Julkkikset europarlamenttiin euron kiilto silmissä!

Arvellaan että äänestäjien uskottavuus politiikkaan menee osittain sen vuoksi kun entiset missit, kilpauimarit tai uimahyppääjät osallistuvat politiikkaan, kuten tuleviin Europarlamenttivaaleihin. Äänestäjät kuuluttavat puolueilta jonkin tason moraalirajaa pätevyydelle näinkin tärkeään toimeen pyrkiville. Mielestäni ehdokkaiksi asettuvia missejä, urheilijoita tai muita julkkiksia ei voi asettaa vastuuseen heidän pyrkiessään politiikkaan vaan vastuu on puolueiden. Julkisuuden henkilö ei ole epäkelpo, jos hän osaa asiat, mutta julkisuusasema ei pätevöitä mihinkään.

Viime kuntavaaleissa Perussuomalaisten Timo Soini osoitti selkärankaa siinä, ettei ensimmäisenä hyväksynyt niin sanottuja epäkelpoja julkkiksia puolueensa ehdokkaiksi. Toivottavasti Soini pitää saman linjan jatkossakin. Useimmat puolueet kun kilpailevat keskenään siitä kenen julkkiksen he saisivat riveihinsä ääniä tuomaan. Puolueiden pitäisi välttää kalastelemasta julkkiksia ehdokkaikseen yksin äänien vuoksi. Äänestäjät pitäisi saada äänestämään luottamuksesta ja agendoista, jollainen ainakin viime kuntavaaleissa tahtoi toistuvasti hävitä asiattomuuksien, vihreänpunaisen loan alle.

Ehdokkaaksi lähteminen houkuttaa, uimataitoinen tai ei. Eurokansanedustajan suurin tulonlähde on matkustus. Europarlamentaarikko Esko Seppäsen mukaan erilaisten kulukorvausten ja päivärahojen kanssa tuloja kertyy jopa 15 000 euroa kuukaudessa puhtaana käteen, riippuen matkustamisensa ja ulkomailla asumisensa ja elämisensä tasosta. Tämän lisäksi parlamentin jäsen saa avustajiensa palkka- ja sosiaalikuihin käyttöönsä reilu 17 000 euroa kuukaudessa. Ei siis ihme jos ehdokaslistat täyttyvät milloin kenestäkin. Äänestäjän arvioitavaksi jääkin Eurovaaliehdokkaan parlamenttiin pyrkimisen motiivi.

mikaniikko
Perussuomalaiset Vantaa

Olen työskennellyt nuorten parissa lähes kaksikymmentä vuotta, joten lasten ja nuorten asiat pidän erityisen tärkeinä. Olen naimisissa ja minulla on neljä lasta. Toimin kansanedustajan 2011-2023. Tällä hetkellä Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen ja -hallituksen vpj. www.mikaniikko.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu