Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Kansallinen etu terrorismin torjunnan kärkeen

Brysselin terrori-iskut herättivät päättäjät etsimään turvallisuudentunnetta vahvistavia ratkaisuja EU:ssa. Vaatimus integraation lisäämisestä ei ratkaise ongelmia.

Kansainvälinen yhteistyö tukee torjuntaa, mutta vastuu on kansallinen. Terrorismin torjunnassa tarvitaan rajoja ja reagointikykyisiä itsenäisiä valtioita. On kyettävä kansallista etua koskeviin itsenäisiin päätöksiin. Luja ja vastuullinen toiminta herättää kunnioitusta myös maahantulijoissa. Olemme isäntiä, jotka laativat säännöt.

Suojelupoliisin syksyn tilaston mukaan Suomessa asuu kolmesataa henkilöä, joilla on konkreettisia kytköksiä terrorismiin tai radikaalin islamistiseen ideologiaan. Lisäksi konfliktialueille matkustaneita on jo yli 70. Kansallisen edun nimissä terrorismiin millään tavoin osallistuneet ei-suomalaiset tai kaksoiskansalaisuuden omaavat tulee poistaa maasta. Tämä on kaikkien, myös islamuskoisten, etu.

Rauhanmarssit ja vihapuheiden tuomitseminen ei ratkaise perusasiaa: turvallisuutta. Terrori ei lopu. Kansalaisten pelkoa eivät puheet lievennä. Julistuksien sijaan useimmat odottavat kansallisia toimenpiteitä länsimaisen kulttuurin, vapauden ja rauhan turvaamiseksi.

Kansainvälisten sopimusten ja omien lakien tulkinnasta ei saa tulla niin pyhää, että ne estävät itsenäistä valtiota ennaltaehkäisemään terroriteot Suomessa. Linja on nopeasti muututtava, sillä hiekka tiimalasissa käy vähiin.      

                                                                                                    

Useat Euroopan valtiot, kuten Belgia, ovat pitkään yrittäneet avokätisellä suvaitsevaisuudella kotouttaa muslimitaustaisia maahanmuuttajia. Tulokset ovat päinvastaisia kuin tavoiteltu ”rauhaisa rinnakkaiselo”.

Brysselissä on ollut suurmoskeija jo vuodesta 1978. Se syntyi Belgian ja Saudi-Arabian kuninkaiden yhteisen sopimuksen nojalla. Saudit rahoittivat hankkeen.

Jos olemme kykeneviä oppimaan muiden virhearvioinneista, emme salli suurmoskeijaa Helsinkiin. Täällä puuhattu moskeijakompleksi palvelu- ja konferenssikeskuksineen muistuttaa Brysselin vastaavaa, josta käsin on vuosikymmeniä – korupuheista huolimatta – tuettu radikalisoitumista sekä rahoin että opetuksin.

Julkisuuteen tullut esimerkki on Khalid Alabrin tapaus. Vuonna 2012 Israelia ja länttä vastaan saarnannut Brysselin suurmoskeijan islamilaisen kulttuurikeskuksen johtaja Alabri siirrettiin sivuun Belgian viranomaisten puututtua asiaan kulisseissa. Asia paljastui myöhemmin. Brysselin sunnimoskeijoiden rahoituksen väitetään kanavoituvan suurmoskeijan islamilaisen kulttuurikeskuksen kautta.

Brysselin ”terrorismin pesä” on Molenbeek -niminen lähiö. Moskeijoita täyteen kylvetyssä Molenbeekissa kasvaa terroristeja ja ISIS:n taistelijoita. Siellä on noin 25 moskeijaa, joista lähes kaikki ovat sunnimoskeijoita ja täten mitä ilmeisimmin saudien kontrollissa.

On itsestään selvää, että arabimaiden rahoittamat moskeijat lisäävät arabimaiden valtaa Euroopassa. Maat ovat valmiita rahoittamaan moskeijoita lännessä, mutta eivät vastaanottamaan pakolaisia.

Suomessa monet muslimitkaan eivät halua suurmoskeijaa. Persianlahden sunnien rahoittamana siitä tulisi sunnien valtaklikki keskelle pääkaupunkiamme. Se rantauttaisi sunnien ja shiiojen välisen vastakkainasettelun ja sorron aiempaa voimakkaampana myös tänne.

Itävallassa uusi laki kieltää moskeijoiden ulkomaalaisen rahoituksen ja edellyttää imaameilta itävaltalaista koulutusta sekä saksan taitoa.

Itävallan linjassa on järkeä. He näkevät valtapelin ja reagoivat. Mikäli Helsingin kaupunki ei ymmärrä tehdä kansallisia etuja koskevia johtopäätöksiä suurmoskeijan suhteen, tulee hallituksen puuttua asiaan.

Islamistiterrorilla on tekemistä islamin kanssa. Ilman tämän tosiasian myöntämistä, on vaikea auttaa maltillisia muslimeja puuttumaan esimerkiksi vihapuheisiin, saati ehkäistä terroria.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Otsikko on kotoisin ajalta, jolloin tieto kulki hevosilla ja rattailla. Terrorismin torjunnan avain on tiedusteluyhteistyö.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

ja sehän useimmille kaltaisillesi tällä hetkellä näyttää riittävän. Sama kuin yrittäisi vahtia kotiin asumaan tulleita rikollisia kuin terrorismiin kytköksissä olevia vieraitamme..

Tuire Kanto

Hyvä kirjoitus Mika Niikolta......kiitos siitä.Mutta minua on askarruttanut mm se,että eikö politikot olleet tietoisia tästä väen ryntäyksestä?Ja kyllä tämä homma haiskahtaa pahasti:saudit ei ota pakolaisia vastaan,mutta rahoittavat moskeijoita kyllä Eurooppaan?!Kyllä itse ainakin osaan luoda johtopäätöksen mitä täläisella toiminnalla ajetaan takaa.....miksei kaikki politikot näe tätä vai onko kaikki ostettavissa?
Ikävä kyllä tästä Euroopan pakolaispolitiikasta tulee mieleen se kun hölmöläiset yrittivät kantaa säkeillä valoa umpinaiseen mökkinsä!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olet valmis luopumaan kansainvälisten sopimusten ja omien lakien noudattamisesta suojellaksesi länsimaista kulttuuria, vapautta ja rauhaa. Eikö mieleesi tule, että se mitä olet valmis polkemaan, on juuri se mihin länsimaiden arvot perustuvat?

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Kyllä. Olen valmis luopumaan, vähintäänkin vaatimaan muutosta, huonoista sopimuksista, joiden alkuperäinen tarkoitus ei vastaa nykypäivää. Isänmaan asian edistäminen on ymmärtääkseni kansan valitseman edustajan ensisijainen tehtävä...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eiköhän minimi vaatimus lainsäätäjälle ole lakien kunnioittaminen. Lakien muuttaminen ja laatiminen on teidän kansanedustajien työtä. Itse pyrin niitä parhaani mukaan noudattamaan, samaa toivon maamme päättäjiltä. Muuten ei länsimaisesta kulttuurista, vapaudesta eikä rauhasta jää paljon jäljelle.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Mutta edistätkö sinä isänmaan asiaa? Se jää nähtäväksi. Tällä hetkellä isänmaan asia näyttää huonommalta kuin aikoihin. Ja tällä hetkellä sinä olet kansanedustaja. Tokihan voidaan sälyttää isänmaan asioiden ongelmat menneiden hallitusten niskaan. Mutta kun menneetkin hallitukset ovat edustaneet samaa linjaa kuin nykyinen. Voidaankin todeta, että se minkä pitäisi jäädä nähtäväksi heijastelee kovin vahvasti aikaisempia saavutuksia isänmaan asialla hääränneiden saavutuksista.

Petteri Hiienkoski

Terrorismin torjunnassa ja turvallisuuden parantamisessa on syytä tehdä huolellinen analyysi vaikuttavista tekijöistä ja sen pohjalta määritellä toimet, joilla toivottuun tavoitteeseen päästäisiin. Virhearviointien seurauksena voidaan joutua ojasta allikkoon. Tilanne vain pahenee.

Tiivistin analyysini kehityksestä artikkeliin "Brysselin terrori-iskujen syyt ja keinot terrorismin torjuntaan". Hahmottelin siinä myös välittömiä tekijöitä, jotka kannattaisi harkita päätöksenteossa.
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Olen samaa mieltä siitä, että länsimaisesta yhteiskunnasta lähtevien islamistien taustalla on islamin olemus, joka ei toiveajattelulla ja ilmeisiä tosiasioita kieltämällä muuksi muutu. Toisaalta siihen mielestäni vaikuttaa länsimaisen yhteiskunnan moraalinen nykytila:
"Islamin haaste ja länsimaisen kulttuurin juuret" http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niikolle:

En ole nähnyt yhdenkään kansanedustajan analysia siitä mistä terrori kumpuaa? Mistä se on lähtöisin? Sitävastoin kansalaiset somessa ottavat kantaa, antavat linkkejä ja tietoa siitä millä perustelevat vastauksensa kysymykseen:
"Mikä ajaa ihmiset terrorin tielle?"

Voitko kertoa oman näkemyksesi asiasta?

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset