Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Perhepoliittinen malli uusiksi

Väestön ikääntyessä syntyvyydellä on merkitystä, mikäli halutaan, että suomalainen hyvinvointiyhteiskunta toimii. Maahanmuutolla ei ratkaista Suomen ongelmia, sillä se ei takaa riittävää väestönkasvua tai työllisyysastetta. Työllisyys ja väestönkasvu on saatava nousuun. Hallituksen esittämä lapsiperheiden verovähennysoikeus ei enää riitä, vaan tarvitaan järeämpiä toimia. Syntyvyys on saatava nousuun ja siitä tulisi palkita niin, että se tuntuu perheiden arjessa.
 
Hallitus toisensa jälkeen on kuitenkin epäonnistunut syntyvyyden lisäämisessä. Lapsiperheiden taloudellinen ahdinko on syvenemässä edelleen hallituksen leikkauspäätösten johdosta. Vanhempainvapaan jakamispakko isän ja äidin kesken on puhututtanut paljon viime kuukausina, ja nyt sen päälle tulevat lapsilisän leikkaukset. Verovähennysoikeus ei paljon hymyilytä – se kun on 50 euroa vuodessa per lapsi, eikä riitä kuromaan umpeen lapsilisän menetyksiä.
 
Ranskassa lapsiperheet voivat hyvin. Heidän perhepolitiikkansa on tunnettu maailmalla, ja väestötutkijoiden arvion mukaan Ranska nousee Euroopan väkirikkaimmaksi maaksi vuoteen 2050 mennessä. Perusta ranskalaisten perheiden hyvinvoinnille luodaan monimuotoisella tukijärjestelmällä ja mittavilla veroeduilla. Jos kunnallista hoitopaikkaa ei järjesty, vanhemmat valitsevat kotiinsa lastenhoitajan, ja vähentävät osan palkasta verotuksessa. Kolmen tai useamman lapsen perheet saavat huomattavia alennuksia erityisellä monilapsisen perheen kortilla. Alennusta antavat myös kymmenet yritykset.
 
 
EVAn raportti ”Elämänlaadun supervalta” avaa ranskalaista verovähennysjärjestelmää. Jos kolmilapsisen perheen yhteistulot ovat vuodessa 60 000 euroa, perheelle myönnetään ns. jakokertoimia ennen verotuksen määräytymistä. Kertoimia saa avioliitosta ja lapsilukumäärästä, esimerkkiperheellä niitä tulisi 4. Vuositulot jaetaan siis neljällä, ja progressiivinen verotus lasketaan jäljelle jääneestä summasta. Laskutoimitusten jälkeen perheen vuosittaiseksi tuloveroksi jää vaivaiset 2200 euroa.
 
Yksi merkittävä huomio on myös se, että 90 prosenttia lasten aborteista tehdään sosiaalisin perustein. Suomessa keskeytetään vuosittain yli 10 000 raskautta. Olisikin mielenkiintoista tietää, kuinka monen sosiaalisen perusteen päätöksen taustalla on taloudellinen peruste.

Viimeistään seuraavan hallituksen tulee käydä toimiin perhepolitiikan uudistamiseksi myös Suomessa. Syntyvyys on saatava maassamme nousuun, ja sen eteen on tehtävä kaikki mahdollinen. Maahanmuutto ei riitä kuromaan tarpeita, joita suurten ikäluokkien eläköityminen lähivuosina aiheuttaa. Tänään olen osaltani jättänyt toimenpidealoitteen, jossa ehdotan,  että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin laajemman perhepoliittisen uudistuksen aikaansaamiseksi, ja selvittää Ranskan mallin toteutumismahdollisuudet Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Mikään kasvu ei voi jatkua ikuisesti ja väestön suhteen rajat ovat tulleet jo vastaan. Ihmisiä syntyy globaalisti liikaa ja Suomessa sopivasti. Kestävintä kehitystä olisi, että yhteiskunnat sopeutuisivat hiljalleen pieneneviin ikäluokkiin.

En löytänyt kirjoituksesta perustelua sille, miksi maahanmuutolla ei voisi paikata ikääntyvän kantaväestön aiheuttamia ongelmia työllisyydelle (siis ilmeisesti huoltosuhteelle).

Pekka Heliste
Timo Hirvi

Ranskan malli voisi toimia, mutta silloin maahanmuuttoa pitää ehdottomasti rajoittaa..joka on vastaus Kalevi Härkoselle; Ranska on euroopan suurin muslimimaa, ja kyseinen malli veisi Suomen vararikkoon heidän syntyvyydellään...puhumattakaan shariasta tai muista ongelmista. Annettakoon siis tuki vain Suomalaisille.

Pekka Heliste

Muslimit eivät rajoita syntyvyyden sääntelyä.Niinpä muslimimaissa syntyvyys on tippunut ja lähenee eurooppalaista tasoa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset