Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Hallitus unohti eläkeläiset ja työpaikat

Vaalit ovat oven edessä. Jälleen näemme saman näytelmän kuin kaikissa tämän vuosituhannen puolella olleissa edellisissä eduskuntavaaleissa. Sosiaalidemokraatit lupaavat pieniin eläkkeisiin korotusta ja kokoomus uusia työpaikkoja. Kummankaan lupaukset eivät ole viimeisimpien hallitusten aikana toteutuneet.

Kokoomusvetoinen hallitus jäädytti yhteistuumin vasemmistopuolueiden kanssa eläkkeiden indeksikorotukset myös pienitulosilta. Inflaatio etenee tänä vuonna 1,5 prosentin vauhdilla (valtiovarainministeriön ennuste), mutta eläkeläisten oli tyytyminen vajaan 0,4 prosentin korotukseen.  Eläkkeiden ostovoiman heikkenemisestä ei ole yksin kokoomusta kiittäminen. Lipposen hallitus poisti puoliväli-indeksin, ottamalla käyttöön tilapäiseksi kutsumansa taitetun indeksin vuonna 1996. Vuosia 2008 ja 2012 lukuun ottamatta eläkkeet ovat heikentyneet merkittävästi. Viimeisen 15 vuoden aikana palkat ovat nousseet 70, mutta työeläkkeet vain 34 prosenttia. 

Kokoomuksen johtama politiikka on tähän asti vienyt työpaikkoja kuin niitä tuonut. Pienet ja keskisuuret yritykset luovat uusia työpaikkoja, mutta silti heidän tukeminen on jäänyt lähinnä puheen tasolle. Puheet ja teot eivät ole kohdanneet lähihistoriassa, mikä siis muuttuu?

Äänestäjien kuluttajasuoja on uusissa puolueissa. Puolueissa joilla ei ole juksaushistoriaa eikä piilotettuja vaalilupauksia komeroissa. Kun eläkkeiden indeksit on leikattu minimiin, niin eläkeläisten ostovoima suorastaan romahtaa. Hölmöläisten hommaa. Olisi kaikkien etu nostaa eläkkeitä ja tuoda erityisesti köyhät eläkeläiset takaisin elämään. Siksi eläkeläisten korotukset ja indeksileikkauksen peruminen tulee olla keskeinen osa hallitusneuvotteluja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PenttiOPitknen kuva
Pentti O Pitkänen

Tälläisiä puheenvuoroja eläkeläinen ja Suomi tarvitsee. Hyvä Niikko! Mistä rahoitus? Rahaa on! Ne ovat työeläkerahastoissa 175 mrd ecua. Kannatan osittaista rahastojen purkamista. Käytetään rahaa siihen mikä tärkeintä. Ostovoiman palauttamiseen kaikkein pienituloisimmille.Eläkkeisiin tasokorotus. Pienin työeläke 1500 euroa. Tuhanteen euroon verovapaa tulo.Tuetaan vientiä. Maksetaan 50 mrd valtion velkaa pois. Tuetaan työllisyyttä. Kaikella tällä Suomi nousuun. Tässä ei kateus auta vaan toiminta. Nyt jos ei osata tehdä niitä radikaaleja elvyttäviä toimia, käy taas niin, ei tapahdu mitään. Kurjistumme ja olemme konkurssissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset