*

Messu Mielipiteitä lapsista/nuorista, päihteistä, arvoista, valtakunnan politiikasta ja Vantaan Kaupungin päätöksenteosta

Hallintovaliokunnan puheenjohtajavalinta ja hommaforum

Jussi Halla-ahon eroilmoitus hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta ja Juho Eerolan nostaminen ehdolle jatkajaksi käynnisti voimakkaan keskustelun Perussuomalaisten
sisäisestä jakaantumisesta.  Kaikki kolme ehdolla ollutta olivat hyviä ehdokkaita, mutta Pirkko Mattilan valinta puheenjohtajaksi oli hyvinkin yksimielinen, äänin 25-5-5. Toivottavasti myös toimittajat havaitsivat sen, ettei eduskuntaryhmämme sisällä ole median jahtaamaa
”rasistisiipeä”, halla-aholaisuudesta tai hommafoorumin porukasta puhumattakaan. Eduskunnassa ajamme Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelmaa ja puolueen politiikkaa.

Pirkko Mattilan valituksi tuleminen oli johdonmukainen ennen kaikkea sen suhteen, että hän oli jo kyseisen valiokunnan jäsen. Hallintovaliokunnan työllistävimmät tehtävät eivät
ole maahanmuuttokysymykset vaan vireillä oleva kuntajakolaki, kuntalaki ja
valtionosuusjärjestelmä. Joku on sitä mieltä, että tähän tehtävään ei riitä
Suomen Sisun jäsenkirja ja toinen ei näe siinä mitään haittaa. Kokonaisuus
ratkaisee, siitähän tässä valintapäätöksessä lopulta oli kysymys.

Omaan valintaani ei myöskään voinut olla vaikuttamatta se, että näinkin merkittävää paikkaa kuin valiokunnan puheenjohtajuutta pyrittiin testamenttaamaan hommafoorumille
lähetyn tiedotteen kautta.  Koska eduskuntaryhmä on ainoa oikea paikka näiden asioiden käsittelyyn, median kautta käytävä keskustelu puheenjohtajuuden valinnasta aiheutti hiertymää kengässä. Hommafoorumi ei ole Perussuomalaisten eduskuntaryhmän saati minkään puolueen tiedotuskanava, vaikka siellä joidenkin mielestä onkin mukavaa keskustella maahanmuutosta ja se heille sallittakoon.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Kimmo Veijalainen

Kannattaisiko pitää sanainen arkkunsa ummessa, jos ei ole mitään järkevää sanottavaa? Tuollaisella urpoilulla ikään kuin annat vahvistuksen vainoharhaisten kuvitelmalle, että jokin "siipi" tai "falangi" olisi olemassa.
Se, että omien sanojesi mukaan äänestyskäyttäytymistäsi ohjasi tiedonpuute tai väärinkäsitys, ei anna vakuuttavaa kuvaa.

Kimmo Veijalainen

Ehkä sananvalintani oli hanurista, olisin voinut ilmaista itseäni fiksumminkin. Ärsytti vain Niikon ulostulon tyyli, joka muistutti sitä kuuluisaa omaan telttaan / omiin muroihin kusemista.

Käyttäjän Freddy Van Wonterghem kuva
Van Freddy

Enpä juuri osallistu Hommafoorumin keskusteluissa, itse bongasin sama tiedote ensimäiseksi perussuomalaisten sivuilta, ilmeisesti pitääkin seuraa blogaajan tapaan enemmän Hommafoorumia.

http://perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/?issue=1359

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Näin on freddy, tsekataan tilannetta. Jussi oli 6:s ääniharava ja häntä tuemme. Ei pelkästään stadissa vaan muuallakin Suomessa kerää sympatiaa.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

T. Anttila: Ei ole inttiä käynyt mut ei se tee hänestä kyseistä henkilöä tyhmäksi. Älykäs hän kuitenkin on ja osaava mikä riittää. Ei ole tullu tsiigattua homma foorumia pahemmin, jos mies on pätevä siihen virkaan mihin hänet on valittu on se minun mielstä ok. Jussi on mullekin uusi tuttavuus ja alku on näyttny lupaavalta. Se on mun ja muutaman meikäläisen mielipide vain , Tsori

Lauri Korhonen

Koska median kautta käytävä keskustelu puheenjohtajuuden valinnasta aiheutti hiertymää kengässä voitte olla varma että median kautta käytävä keskustelu myös jatkuu.

Teettekö useinkin päätöksiä eduskuntaryhmässä median kautta käytävän keskustelun pohjalta?

Missä vaiheessa ajettelitte alkaa tekemään päätöksiä teitä äänestäneiden mielipiteiden pohjalta?

Käyttäjän Hermiitti kuva
Kimmo Hoikkala

"Toivottavasti myös toimittajat havaitsivat sen, ettei eduskuntaryhmämme sisällä ole median jahtaamaa
”rasistisiipeä”, halla-aholaisuudesta tai hommafoorumin porukasta puhumattakaan. "

Pitääkö tuo paikkansa, jos pitää niin miten sen voi osoittaa toteen?

Lauri Korhonen

Toimittajien tekemiä havaintoja on vaikea näyttää toteen. Koska lähdesuoja.

Käyttäjän Hermiitti kuva
Kimmo Hoikkala

Lauri, kaksi perussuomalaista kansanedustajaa on kumminkin tuomittu sakkoihin rasistisista kirjoituksista.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tästä kirjoituksestasi näkyy vihdoin sitä perussuomalaisuutta,jota
ainakin minä peräänkuulutan.Puolueen kuva on liikaa muodostunut näitten
ääriälymystöläisten toimesta.Se teidän on korjattava itse puolueen sisällä
uskon,että arvostus lähtee siitä kasvuun.Uskon,että suorittamanne valinta
on hyvä ja oikea.

Lauri Korhonen

Ketähän maltillisesta vasemmistolaisesta kodista kotoisin oleva Valjakka äänestää jos saa kysyä? Mies joka kommenteillaan on saanut Perussuomalaisen kansanedustajan (Tossavainen) blogiin bannit.

Varmasti Perussuomalaisia.

Hyvä edustaja Niikko. Näiden pilliin te tanssitte.

Lauri Korhonen

@Timo Anttila

Tietääkseni Niikko on ainakin kansanedustaja ja Perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäsen. Minä viestin Niikolle oman näkemykseni tiedoksi ja terveiseksi. En sinulle.

Jos kaikesta huolimatta koet tarvetta mussuttaa minun mielipiteistä ole hyvä vaan anna tulla kaikki kerralla ettei tarvitse päiväkausia asioita puida. Turha sinun on leikkiä mitään jumalan auktoriteettia tai kasvattajaa. Ei mene läpi. Äänestäjänä sinulla on sama yksi ääni kuin minullakin. Ei enempää eikä vähempää.

Niikko osannee vastata omasta puolestaan mikäli kokee siihen tarvetta.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Hyvä Mika! Tuon suoraa ja selkeää puhetta.

Käyttäjän MattiPihkala kuva
Matti Pihkala

Ryhdikäs kannanotto Mika Niikolta, kiitos!

Merja Heikka

Olen joskus lukenut US:n blogissa kirjoittavan Pirkko Mattilan kirjoituksia. Ne ovat niin asiallisia ja harkittuja, että niitä on ihan vaikea kommentoidakaan. Saman tyylinen asialinjalla kirjoittaja kuin Sari Essayah.

Onnittelut PS:lle valinnasta.

Käyttäjän villehoikkala kuva
Ville Hoikkala

Kaikissa puolueissa on erilaisia ryhmittymiä, painopiste-eroja ja myös sisäistä riitelyä. Ei siinä ole mitään kummallista. Se olisi outoa jos näin ei olisi.

Pohjan Akka

Sekä Halla-ahon että Eerolan että Kymen Sanomien arviointikyky oli uskomattoman heikko tämän tapauksen yhteydessä.
Kymen Sanomien pääjutun otsikon mukaan Eerola valittiin jo silloin, kun Halla-aho häntä esitti, ja lehti (ilmeisesti kesätoimitus) oli tehnyt Eerolasta kuuden kokonaisen palstan taustaselvityksen kuin sankarista konsanaan. Kun tekstin luki tarkkaan, niin voi ymmärtää, että otsikko oli ennenaikainen, mutta kuinka moni ymmärsi, kun toimitussihteeri ei eivätkä itse mestarit?

Minun käsitykseni mukaan oli ilman muuta selvää, että Perussuomalaiset ei valinnut Eerolaa - vaikka mies yrittikin tehdä itseään sopivaksi niin kovasti, että "erosi" Suomen Sisusta. Ah miten läpinäkyvää!

Tässä maassa viedään ihmisiä kuin litran mittaa, kun oma tieto ja ajattelu on tipotiessään.

Käyttäjän viitala kuva
Elina Viitala

Mika Niikko,

Olipas oksennus, kansanedustajalta!

Hallintovaliokunnan puheenjohtaja on ryhmässä demokraattisesti äänestämällä valittu, eikä siihen ole ollut nokan koputtamista kenelläkään. Paitsi sinulla.

"Omaan valintaani ei myöskään voinut olla vaikuttamatta se, että näinkin merkittävää paikkaa kuin valiokunnan puheenjohtajuutta pyrittiin testamenttaamaan hommafoorumille
lähetyn tiedotteen kautta."

Minä en seuraa Hommaa. Luin, kuten monet muutkin, Halla-ahon tiedotteen PERUSSUOMALAISTEN KOTISIVULTA, jossa tiedote käsittääkseni julkaistiin heti. Onko sillä sitten merkitystä, että tiedote on julkaistu myös Hommassa? Mikään media ei sitä sellaisenaan julkaissut, ainoastaan siteerasi hyvinkin mielivaltaisesti.

"Koska eduskuntaryhmä on ainoa oikea paikka näiden asioiden käsittelyyn, median kautta käytävä keskustelu puheenjohtajuuden valinnasta aiheutti hiertymää kengässä. "

Kansanedustaja voi, jos haluaa, olla välittämättä miten ja mitä asioita media käsittelee. Omaa tyhmyttä jos lähtee tanssimaan median pillin mukaan.

Voisit kyllä vastedes pitää näräsi kollegoitasi kohtaan ihan omana asianasi ja selvittää asiat miehekkäästi face-to-face asianosaisten kanssa yksityisesti, kuin julkaista jotain tällaista kaiken kansan ruodittavaksi.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

"Hallintovaliokunnan puheenjohtaja on ryhmässä demokraattisesti äänestämällä valittu, eikä siihen ole ollut nokan koputtamista kenelläkään. Paitsi sinulla"
Elina.. lue oikein, en ole kritisoinut Jussin asemaa vaan sitä ettei puheenjohtajalla ole mitään valtuuksia/valtaa tehdä perintöä paikastaan!

"Halla-ahon tiedotteen PERUSSUOMALAISTEN KOTISIVULTA, jossa tiedote käsittääkseni julkaistiin heti. Onko sillä sitten merkitystä, että tiedote on julkaistu myös Hommassa?"
Eduskuntaryhmän jäsenet saivat tästä tiedoteen tuntia myöhemmin! Sitä ennen sen osasi kysyä toimittajat. Menettelytapa voisi olla toinen, vaikkakaan se ei ole yksin Jussin moka. Et kai luule, että me istumme koneiden ääressä, seuraten ps sivuja jos joku siellä tiedottaa?

Lopuksi. Minulla ei ole "närää" ketään kohtaan eikä selvitettävää. Kaikki kirjoitukseni voi tulkita taustasta riippuen monella eri tavalla, puhumattakaan mitä tietää tai ei tiedä asioiden todellisista taustoista! Se että päästään "raapaisemaan pintaa" toimittajien kanssa, aiheuttaa monta tulkintaa myös lukijoissa..

Käyttäjän viitala kuva
Elina Viitala

Mika,

kiitos vastauksesta. Teit kirjoituksessasi joka tapauksessa selväksi sen, että toimittajien toiminta vaikutti sinuun ja ratkaisuihisi. Mikä on surullista sikäli, että se on varmasti ollut tarkoituskin.

Minä en nähnyt tiedotteessa mitään puheenjohtajuuden "testamenttaamista". Halla-aho toki esitti seuraajakseen Eerolaa. Mediassa toki tätä "testamenttaus" -termiä näki, mikä oli vääristelyä.

Kannattaisi varmaan pikku hiljaa alkaa sisäistämään se tosiasia, ettei media ole perussuomalaisten ystävä, ja mitään mitä media kertoo vaikkapa Halla-ahosta, ei pidä ottaa totuutena sellaisenaan.

Juha Korhonen
Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Mielenkiintoinen ja ansiokas kirjoitus, kiitos!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kaiken muun lisäksi myös tämä keskusteluketju todistaa Perussuomalaisten jakaantuneen vähintään kahteen leiriin, ellei useampaankin, mitä vain vahvistaa joidenkin hysteerinen tarve kieltää tämä tosiasia...

Kansanedustajana Niikolla lienee suorastaan velvollisuus puhua tässä asiassa totuuden vastaisesti. Vaalikarjalle syötettävistä mielikuvista kun vaaleissa on kyse, ei tosiasioista.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Tämäpä mielenkiintoista. Niikko kertoo, ettei Perussuomalaisten sisällä ole mitään erillistä "hommasiipeä":

"Toivottavasti myös toimittajat havaitsivat sen, ettei eduskuntaryhmämme sisällä ole median jahtaamaa
”rasistisiipeä”, halla-aholaisuudesta tai hommafoorumin porukasta puhumattakaan"

Kuitenkin pääosa viestistä käytetään tämän saman "halla-aholaisen rasistisiiven" toimintatavan kritisoimiseen. Ehkäpä Niikon viesti kuuluu sittenkin seuraavalla tavalla:

"No onhan meillä se halla-aholainen porukka, mutta katsokaa nyt, eivät ne meitä määräile."