäyttävä setalainen homo edes anteeksi? :) Sinun tavallasi alla tuodusta linkistä yleistäen: homjenkin keskuudessa piirien pienuudesta huolimatta lasten hyväksikäyttäminen on maan tapa.

http://m.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/4-vuotiaan...

Juuso Hämäläinen

Perheet pitävät huolta lastensa kasvatuksesta siihen asti, kun nämä aikuistuvat. Olen hämmästynyt siitä minkälainen tarve joillakin vähemmistöillä on sotkeentua lasten kehitykseen ja kasvatukseen. Asiahan ei kuulu heille eikä edes viranomaisille.

Kuten blogisti kirjoitti, lapset osaavat luonnostaan pärjätä keskenään ilman aikuisten ja kaiken maailman kansalaisjärjestöjen sörkkimisiä.

Kun kasvamme aikuisiksi, muodostamme itse käsityksemme asioista. Lainsäädäntö ja opetus ei siihen voi vaikuttaa. Eikä sen tule sellaista tehtävää ottaakaan.

Itse en tule koskaan hyväksymään sateenkaariperheitä samanlaisina perheinä kuin heteroperheet. Pidän tuota luonnonvastaisena. Ei ole sattumaa, että meitä on kahta sukupuolta. Tasa-arvo ei tähän asiaan liity mitenkään. Vaan biologia ja lapsen oikeudet.

Itse en olisi ikinä halunnut kasvaa homojen kasvattamana. Tiedän sen täydellä varmuudella. Kuten useimmat, tunnen useita homoja. En kuitenkaan ymmärrä, miksi heillä tulisi olla lapsia. Siis miksi lasten kannalta. Lasten hankinta ei ole asia, jonka kriteeri on aikuisen halu saada lapsi. Kyse ei ole koiran pennusta. Siksi tämä asia ei ole tasa-arvoasia.

Olen saman opettanut lapsilleni ja he ovat muodostaneet aikuisiksi tullessaan oman näkemyksensä aiheesta. Heidän kasvatuksensa ei kuulunut Seta ry:lle. Setalaiset kasvattakoot vain oman nuorisonsa. Ja he saavat toki suuntailla seksuaalisuuttaan minne lystäävät, kunhan jättävät enemmistön rauhaan. Meitä ei heidän maailmansa kiinnosta eikä heitä meidän heteroiden.

Toisekseen nykypäivänä on meillä niin paljon muuta tähdellisempää tehtävää kuin miettiä mikä on sukupuolivähemmistöjen tilanne maassamme. Mielestäni he ovat saaneet enemmän kuin tarpeeksi huomiota. Meillä on yhteiskunnassa tällä haavaa todellisiakin haasteita ratkottavina.

Nämä seksijutut ovat enemmän sivuseikka nyt sanoisin. Todellinen arkielämä on aivan jotain muuta, kun sen jatkuvaa miettimistä, mikä kunkin jalkoväliä ohjaa vai onko se, joka ohjaa kaikkea kuten näillä vähemmistöillä tuntuu tilanne olevan.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Olen hämmästynyt siitä minkälainen tarve joillakin vähemmistöillä on sotkeentua lasten kehitykseen ja kasvatukseen. Asiahan ei kuulu heille eikä edes viranomaisille."

No, kunnillahan on lakisääteinen velvollisuus järjestää nuorisotoimintaa (joka nuorisolain mukaan sisältää myös nuorten kasvatuksellisen ohjauksen), joten sikäli se kuuluu. Nämäkin illat ovat Vantaan kaupungin nuorten omasta toiveesta järjestämiä, kuten tuolla Facebook-sivuillakin kerrotaan: "Kaikki illat ovat Vantaan kaupungin nuorisotyöntekijöiden vetämiä ja noin joka toinen kerta paikalla on myös Hesetan ohjaaja."

"Todellinen arkielämä on aivan jotain muuta, kun sen jatkuvaa miettimistä, mikä kunkin jalkoväliä ohjaa - -. "

Tämähän on aivan totta!

" - - vai onko se, joka ohjaa kaikkea kuten näillä vähemmistöillä tuntuu tilanne olevan."

Tuolla ylemmässä viestissä mainitsit, että tietoa seksuaalivähemmistöistä löytää hyvin netin pornosivustoilta. Ymmärrän, että jos käyttää näin vääristyneitä lähteitä, myös näkökulma saattaa vääristyä. Sen paremmin seksuaalivähemmistöjä kuin -enemmistöjäkään ei kannata mielestäni ajatella ensisijaisesti seksin eikä varsinkaan pornon kautta.

Juuso Hämäläinen

Seksuaalisesti eri tavoin käyttääntyvät ryhmät eroavat vain seksuaalisessa käyttääntymisessä. Ja siinä, että lapsia syntyy vain miehen ja naisen yhteistoimin. Kaikki kombinaatiot eivät ole valideja perheeksi. Ne voivat olla yhteistalouksia.

Mihin heteronuori tarvitsee Setan valistajaa nuorisotoiminnassa? Kuten provosoivasti mainitsin, jo lapset netissä asuessaan ovat tutustuneet miten heterot, lesbot, homot ja transut harrastavat seksiä. Selväkielellä siis kuka hankaa mitäkin ja minnekin. Tästä kyse eikä romantiikasta.

Seta voi auttaa vähemmistöjen nuoria heille tärkeissä asioissa. Setaa ei tarvita yleisessä nuorisotoiminnassa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #25

Sateenkaarinuoren tapauksessa kyse voi olla esimerkiksi siitä, että hän joutuu hakeutumaan turvakotiin vanhempiensa aggressiivisen homovastaisuuden vuoksi, tai siitä, että hänen vanhempansa eivät hyväksy hänen lääketieteen näkökulmasta tarvitsemiaan hoitoja. Ei välttämättä niinkään siitä, ketä hän hankaa ja minne.

Kuten blogisti totesi, nuorisotoiminnan piiriin kuuluvat 13-vuotiaat lapsetkin. Mielestäni on erikoista ajatella noin yksioikoisesti pelkkää seksiä tässä yhteydessä.

Ymmärtääkseni näihin sateenkaari-iltoihin ei pakoteta ketään, joten niihin kaiketi hakeutuvat ne, jotka niistä kokevat hyötyvänsä.

Elia Arvlund

Sekoitat puurot ja vellit. Seksi ja seksuaalisuus on kaksi eri asiaa eikä SETAn tarkoitus ole jakaa mitään seksivinkkejä vaan tarjota tuomitsematon ympäristö ihmisille, jotka kaipaavat vertaistukea ja asiallista tietoa, joka ei suinkaan ole sitä, että kerran homo aina homo. Kaikenlisäksi kuka sinä olet sanomaan millaista vertaistukea kukakin tarvitsee? Et selvästikään tiedä etkä kykene ymmärtmäänkään miltä tuntuu tiedostaa normista poikkeava seksuaalisuus itsessä varsinkin nuorena, jolloin voi muutenkin olla sekavaa fyysisten ja psyykkisten muutosten tapahtuessa. Kaikki vanhemmat eivät pysty antamaan asiallista tietoa tai tukea lapsilleen tällaisissä asioissa ja siksi SETAankin ottaa yhteyttä neuvottomia vanhempia.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Itse blogin aiheessahan ei ole mitään uutta tai ajankohtaista, ja Niikon väitteet on käsitelty jo toista vuotta sitten: http://seta.fi/sateenkaarinuorisotilaa-tarvitaan/

Kyllä, Setan sivulla on tuo teksti. Toivottavasti ihmiset malttavat sen silti lukea vetämättä heti hernettä nenään ja lappuja silmille.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Lainaus ylenmpää
" Mihin heteronuori tarvitsee Setan valistajaa nuorisotoiminnassa? Kuten provosoivasti mainitsin, jo lapset netissä asuessaan ovat tutustuneet miten heterot, lesbot, homot ja transut harrastavat seksiä. Selväkielellä siis kuka hankaa mitäkin ja minnekin. Tästä kyse eikä romantiikasta. "

Eiköhän Setan "valistajan" pääköhderyhmänä ole kuitenkin seksuaalivähemmistöjen edustajat tai henkilöt jotka ovat epätietoisia omasta seksuaalisuudestaan.

Eiköhän nuorisoiltojen tarkoitus ole joku muu kuin pornografian katsominen, seksistä puhuminen tai paneminen. En usko että ihan normaalissakaan nuorisotoiminnassa ensimmäinen tarkoitus on että nuoret harrastavat heteroseksiä.

Eiköhän seksuaalivähemmistöjen ajasta ja vapaa-ajasta suurin osa kuulu johonkin muuhun kuin pornon katsomiseen tai itse seksiin niinkuin ihan perusheterollakin. Se mitä minä heitä tunnen ja tiedän niin hekin harrastavat, käyvät uimassa, saunomassa, käyvät baareissa, juhlivat jne.

Olli Nurmi

Nimenomana. Pointtina on se, että toimintaan ovat tervetulleita kaikki, eikä se ole mitään homostelua kokoaikaa. On äärimmäisen tärkeää, että nuoret kohtaavat kaltaisiaan vertaisryhmissä ja saavat tukea aikuisilta, joilla on asiasta tietoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Seksuaalivähemmistöjä edustavien järjestöjen lopullinen päämäärä on yhteiskunnan totaalinen muutos suhteessa seksuaalisuuteen ja sukupuoleen."

Tämä täytyy myydä myös maahanmuuttajille, muslimit olisivat innoissaan uusista tavoista ja kotoutuisivat paremmin.

Pekka J. Mäkinen

Nikko totesi hienosti: "Setalla ja muilla järjestöillä on useita vaatimuksia yhteiskunnan muuttamiseksi. Nuorta voidaan tukea seksuaali-identiteetin löytymisessä, jos kysymys on homoudesta, mutta päinvastaiseen suuntaan annettu tuki on puoskarointia, joka tulisi kieltää laissa". Ts. epänormaalista on alettu tekemään normaalia ja normaalista epänormaalia. Lievästi sanottuna pähkähulluus on iskenyt Setan ja sateenkaari-ideologian myötä maahamme.

On se tosiaan kummallista ettei homoudesta saa päästä eroon, vaikka käytännössä eroon päässeitä on pilvin pimein. Meillä on maassamme eräänlainen homopakko. Lehdistökin on täysin hiljaa, jos joku muuttuu homosta heteroksi, mutta jos joku muuttuu heterosta homoksi, niin jo alkaa tuleen lööppejä.

Meidän yhteiskuntamme sairastaa arvovammaisuutta, sillä se mikä on luonnollista ja normaalia, sitä ei saisi sanoa, ettei vain loukattaisi vähemmistöjä. Ei ole mitenkään luonnollista että lapsella ei ole molempia vanhempia. Lesbot ja homot eivät kysy lapselta mitään, sillä tosiasia on, kuten täälläkin on jo todettu, että yksikään lapsi ei haluaisi syntyä homo- tai lesboperheeseen, jos vaihtoehtona on normaali perhe. TNS-gallupin mukaan suomalaisten enemmistö pitää hetero-perhettä parhaana kasvualustana lapselle.

Maailmankirjat ovatkin sekaisin olleet jo vuosia. Homoista ei enää kukaan uskalla sanoa mitään negatiivista, ja jos uskaltaakin, niin sitä ei julkaista. Sensijaan sateenkaari-ideologian uhrit sortavat koko yhteiskuntaa määräyksineen, ja yhteiskuntaa aletaan kehittämään näiden poikkeavuuksien ehdoilla, ja samalla heidän taipumustaan aletaan pitää muka normaalina, ja sitä tuputetaan myös kouluissa. Tällä tavalla vain homous ja sen myötä koko yhteiskunnan kärsimys lisääntyy, koska tutkimusten mukaan homouden synnyssä ympäristöllä on valtava vaikutus. Kyse ei siis ole vain geeneistä, vaan ennenmuuta ympäristöstä ja olosuhteista. Jos siis ympäristö pitää homoutta normaalina, niin silloin se vaikuttaa myös epävarmoihin nuoriin. Toisaalta tästä homo/lesbo-kokeilusta on tullut myös muoti-ilmiö. Pääsee otsikoihin kun julkistaa olevansa rakastunut samaan sukupuoleen. Ikäänkuin tästä se onni sitten aukenee, kun tosiasioiden valossa homo- ja lesbosuhteet kestävät huonommin kuin heterosuhteet. Lisäksi homo/lesbo- suhteissa on parisuhdeväkivaltaa kaksi kertaa enemmän kuin heterosuhteissa. Muista ongelmista puhumattakaan.

Useissa valtioissa spn-avioliitto vienyt ihmisiltä mielipiteen ja sananvapauden. Toisinajattelijoita on kielletty sanomasta mielipidettään lehdessä, heitä on erotettu kouluista ja työpaikoilta. Ts. tämä sukupuolineutraalius näennäisestä vapaustavoitteistaan huolimatta, on vienytkin pakkovaltaan.
Tämä spn-ideolgia alkaa kyllä muistuttamaan fanaattista uskontoa enemmän kuin mitään muuta.
On käynyt niin kuin yhteiskunnassa usein käy: kun sorrettu saa vallan, siitä tulee sortaja.

Dawid Wilkerson profetoi tästä kehityksestä jo 70 luvulla, vaikka sitä oli silloin mahdoton uskoa, ja näki näki että tästä kaikesta seuraa kaaos. Nyt odottavat jo moniavioisuuden ja pedofiilian kannattajat omia oikeuksiaan. Kuvaavaa on jo että Ruotsissa homojen raiskaamille miehille on perustettu oma päivystysklinikka.

Elia Arvlund

Vai että pilvin pimein. Kas kummaa kun moni näitä muutoksia kokeneita varsinkin USA:ssa ilmoittaa, ettei ole koskaan heteroksi muuttunut. Alkuperäisen eheytyskampanjan keksijä itsekin perääntyi koko hommasta ja pahoitteli tuottamaansa mielipahaa, koska ymmärtää vasta nyt, ettei seksuaalisuutta voi väkisin muuttaa. Toki on niitä, jotka edelleen mieltävät itsensä heteroksi, mutta anekdoottitapaukset eivät ole mikään todistus siitä, että seksuaalisuuden muutos on kaikille mahdollista varsinkin kun asiaa on erittäin vaikea tutkia. Kukaan ei voi tietää millaista tämän henkilön seksuaalisuus on tarkalleen ollut, koska on hyvinkin voinut olla kyse vain identiteettikriisistä tai biseksuaalisuudesta. Suurimmalla osalla ihmisistä seksuaalisuus on suhteellisen pysyvä asia eikä muutoksia seksuaalisen kiinnostuksen kohteena olevassa sukupuolessa tapahdu muutoksia. Luonnolliset ja luonnottomuudet ovat irrelevantteja nykypäivänä, koska emme elä luonnollisessa ympäristössä emmekä enää ole niin riippuvaisia luonnon ehdoista. Jos saat tappavan taudin johon kuolee ilman hoitoa niin luonnollista on antaa taudin tehdä tehtävänsä. Jos menet hakemaan apua lääkärille, joka käyttää lääketieteen menetelmiä taudin poistoon, on se luonnotonta, koska lääketiede ei ole luonnollista.

Elia Arvlund

Kyse ei ole seksiteemasta vaan seksuaalisuus mikä koskettaa juurikin tuon ikäisiä. SETA ei ole pakottamassa ketään homoseksuaaliksi vaan tarjoaa mahdollisuuden VERTAISTUKEEN. SETA on sivuillaankin tuonut esille, että ihmisen seksuaalisuus ei ole ehdotonta tai etteikö jollakin kyseessä voisi olla jostain vaiheesta, varsinkin nuorilla. Totuus on kuitenkin, että moni homoseksuali tiedostaa seksuaalisuutena jo hyvin varhain ja siksi vertaistuen saaminen on tärkeää heteronormatiivisessa ympäristössä varsinkin silloin jos vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin ei ole saatavilla lähipiiristä. Vanhemmatkin voivat jäädä neuvottomiksi jos eivät tiedä kuinka reagoida siihen, jos nuori ilmoittaa olevansa homoseksuaali. Kuten jo alussa mainitsin, seksi ja seksuaalisuus ovat kaksi eri asiaa. Kaikilla on seksuaalisuus, myös lapsilla, vaikkei se ennen murrosikää olekaan erotisoitunut samalla tavalla kuin aikuisilla. Aiemmin nuorisotapaamiset on jaettu selkästi alle 18-vuotiaitten ja nuorten aikuisten iltoihin, mutta ehkä syynä ikärajojen poistosta on osaanottajien vähäisyys, jolloin on helpompaa pitää yksi ryhmä. Se ei sitä tarkoita, että siellä jaetaan roisia seksivinkkejä- ja tarinoita. Taas näkee kuinka vääristyneitä joidenkin ajatusmaailmat ovat kun eivät kykene näkemään mitään muuta kuin perversioita heti kun sana seksuaalisuus tulee vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset