Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Avioliittolain muutos ei ole lopullinen

Eduskunta äänesti tänään suuren valiokunnan päätöksestä avioliittolain muuttamisen puolesta äänin 101-90. Lisäksi äänestettiin lausumasta, jolla haluttiin rajata adoptio-oikeus avioliittolain ulkopuolelle. Lausuma hylättiin äänin 97-91. Eduskunta on siis päättänyt hyväksyä avioliittolain muutoksen ja sallia adoption homopareille ja transsukupuolisille.

Miten tässä pääsi näin käymään? Ensimmäisessä kansanedustajien vuonna 2012 tekemässä lakialoitteessa 76 kansanedustajaa ilmoitti kannattavansa sukupuolineutraalia avioliittolakia. Parin viikon takaisessa äänestyksessä kannattajia oli tullut 29 lisää, ja avioliittolain muutos sai 105 ääntä. Iso osa edustajista joutui päämäärätietoisen painostuksen kohteeksi, ja murtui paineen alla, mikä sinänsä ei ole ihme, sillä päälobbarina toimi itse pääministeri Stubb.

Avioliittolakiin liittyvät muutokset käsittelee seuraava eduskunta. Seuraavaa eduskuntaa sitoo lain eteenpäin vieminen yhtä paljon kuin ensi viikolla hyväksyttävä valtion talousarvio vuodelle 2015. Meillä on aiemminkin säädetty lakeja, jotka on myöhemmin todettu huonoiksi, kuten esimerkiksi jätevesiasetus. Kansan enemmistöä vahingoittava jätevesiasetus löysi tiensä takaisin viemäriin, ja odotankin, että avioliittolain muutosvaatimukselle kävisi samoin. Lisäksi avioliittolain muutoksen esteenä on vielä mahdollisesti tuleva kansalaisaloite. Tällöin uusi eduskunta joutuu asiasta äänestämään aivan samoin kuin tämäkin eduskunta äänesti. Asialle ei siten vielä voi pistettä laittaa.

Lainsäätäminen ei ole yksinkertaista, eikä sitä voi tehdä kiireellä. On huolestuttavaa, miten kansanedustajat yksi toisensa jälkeen antavat avioliittolain – eli yhteiskuntamme peruspilarin – valua pois käsistään. Lestadiolaistaustasta tulevalta edustaja Juha Sipilältä moni odotti, että hän olisi jämäkästi puolustanut periteistä avioliittoa ja lapsen asemaa. On ymmärrettävää, että vasemmistopuolueet kallistuvat liberaalille linjalle, mutta keskustalta kaksilla rattailla ajamista on vaikea ymmärtää.

On harhaa väittää, ettei sukupuolineutraalista avioliittolaista seuraa mitään sen enempää. Se tulisi toteutuessaan muuttamaan koko yhteiskuntarakenteemme, opetussuunnitelmia ja sananvapautta myöten. Avioliittolain muutos on yhteiskuntakokeilu, jonka uhreina tulee olemaan puolustuskyvyttömät lapset. Se rajaisi toteutuessaan usealta lapselta oikeuden joko oman tai vastakkaisen sukupuolen vanhempaan. Mistä tyttö löytää itselleen roolimallin naiseksi kasvaessaan, jos häntä kasvattaa kaksi isää? Miten poika rakentaa kiintymyssuhteen vastakkaisen sukupuolen kasvattajaan, jos hänellä on kaksi isää, tai tytöllä kaksi äitiä? Lapsen kannalta pelkkä rakkaus ei riitä, tarvitaan myös isän ja äidin roolimallia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (176 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Väitätkö ettei lapsi voi saada miehen tai naisen mallia muualta kuin kotoa?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Siinäpä se onkin kun se malli voi olla kuka tahansa silloin jos ei sitä mallia ole kotona.
Vai väitätkö ettei sillä ole merkitystä mistä ja minkälainen malli löytyy.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Hyviä miehen- ja naisen malleja löytyy varmasti esimerkiksi perheen ystäväpiiristä ja koulun opettajista. Ei se ihan niinkään mene että kahden äitin lapsi ottaa miesroolimallikseen ensimmäisen miehen joka tulee vastaan.

Eikä ne kotoa löytyvät mallitkaan aina ihanteellisimpia ole esimerkiksi alkoholiperheissä.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #8

Miksi tai millä perusteella miehen ja naisen muodostama perhe jatkuvasti kyseenalaistetaan tässä yhteydessä? Ikään kuin lapsia annettaisiin adoptoitavaksi alkoholistiperheisiin saati mitä tekemistä tässä yhteydessä on puhua yksinhuoltajien perheistä tai avioeroista?
JOS lapsen kehityksen kannalta paras mahdollinen vaihtoehto adoptiotilanteessa on miehen ja naisen muodostama perhe, ollut ainakin tähän saakka, niin miksi valtion tulisi toimia toisin? Onko aikuisen, (kahden homoseksuaalin tai transsukupuolisen) oikeus lapseen suurempi arvo kuin lapsen oikeus isään ja äitiin? minun mielestäni ei. Sukupuolivähemmistön oikeuksien halutaan parantaa lasten oikeuksien kustannuksella, se ei ole oikein.

Sukupuolimalleja saa toki perheen ulkopuoleltakin, mutta ei se pois sulje sitä, että lapsi tarvitsee niitä enemmän kuin missään myös kotona, jos se vain on mahdollista. Ei nykyinen adopitolainsäädäntö väheksy yksinhuoltajia saati syrji homoja, sen tehtävä on toimia lapsen edun nimissä parhaalla mahdollisella vaihtoehdolla.
Adoptiojono on noin viisi vuotta tai enemmän joten hyviä vanhempia on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi. Nyt tällä lainsäädännöllä tehdään sukupuoli ikään kuin merkityksettömäksi, jota se ei suinkaan ole. Miksi tämä on niin vaikea ymmärtää, ehkä siksi, että lapset nähdään aikuisten oikeuksina eikä päinvastoin.
On myös muistettava, että tulevaisuudessa monet adoptiojonossa olevat jäävät ilman lapsia, tai jonottavat vuosia lisää, jos adopitoon lapsia antavat valtiot kieltäytyvät antamasta lapsia Suomeen.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #136

Lapsia alkoholiperheisiin yleensä syntyy, jopa vahingossa, koska se on usein helppoaeri sukupuolta oleville pareille.
Sun harrastama ydinperheen hehkutus loukkaa kaikkia niitä kenen ydinperheessä vanhemmat ovat täysin luistaneet velvollisuuksistaan lastaan kohtaan, ja toisalta niitä keiden ei-ydinperhe on ollut onnellinen ja turvallinen kasvuympäristö.

Sä olet moneen otteeseen sanonut, että lapsi tarvitsee isän ja äidin. Yksinhuoltajien lapsilla ei molempia ole. Se sikäli liittyy aiheeseen.

Ei le todistettu, että lasten paras vaihtoehto on aina miehen ja naisen muodostama liitto.
Lapsella on oikeus rakastavaan ja huolehtivaan perheeseen, ja sateenkariperheistä saatisiin tälläisiä rakastavia koteja monille sitä vailla oleville lapsille. Homojen ja transsukupuolisten sulkeminen kategorisesti adoption ulkopuolelle heikentää mone lapsen mahdollisuutta saada rakastavaja huolehtiva perhe.Hyviä vanhempia ei tosiaankaan ole tarjolla yhtä paljon kuin adoptiota tarvitsevia lapsia, varsinkaan jos adoptoidaan myös Suomen ulkopuolelta.

Homojen on jo nyt mahdollista adoptoida http://saarahuttunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1808... Tämä ilmeisesti tulee yllätyksenä sinulle. Ihmisillä on okeus hakea adoptiota yksilönä seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta, ja perheensisäinen adoptio on mahdollista homopareille. Eli tämä kaikki on jo mahdollista. Lakiuuditus tekee siitä vain helpompaa, johdomukaisempaa ja vähentää siien liittyvää paperinpyörittelyä.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #150

Jos sinulla olisi kokemusta lasten kasvatuksesta, et väittäisi, että lapsen paras paikka ei ole isän ja äidin muodostama perhe. On luonnollista, että avio- tai heteropari saa jälkeläisiä ja he yhdessä sitoutuvat jälkeläisten kasvattamiseen ja sukuun liittämiseen tavalla, jota homoilla ei ole kokemusta. Sateenkariperhe jos menee naimisiin, poistuu toinen lapsen biologinen vanhempi juridisesti lapsen elämästä. Side sukuun ja biologiseen vanhempaan katkaistaan lainsäädännön toimesta.

Jos lapsen kasvatuskokemusta ei ole, sen voi nähdä vuosikymmeniä kestäneistä tutkimuksista, joita tehtiin varsinkin 60 luvun jälkeen aina 80 luvulle saakka.
Tällöin heteroperheen merkitys oli kaikkein paras perhemuoto lapsen kehityksen kannalta.
Kolmanneksi, selvitä ensin adoptiojonot ja tiedät onko hyviä perheitä tarjolla riittävästi,vai ei. Ei Suomessa ole yhtään katulastakaan joita voitaisiin "pelastaa homoperheisiin".

Neljänneksi. Ei ole ensimmäistäkään tieteellistä tutkimusta tai väittämää siitä, että lapsi tarvitsee homovanhemmat kasvaakseen tasapainoisemmin kuin heteroperheessä, joten vaatimusta ei voi perustella silläkään. Et voi tosissasi väittää, että lapsen kannalta on ihan sama kasvaako lapsi esimerkiksi kahden vanhemman perheessä jossa välttämättä kumpikaan heistä ei tiedä mitä sukupuolta he edustavat milloinkin vai isän ja äidin muodostamassa perheessä.
Lopuolta perusteluksesi jää vain se, että aikuiset haluavat jotain mitä he eivät luonnostaan kykene tuottamaan, lapsia ja se tulee toteutua vaikka totuuksia muuttamalla.

Oheissa lainauksessa asia on ilmaistu aika tyhjentävästi:

"Kalifornian valtionyliopiston professori Robert Oscar Lopez (Public Discourse 2013/07/10474), joka on itse kasvanut kahden rakastavan lesbovanhemman kodissa, kritisoi sukupuolineutraalia avioliittolakia, koska se normalisoi tilanteen, jossa lapsi joutuu kasvamaan ilman isää tai äitiä. On tietysti monia tilanteita, joissa ei ole vaihtoehtoja ja lapsen on kasvettava ilman isää tai äitiä. Mutta Lopezin mukaan on ”lapsen hyväksikäyttöä” tehdä lapsesta tietoisesti ja harkitusti isätön tai äiditön siksi, että aikuiset haluavat itselleen lapsen ja katsovat itsellään olevan oikeuden lapseen.

Lopezin mukaan on lapsen hyväksikäyttöä odottaa, ettei lapsi kärsi tuskaa äitinsä tai isänsä menetyksestä, vaikka hänet on erotettu ainakin yhdestä ja ehkä molemmista biologisista vanhemmistaan − ei siksi, että se oli välttämätöntä, vaan koska kaksi aikuista vaatii tällaista järjestelyä. ”Se, mitä lapset tästä oppivat, murentaa heidän minuuttaan: oikeus on vahvemman puolella, pienet ihmiset ovat itsensä ympärillä pyörivien aikuisten oikkujen armoilla”. Mahtavat ihmiset voivat pakottaa heikommat olennot ”rakastamaan” itseään.
Lopez kritisoi sitä, että lapsia pidetään tuotteena, jonka hankkimiseen aikuisilla on oikeus. Lapset ovat itseisarvoisia olentoja, jotka asettavat ihmiselle velvoitteen tehdä uhrauksia." http://www.tapiopuolimatka.net/99

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #136

Voisitko esittää tässä meille kaikille, mitä tarkoittaa objektiivisesti "lapsen etu", ja mihin perustat määritelmäsi?

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren Vastaus kommenttiin #136

Mika Niikko, tuo adoptio-oikeus on vain oikeus hakea yhdessä adoptiota. Jokainen adoptioprosessi on yksilöllinen. Jokaisessa adoptiossa olennaisinta on lapsen paras. Adoptio-oikeus ei ole adoptioautomaatti, eikä lapsen hankinta adoptiolla ole sen paremmin heteroiden kuin homojenkaan subjektiivinen oikeus.

JOS joissain yksittäisessä todetaan, että yksittäisen lapsen kehityksen kannalta paras mahdollinen vaihtoehto adoptiotilanteessa on samaa sukupuolta olevan avioparin vanhemmoima perhe, niin tulevaisuudessa tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön myötä se onnistuu samanlaisella prosessilla kuin eri sukupuolta olevan avioparin kohdalla. Tällaisia tapauksia voi olla esimerkiksi sisarusten tai perhetuttujen lasten kohdalla.

Outo ristiriitaisuus on myös tuossa, että ensin perustelet kantaasi lasten oikeuksilla (siten kuin ne koet) - mutta loppukaneetissasi kuitenkin nostat esiin sen, että vieraiden valtojen yhteistyöstä kieltäytymisen myötä "monet adoptiojonossa olevat jäävät ilman lapsia".

Jari Vuorinen Vastaus kommenttiin #8

Saara Huttunen sinä poljet lapsen oikeuksia mennen tullen.

Paljastat ajattelusi löyhyyden vertaamalla homoadoptiota alkoholiadoptioon.

Alkoholiperheet eivät voi adoptoida koska viranomaiset syynäävät tarkasti.

Eikö viranomaisilla ole mitään sanottavaa homoadoptioon ?

Ovat näemmä Stubbin pelossa hiljaa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #139

Aika paksua settiä. Mikä ihme on alkoholiadoptio?

Alkoholiperheet saavat lapsia ilman adoptiotakin. Ja toisaalta, ei sekään ole kiveen kirjoitettu ettei perheessä puhkea alkoholiongelma myöhemmin vasta adoption jälkeen.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Niin kauan kuin lasten hankkiminen ei ole luvanvaraista, niin kotoa voi löytyä sitä mallia ihan laidasta laitaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eiköhän yhteiskunnan ole syytä perustaa uusi Roolimallivirasto, joille yhteiskunta määrittelee, millaiset roolimallit ovat hyväksyttäviä? Samalla se tarjoaa perheille kotikäyttöön ns. vierailevia isiä tai äitejä tarpeen mukaan, vähän niinkuin nykyiset "kotitalkkarit" tarjoavat palveluksiaan.

Muuten voi käydä niin, että vanhanaikaiset ydinperheet sisarusparvineen saavat jatkaa vapaasti toimintaansa ilman yhteiskunnan tasapainottavaa ja keskitettyä virallista roolimalliohjausta. Virasto käy toki tarkistamassa myös sen, ettei vanhaa hapatusta pääse po. perheissä enää leviämään.
:D

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #26

Tehtävä lykätään lastensuojelulle. Roolimallin vastaisuus olisi uusi lastensuojelun huostaanottokriteeri ja roolimallin vastaisuutta valvoisi Saudi-Arabian tapaan uskonnollinen poliisi. Roolimallin vastaisesta käyttäytymisestä määrättäisiin 200 euron valvontamaksu.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #55

Heh, kuinkahan meillä oli sodan jälkeen huono tilanne, kun näitä isien roolimalleja oli enää melkoisen harvassa? En ymmärrä muutenkaan Niikon kantaa. Pitäisikö avioerot myös kieltää lailla kun nekin ovat jatkuvasti huolestuttavasti lisääntyneet?
Melkein puolet avioliitoista purkautuu, joten mitäpä niille tehtäisiin? Vuokrattavia isiä ja äitejä pitäisi ehkä olla jokaisen saatavilla jonkun kerran viikossa. Vai miten tämä huomattavasti laajempi ongelma saadaan hoidettua?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #95

Niin, minä kyllä olen lukenut että niistä isistä oli sotien jälkeen kova nuusa. Vieläkin ,ei ole montakaan päivää, oli esillä se sotaorpojen asia ja kyllä siellä itku silmässä sitä isänmallia kyseltiin niin että älä nyt sotkeennu sanoissasi.
Sodan jälkeen oli monessa perheessä todella huono tilanne kun sitä miehen mallia etsittiin ja monet löysivät sitten isän huonon korvikemallin.

"Melkein puolet avioliitoista purkautuu"
Hirveän hyvä "olomuoto" se avioliitto kuitenkin on koskapa sinne tuntuu kaikilla olevan ihan välttämätöintä päästä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #118

".. kyllä siellä itku silmässä sitä isänmallia kyseltiin niin että älä nyt sotkeennu sanoissasi."

Tiedän kyllä tuon paremmin kuin hyvin, kun en itsekään ehtinyt isääni koskaan tuntemaan. Miehenmallit olivat lähinnä vahvojen äitien varassa ja muistan vielä hyvin kun äitini sanoi meille pennuille, että hänen pitää "kuria" isänkin edestä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #125

Vielä suuremmalla syyllä ihmettelen: "Heh, kuinkahan meillä oli sodan jälkeen huono tilanne, kun näitä isien roolimalleja oli enää melkoisen harvassa?"
Kun olet tuon kokenut ,niin miksi epäilet kun oikean isän merkitystä halutaan korostaa. Meillä oli sodan jälkeen po. suhteessakin todella huono tilanne joten vastaavaa kehitystä ei ehkä kaikki kuitenkaan halua edistää. Jos ymmärsin tuon lainatun kohdan jotenkin väärin niin pyydän jo valmiiksi anteeksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #126

Erkki, ehkä tuo minun lauseeni oli kokonaisuudessaan huonosti muotoiltu, mutta en todellakaan ymmärrä Niikon blogissa tuota "jokaisen lapsen oikeutta isään ja äitiin". Se ei koskaan täysin toteudu kuitenkaan ja minua jotenkin myös loukkaa ajatus, etteikö kaksi lasta rakastavaa ihmistä voisi luoda lapsille myös hyvän elämän. Sen voi luoda yksikin - sen olen itse kokenut.

Kun vain katsoo vähänkin ympärilleen, niin näkee hyviä hienoja isiä, mutta myös surkeita, tunnekylmiä, väkivaltaisia ja alkoholisoituneita isiä ja toki myöskin äitejä, joita kukaan lapsi ei haluaisi lähelleen.

Oletan, ettei lapselle tosiaankaan ole väliä mitä sukupuolta he ovat. Riittää, että koti on lämminhenkinen, rakastava ja ihmiset huolehtivat hyvin toisistaan. Maailma on onneksi muuttunut niistä ajoista, jolloin ahdasmieliset ja vanhoilliset asenteet olivat vallalla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #55

Seppo Saari et Heli Hämäläinen."Loistava esitys" ja rahaakin pursuisi valtion pohjattomaan kirstuun innokkaiden roolimallivalvojapoliisien ansiosta ja valtion velat olisivat saatavia sen jälkeen. Paikan hakijoita olisi kolmirivissä ja työttömyys poistuisi vähintäin parissa kuukaudessa. Siitä vaan eduskunta-aloitetta pikaisesti tekemään.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #26

Loistava ehdotus!

Samalla voitaisiin aloittaa keskustelu siitä, millaisia nuo oikeat naisen ja miehen malli oikein ovat.

Odotan innolla Niikon ja kumppanien roolimääritelmiä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #158

Jouko Heyno. Keräiletkö mappiisi erilaisia määritelmiä?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #208

Vapaasti Wittgensteinia kääntäen: Jos ei asioita kyetä määrittelemään, ts. sanoilla ei ole sisältöä, ei asioista voi mielekkäästi keskustella.

Pelkkähölöttäminen taas ei kiinnosta.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Juho,

kannattaisi tutkia esimerkiksi YK:n lapsen oikeuksien sopimus - vanhin niistä on jo vuodelta 1924 - ja mielellään, jos mahdollista, ilman ennakkoasenteita.

Se on lapsen ihmisoikeudet ja suojan kaikenlaista lapsen hyväksikäyttöä vastaan takaava voimassaoleva säädös. Ja se on vain yksi kattavista säädöksistä.

Tiedän toki, ettei järkeen tai faktoihin vetoaminen tehoa päähänpinttymiin.

http://heikkisantala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1808...

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Hyvään argumentointitapaan kuuluu tuoda itse väittämäänsä tukevat todisteet esille, eikä vaan huudella pusikosta että "luepa tuolta miten asiat menee, lol".

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #23

Parasta on kun nämä pistävät jotain videota youtubesta ja sanovat että kato tuosta mitä muualla on tapahtunu.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Voisitko selittää, miten lasten hyväksikäyttö liittyy tasa-arvoiseen avioliittolakiin?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Juho Palmroos.#1. Pahimmassa tapauksessa esikuvat saadaan negatiivisesta viiteryhmästäkin. Seura tekee kaltaisekseen asenteiltaan ja arvoiltaan. Mm. epäsosiaaliseksikin ja yhteiskunnan vastaiseksikin. Laitoskasvatus on huonointa tutkitusti. Puhutaan jopa rikollisuuden korkeakouluistakin.Jne.

Kunnon koti ja vanhemmat antavat parhaat roolimallit ja eväät maailmalle.

Vapaa kasvatus ja liian ahdasmielinen kasvatus toivat mukanaan yhteiskunnallisia ongelmia yllin kyllin. Murrosikä paljasti kasvatusvirheet.

Irtiotot ja reaktiomallit olivat/ovat rajuja itsenäistymisvaiheessa. Kunnes kulmat myöhemmin pyöristyivät/pyöristyvät yksilön aikuistuessa. Papin tyttärestä tai everstin pojasta saattoi tulla taistolaiskannattaja jne. Esimerkkejä löytyy elävästä elämästä moneen "rauhanjunaan"ja osa jää vielä laiturillekin tai muuhun viite/luontoympäristöön revanssihenkistä aktiviteettiaan purkamaan ja jakamaan toveripiirissä tai -liikkeessä. Vallankumouksellisestikin. Omaa egoa etsittäessä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--Laitoskasvatus on huonointa tutkitusti. Puhutaan jopa rikollisuuden korkeakouluistakin.Jne.

Mitähän varten laitoksiin kasvamaan joudutaan? Tuskin hyvien kotiolosuhteiden vuoksi...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #45

Pekka Roponen. Kun viranomaiset joutuvat puuttumaan yksilöiden ja perheiden asioihin. Lastenkodit tunnetusti. Jotkut jopa omalla käyttäytymiselläänkin altistavat itsensä laitosasukkaiksi. (Mm. päihteiden =alkoholistit,huumeiden, pillereiden ym. kemikaalien väärinkäyttäjät ,rikolliset).

Totta , harvemmin on laitoskasvatusta hyvien kotiolosuhteiden vuoksi, mutta poikkeukset vahvistavat senkin säännön. Ns. mustia lampaita voi olla eliittiperheissäkin. Tärkeä kysymys , onko vanhemmilla aikaa lapsilleen vai ei? Raha ei korvaa vanhemman läsnäoloa. Uraputkella on omat vaaransa.

Yleistäen tutkimusten mukaan, mitä enemmän on yksilöllä laitostaustoja sitä huonompi ennuste. Koti ja omat, huolehtivat vanhemmat on paras kasvatuspaikka. Avioerot ja muut ristiriitoja ja traumoja tuottavat tekijät pilaavat yksilön tasapainoista kehitystä lieveilmiöineen.

Väärin suuntautunut vapaa-ajan käyttökin voi johtaa ei-toivottaviin käytösmalleihin ja tekoihin. Samoin erilaiset sosiaaliset ongelmat. Puhutaan ns.monimuuttujamalleista eri yksilöiden kohdalla. Eli syyt ovat moninaisia eri ihmisillä. Ei ole yleistettävää patenttiselitystä.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Kunnon koti ja vanhemmat antavat parhaat roolimallit ja eväät maailmalle."

Näinhän se on. Kun edes puoletkaan kansasta saisi nauttia näistä eduista Suomella kansana olisi toivoa.

"Vapaa kasvatus ja liian ahdasmielinen kasvatus toivat mukanaan yhteiskunnallisia ongelmia yllin kyllin. Murrosikä paljasti kasvatusvirheet."

Näistä molemmista on esimerkkejä.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Entä avioeroperheet? Suunnilleen kolmannes solmituista avioliitoista hajoaa. Mikäs esikuva se lapselle on?
Pitäisi kai laatia laki joka estää vanhempia riitaantumasta ja eroamasta. Panepa toimeksi, Mika Niikko! Kiellä saman tien myös yksinhuoltajilta oikeus lapseensa.

Kodin roolimalli ei tee välttämättä ketään autuaaksi.
Tärkeämpää kuin mikään sukupuolirooli on se että lapsesta välitetään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Marja Saraskari. Mikään laki ei voi toimia niin tehokkaasti kuin vastuuntuntoiset ja huolehtivat vanhemmat. Kielteisenä esimerkkinä on kieltolain tepsimättömyys alkoholin käyttöön. Sekin voidaanko ko.lakia mitenkään edes kunnolla valvoa on muistettava.

Tärkeintä on, että lapsella on kunnon koti sekä oikeat miehen ja naisen roolimallin antavat , lasten parasta ajattelevat omat vanhemmat.

Avioero on aina ikävä asia kaikkien kannalta. Se on tosi.Ihmisten olisi vain pyrittävä tulemaan toimeen, mutta on asioita , joiden vuoksi on parempi erota kuin kärsiä ja panna elämäänsä siinä liitossa pilalle. Toisaalta nykyään erotaan liiankin herkästi.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #82

Voisitko ystävällisesti määritellä tänne näkyville, kaikille opiksi ja opastukseksi, mitkä tarkkaan ottaen ovat ne "oikeat miehen ja naisen roolimallit"?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #163

Jouko Heyno. "Oikeat miehen ja naisen roolimallit". Mm. esimerkilliset,kannustavat, huolehtivat ja lapsilleen aikaansa uhraavat isät ja äidit eli vanhemmat. Oikeita, positiivisia roolimalleja, auktoriteetteja ja idoleita voi toki olla kodin ulkopuolellakin.

Entäs omasta mielestäsi, millaiset ovat huonot miehen ja naisen roolimallit? Ja entäs millaiset ovat hyvät miehen ja naisen roolimallit? Ei tarvitse antaa tyhjentävää selvitystä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #176

Joko et ymmärrä, mitä "roolimalli" tarkoittaa tai sitten et itsekään tiedä, millaisia roolimalleja oikein tarkoitat. Mutta otetaanpa tuo esimerkkisi:

" esimerkilliset,kannustavat, huolehtivat ja lapsilleen aikaansa uhraavat isät ja äidit eli vanhemmat"

Jos näin on, niin " esimerkilliset,kannustavat, huolehtivat ja lapsilleen aikaansa uhraavat homovanhemmat" antavat sinulle täydellisesi sopivan ja hyväksymäsi roolimallin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #179

Jouko Heyno. Tässä lisäohjeita hyvästä roolimallista /Lapselle/Roland Russell:

Lapsi, jota ivataan oppii pelkäämään.
Lapsi, jota arvostellaan, oppii tuomitsemaan.
Lapsi,jota petetään,oppii pettämään.
Lapsi,joka kohtaa vihamielisyyttä, oppii hyökkäämään.
Lapsi,joka saa hellyyttä, oppii rakastamaan.
Lapsi, jota rohkaistaaan, oppii luottamaan itseensä.
Lapsi, joka saa tuntea totuuden, oppii ymmärtämään oikeutta.
Lapsi, jota kiitetään, oppii olemaan kiitollinen.
Lapsi, joka näkee annettavan omasta muille, oppii olemaan huomaavainen.
Lapsi, joka saa tietoa, oppii tuntemaan viisauden.
Lapsi, jota kohtaan tunnetaan kärsivällisyyttä, oppii olemaan pitkämielineen.
Lapsi, joka elää onnellisena, löytää rakkauden ja kauneuden.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #184

Mnjaa. Et edelleenkään äytä ymmärtävän, mitä tarkoittaa "roolimalli". Mutta olkoon, joten siis tuohon listaasi:

Onko jokin noista kohdista sellainen, että se ei koske homoparinperheen lapsia?

Jos, niin millä perusteella?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #179

Jouko Heyno. Jotta ymmärtäisit asian saivartelematta, tarkoitan tietenkin heterovanhempia enkä homo- tai lesbovanhempia. Menikö vihdoinkin jakeluun?

Mutta vastaamatta jäi yhä, millaiset ovat mielestäsi huonot miehen ja naisen roolimallit. Ja toisaalta millaiset ovat hyvät miehen ja naisen roolimallit? Se kiinnostaa varmaankin monia lukijoita.

Ei tarvitse antaa mitään tyhjentävää ja tieteellistä selvitystä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #188

Ei näköjään mennyt. Mutta otetaan vielä kerran, rautalangasta:

Määrittele ne objektiiviset, mielestäsi oikeat roolimallit:

1) "Oikea miehen malli on....." ja tähän sittän määritelmä

2) "Oikea naisen malli on....." ja tähän sitten määritelmä,

niin saamme tietää, mitä oikein tarkoitat.

Tähän vielä, edelleen rautalangasta, bioloiset ominaisuudet eivät ole "roolimalleja", koska ne eivät, ihan määritelmällisesti, ole opittuja; esim kyky synnyttää lapsia ei ole osa naisen roolimallia, koska sitä ei voi olla oppimatta tai oppia, vaan se on fysiologinen ominaisuus.

Menikö nyt jakeluun paremmin?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #193

Ei mennyt - höpöhöpö! Selitä perusteellisemmin äläkä saivartele vai etkö osaa perustella omia mallejasi, vaan intät inttämisen vuoksi.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #198

Pistä nyt vihdoinkin näkyviin määritelmäsi miehen mallista ja naisen mallista. Vai etkö tiedä, mitä "määritelmä" tarkoittaa?

Sinä olet täällä ottanut puheeksi "oikean roolimallin". Olen pyytänyt sinua kertomaan, mikä tuo "oikea roolimalli" on. Miten siihen malliisi vaikuttaa se, mitä mieltä minä asiasta olen?

Vai onko asia sinulle niin epäselvä, ettet itsekään tiedä, mitkä ovat naisen ja miehen "oikeat" mallit?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #193

Meni meni. Olet määritelmien keräilyyn innostunut tutkija.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #209

Terävä havainto. Lisää nyt tietoa ja kasvata kokoelmaani: anna se pyydetty määritelmä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #212
Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Perussuomalaisilla ja kirstullisdemokraateilla on tasan kaksi vaihtoehtoa. Voitte hävitä lyhyen kaavan mukaan ja myöntää sen tyylikkäästi. Sen hetki olisi nyt. Voitte myös hävitä ja häpäistä itsenne pitkän kaavan mukaan, demokratiaa halventaen. Oma valintanne.

Jonas Hellgren

On myös olemassa mahdollisuus etteivät he häviäkään. Vaalit ovat tulossa, ja uusi eduskunta voi taas päättää asioista uudestaan. Se on sitä demokratiaa.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Olet väärässä.
Laki avioliittolain muutoksesta on jo mennyt läpi suuressa valiokunnassa ja eduskunnassa. Sitä ei voi kumota. Seuraavan eduskunnan ja hallituksen tehtävänä on vain tehdä tarvittavat muutokset muuhun lainsäädäntöön.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #48

'Valitettavasti' uusia lakeja säädetään jatkuvasti, samoin vanhojen tilalle tulee uusia versioita, joten kyse lienee kommentissasi siitä, että TÄTÄ lakia ei voi muuttaa, vaan se tulee hyväksyä sellaisenaan komannessa käsittelyssä.

Maailma muuttuu jatkuvasti ja mm. EU:sta tulee tulevaisuudessakin meille lakeihin muutoksia ja uusiakin, ellemme sitten häippäise koko unionista. :D

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #48

Häh, totta kai lain voi kumota ja tehdä uuden lain. Ei se vaadi muuta kuin esityksen ja eduskunnan enemmistön päätöksen. Sitä varten demokratiassa on vaaleja aina välillä, että tarkastetaan mihin suuntaan mennään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Nyt on vain katsottava tarkkaaan, ketkä äänestivät nykyisesä eduskunnassa sukupuolineutraalin avioliiton puolesta ja jätettävä heitä tulevissä kevään eduskuntavaaleissa äänestämättä. Siis vaihdetaan päättäjiä.

Eduskunta voi aina muuttaa huonoja lakeja. Ne eivät ole ikuisia.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #131

Jep!

Yli 750 000 päivittäistyöttömän Suomessa ei tärkeämpää äänestysperustetta eduskuntavaaleissa voine enää olla, kuin suhtautuminen tasa-arvoiseen avioliittolakiin!

Kyllä tuolla periaatteella sitten jo vaalit voittaakin!

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #165

Tärkeisiin talouteen vaikuttaviin asioihin ei voi äänestämällä vaikuttaa suomalaisessa suhteeliseen edustukselliseen lumedemokratiaan perustuvassa jörjestelmässä. Systeemi pitää huolen siitä, että puolueita on paljon, ja hallitusneuvottelujen karjamarkkinoilla kaikki on myytävänä ja ostettavissa.
Riittää kun Suomea ryöstävät tahot ostavat pari puoluejohtajaa, ja äänestystuloksella ei ole mitään merkitystä. Tämä on nähty jo useammakin kertaa sodanjälkeisessä Suomessa.

Siksipä kansa kiinnittää huomiota asiaan, josta kaikilla on mielipide ja jonka kaikki ymmärtävät. Suurin osa kyllä väärin. :(

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #165

Viralliset tilastot antavat kuitenkin pienempiä työttömyyslukaja.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #177

Suosittelen sinua(kin) selvittämään itsellesi, miten virallisen tilaston "työtön" on määritelty.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #181

Jouko Heyno.Kerropa koko kansalle, miten virallisen tilaston "työtön" sitten määritellään, kun olet niin viisas ja kuulemma peräti alan mieskin.

Mutta määrittele nyt äläkä jaarittele!

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #199

No, viisas ja viisas, saattaa ollakin, jos viisautta on se, että ottaa asioista selvää eikä perusta näkemyksiään "vakaaseen mielipiteeseen", niin kuin sinä.

Tilastokeskust tutkii työttömien määrää viikkotasolla, ja henkilö, joka on ollut palkkatyössä tarkasteluviikolla vähintään yhen (1!) tunnin, ei ole tuolla viikolla työtön.

Saman tiedon olisit löytänyt itsekin, jos olisit kiinnostunut tosiasioista, Tilastokeskuksen sivuilta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #201

Oikein poika , olet lukenut hyvin läksysi.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #210

Kiitos, vaariseni. Osoita nyt, että sinäkin olet lukenut läksysi ja anna se pyytämäni määritelmä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #213
Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #216

Tuo viittaa siihen, mitä odotinkin, että et itsekään oiken tiedä, mitä termilläsi tarkoitat.

Ei yllätä, tuota on liikkeellä paljon.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Jos tämän asian suhteen seuraavat hallitukset tulevat toisiin ajatuksiin, niin mitäpä luulet tulevien äänestysikäisten olevan asiasta mieltä? Meillä on n. 2 hallituskautta aikaa siihen, kun suuret ikäluokat potkaisevat joukolla tyhjää, ja heidän järjestään arvoliberaalit lapsensa ja lapsenlapsensa ovat asioista päättämässä. Ei tätä teidän ns. kristillistä perhemallianne pelasta enää yhtään mikään.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

En usko, että tahdon kovempaa-aloite saa niin paljon ääniä, että se on pakko ottaa kästtelyyn. Enkä usko, että seuraava hallitus haluaa jatkaa tätä homorummutusta ja lähteä käsittelemään tätä vielä kerran. Se on nyt loppuunkäsitelty ja pulinat pois.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki
Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Ei olekaan. Mutta katsotaan kuinka käy, onko kovempaa tahtovilla aihetta henkseleiden paukutteluun vai ei.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #21

Sitten sen näkee. Demokratiaan kuuluu, että saavat yrittää.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #31

Eikä heiltä ole kukaan sitä kieltämässäkään. Heidän puolestaan en voi puhua, jos saapas olisikin toisessa jalassa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö
Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Nahkamäki, no sittempä nähdään kumpi ole oikeassa. Halutko lyödä ihan vetoa?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jos laki tulee voimaan ja avioliittoja solmitaan ja uusien vaalien jälkeen valittu uusi eduskunta muuttaa lakia, niin mitätöidäänkö takautuvasti jo solmitut liitot? Onko tässä teidän touhussanne mitään järkeä?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Laki tulee voimaan aikaisintaan 2017 mutta ymmärtääkseni nykyiset rekisteröidyt parisuhteet voi jo käydä muuttamassa avioliitoiksi yhdellä lomakkeella.

Eli tässä ei ole mitään järkeä ennen vuotta 2017:kaan. Ensin rekisteröidyt parisuhteet muutetaan avioliitoiksi ja sitten jälleen takaisin rekisteröidyiksi parisuhteiksi.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#13
Miksi homoparin liiton pitää olla nimeltään avioliitto, sen olemus eroaa heteroparin liitosta kuin yö päivästä.

Paavo Vaattovaara
12.12.2014 09:01
Kun heteropari rakastelee niin mies laskee siemenensä siihen vakoon josta halutessa voi syntyä lapsia, niitä päivänsäteitä.

Kun homopari i******** niin mies laskee siemenensä siihen reikää josta tulee vain paskaa vaikka kuinka siementäisi.

Mietippäs sopivatko nämä samannimisen liiton, avioliiton nimen alle

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Se on kyllä sateenkaarikansa, joka toistaa toistamistaan: yhdenvertaisuus, tasa-arvo jne.. vieläpä väärin perustein.
Pieni vähemmistö haluaa murtaa avioliittoinstituution, kun haluaa muuttaa sen kokonaan.

En tule koskaan tunnustamaan samaa sukupuolta olevien suhteita avioliitoiksi.

Asia jakaa eduskuntaa ja kansaa voimakkaasti, ei tämä ole vielä tässä.
will be continued.

Todellista keskustelua avioliittolain muuttamisen vaikutuksesta ei ole juuri käyty,koska järkisyitä ei haluta kuulla.. Mututuntumalla lait uusiksi. Näin Suomessa. On se hyvä hiihtää Ruotsin perässä vaikka suohon..

Olli Nurmi

Onneksi kukaan ei tahdo tunnustustasi varmaan yhtään mistään asiasta, joka ei koske suoraan sinua.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Kyllä se on monia (ei-homoseksuaaleja) tuntunut koskettavan melko suoraan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #108

Niinhän se koskettaa, koska jokaisella homolla on isä, äiti, siskot ja veljet,mummit ja kummit. Oma pikkuveljeni on homo, joten heti minulla on henkilökohtaisempi perspektiivi asiaan. Joku lapsistani voi olla myös homo ja tasa-arvoisen avioliittolain kannatus on askel siihen suuntaan, että asia nähdään tulevaisuudessa ihan tavallisena asiana ilman kiusaamista ja leimaaamista.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #117

Mutta hehän ovat jo ihan tavallisia ihmisiä ja kyseessä on tavallinen asia. Jokainen ihminen, jolle ei-heteroseksuaali suuntautuminen on ongelma, on osoittanut millainen ihminen on. Ei näillä ihmisillä ole valtaa olla suvaitsematta sitä, mitä toiset ihmiset seksuaaliselta suuntautumiseltaan ovat.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #120

"jolle ei-heteroseksuaali suuntautuminen on ongelma"

Ei minulle ole ainakaan minkäänlainen ongelma.

Mutta nythän puhuttiinkin avioliitosta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eli siis lapset pois yksinhuoltajilta?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

On vielä isot mahdollisuudet on kaataa tuo sukupuolineutraali avioliittolaki seuraavan eduskunnan aikana. Eduskunta kun voi aina muuttaa huonon lain paremmaksi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ei ainakaan isot ole. Turha se on enää tästä vääntää sen kauempaa. Tää on nyt läpi ja voitaisiin siirtyä muiden asioiden käsittelyyn, mutta sepä ei käykkään Niikolle ja Räsäselle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Älä ole varma. Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Miten tässä pääsi näin käymään?"

Siten että eduskunta edustaa Suomen kansaa edes jotenkin. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan edusta kansan 70-30 % kantaa lopputuloksen puolesta, vaan paljon niukemmin.

Se on Niikko sitä jota demokratiaksi kutsutaan.

Jonas Hellgren

Tässä on vähän samanlaisesta asiasta kyse, kun neuvostokommunistit nimesivät Pietarin Leningradiksi. Aikaa meni, arvot palasivat ennalleen, ja nyt se on taas Pietari.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kuitenkin Pietari sijaitsee edelleen Leningradin oblastissa.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Krhm.
Kaupunki sai nimen Leningrad V.I. Leninin kuoleman jälkeen vuonna 1924.
Mikäli tiedän, ”arvot” eivät ole palanneet mitenkään ennalleen, vuoteen 1923, jolloin kaupungin nimi oli Petrograd.

Jonas Hellgren

"Mikäli tiedän, ”arvot” eivät ole palanneet mitenkään ennalleen, vuoteen 1923, jolloin kaupungin nimi oli Petrograd."

Ai, onko siellä edelleen kommunistit vallassa, ja kommunistien arvot kunniassa?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #112

Totta puhiset! Nyt siellä on taas tsaari vallassa.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Sukupuoliroolien vahvistamista tai sukupuolettuneiden rakenteiden lisäämistä Suomi ei tosiaankaan tarvitse. Isän tai äidin roolimallin perään huuteleminen kertoo täydellistä irrallisuudesta tosimaailmasta, jossa useilla lapsilla A) ei ole molempia vanhempia ja/tai B) lasta kasvattaa useampi ihminen kuin pelkästään vanhemmat. Eikä kyse siis ole mistään polygamisesta suhteesta, vaan siitä, että lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Siskoni lasten kasvatukseen liittyy oleellisesti isä ja äiti sekä äidin uusi nainen, jonka kanssa äiti juuri virallisti parisuhteensa. Lisäksi settiin kuuluu kaksi mummua ja pappa, isomummu ja isopappa, mummu- ja pappapuoli, kaksi tätiä, eno ja setä. Tässä vain lähipiiri. Lisäksi löytyy roppakaupalla isoenoja ja tätejä ja vanhempien ystävät päälle. Lapset voivat erittäin hyvin.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

”lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä”.
Ihan totta! Olet oikeassa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Marja Saraskari. Kannatat siis kolhoosikasvatusta.Malli NL.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #83

Kyllä niitä lapsia on kasvatettu muuallakin kuin Neuvostoliitossa. Kasvatetaan edelleen. Katso viestini tuossa yllä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #90

"Kyllä niitä lapsia on kasvatettu muuallakin kuin Neuvostoliitossa."

Onhan toki muuallakin sekä hyvin että huonosti. Ei kukaan ole niin väittänytkään.

ET ymmärtänyt tahallasi piikkiä oikein.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #92

Sinä itse et ymmärtänyt tuota Kylä kasvattaa lapset-sanontaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #93

Vai niin. Sepäs "somaa". Se mainostamasi tasapäistämis-/katukasvatus.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Jos Mika Niikon uutisissa esittämää kommenttia on uskominen, niin persujen puolelta on odotettavissa varsinaiset homovaalit, sillä he odottavat että seuraava eduskunta kumoaa tämän tänään äänestetyn demokraattisen päätöksen.

Heli Hämäläinen

Perussuomalaiset haluavat homorummutusta vaikka valtakunnan talous on aivan säpäleinä. Mutta tärkeysjärjestys asioilla toki on poliittisesti valittavissa oleva asia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ketkähän voisivat katsoa peiliinsä lillukanvarsipolitiikallaan ja prioriteettien jatkuvalla peittämisellä? Ilmeisesti Suomen asiat eivät heidän mielestään ole vielä riittävän huonossa jamassa. Epäisänmaallista sanoisin.

Käyttäjän elmorautio kuva
Elmo Rautio

Se olisi kyllä erinomainen linjanveto. Junttirasismilla ratsastaminen toi jytkyn, mutta homojen dissaaminen alkaa olla aika last season.

Käyttäjän TiiaMariaVuorinen kuva
Tiia Vuorinen

Turha siitä adoptiosta on vouhottaa. Me naiset voidaan milloinvaan tehdä oma ja luulen että ei ole miesparien juttu adoptoida mukeloita. Ja sitäpaitsi laki ei perjaatteessa vaikuta adoptioon muutoin kun että lapsi saa 2 virallista vanhempaa koska sinkkuna adoptio on jo mahdollista joten voisitteko keskittyä nyt johonkin hyödylliseen päätöksen tekemiseen ja jättää ihmisoikeuksien polkeminen.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Nyt on menossa kampanja "Lupa välittää", niin eikös tämä avioliittolaki ole juuri oivallinen tukeamaan sitä, että homojenkaan ei tarvitseisi olla yksin vaan on lupa avioitua ja elää onnellisena yhdessä?

Haluaako Perussuomalaiset pitää homot yksinäisinä hamaan kuolemaan saakka?

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Aikuisen oikeasti, asiallista kommenttia please!
Kaikki SS ja henkilökohtaisuuksiin olevat kommentoijat bannataan...

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Pyydän anteeksi jos menin mielestäsi henkilökohtaisuuksiin. Sinulla on omat näkemyksesi ja niiden esittämiseen kaikki oikeus, sama kuin muillakin.
Sinä perustat ajatuksesi Raamattuun ja kunnioitan ihmisiä joilla on syvällinen kristillinen tai muu vakaumus.
Lainsäädännön perustaksi Raamatusta ei ole, se on vähän ”kaikki tai ei mitään”.
Avioliittoa ei UT:n aikana edes tunnettu.
Saatan olla väärässä, mutta muistan lukeneeni jostakin, että olet itse hajonneesta perheestä. Siltä pohjalta on helppo uskoa, että haluat ehyitä perheitä.
Avioliittolainsäädäntö ei kuitenkaan takaa minkään perheen eheyttä eikä lasten hyvinvointia. Sen voi taata vain rakastavat vanhemmat.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Hyvä Marja, että osaat kunnioittaa erimieltä olevia, kaikki eivät siihen pysty ja siksi joudun niitä bannaamaan..

Se mitä tulee avioliittolakiin koskee tässä yhteydessä myös lasten adoptiota. Yhteiskunnan tehtävä on erityistapauksissa taata lapselle paras mahdollinen perheyhteys adoptiotilanteessa, tähän velvoittaa useat sopimuksetkin. Miksi homolain kannattajat eivät halua tai osaa asettua lapsen asemaan ja kysyä, kaipaako lapsi molempia vanhempiaan? Vaikka kuinka rakastaa lasta, ei esimerkiksi Jani Toivola voi olla vauvalle äiti ja silloin on oikeus kysyä, millä oikeudella lapselta riistetään äidin läsnäolo, rinta ja läheisyys? Joidenkin aikuisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia lisätään lasten oikeuksien kustannuksilla. Itsekkyys on taustalla, minä haluan rakastaa, eikä ainakaan lapsen etu. Tämä on asian ydin ja siksi en tätä koskaan tule hyväksymään.

Toinen asia.
Kun lakia aletaan soveltamaan, vaikuttaa se kaikkien lasten tulevaisuuteen. Homoutta ja transsukupuolisuutta aletaan pitää esillä esikoulusta alkaen ja homoutta tyrkytetään joka paikassa "vaihtoehtona heterolle". Hyvänä esimerkkinä on tämä Espooseen avattu nuorisotila, jossa aikuisia homoja kehoitetaan tulemaan "Tampereelta asti" tilaan, jossa 13-29 vuotiaat kohtaavat toisensa. http://www.metro.fi/uutiset/a1387808052090 Tällöin me tietoisesti saatamme lapsemme homojen aatteen kohteeksi ja ties alttiiksi mille. Tämä ei vaan minulle sovi, eikä saamani palautteen perusteella 90% muillekaan.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #69

" Tällöin me tietoisesti saatamme lapsemme homojen aatteen kohteeksi ja ties alttiiksi mille. Tämä ei vaan minulle sovi, eikä saamani palautteen perusteella 90% muillekaan."

Huomaa että saat tietenkin palautetta lähinnä samanmielisiltäsi, eikä se tarkoita että 90% kansasta olisi samaa mieltä kanssasi.

Me myös tietoisesti saatamme jo nyt pienestä asti lapsemme kristittyjen aatteen kohteeksi ja ties alttiiksi mille. Tämä ei vaan minulle sovi, eikä kyllä monelle muullekaan.

"Miksi homolain kannattajat eivät halua tai osaa asettua lapsen asemaan ja kysyä, kaipaako lapsi molempia vanhempiaan?"

Kristityt eivät ole tässä kyllä yhtään parempia. Lapselta ei kysytä saako tämän esim. kastaa.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #69

Arvoisa Mika,
ei homous ole mikään aate tai tartuntatauti, jota voi levittää. Se on sukupuolinen suuntaus, johon lapsi syntyy. Se ei ole edes valinta kahden vaihtoehdon välillä. Syntyminen homoksi on varmasti taakka, kun pitää ansaita oikeutus omaan elämäänsä.

”Hyvänä esimerkkinä on tämä Espooseen avattu nuorisotila, jossa aikuisia homoja kehoitetaan tulemaan "Tampereelta asti" tilaan, jossa 13-29 vuotiaat kohtaavat toisensa.”
- Niin pitääkin toimia! Luodaan tila jossa ihminen saa olla sellainen kuin on. Saa hyväksyä oman erilaisuutensa. - Jos se nyt varsinaisesti erilaisuutta onkaan. On vasenkätisiä, jotka vielä jokin vuosikymmen sitten pakotettiin oikeakätisiksi.

Lapsen oikeudet eivät toteudu ydinperheissäkään aina, eivätkä isän ja äidin roolit ole selviä.
Adoptioon oikeutetuilla vanhemmilla on tiukat kriteerit niin kuin tiedät, eikä siinä vanhempien sukupuolella ole merkitystä. Sinkkukin voi adoptoida.
Vakavampi kysymys on miksi kaikenlaiset dorkat saavat synnyttää eikä heiltä mitään papereita kysytä. Lapsia sitten adoptoidaan ja parempi kai niin.

Äidin turvaa, palaamista lapsen kehitystasolle, kaipaa ajoittain meistä jokainen. Se on eri asia kuin vanhemmuus. Vanhempana ja aikuisena oleminen on lasten kanssa usein tavattoman raastavaa, eikä siinä vanhemman sukupuolella ole väliä. Kunhan tukevat toisiaan.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala Vastaus kommenttiin #98

Itse olen vahvasti sitä mieltä, että sukupuolinen suuntaus opitaan ja tarkoitan juuri näitä yksilön nurinkurin kääntyneitä sukupuolikäyttäytymisiä. Esim jos poikalapsi viettäisi 7-14 ikävuodet tyttöporukassa niin väittäisin vahvasti, että kyllä kyseinen poika silloin saisi tyttömäisiä luonteenpiirteitä itselleen.

Lapsi ottaa koko ajan vastaan vaikutteita ympäröivästä maailmasta. Ei lapsi ole immuuni vaikutteille. Ei aikuinenkaan ole muuttumaton.

Ihmettelen todella kovasti sellaisia ihmisiä, joiden mielestä ihminen syntyy tietynlaiseksi. Sanoisin, että ihmisen luonne muokkautuu jatkuvasti ympäristön ja kanssaihmisten mukaan.

Sukupuolinetraali avioliittolaki ja sen hyväksyminen eri Euroopan maissa voi olla keino, jolla Euroopan ja Venäjän välejä heikennetään. Ja tuota näkemystä tukee se, että Stubb erikseen painosti kansanedustajia muuttamaan kantansa sukupuolinetraalista avioliittolaista. Ja miksi ihmeessä Suomen pitäisi väkisin hyväksyä tämä uusi avioliittolaki? Yksi hyvä selitys olisi juuri se, että itää ja länttä on revittävä erilleen keinolla millä hyvänsä.

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso Vastaus kommenttiin #104

Hyvä kommentti Juha ja antaa todella ajattelemisen aihetta!

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #104

Hiphei, Juha!
Tottahan toki ihmisen minuus kehittyy vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. On silti totta, että sukupuolinen identiteetti on aivojen rakenteessa. On naisia jotka näkevät saman sukupuolen edustajat kauniina ja viehättävinä, samoin on miehiä. Ja on ihmisiä jotka näkevät molemmat sukupuolet kauniina.

Kirjoitin tästä itäisestä naapurimaastamme tuolla silloisen tekstin lopussa. En toista sitä.
Ystävyyskansamme suhtautuu fyysiseen läheisyyteen toisin kuin me. Meillä yksityisyyden raja on jotain puoli metriä, heillä kymmenen senttiä. He halailevat, kulkevat keskenään kaulakkain, eikä siinä ole mitään luonnotonta.
Kerran oikein pysähdyin ihailemaan miten kaksi miestä paikallisjunan tungoksessa halaili toisiaan. Se saattoi olla eroottista, ainakin hyväksyttyä.

Naapurimaan nykyiseen politiikkaan kuuluu etsiä ulkoisia ja sisäisiä uhkakuvia. Ulkoiset uhkakuvat alkavat olla vanhan toistoa: kyllähän lännessäkin ihmiset mellakoi ja poliisi hajottaa mellakat. Ihan niin kuin meillä.
Suhtautuminen homoihin on kuitenkin vähän toinen: Kreml katsoo olevansa kolmas Rooma, joka ainoana maailmassa valvoo länsimaista sivistystä.
Jos katselet vähän ympärillesi Moskovassa, huomaat että ei se ihan niin ole.

Sielläkin on homoksi syntyneitä ja heidän asemansa on todella sietämätön.
Ecce homo, katso ihmistä.
Tämän homovastaisen lain ydin on ettei saa levittää homopropagandaa lasten ja nuorten keskuuteen. Pitemmälle ei sielläkään voi mennä - tapa yksi homo päivässä - se rikkoisi YK:n ihmisoikeuksia. Tappaa ne kuitenkin, muitakin syyttömiä.
Jos saisin valita, valitsisin Lännen.

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso Vastaus kommenttiin #109

Propleema tässä koko keskustelussa on se, että ei osata katsoa oman pääkuoren sisusta pidemmälle. Tuosta "paikallisjunan ihailustasi" hieman, eli se on toki minustakin hyväksyttävää, että miehiset miehetkin joskus halailevat tietyissä tilanteissa, joillekin se on jopa eroottista. Minulle ei!

Se, mitä nämä raavaat miehet sitten tekevät makuukammarin puolella, niin siitäkin varmasti moni nainen kiihottuu, kuin myös jotkin miehet siittä, mitä naiset keskenään touhuavat? Mutta se nyt vain on ihmisyyden perusluonnonvastaista! Tästä sitten pitäisi ihan lailla (adobtio-oikeus), pikkulasten ammentaa varhaisseksuaalinen kotikasvatuksensa ja oman seksuaaliidentiteetin rakentaminen. Kieroutunutta sanon minä!!

Muistan lapsuudestani sen, että kylillä oli eräs "marttineidiksi" kutsuttu transu, joka aina ravintoloissa hauskuutti kansaa. Kaikilla oli siis kivaa tuon marttineidin seurassa, joten jo tuohon aikaan 70- luvulla osattiin sustautua erilaisuuteen positiivisesti..

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #110

Mitä ihmettä jonkun makuukammarin asiat minulle kuuluu?
Ei sinunkaan asiasi.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala Vastaus kommenttiin #115

Oikeesti nyt. Ei ollut kyse sinusta tai minusta, vaan siitä perheen lapsesta!! Sille lapselle kuuluu se mikä on perheelle tapana. Ymmärrätkö?

Lasta ja lapsen kasvattamista voidaan pitää enemmän perheen omana asiana, jos lapsi on itse hankittu, mutta adoptiolapsen kanssa tilanne on eri. Se on eri, vaikka tilannetta kuinka ihmiset pyrkivät samankaltaistamaan ja "tasa-arvoistamaan" yms

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #174

Kommentoin Erkki Laakson tekstiä yllä:
”mitä nämä raavaat miehet sitten tekevät makuukammarin puolella...”
Siitäkö pitäisi olla kiinnostunut sen enempää kuin muidenkaan tekemisistä?
Lapsista hän ei lausunut halaistua sanaa.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala Vastaus kommenttiin #186

"Tästä sitten pitäisi ihan lailla (adobtio-oikeus), pikkulasten ammentaa varhaisseksuaalinen kotikasvatuksensa ja oman seksuaaliidentiteetin rakentaminen."

No huomasitko, että tuollainen katkelma sieltä Erkki Laakson kommentista kuitenkin löytyy!!!!!

Ethän kuintenkaan sokea ole? Ei voi olla niin, ettei tuota huomaa...

Mistä aiheesta oikein keskustelet? Siis tasan tarkkaan Erkki Laakso mainitsee kommentissaan lapset. Ja toistanko vielä: kommentissa mainitaan lapset....

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #104

Ensiksi: se ei ole sukupuolineutraali avioliittolaki. Kukaan elävä ihminen ei ole neutri. Katso vaikka minkä tahansa kielen sanakirjasta.

Toiseksi: Venäjän etääntyminen länsimaisesta arvomaailmasta perustuu sikäläiseen vallankäyttöön ja sisäpolitiikkaan. Siitä ei tässä sen enempää.

Kolmanneksi: Suomea ja itänaapuria ei voi rinnastaa oikein missään suhteessa.
Pelkästään väkiluku ja mittasuhteet ovat erilaiset.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala Vastaus kommenttiin #116

Eli Suomi ottaa käyttöönsä uuden avioliittolain mikä poikkeaa venäläisistä tottumuksista. Avioliittolaki on siis erottava tekijä Suomen ja Venäjän välillä. Onko tämä uusi eroavaisuus Venäjän sisäpolitiikan syy? Siitä on aivan turha syyttää Venäjää, sillä Suomihan tässä tapauksessa teki lakimuutoksen.

Kolmannesta sukupuolestahan käytin jo keskustelua. Ehkä termi "sukupuolineutraali avioliittolaki koskisi juuri sitä tilannetta, jossa olisi käytössä myös kolmannen sukupuolen edustajien avioliitto-oikeus. Varmaankin tasa-arvoinen avioliittolaki on parempi ilmaus?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #104

Märittele "tyttömäinen luonteenpiirre" ja kerro, mikä siinä on nimenomaan "tyttömäistä".

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #69

1) Tuoko heteroavioliitto automaattisen adoptio-oikeuden, vai vaikuttaako adoptioon jokin muukin, kuin pariskunnan sukupuolikoostumus?

2) Tuoko homoavioliitto automaattisen adoptio-oikeuden, vai vaikuttaako adoptioon jokin muukin, kuin pariskunnan sukupuolikoostumus?

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren Vastaus kommenttiin #69

Mika Niikko, haluan oikaista muutaman säännöllisesti esittämäsi väitteen.

1) Tasa-arvoinen avioliittolaki ei rajaa lapsen oikeutta "joko oman tai vastakkaisen sukupuolen vanhempaan". Lakiuudistus ei tämän suhteen muuta tilannetta mihinkään. Lapsia on tähänkin asti elänyt samaa sukupuolta olevien parien vanhemmoimissa perheissä - niin avoparien kuin parisuhteensa rekisteröineidenkin.

2) Yhteiskuntarakennettammekaan avioliittolain uudistaminen ei muuta. Homoja ja lesboja ei ole määräänsä enempää, eikä lakimuutoksen voi nähdä lisäävän homojen ja lesbojen määrää yhteiskuntarakennetta muuttamaan.

3) On hyvä, että koulun opetussuunnitelma elää kiinni nykymaailmassa, eikä tee elävän elämän ilmiöistä tabuja. Sananvapauteen taas kuuluu oikeuksien lisäksi myös vastuu. En kuitenkaan ymmärrä, miten avioliittolaki muuttaa sananvapautta.

Ja sitten tuo aloituspuheevuorossasi mainittu samaa sukupuolta olevien parien yhdenvertaisuuden kannattajien määrän kasvuun muutaman viime vuoden aikana. Kyllä; taustalla on varmasti ollut päämäärätietoisuutta. Tasa-arvoisen avioliittolain vastustamisen suurimmat innoittajat ovat olleet ennakkoluulot ja tietämättömyys, ja niiden vähenemiseen on kyllä pyritty vaikuttamaan.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Kommunistikortilla heittäminen ja lasten oikeuksien tallojaksi haukkuminen on kuitenkin nähtävästi blogissasi sallittu, kunhan on kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän JuhaEirikka kuva
Juha Eirikka

Positiivistahan tässä oli äänimäärät, olin odottanut suurempaa eroa puolesta/ vastaan, niin kovaa mm. median painostus lain muutoksen puolesta on ollut.
Suomen eduskunta on jokatapauksessa äänestyksellä näyttänyt, että
edustajistosta löytyy yhä perinteisen avioliiton puolustajia lähes puolet.
Mitenkään selvä avioliittolain muutos tuossa muodossa ei vielä ole, vaan siihen on äänestäjillä ja seuraavalla eduskunnallakin toivottavasti sanansa sanottavana.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Onneksi omat lapseni ovat aikuisia, eivätkä siten alttiita Niikon nuorisotyölle.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Kari. Haluatko tällaista nuorisotyötä, etkö näe tässä mitään väärää? http://www.metro.fi/uutiset/a1387808052090

Käyttäjän elmorautio kuva
Elmo Rautio

Oikeasti. Seksuaalivähemmistöjä edustaville nuorille perustetaan nuorisotila ja sinä näet siinä jotain väärä? Koeta nyt hyvä mies tehdä jotain tuolle irrationaaliselle seksuaalivähemmistöjen pelollesi.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #67

Jep, olen tosissani siinä, että se ei ole mitään nuorisotyötä jossa 13 -vuotiaat saatetaan yhteen 29 -vuotiaiden homojen kanssa. Korsossa sitä kutsuttiin aikanaan aivan joksikin muuksi. Jo peruslähtökohta nuorisotiloissa ainakin Vantaalla on se periaate, että alle 18 -vuotiaat kohtaavat toisensa, eikä sinne aikuisia pääse, saati kutsuta ympäri suomea.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #75

Harvinaisen sekava kommentti. Ja se Korsossa kutsuminen, siis miksi siellä kutsutaan ja mitä?

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen Vastaus kommenttiin #75

Nuorisolain mukaan 29-vuotias on vielä nuori. Itse olen taannoin ollut harjoittelussa Helsingin Tyttöjen Talolla, jossa ikäraja on sama. Iltaa saattoi istua hyvinkin yläkoululainen ja liki kolmikymppinen yhdessä: naiseksi kasvamisen vaikeudet kun ovat kaikille yhteisiä, ikään katsomatta. Ihan varmasti myös sateenkaariväelle on arvokasta päästä jakamaan omia kokemuksiaan kaltaisilleen.

Ja arvaapa mitä. Ihan varmana tuossa Tyttöjen talon jengissä oli myös lesboja ja biseksuaaleja. Eikä sillä ollut mitään väliä. Kun ei sinne taloon seksiä hakemaan tultu, sitä varten on ihan muut paikat. Kun eivät ne seksuaalivähemmistöihinkään kuuluvat sitä seksiä ihan 100 % ajastaan mieti. Ilmeisesti teillä vastustajilla homma menee eri tavalla, muuten tätäkin ulostuloa on hyvin vaikea ymmärtää.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #75

Mika: Se, että esim. tämän nuorisotilan tapauksessa ajatustesi Tonava vie sinut heti vyönalaisten juttujen äärelle, kertoo enemmän sinusta kuin nuorisotilan käyttäjistä.

En tiedä millaiseksi karikatyyriksi koet tämän homojen suuren salaliiton (huu!), mutta tervehenkinen aikuinen ei hengaile 13-vuotiaiden kanssa seksi mielessä, oli sitten homo tai hetero.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #75

”ympäri suomea”
Suomi valtiona kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

Itäisessä naapurimaassamme nuoriso tarkoitti ihmisiä 15:n ja 50:n ikävuoden välillä. Kun sieltä tuli nuorisovaltuuskuntia, ansioituneiden nuorten keski-ikä oli noin 45 vuotta. Suomalaiset vastaanottajat olivat 16-18 -vuotiaita.

Tässä Mika Niikon ajattelutavassa on jotakin hyvin tuttua.
Konservatiivisuus.
Sielläkin ”homopropaganda” on rangaistava teko. Siellä sitä käytetään maan sisäisen eheyden saavuttamiseen ja varjellaan lapsia ja nuoria. Maassa, jossa on maailman korkeimmat aborttiluvut. Pahimmillaan yli 20 yhtä naista kohti.
Sopii siinä homoutta pelätäkin.

Paras tapa suojella lasta on suojella perhettä niin että lapsi on olemassa.
Että olisi varaa synnyttää ja syntyä.
M.A. Numminen sanoi joskus, ettei halua monistua. Monet ihmiset silti haluavat, olipa se itsekästä tai ei. Jotkut inseminaatiolla, kuka mitenkin.
Homoliitot eivät ole uhka yhtään kenellekään äidille ja isälle.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #75

Ei siis ole mitään nuorisotyötä sellainenkaan, jossa 13-vuotiaat saatetaan yhteen 29-vuotiaiden tai kenties vielä vanhempien heterojen kanssa?

Olen tosissani siinä, että mitä kauempana lapset ja nuoret pidetään fundamentalistikristityistä, sitä parempi lasten ja nuorten mielenterveydelle ja kehitykselle. Seksuaalisuutensa tiedostavat murrosikäiset tarvitsevat ennen kaikkea vertaistukea, eivät syyllistämista ja henkistä pahoinpitelyä. Kannatan kaikkia aloitteita ja toimenpiteitä, joilla "eheytysterapiat" ja vähemmän muodollinen ihmismielen uskontoihin nojautuva puoskarointi tehdään laittomiksi.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko Vastaus kommenttiin #67

Ensinnäkin tämä "nuorisotila" ei ole yksin homoja varten kuten artikkelissa lukee: "Vaikka kohderyhmänä on seksuaalivähemmistöihin kuuluvat nuoret, ovat heterotkin tervetulleita iltoihin."

Lasten ja nuorten seksuaalinen kehitys on viime kädessä vanhempien vastuulla. Kehitysiässä olevan, seksuaalista identiteettiään etsivän lapsen tai nuoren mieltä ei tulisi sekoittaa seksuaalivähemmistöjen kampanjoilla, eikä heitä tule saattaa joidenkin seksiobjekteiksi.

Lasten ja nuorten maailmaan suunnattuihin seksuaalikampanjoihin pitäisikin aina saada lasten vanhempien suostumus.

Toiseksi, jos se on "seksuaalivähemmistöjen pelkoa" että ei halua päättäjänä (ja nuorisotyön ammattilaisena) saataa yhteen 29 -vuotiaita homomiehiä jopa 13 -vuotiaiden lasten kanssa, niin miksi kaupungin nutat yleensä on vain alle 18 -vuotiaita varten? Nuorisotiloissa halutaan nuorten kohtaavan toisia, eikä siihen tarvita aikuisia. Lasten vanhemmatkin odottavat tätä.

Käyttäjän ElinaVainolainen kuva
Elina Vainikainen Vastaus kommenttiin #190

Luitko aiemman kommenttini Tyttöjen Talosta? Nämä tämäntyyppiset paikathan eivät ole varsinaisia nuorisotiloja, jonne tullaan hengaamaan, pelaamaan bilistä ja tekemään läksyjä. Tavallisten nuorisotilojen ikäraja on yleensä täysikäisyydessä, mutta tuollaisissa kohtaamispaikoissa se asettuu yleisimmin nuorisolain mukaan. Toistan vielä, että lainsäädännössämme 29-vuotias on nuori.

Nuorisotiloissakin on muuten aina aikuisia. Heitä kutsutaan esimerkiksi nuoriso-ohjaajiksi.

Ihan oikeasti nyt: mikä tämä taustaoletus siitä, että aikuinen mies automaattisesti haluaisi nuorelta seksiä, on? Lapset ja nuoret kohtaavat aikuisia, homoja, lesboja, heteroita ihan arkielämässään jatkuvasti. Huolestuisitko, jos lapsesi opettaja, lapsenvahti tai lääkäri olisi homo?

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

En ole Kari, mutta tuohan on fantastista!

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Väärää nuorisotyötä en oikein näekään. On vain lapsi- ja nuorisotyötä. Suurin työjärjestö on peruskoulu.
Olen pahoillani mutta koen edustamasi tunnustuksellisen uskonnollisuuden lapsi- ja nuorisotyön yksipuoliseksi. Koen pelottavaksi antamasi maailmankuvan homoseksuaaleista syntisinä ja epätasa-arvoisina yhteiskunnan silmissä.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Minä en ainakaan millään ilveellä löydä tuosta mitään väärää.

Käyttäjän PaholaisenAsianajaja kuva
Juha Leinivaara

"On huolestuttavaa, miten kansanedustajat yksi toisensa jälkeen antavat avioliittolain – eli yhteiskuntamme peruspilarin – valua pois käsistään."

Hetkinen. Eivätkö heterot muka enää saisi mennä naimisiin Suomessa uuden avioliittolain aikana? Vai tuliko vahingossa kirjoitettua noin epämääräinen uhkakuva?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tässä ovat nyt olleet päätöstä tekemässä Suomen viisaimmat ihmiset.

Kyllä rahvaan on syytä hyväksyä tehdyt ratkaisut ja kumartaa syvään ja kiitollisuudella vastuunkannosta .

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Muistutetaan nyt kuitenkin vielä että instituutiota nimeltä 'avioliitto' ei tunneta luonnossa, joten miksi se pitäisi yhtään kenellekään sallia, jos sille linjalle lähdetään.
Eli onko raamattu tässä(kin) suhteessa luonnonvastainen?

Jari Vuorinen

Monet vastakkaista sukupuolta olevat luonnon eläimet pariutuvat koko eliniäksi.

Esimerkiksi Joutsenet.

Käyttäjän elmorautio kuva
Elmo Rautio

Fakta on se, että tämä laki päätyy 99,99 % varmuudella lakikirjaan. Niin paljon demokratiaa halveksuvaa hallitusta ei Suomessa tule koskaan olemaan, joka kieltäytyisi viemään läpi kansalaisaloitteesta lähtenyttä lakiesitystä, joka on hyväksytty eduskunnassa kahteen kertaan.

Tietysti jos avioliittolaissa olisi jotain konkreettista vikaa, mutta kun ei ole. Käänteli tätä asiaa miten tahansa, mikään uskottava tai laaja tutkimus ei osoita, että sukupuolella olisi mitään merkitystä avioliitossa toimimisen tai hyvän vanhemmuuden kannalta. (lähde: http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/uutta_parisuh...)

Ehdotukseni on, että koetatatte kaikki oppia elämään asian kanssa. Jos se tuntuu vaikealta, niin teeskennelkää vaikka aluksi, ettei mikään ole muuttunut. Huomaatte, että sekin onnistuu melko kauan kenenkään häiritsemättä.

Sitten jossain vaiheessa kun se pää alkaa tuntua ikävältä siellä takamuksessa, voitte avata silmänne sille tosi asialle, ettei ne homoseksuaalit nyt mitään kauhean kummoisia ihmisiä ole.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vihapuhetta.

Lukemistani artikkeleista ja seuraamistani televisiokeskusteluista päätellen homoseksuaalit ovat esimerkiksi Suomessa eliittiä sekä älyllisesti, henkisesti että moraalisesti.

Teen kommentistasi vihapuhe-ilmoituksen Puheenvuoron Ylläpitoon.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Siis edellinen kommentoijahan ei mitenkään pilkannut homoja tai mitään. Päinvastoin, puolusti lain muuttamista.

Käyttäjän elmorautio kuva
Elmo Rautio

Mikä oli vihapuhetta?

Minä ainakin tunnen ihan tavallisia köyhiä, pienituloisia ja opiskelevia homoja, mutta saatat toki olla oikeassakin. Ei tuo ihmisten sukupuolielämä nyt silleen kauheasti kiinnosta, että tulisi ihmisiä erikseen jaoiteltua sillä perusteella.

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Minusta tuntuu, että persut ja krisselit ovat hevisti rahoitettuja ulkomailta ja ehto on tämän kansalaisaloitteen vastustaminen sataprosenttisesti. Ensi vaalikassa persujen osalta näyttää varmasti laihemmalta, kun yksi lipesi linjasta.
Päivi Räsänen on aivan erityisesti ihastunut rahaan ja valtaan. Sehän se uskovaisille onkin kaikkein tärkeintä.

Muutenhan ne jakaisivat omaisuutensa köyhille, niin kuin Raamattu käskee.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

"Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin." - raamattu

Voidaan perustellusti kysyä, kuinka kristitty ihminen on sellainen joka hankkiutuu valtakunnan korkeimpiin virkoihin. Jeesuksen esimerkkiä seuraamalla ei ainakaan päädy valtiomieheksi.

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen Vastaus kommenttiin #101

Mitään kristillistähän näissä eduskunnan fariseuksissa ei ole.

Matteuksen viides, eli kuuluisa Vuorisaarna:
"28 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista niin, että alkaa himoita häntä, on sydämessään jo tehnyt aviorikoksen hänen kanssaan. 29 Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden osan ruumiistasi, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin. 30 Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden jäsenen, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin."

En ole nähnyt ketään kristittyä, joka olisi tätä noudattanut. Tätäkään ei kukaan noudata:

Markus 10:21 "Yksi sinulta puuttuu: mene, myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaassa; ja tule ja seuraa minua".

Hei Niikko! Minä olen köyhä, voisitko noudattaa Raamattua ja antaa minulle vaikkapa parisataa euroa?
Mä voisin lisäksi kutsua romanikerjäläiset sinun asunnollesi. Minä olen aika salee, että ne voisivat auttaa sen tyhjentämisessä ja tavaroiden myymisessä. Ei tarvita muuta kuin että jätät avaimen etuoveen ja jos olet oikein kiltti, niin muuttolaatikot valmiiksi!

Jari Vuorinen

Toivottavasti homoavioliittolain vastainen kansalaisaloite tulee piakkoin allekirjoitettavaksi.

Sittenpähän saamme nähdä mitä on Elmon Demokratia.

Sadattuhannet Suomen kansalaiset tulevat sen allekirjoittamaan.

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso
Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Tämä maa, nämä vaalit (2015) ja tämä asia epänormaaliavioliittolaki, vaatisi osaltaan yhden "pikkuerkin" kertomaan sen omakohtaisten kokemusten pojalta, mitä erilaisuus yhteiskunnallisena "normaali/normatiivisenailmiönä" synnyttää ja millaisen kärsimyksen ja jatkuvana, sekä loputtomana jaahtaamisena/kiusaamisena, luo lopulta illuusion yhteisölle/yhteiskunnalle siitä, että "kaikki on sallittua", kun kyseessä on yhteiskunnan pienin - voimakkainta vastassa! Tiedän varmasti, millaisiin vastoinkäymisiin homo- ja lesboparien adobtoidut lapset joutuvat koulussa ja varhaispuperteettiiässään. Voit tutustua minuun täältä http://erkkikalevilaakso.blogspot.com/ tai täältä http://laaksoek.blogspot.com/

Edellisiä kahta blogia ja niiden faktista sisältöä saa blogisti vapaasti käyttää!

Toivon lopuilta, että järki voittaa trendikkään tunteen tässä asiassa!!

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kun nyt suoraan sanotaan, Sipilän toiminta asiassa on fiksua ja aivan kaikkien muiden toiminta ei niin fiksua olekaan.

Kukaan ei varmaan kuvittele, että supuliiton läpimeno olisi helppo paikka vanhoillis-lestadiolaiselle, mutta soittiko mies silti poskeaan? Ei.

Jokohan olisi aika keskittyä muuhunkin asiaan kuin tästä jauhamiseen. Voisi vaikka Mr. Gallup palkita.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En löydä nyt viitettä mutta toinen lestadiolainen (ymmärtääkseni vanhoillis-) Mikael Pentikäinen kirjoitti kesällä siihen tyyliin, että lestadiolainen (tai vaikka yleensä uskovainen) voisi hyvinkin tunnetasolla asettua homon asemaan. Kummatkin ryhmäthän voivat joutua ympäristön epäluulon ja halveksunnan kohteeksi. Joten jopa lestadiolainenkin laiva kääntyy. Hitaasti mutta kuitenkin.

Pentikäinen esitti tämän kyllä paljon paremmin kuin minä kykenen sitä toistamaan.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Tässä puhutaan nyt päärynöistä, kun eduskunnassa äänestettiin omenoista.

Ei nyt ole kyse ao. taipumuksen laillisuudesta tai hyväksyttävyydestä. Se on jo ollut vuosikymmenet laillinen ja käänteisesti jopa suojattu erikseen mainittuna kiellettynä syrjintäperusteena.

Kyse oli äänestyksessä siitä, rikotaanko avioliiton käsite ja tehdään miehen ja naisen liitosta jotain muuta. Näin enemmistö on päättänyt tehdä, mikä on mielestäni huono asia. Mutta näin homma meni, pulinat pois.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #124

Pikemminkin kyse on perustelun tasosta. Mutta lait heijastavat myös tietyllä tavalla ympäristöään, joten niidenkin on muututtava ajan mukana.

Usein on ihan hyvä, että muutos tapahtuu tietyllä viiveellä. Selkeät epäoikeudenmukaisuudet pitää taas korjata heti. Avioliittolain muutoksen vain oli aika tapahtua. Suurta vahinkoa ei olisi tapahtunut vaikka se olisi vielä viivästynytkin. Mutta paluuta taaksepäin ei enää ole.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #130

Mielestäni avioliiton käsitteen romuttaminen ei olisi ollut mitenkään välttämätöntä. Olisi aivan mainiosti tultu toimeen perinteisellä avioliitolla ja rekisteröidyllä parisuhteella, jota kohdellaan lain edessä mahdollisimman tasapuolisesti (pl. esim. ulkoinen adoptio, jota ei tule myöntää) lain edessä. Ratkaisu oli puhtaasti poliittinen ja ideologinen.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Tästähän persut saavat kynnyskysymyksen eduskuntavaaleihin, ettei vaan tarvi mennä seuraavaankaan hallitukseen. Jos nyt joku sattuu edes kysymään.

Matti Voutilainen

Nykyään näkyy olevan ihmisillä suunnaton halu kaiken yhden vertaistamiseen ja tasapäistämiseen vaikka sillä ei todellisuudessa tule koskaan olemaan koko ihmiskunnan hyväksyntää vaikka jostakin vähemmistöryhmän aloitteesta uusi lakikin tehtäisiin. Ihmiskunnan ajanpyörää ja siinä tapahtunutta kehittstä joka on iät ja ajat perustunut heteroseksuaaliseen yhteiskunta elämän rakenteeseen. riippumatta uskonnosta kansallisuudesta tai erilaisista kulttuureista. Siksi on mahdotonta muuttaa näitä ihmiselämän perusarvoja vääristävää ja siitä poikkeavaa kahden miehen tai naisen välistä yhteiselämää yleisesti hyväksyttäväksi avioliitoksi koska sillä ei ole geneettistä jatkuvuutta johon koko ihmiskunnan olemassa olo luonnollisesti perustuu. Sitä tosiasiaa eivät muuta ihmisen laatimat sukupuolineutraalit tasa-arvolaitkaan.Pehmeet touhuu..ja terveisii vaan liittovaltion kokouksesta...sanoi Putouksen vuoden sketsihahmokilpailun voittanut orava

Pekka J. Mäkinen

Minusta olisi kyllä tarpeellista katsella mitä homoliitot ovat saaneet aikaan maailmalla. Kanadassa, Norjassa ja Ruotsissa pienille lapsille opetetaan kouluissa miten normaalia homous ja homoliitot ovat (onko sana "poikkeavuus" unohtunut kokonaan kielenkäytöstä), ja saduissa kerrotaan lapsille miten kaksi kuningasta menee naimisiin. Enpä ole kyllä tosielämässä huomannut tuollaistakaan. Ja Ruotsissa on perustettu jo sukupuolineutraali koulu. Onhan se hirveää että on tyttöjä ja poikia, onhan. Amerikassa Massachutsesissa tämä homoliittokokeilu v. 2004 asti on saanut fanaattisen uskonnon luonteen, jossa normaalit homoutta vierastavat heterot ovat joutuneen altavastaajan asemaan, ja he menettävät työpaikkansa, jos ei mieli muutu. Pieni näyte Massachutessista: "räikein osoitus siitä kuinka pahasti julkinen terveyden huolto voi ajatua hakoteille, lienee "Pieni musta kirja" jota jaettiin teini-ikäisille Brooklinen lukiossa vapunaattona v. 2005. Sen laativat yhdessä Massachusettsin terveysvirasto, Bostonin kaupungin terveystoimi, sekä eräät yksityiset homoliikkeen lähellä olevat järjestöt. Se mm. neuvoo pojille miten seksiakteja voi suorittaa toisten poikien kanssa. Siinä on jopa luettelo Bostonissa olevista baareista jossa nuoret miehet voivat tavata harrastastakseen irtoseksiä. Kirjassa on myös terveysviranomaisten ohjeita nuorille kuten "Sinulla on oikeus nauttia seksistä (so. homoseksistä) ilman häpeää tai leimaantumisen pelkoa". Sekä "sinulla on oikeus mieltymystesi mukaisiin välineisiin joita käyttämällä seksi on turvallisempaa.
Kirja on niin härski ja iljettävä että kun se tuotiin julkisuuteen, osavaltion silloinen kuvernööri Mitt Romney yritti kiistää hallintonsa osallisuuden siihen". Edellä lainattu näyte siitä mihin on menty Amerikassa. Tähän suuntaan ollaan menossa myös pohjoismaissa. Moniavioisuusvaatimukset kasvavat Ruotsissa ja meilläkin vihreät nuoret sitä jo vaativat. Saksassa vihreät nuoret ovat "kehityksessä" vielä pitemmällä, ja he vaativat jo insestin hyväksymistä. Mitähän seuraavaksi.

Suomessa kalteva pinta on jo synnyttänyt käsittämättömiä ilmiöitä. Tom of Finland sadistisen pornotaitelijan postimerkit, joista kansa luulee että ko. taitelijan eli Laaksosen taide edustaa vain jotain kaunista homoeroottisuutta, kuten Itella antaa ymmärtää. Homojen kidutusta tämä taide edustaa, ja en ymmärrä miksi homotkin sietävät tällaista. Samoin markkinamiesten omistukseen siirtynyt Finlayson on kopsannut tätä "taidetta" lakanoihinsa ja kauppa käy kuulemma. Millään muullahan ei ole väliä, vai mitä.

Ja nyt Anttilakin myy "sadomasokistin aloittelijanpakkausta". Mikähän lienee sitten sadomasokistin lopetteliajanpakkaus. Tapahtuuko siinä se mitä Amerikkassa on tapahtunut valtavat määrät, eli kuristusseksiin on kuollut - ellen väärin muista - niin tuhansia naisia.

Ylivoimainen enemmistö maailman valtioista ei kannata sukupuolineutraalia avioliittoa. Emme me elä nytkään missään takapajulassa. Mutta jos hyväksymme Raamatun vastaisen avioliittolain, ovat Sodoman ja Gomorran ja Nooan päivät tulleet takaisin. Itseasiassa tämän on Raamattu ennustanutkin, eikä se ole mitään uutta eikä trendikästä. Historia toistaa itseään. Raamattu kertoo mitä tapahtuu kun uhitellaan Jumalaa, kaiken Luojaa vastaan. Ihminen luulee itsestään liikoja, ja se kostautuu aina tavalla tai toisella. Aivan kuten Rooman valtakunta tuhoutui moraaliseen rappioon, ja johon nimenomaan homouden lisääntymisellä oli merkittävä osuus.

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Pötyä. Rooman valtakunta tuhoutui heti, kun siitä tuli kristillinen. Sitä ennen se oli vahvistunut ja voimistunut täysin veristen pakanajumalien Jupiterin, Mithran ja Vestan alla. Ennen kristillisyyden voimistumista Roomassa homoiltiin avoimesti.
Karthago ei kukistunut homojen takia. Neuvostoliitto ei kukistunut homojen takia. Mayat eivät kukistuneet homojen takia. Inkat eivät kukistuneet homojen takia. Puolaa ei jaettu homojen takia. Natsi-Saksa ei kukistunut homojen takia. Keisarillinen Japani ei kukistunut homojen takia. Aleksanteri Suuri ei kukistunut homouden takia, vaikka oli avoimen biseksuaali. Suomi ei hävinnyt sotia homojen takia. Babylon ei kukistunut homojen takia, ei myöskään Assyria.

"Kanadassa, Norjassa ja Ruotsissa pienille lapsille opetetaan kouluissa miten normaalia homous ja homoliitot ovat"

Lisää tähän vielä Suomi, sillä Seta on käynyt kouluissa jo pitkään. Seta on kouluissa siksi, että koulut ovat kutsuneet Setan sinne. Miksi pitää opettaa, että homous on normaalia? No, sen takia, että lapset homottelevat toisiaan ja muutenkin kiusaavat, jos joku osoittaa kiinnostusta samaa sukupuolta kohtaan.

"Onhan se hirveää että on tyttöjä ja poikia, onhan."

Niin, Ruotsissa on tuhansia kouluja, jotka eivät ole sukupuolineutraaleja.

"Kirjassa on myös terveysviranomaisten ohjeita nuorille kuten "Sinulla on oikeus nauttia seksistä (so. homoseksistä) ilman häpeää tai leimaantumisen pelkoa""

Kristitty ei saa nauttia mistään seksistä ilman häpeää.

"Moniavioisuusvaatimukset kasvavat Ruotsissa ja meilläkin vihreät nuoret sitä jo vaativat. Saksassa vihreät nuoret ovat "kehityksessä" vielä pitemmällä, ja he vaativat jo insestin hyväksymistä. Mitähän seuraavaksi."

Populistisia heittoja, joita jokainen puolue harrastaa.

"Tom of Finland sadistisen pornotaitelijan postimerkit, joista kansa luulee että ko. taitelijan eli Laaksosen taide edustaa vain jotain kaunista homoeroottisuutta, kuten Itella antaa ymmärtää. Homojen kidutusta tämä taide edustaa"

Minä olen ollut Tom of Finland -näyttelyssä, enkä ole törmännyt kyllä minkäänlaiseen kidutukseen. Kerran kyllä nämä Mika Niikon ystävät Operaatio Joosuassa kiusasivat kävijöitä taidenäyttelyn ulkopuolella, mutta se oli "Ecce homo".

"Ja nyt Anttilakin myy "sadomasokistin aloittelijanpakkausta". Mikähän lienee sitten sadomasokistin lopetteliajanpakkaus."

Pakko oli nauraa ääneen, tämä oli niin hauska!

"Ylivoimainen enemmistö maailman valtioista ei kannata sukupuolineutraalia avioliittoa."

Niin, ne ovat yleensä B-luokan kehitysmaita, jossa on summittaisia teloituksia, orjakauppaa, joukkoraiskauksia ja sisällissotia. Hyvään joukkoon olet Suomea liittämässä!

"Raamattu kertoo mitä tapahtuu kun uhitellaan Jumalaa, kaiken Luojaa vastaan."

Arvaa mitä? Kaikkein eniten Jeesusta häiritsee ulkokultailijat. Sattumoisin en ole huomannut tätä ulkokultaisuuden vastustamisen teemaa kristillisillä.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Arvoisa kansanedustaja,

Olisiko arvoisa edustaja Niikko, aika herätä nykyisyyteen ja tunnustaa rehellisesti tosiasiat.

On tietysti tärkeää tuntea menneisyys, jotta voi ymmärtää nykyisyyden ja tulevaisuuden kehityksen. Kehitys kehittyy ja valtaosin ihminen oppii virheistään. Maailma muuttuu ja sitä ei voi onneksi pysäyttää.

Enemmistö on ymmärtänyt, että uusi avioliittolaki on ihmisoikeuskysymys. On aika tunnustaa, että ajassamme avioliitto ja perhe on laajempi käsite.

Kysymys on ihmisyydestä, yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta, rakkaudesta, jota ei tässä maailmassa ole todellakaan liikaa.

Kunnioitan mielipidettänne edustaja Niikko, mutta olisiko aika keskittyä kehittämään ja turvaamaan perheiden ja lapsen etua uuden lainsäädännön raameissa.

Käyttäjän AnssiYlnen kuva
Anssi Ylönen

Voisin kuvitella, että haaveet kellon kääntämisestä tulevaisuudessa taaksepäin torppaantuvat perustuslakivaliokunnan kommenttiin "Yksilönvapauden nimissä kaksi aikuista saavat tehdä niin kuin itse haluavat ja lain on tätä tuettava".

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Yksilönvapaus ja ihmisoikeudet eivät kuulu käsiteltävään asiaan! Homo ja lesbopareille oli jo suotu yhdenvertainen kohtelu lainedessä, kun he saivat rekisteröidä liittonsa (avioliitonomaiseen liittoon)! He olivat saaneet vanhankin lain mukaan adobtoida tietyin edellytyksin lapsia. Eikö jo sen olisi pitänyt riittää? Jos vanha laki oli joiltakin osin huono, niin sitähän olis aina voinut korjata ja parantaa!

Kysymys oli/on yhdenvertaisuudesta ja tämähän heillä jo oli. Ei sananvapauskaan yksilön perusoikeutena anna oikeutta solvata- ja halventaa uskontoa, oli se sitten islam., kristinusko tai mikä tahansa. Nyt kristinusko on mielestäni Raiskattu tällä ns. "avioliittolailla"?

Toivon todella, että asiasta tehdään vastakansalaisaloite ja jossa vaaditaan myös kansanäänestystä asiasta!!

Vain siten asia saa arvoisensa käsittelyn ja olkoonkin silloin lopputulema mikä hyvänsä, niin se on hyväksyttävä!!!

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Kaikenlainen hulluus ja sairaalloinen kehitys(lesbouden ja homouden harjoittamisen ihannointi= synti) nostaa päätään lopunajan yhteiskunnassa.

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Näin juuri Erkki Laakso olen kanssasi aivan samaa mieltä
Mihinkä tämän sivistysvaltion , isänmaa uskonto ja arvot on häviämässä mitä kokoomuskin on ennen arvostanut ja vaalinut . Mihin tämä vielä johtaa toivon hartaasti että seuraavat vaalit vielä voisi ratkaista ja estää tämän riettauden

Pekka J. Mäkinen

Tunnettu historioitsija Roberto de Mattei on radiohaastattelussa selvitellyt, että homoseksuaallisuus ja yleinen veltostuminen tuhosivat muinaisen Rooman. Professori näkee, että Kartagon homot levittivät huonoja vaikutuksia kaikkialle valtakuntaan. 400-luvun kirjoituksista professori on löytänyt viitteitä siitä, että Kartagon roomalainen siirtokunta oli homojen paratiisi. Sieltä tartunta levisi muihin. Kun barbaarit tulivat, Rooma oli helppo kaataa homojen kumouksellisen velttoilun vuoksi.

Tunnustetut Rooman ajan historian asiantuntijat Lellia C. Ruggini ja Emilio Gabba kertoivat samansuuntaisesti, että homoseksuaalisuus todella oli laajalle levinnyttä Roomassa. Monilla roomalaisilla porvareilla ja virkamiehillä oli orjia homorakastajina. Keisari Claudiuksesta kirjoitettiin, että hänen makunsa rakkausasioissa "ei ollut täysin oikein".
Samaa sanoo Raamattu Sodomasta ja Gomorrasta. Homous oli siellä eräs yhteiskunnan rappeutumisen merkki.

Ja mitäs normaalia se homous. Miksi lapsille valehdellaan kouluissa. Homoushan on päivänsevää poikkeavuutta eli epänormaaliutta. Jo määrällisestikin. Entäs anatomia. Peräsuolta ei ole tarkoitettu yhdyntään, vaan ulostamiseen. Ihmiselle on annettu luonnolliset toisiaan täydentävät sukupuolielimet. Entä lapsettomuus-, ja kasvastusongelmat. Minusta on itsestään selvää, ja ihmettelen että tästä pitää edes keskustella, että lapsen paras kasvuympäristö on äidin ja isän muodostama perhe. Tätä tukee erittäin monet tutkimukset, sekä gallupin mukaan suomalaisten enemmistö. Entä heteroiden (98%)luontainen (synnynnäinen) vastenmielisyys homoutta kohtaan. Siis onko homous normaalia? Ei tietenkään ole. Se on poikkevuutta jonka syntymisen ehkäisemiseen kannattaisi panostaa, eikä pitää sitä ongelmattomana saati luonnollisena. Geenit eivät ratkaise homoudessa vaan ympäristö ja olosuhteet. Geenit voivat altistaa, mutta eivät määrää ketään homoksi.

Kristityt nauttivat avioliitossa seksistä uskoakseni enemmän kuin monet muut, sillä seksuaalisuus joka ei ole itsetarkoitus vaan alisteinen henkisyydelle, ja yhdistettynä vastuulliseen rakkauteen, antaa ihmiselle kokonaisvaltaisimman nautinnon. Seksuaalisuus joka on vain himon tyydytystä, jättää sielun/hengen tyydyttämättä. Tästä tulee tämä häpeän tunne. Professori Eino Kaila totesi kirjassaan Persoonallisuus, Kantin tavoin, että sellaisetkin luonnonkansojen nuoret jotka eivät ole saaneet minkäänlaista sukupuolimoraalista ohjausta, pitävät itsetyydytystä häpeällisenä. Miksi? Siksi että seksuaalinen kokemus on sidottu ihmisessä syvähenkisiin yhteyksiin josta sitä ei voida vaurioitta irroittaa. Näin siis Kaila. Myös nobel etologi Konrad Lorenz on todennut: "Kaiken sivistyneen yhteiselämän ehtona on että ihmisen oppii hallitsemaan viettejään".
Tätä ei vain nykyään ymmärretä, vaan pyritään kaikin mahdollisin keinoin riistämään seksuaalisuus henkisestä kontrollista ja ihmisen syvähenkisestä olemuksesta. Tämä pinnallisuuden ongelma on aikamme ilmiö, ja se koskee niin heteroja kuin homojakin.

On varmaa että moniavioisuus tulee voimaan useissa maissa jotka ovat homoliitot hyväksyneet. Miksi "kehitys" pysäntyisi homoliittoihin.

Tom of Finland näyttelyssä ei kerrotakaan kaikkea, mikä on valehtelemisen eräs muoto. Miksi ollaan hiljaa siitä mihin itseasiassa ko. taiteen suosio perustuu. Wikipedian mukaan Laakosen suosituinta taidetta edustaa Kake- sarjakuva, joka juuri edustaa tätä kaikkein sairainta osastoa. Laaksosen "taiteessa" homoja kohdellaan kuin teuraaksi vietäviä eläimiä. Homoja esim. hirtetään kiveksistä puunoksaan, tai työnnetään sukkapuikko penikseen. Puhumattakaan homojen joukkoraiskauksista, ja heidän sairaasta alistamisesta. Miten kukaan täysjärkinen voi sietää tällaista, ja tätä vielä posti mainostaa.

Enemmistö Euroopan valtioista ei hyväksy homoliittoja, kuten esim johtava maa Saksa. Samoin Ranskassa esiintyy edelleen voimakkaita mielenosoituksia perinteisen avioliiton puolesta, vaikka siellä homöliitot jo hyväksyttiin. Pidän jopa mahdollisena että Suomi ei tule hyväksymään homoliittoja, ja että voisimme olla suunnan näyttäjä muulle maailmalle. On täysin mahdollista että homoliitoista luovutaan kun ensin huomataan miten paljon ongelmia tämän poikkevuuden normalisoiminen on saanut maailmalla aikaan.

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Hyvä ja analyyttinen kirjoitus. Olen täysin samaa mieltä kanssasi!

On jo iljettävän näköistä ja perverssiä, että hikinen jätkä raastaa toista jätkää perseeseen ja paska valuu varttapitkin! Tämäkö on "eroottista"? Paska ei ole normaalissa seksissä syntyvää ruumiinnestettä ja helmeä!

Käyttäjän AnssiYlnen kuva
Anssi Ylönen

Mistäs moista pääsee katsomaan, itsellä kun ei näköjään ole samanlaista kokemusta asiasta kuin sinulla?

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Erkki Laaksolle ihan vaan tiedoksi, että heterot ovat ylivoimaisesti suurin anaaliseksiä harjoittava ryhmä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #192

On kuitenkin tärkeää, että eteemme maalataan avioliittolain muutosta vastustavan sielunmaisema puutteellisine hygienioineen.

Jari Vuorinen

Tämän Uuden Suomen Puheenvuoron lukijakunta on kattava läpileikkaus Suomen kansaa.

Kun lukija pitää blogistin kirjoitusta tärkeänä hän jakaa kirjoituksen sosiaaliseen mediaan esim.facebookiin.

Kun verrataan kahta-Mika Niikon ja Saara Huttusen-suuren suosion saanutta kirjoitusta tässä avioliittolaissa,huomataan,että kansa on jo tähän mennessä jakanut Niikon kirjoitusta facebookiin reilusti yli 600 kertaa kun Saara Huttusen kirjoitusta "Homopareilla onjo lapsia" jaettiin vain 42 kertaa.Mielestäni näiden kirjoitusten jakomääriä voidaan pitää kansan mielen ilmaisuna,koska toinen oli puolesta ja toinen on vastaan.

Kansa näyttää olevan tämän"tutkimuksen" valossa sitä mieltä,että avioliittolain muutos ei ole lopullinen.

Mika Niikko,kansa on puolellasi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Niikon ja joidenkin kristillisdemokraattien kykenemättömyys tunnustaa häviötä ja suhtautua siihen aikuisen tavoin herättää sinänsä hyödytöntä myötähäpeää, mutta myös kiinnostusta. Facebook-tökkäyksiä ja jokunen -tykkäyskin.

Poliittiset nigerialaiskirjeet eivät ole uusi ilmiö, mutta tässä niistä tuore esimerkki.

Timo Lehtonen

Pyydän kirjoittajia lukemaan tätä foorumia koskevat keskusteluohjeet ja kunnioittamaan niitä tekstiä kirjoittaessaan:
-Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.
-Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.
-Älä solvaa toista ihmistä. Älä ylipäätään puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.
-Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
-Rikokseen tai väkivaltaan kehottavat viestit ovat kiellettyjä.
-Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
-Älä mainosta.
-Älä käyttäydy häiritsevästi.
-Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.
-Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia.
-Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.
Lähde: https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Lapsen paras, josta yllä on useaan kertaan mainittu, on tietenkin rakastava äiti, kunnon isä, parit reilut ja välittävät isovanhemmat, koulutettu kultainen noutaja ja puhdas citymaasturi kokonaan maksetun omakotitalon turvallisessa siimeksessä.

Vaan kun se ei aina mene niin auvoisesti. Kilpeen tulee säröjä. Isä voi ollakin vaikka pedofiili, äiti kaappijuoppo, isovanhemmat pirullisia, kultainen noutaja vesikauhuinen, citymaasturi maanantaikappale ja omakotitalo homeessa.

Joskus lapsen parasta on jokin toinen vaihtoehto, tai kolmas, tai neljäs. Mitä me olemme sanomaan, mikä malli on kullekin lapselle paras, kun aina ei sitä kaikista parasta ole tarjolla.

Voi teitä, te tekopyhät hurskastelijat uskonkappaleittenne kanssa.

Pekka J. Mäkinen

Raato Laaksonen. Ensinnäkin tuosta anaaliyhdynnän määrästä, jossa ovela laskutapasi ei näe totuutta asiasta. Miesten homosuhteissa se on 100 %:sta, jo siksikin ettei vaihtoehtoja ole, ja heterosuhteissa huomattavasti harvinaisempaa. Luonto eli anatomia puhuu myös omasta puolestaan, eli anaaliyhdyntää ei ole tarkoitettu ihmiselle. Sitä vastaan puhuu myös monet taudit (esim. papilloomavirus ja syöpä), joita siitä voi saada.

Toiseksi: Kun lakeja tehdään, ei voida lähteä siitä että jokaisen heteroperheen isä on pedofiili tai äiti juoppo. Lapsen parasta voi yksittäistapauksissa olla joku muu vaihtoehto kuin hänen oma perheensä, kuten esim. lastenkoti. Mutta tämänkö tähden pitää ihanteista luopua ja homoadoptiot hyväksyä koska joillain muilla voi olla vielä kurjempi kohtalo. Ei..kyllä lähtökohta (!) on oltava siinä että jokaisella lapsella tulee olla syntymästä saakka paras mahdollinen kasvuympäristö, eli mahdollisuus omaan isään ja äitiin, eikä lasta tule etukäteen - ikäänkuin varmuuden vuoksi määrätä ädittömiin ja isättömiin perheisiin - jos vaikka heteroperheessä kuitenkin olisi jotain ongelmia.

Lisäksi homo- ja lesboperheissä on enemmän ongelmia jo siksikin että nämä liitot eivät kestä yhtä hyvin kuin heteroiden avioliitot, vaikka ei niidenkään kestossa ole hurraamista. On myös todettu (taannoinen Suomen poliisi-tv sekä kokemukset Massachutessista) että lesbo- ja homosuhteissa on parisuhdeväkivaltaa kaksi kertaa enemmän kuin heterosuhteissa. Homosuhteissa myös käytetään enemmän alkoholia ja huumeita, ja niissä on mielenterveyden ongelmia enemmän. Homoseksuaalisuus liittyy pedofiiliaan useammin kuin heteroseksuaalisuus. Ongelmaluetteloa voisi jatkaa..

Joten ei tässä mistään hurskastelusta ole kyse, vaan ihan selvästä logiikasta ja puhtaista faktoista.

Ville Ketola

Mika Niikko kirjoitti: "Avioliittolain muutos on yhteiskuntakokeilu, jonka uhreina tulee olemaan puolustuskyvyttömät lapset."

Nyt on tainnut Mikan suhteellisuudentaju vähän kadota... Tämänlaisia "homoadoptioita" ei varmaankaan tule olemaan vuodessa kuin joitain kymmeniä? Jos sitäkään? Tarkentakaa, jos jossain on tilastoja olemassa. Nyt voisikin kysyä, että mistä lapsi saa tämän "roolimallin", kun ero tapahtuu jo jopa ennen lapsen syntymää? Tämänlaisia yh-perheitä on Suomessa aivan varmasti moninkertaisesti verrattuna näihin "homoadoptioihin".

Puolet avioliitoista päätyy eroon. Lisäksi jokainen meistä varmaan tietää naisia, jotka ovat tehneet vastuuttomasti lapsia useiden eri miesten kanssa ja nyt ovat yhteiskunnan elätettävinä. Eikö tämä ole sitä "yhteiskuntakokeilua" pahimmillaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset