Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Turvapaikanhakijat menevät asuntojonon ohitse

Kun hallitsematon turvapaikanhakijajoukko pyrkii sisään Suomen länsirajalta, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen esikuntineen valmistelee jo heille asuntoja. Valtion tukemien ARA-asuntojen asukasvalintaa koskevia säännöksiä ollaan muuttamassa maatalous- ja ympäristöministeriön toimesta.

Eduskunnan hyväksyessä hallituksen esityksen kaikki oleskeluluvan haltijat voisivat hakea asukkaaksi valtion tukemiin vuokra-asuntoihin riippumatta oleskeluluvan kestosta. Aiemmin asunnon hakijalta vaadittiin vuoden oleskelulupaa. Juuri oleskeluluvan saanut turvapaikanhakija kilpailisi siis samoista asunnoista pienituloisen suomalaisen kanssa.

Valtion tukemien vuokra-asuntojen hakijoita verrataan keskenään asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella ja asunnot vuokrataan asuntoa eniten tarvitseville. Etusijalle asetetaan asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Kuka on pienituloisempi ja enemmän asunnon tarpeessa oleva, kuin omaisuutensa ihmissalakuljettajalle myynyt turvapaikanhakija, joka on asunut viime kuukaudet vastaanottokeskuksessa? Suomalaisen työttömän tai eläkeläisen on hankala pärjätä tässä kilpailussa, kun ympäristöministeriö puhuu ulkomaalaisten yhdenvertaisesta kohtelusta suhteessa suomalaisiin.

Suomeen on saapunut tänä vuonna yli 14 000 turvapaikanhakijaa, ja pääministerin uusimman arvion mukaan määrä voi nousta vuoden loppuun mennessä 50 000:een. Se on enemmän kuin viimeisen 10 vuoden aikana yhteensä. Asuntojonot varsinkin pääkaupunkiseudulla ovat tuskallisen pitkät, ja pelkästään Helsingin kaupungin asuntojonossa on 24 000 aktiivista hakemusta, Vantaalla 5000 ja Espoossa 6700. Hakijoista vain muutama prosentti saa asunnon.

Miten siis käy pienituloisille ja vähävaraisille? Miten käy eläkeläisille, jotka ovat verorahoistaan kustantaneet myös ARA-asuntokannan? Niin sanottu yhdenvertaisuuslaki ei puhu heidän puolestaan.

ARA:n viimeisimmän selvityksen mukaan vuoden 2014 lopulla Suomessa oli 7 107 yksinelävää asunnotonta, joista 1482 oli maahanmuuttajia. Asunnottomia perheitä oli 427, mistä noin puolet oli maahanmuuttajaperheitä. Suhteessa maahanmuuttajien määrään Suomessa heidän asunnottomuuslukunsa ovat huimat, ja tulevat näkymään merkittävässä määrin myös uusien kriteerien mukaisissa asuntojonoissa.

Suomen kansan valitsemien päättäjien tulee ajaa ensisijaisesti isänmaan asiaa. Valtion ensisijainen tehtävä on pitää huolta kansalaisistaan ja huolehtia heidän turvallisuudestaan.  Suomen länsiraja on suljettava, jos Ruotsi ei sitoudu noudattamaan Dublinin sopimusta eli ala rekisteröimään turvapaikanhakijoita. Jos näin ei tehdä, taloutemme sekä myös asuntotilanteemme on pian kaaoksessa, jota emme pysty ratkaisemaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Mika Niikko
Vantaa
Perussuomalaiset"

Ketä puolueita siellä hallituksessa olikaan?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Me Suomalaiset odotamme hallituksemme pitävän huolen ensisiaisesti Suomalaisista, vuosikymmeniä olemme maksaneet veromme Suomeen.

Kansalaiset tuskin tulevat nielemmän jonoissa etuilua, maakunnissa on paljon tyhjiä rivi-kerrostalo asuntoja, turvapaikan saanet pitäisi sioittaa maakuntiin.

Kysykää nyt sieltä Närpiön kaupungista miten asiat pitäisi hoitaa, tosin kasvitarhoja ei kaikkialla ole.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Menevätkö turvapaikanhakijat myös kunnallisissa terveydenhoitojonoissa köyhän kantaväestön ohi?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Näyttä siltä että ohittava perinteiset Perussuomalaiset, elämä näyttä muodostuvan mielenkiintoiseksi.

Pakolaisilla on täydellinen terveydenhuolto yksityisellä sektorilla, jonka ostaa SPR, me maksamme heidänkin terveydenhuollon.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Niin, me veronmaksajat maksamme, ja yksityinen terveydenhoito vasta tuleekin kalliiksi. Osaavat varmaankin velottaa pakolaisten hoidosta valtiota vimesen päälle?
Kyllä pakolaisia näyttää ainakin kotikaupungissani käyttävän kunnallista terveydenhoitoakin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kunnat eivät halua turvapaikanhakijoita ja pakolaisia omalle alueelleen asumaan, ja estävät tätä siten, että ne eivät kaavoita ja anna lupia rakentaa edullisia vuokra-asuntoja. Köyhistä halutaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulla eroon siten, että pieniä asuntoja ei anneta rakentaa, vaikka juuri niistä on huutava pula.

Jos pakolaisia tulee 50 000, niin on selvää, että heille pitää rakentaa asuntoja. Muuten lisäntynyt kysyntä johtaa vain vuokrien raketinomaiseen nousuun, jonka sitten veronmaksajat maksavat kasvavina asumistukina.

Meidän pitää ottaa mallia 420 000 evakon asuttamisesta viime sotien jälkeen. Silloin säädettiin pakkolakeja, joilla järjestettiin maata siirtoväelle asumiseen. Ei nyt tarvita mitään pakkolunastuksia, mutta hallituksen pitää ottaa luja ote, ja pakottaa pääkaupunkiseudun kunnat kaavoittamaan ja järjestämään edullisia vuokra-asutoja niitä tarvitseville. Ilman pakottamista eivät viheroikeistolaisesti johdetut pääkaupunkiseudun kunnat edullisille vuokra-asunnoille tontteja ja rakennuslupia järjestä.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Otetaan vaan evakkojen asuttamisesta mallia. Kainuusta pari hehtaaria peltoa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suomi on täynnä kunnostukelpoisia asutustiloja pakolaisiksi hyväksytyille, paikalliset opastavat kunnostuksessa tietenkin valtion maksamaa korvausta vastaan. Kielikin tulee opittua sivutuotteena.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola Vastaus kommenttiin #9

Esittämänne toiveet eivät toteudu. Pakolaisella on sama perusoikeus kuin kasuilla(=kantasuomalaisilla), he saavat valita itse asuinpaikkansa. Ja koska heillä on tämä oikeus, niin he tietenkin valitsevat Helsingin seudun tai muun suuremman kaupungin.

Pakolaisstatuksen saaneita ei voida määrätä tai ohjata asumaan jollain tietyllä alueella.

Hannu Töyri

Muuttotappiokunnissa on tuhansia tyhjiä asuntoja, esimk. ARA-asuntoja, mutta nämä ei kiinnosta näitä "turvapaikanhakijoita".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomen kansan valitsemien päättäjien tulee ajaa ensisijaisesti isänmaan asiaa."

Kannattaa esittää tätä jollekin hallituspuolueen edustajalle jos sieltä yhtäkään isänmaallista löytyisi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Toiminta kyvytön hallitu pitäisi kaataa mahdollisimman nopeasti, kaikki olemme nähneet miten kalliiksi Suomalaisille tulee toimintakyvytön hallitus.

Katainen Urpilainen ja Stubb Rinnne hallitukset, tyhminkin näki ettei tuosta tulisi mitään.

Paljonko Kataisen ja Stubbin pääministerisyys maksoi meille suomalaisille, todella paljon, mukana oli myös SDP:n valtiovarainministerit Urpilainen ja Rinne.

Nykyisen hallituksen ennuste ei näytä paremmalta. Kokoomus näyttää johtavan nykyistäkin hallitusta.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Luulisi hallituspuolueen kansanedustajalla olevan hyvät yhteydet hallitukseen, ei tarvis täällä ihmetellä syitä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kansanedustajin kannattaa kuunnella myös kansaa, olivatpa äänestäjiä tai ei.

Mika Niikko näyttä olevan kansanedustaja joka on kiinnostunut kansan tunteista tai ajatuksista, ilmeisesti ammattinsa puolesta hänellä on kyky kuunnella ihmistä.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Kansaa voi kuunnella ja olla ymmärtävävinään.

Mutta jos haluaa tehdä työnsä kansanedustajana vaikutusmahdollisuudet ovat todellakin muualla kuin populistiblogeissa.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Hahahahhhaaaah..! Niinkös Ari meinaat?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Näin minä meinaan, eri asia onko sillä sitten mitään merkitystä, suurin os kansanedustajista ei edes vaivaudu kuuntelemaan.

Hannu Töyri

Hyvä, että edes joltain kansanedustajalta löytyy selkärankaa ottaa kantaa suomalaisten puolesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset